היי, בשנה זו ירדו שלגים כבדים ביותר
בכל אזורי ההר למשך ימים רצופים, וזו הסיבה לתמותת הדרים שפשוט נקברו בשלגים. מזג אויר מקביל לשנה זו בארץ היה בשנת 1973 לאחר מלמחת כיפור, ובטיסות מעל סיני ראיתי את כל הרי סיני מושלגים היטב, ועד כמה שזכור לי ירדו שלגים גם בנגב עצמו במקומות כמו דימונה, מצפה רמון, ערד ועוד. נכון שאין פרדסים בירושלים, וזה בגלל שנשירים מצליחים בה יותר,וגם קל יותר לגדלם, אך יש גם יש והרבה מאוד, בצפון הנגב, שהוא מקום מוכה קרה ברוב החורפים, וההדרים בו מוצלחים ביותר. אני מתכוון לכל גוש מרחבים ושובלים שזה בין בית קמה לנתיבות וצומת גילת,עד לפתחת רפיח. הורי, שגדלו בארץ עוד הרבה לפני קום המדינה בירושלים העתיקה, זמן המנד"ט הבריטי, סיפרו לי על השלגים הכבדים בשנות החמישים. הם גם לימדוני את כל עשבי הבר הראויים למאכל אדם ודרך הכנתם. ואגב, גם ציפור גן עדן נחשב לפני שנים רבות כרגיש לקרה וכצמח מקובל לאזורים חמים בלבד, אך העובדות מדברות בעד עצמן. כל גני האוניברסיטה בהר הצופים בירושלים מלאים ציפור גן עדן רגילה, וגם דמוית הבננה והכל פורח שיגעון. אגב, אני היתי מהאנשים הראשונים בארץ ששתלו בשנות השבעים בושמת וביגוניות בירושלים הקרה, גם בשמש מלאה, וגם קוליאוסים רבים, והוכחתי לכולם כי הם לא רק שגדלים לא פחות טוב מאזורי השפלה החמים אלא גם נראים הרבה יותר טוב ממנה. אז נכון שחלק מהדברים האלו לא טוב בחורף בירושלים,או אפילו מת, אז מה? גם בשפלה הרבה צמחים כמו פוקסיות מתים בקיץ לא? להתראות, מוטי.