שתיית מים בהנקה

שתיית מים בהנקה

לי שלי בת חודשיים ושבוע ויונקת בלבד. רציתי לדעת אם יש צורך להשקות אותה גם במים מבקבוק מעבר להנקה. אשמח לתגובות מלומדות. תודה.

batbat

New member
מים לתינוקת יונקת

דנה שלום. לפי המלצות משרד הבריאות, לא מומלץ לתת לתינוק מים עד גיל חצי שנה. המים אינם נחוצים, ועלולים לגרום לתופעות לא רצויות. אחרי שתתחילי עם מזון מוצק אפשר יהיה להתחיל לתת מים.

חידוד השאלה וקצת תוספות

אילו תופעות לא רצויות עלולים המים לגרום לתינוקת שיונקת ? האם ההנקה לא ממלאה את פונקציית ה"אוכל" עבור התינוקת והיא עלולה להיות צמאה ללא מים ? איך אוכל לעזור ללי להפסיק את השיהוקים התכופים שלה אם לא מומלץ לתת לה מים ?

batbat

New member
מים בהנקה

דנה שלום, מהי בעצם ה"הנקה"? מהו ה"אוכל" הזה, אם חושבים על זה? יש שם חלב! פשוט חלב! בהתחלת ההנקה החלב יותר דליל, כך שהוא יותר מרווה את הצמא, וככל שהיניקה מתארכת כך מגיע החלב השומני יותר (בערך 7-8% שומן בחלב אם בשנה הראשונה, אם אני לא טועה), וככה זה יותר ה"שמנת". אבל בכל מקרה הרי זה חלב - אם היא צמאה היא תשתה חלב, פשוט מאוד. ישר ממך... בין התופעות הלא רצויות שהמים עלולים לגרום: קודם כל, הם חסרי קלוריות ותופסים בקיבת התינוק הזעירה מקום שצריך היה להתמלא באוכל, שעוזר לתינוקות לגדול. אז יש סכנה שהתינוק יתמלא במים ויקבל פחות חלב ממה שהוא אמור לאכול. שנית, במים עלול להיות זיהום כלשהו או חומר אחר שלא רצוי לתינוקות. שלישית, המים עלולים לגרום לתהליכי התערבות מזיקים בגוף התינוק, לדלל את חומצות העיכול במעי ותופעות דומות, ולעתים נדירות זה עלול אפילו לסכן את חייו של התינוק. מסיבות אלה ונוספות (כל הסיבות שאינני זוכרת כרגע...
) מומלץ להימנע ממים בחצי השנה הראשונה. האמת שגם בגיל חצי שנה לא צריך מים אם התינוק רק התחיל מוצקים ואוכל בעיקר ירקות ופירות טחונים עם תכולה גבוהה של מים, אבל זה כבר תלוי ברצון התינוק, בעונת השנה וכו'. כל עוד היא יונקת, היא יכולה בהחלט לשתות חלב עם האוכל... לגבי השיהוקים: זוהי תופעה נורמלית בתינוקות קטנים. טוענים שזה משהו בהבשלת הריאות, שרק לומדות לנשום, וגם טוענים שהתינוקות לא סובלים מזה כמונו. בכל אופן אלה לא שיהוקים כמו שלנו המבוגרים, ועד כמה שידוע לי אין אפשרות להפסיק את זה. זה עובר מעצמו. כאמור, זה עניין של בשלות הריאות, ולכן מים לא קשורים לזה ולא יכולים לעזור לזה.

מורו1

New member
גיהוקים../images/Emo91.gif

כשבני מגהג גיליתי שכשאני נותנת לו לבכות 2-3 דקות ואפילו פחות מזה אז זה מיד עובר לו ומים זה לו תמיד עוזר. בהצלחה.

SheeraGSilver

New member
לאמא של לי../images/Emo185.gif

אני, נתתי לבני רק פעם אחת בהתחלה היום הוא בן שמונה חודשים... וברוך השם, הוא יונק ולמעשה רוצה רק לינוק. הם מקבלים הכל מההנקה, תאכלי רגיל וחשוב מאד לשתות הרבה גם שאת מרגישה שאת לא צמאה... בהצלחה שירה אמא של ארי

sagitlaleche

New member
שתיית מים בהנקה ../images/Emo20.gif

אני רוצה לחזק את מה שכבר נכתב כאן. תינוקות יונקים אינם זקוקים לתוספת מים לפני גיל 6 חודשים מכיוון שההנקה מספקת להם את כל צרכיהם: השתיה והמזון. החלב ה"דליל" בתחילת ההנקה מספק את השתיה וככל שההנקה מתארכת, תכולת השומן עולה והחלב משביע את התינוק. למים יכולים להיות השפעה מזיקה מכיוון שהם יהיו על חשבון ההנקה. יתפסו מקום בקיבת התינוק - הקטנה מאוד, ולעתים תינוקות שמקבלים מים עשוים לא לקבל מספיק חלב אם ולא לעלות מספיק במשקל מכיוון שלמים אין ערך קלורי כלל. גם כאשר התינוק בן 6 חודשים, לא תמיד הוא זקוק לנוזלים, בעיקר אם ההנקה מספקת את רוב תזונתו של התינוק. כאשר המזון המוצק ניתן בכמויות גדולות יותר ככל שהתינוק גדל, המים מאזנים את המליחות המשתנה, והתינוק מרה צורך בנוזלים נוספים.

למעלה