שתייה

שתייה

יש עצירות כרונית 3 שנים. לא שותה מים בכלל כמעט לעולם. גג כוס מים אחת ליום וגם זה במקרה מיוחד. רק כוסות + 3 טבליות סוכרזית, לעיתים רחוקות מאוד קפה עם חצי כפית (לא אוהבת קפה). מגיעה לכ-6 כוסות תה ביום. האם הפחתה בשתייה של תה ומעבר לשתיית מים יכול להועיל לפתרון בעייתי? או שאין הבדל ותה זה כמו מים? והאם את ממליצה על צמחונות\טבעונות כחלק מהטיפול לעצירות? אני בחוסר אונים

sthead

New member
הדבר הראשון שהמליצו בבית מרקחת

חוץ ממשלשלים וגליצרין זה העיכולקס מהסוג שאמרתי.. לא מכירה ת'שני

פצית219

New member
תה מכיל קפאין, וקפאין משתן. ההשפעה שונה מאדם

לאדם. אצלי למשל קפה של עלית לא משפיע (אם אפשר לקרוא לזה קפה) ולעומת זאת קפה של טייסטרז צ'וייס או תה גורמים לי לרוץ לשירותים כל חצי שעה. לכן אולי כן כדאי לנסות להחליף את התה למים. ולנסות לשתות יותר. חוץ מזה, כדאי לאכול יותר פירות וירקות. גם פעילות גופנית עוזרת.

תשובה

שלום רב, לגבי שתייה - חשוב מאוד ליציאות תקינות, כל סוג של נוזלים זה בסדר - מים,תה,קפה (רצוי ללא סוכר), מרק צח, משקאות דיאט, ג'לי דל קלוריות. אין חובה לעבור לתזונה צמחונית וטבעונית כדי לפתור עצירות, כדאי להוסיף לתזונה היומית ירקות ופירות עם הקליפה, דגנים מלאים, קטניות אבל להקפיד על הנוזלים. פעילות גופנית סדירה גם יכולה לעזור. במידה ודבר לא עוזר - פנה לדיאטנית או לרופא המטפל להתאמת טיפול הולם. בברכה נטלי

misty10

New member
רק לפי מה שאני עברתי על הגוף שלי

ולכן יכול להיות שמה שאכתוב לא מדוייק לך אבל: כששתיתי הרבה תה (עירקית מה לעשות, אבל עצלנית אז השתמשתי בתיונים) הייתי רצה לשירותים הרבה, וגם סובלת מעצירויות, כשהפסקתי לשתות תה בכמות גדולה והחלפתי במים ובשתיה נוספת והוספתי סיבים תזונתיים, וגם התחלתי לעשות הליכות באופן קבוע, הבעיה כמעט נפתרה... ולא היו בקרים בלי כבדים בשרותים... ואם בכל זאת היה, אבל לא בתור משהו קבוע, אז הייתי שותה מים שהושרו בהם שזיפים.

למעלה