שתייה מרובה בזמן הזרקת גונל פ

piki73

New member
שתייה מרובה בזמן הזרקת גונל פ

האם מישהי יודעת למה חשוב לשתות כ - 4 ליטר מים ביום בזמן ההזרקות? ברור לי שעל מנת למנוע גירוי יתר של השחלות אך האם מישהי יודעת את ההסבר הרפואי העומד מאחורי ההנחיה הזו. אני לפני IVF ראשון ובעבר אושפזתי עקב גירוי יתר שהסתיים בכשלון (לאחר הזרעה). זהו היום התשיעי של ההזרקות ויש לי רגישות מסויימת/כאבים בשחלות למרות שבUS היום נצפו זקיקים יחסית קטנים (10,11,12) ורירית 6. האם זו התחלה של תגובת יתר, חס וחלילה, או שהרגישות אופיינית לשלב זה של הטיפול? מחכה לעזרתכן האדיבה. תודה וחג שמח

avivit18

New member
../images/Emo12.gif ממש לא...

אני מזריקה גונל - ולא קיבלתי הנחייה כזו... אולי הורו לך לשתות הרבה בשל ניסיון העבר שלך עם גירוי יתר
...

piki73

New member
אביבית היי

תודה על תגובתך אבל נראה לי שלא קיבלת את כל המידע הדרוש. אצלי בטפסים שקיבלתי מבית החולים כתוב באופן מודגש לשתות 4 ליטר ביום מרגע שמתחילים להזריק וזה גם משהו שהאחיות לא מפסיקות להזכיר לי!!! אני לא רוצה להלחיץ אותך אך כפי שכתבתי בטיפול הקודם אושפזתי בבי"ח עקב גירוי יתר לאחר הזרקות מטרודין והזרעה איך שהגעתי לחדר מיון האחות שאלה אותי אם אני שותה המון... ואני כמובן לא ידעתי... והגירוי יתר הזה זה ממש לא דבר נעים (בלשון המעטה). בקיצור, אני ממליצה לך בחום להתחיל לשתות 2.5 בקבוקים גדולים של מים מינרליים לפחות, תבלי בשירותים הרבה זמן אבל זה יכול לחסוך לך הרבה בלאגן אח"כ. בהצלחה.

avivit18

New member
תודה, פיקי...

מחר אחה"צ אני נפגשת עם הרופא שלי - ובהחלט מתכוונת לברר את הסוגייה... למזלי, אני מאותם "גמלים" ששותים, באופן טבעי, כמויות אדירות של מים, כך שאסון גדול לא יקרה - אבל בהחלט חשוב לדעת פרטים מעין אלו

סביון1

New member
הי פיקי

למיטב ידיעתי יש חומרים בהורמונים שאנו מזריקות לעצמנו שיוצאים בשתן וזה פשר ההנחיה שקיבלת. בקשר לרגישות בשחלות - אני לא חושבת שזה אופייני לשלב בו הזקיקים קטנים ככה שאולי באמת כדאי לך לרוץ לברז ולשתות עוד מים. מצד שני אני לא מבינה כלום בגרוי יתר כי אצלי הבעיה היתה תמיד הפוכה - תגובה שחלתית ירודה. מאחלת לך שתרגישי טוב ותצליחי בטיפול. חג שמח ושבת שלום, סביון

דוק26

New member
ההסבר הוא שאחת מתופעות הלוואי של

ההרומונים היא בריחת מים מהתאים ויש כאלה שיש להן יותר רגישות לענין מאחרות. מי שיש לה רגישות צריכה לשתות הרבה כדי להחזיר את המים לתאים. זאת בדיוק התופעה של גירוי יתר. המים בורחים מהתאים ומתרכזים בבטן ויותר מאוחר באזור הגפיים. דרך אגב הריון לדוגמא מחמיר מאד מצב של גירוי יתר עד שהגוף קולט את מצב ההריון ומתאזן לאט לאט. ברגע שהגוף מאתר את בריחת המים זה למעשה כמו התייבשות ולכן הוא מאותת לכליות להפסיק לייצר שתן וזה מסוכן. דרך אגב הנושא של גירוי יתר הוא גם ענין של גיל. ככל שצעירים יותר התופעה יכולה להיות חמרה יותר. לפחות יש יתרון אחד להתבגרות
בהצלחה, אסנת

סנונית 1

New member
היי פיקי

קודם כל בהצלחה בטיפול ומחזיקה לך אצבעות להודעת פסים. בעניין השתייה לפי ההסבר שאני קיבלתי זה כדי למנוע היווצרות של ציסטות בשחלות , בטיפול הראשון שתיתי מלא והכל היה תקין, בטיפול השני נורא הזנחתי וסיימתי את הטיפול גם עם כישלון וגם עם ציסטה בשחלה שמנעה להמשיך טיפול נוסף והמתנה של חודש, אז תשתי הרבה זה גם בריא לעור הפנים ובכלל לגוף ושיהיה המון בהצלחה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. שתית מים לא מונעת את גירוי היתר אלא מקטינה את הנזקים שלו. גירוי היתר גורם לצבירת נוזלים בזקיקים, בשחלות ובחלל הבטן. הנוזלים האלה נלקחים מרקמות שכנות שעלולות להתייבש. במקרים קיצוניים הדם הופך צמיגי ועלולים להווצר בו קרישי דם. ככל ששותים יותר יש הקטנה בצבירת המים, והחלשה של הכאבים (משהו שקשור למהילת הנוזלים אבל אשכרה אני לא מסוגלת לנסח תשובה מדוייקת
). בשלב הזה של הטיפול שלך אני חושבת שמדובר בגירוי השחלות, אבל לא גירוי יתר. אצלי בכל הטיפולים ברגע שהזקיקים התחילו לגדול- התחלתי להרגיש את השחלות. רגשיות שגובלת בכאב עמום. השחלות העצלות שלי לעולם לא הגיעו לגירוי יתר (היתרון העלוב של המגיבות העלובות
). בכל מקרה, עם עבר של גירוי, חשוב שתהיי עם יד על הדופק, תשתי בכמויות מסחריות ובכל מקרה של כאב חריג תדווחי לרופא. בהצלחה
חנוכה שמח נועם

למעלה