שתייה בלילה

zimka1

New member
שתייה בלילה

הילדה שלי בת 1.4 היא ישנה לילות שלמים עד גיל 4 חודשים. ואז זה הפסיק והתחילה להתעורר 2-4 פעמים בלילה ולהירדם אחרי שקיבלה בקבוק חלב. הציק לי קצת אבל החלטתי שהיא תינוקת ומותר לה.

עכשיו, אחרי שנה, ניסיתי לגמול אותה. אני מתעלמת מהבכי, או רק מחבקת, וחלק מהפעמים היא נרדמת לבד. נותנת לה מים במקום חלב וחלק מהלילות זה עובד עם קיטורים ויללות קצרות- עד 6 בבוקר כשהיא מתעוררת ולא נרגעת עד שמקבלת חלב.

בימים האחרונים קשה לה והיא בוכה והלילות הפכו לסיוט. אני קרובה להישבר. אולי יוצאות שיניים לא יודעת אולי היא עקשנית, ואולי היא זקוקה לחלב הזה? להירדם? להרגעה? רעב?

היא ילדה רזה וזו אחת מהסיבות שהמשכתי לתת לה.

אשמח לקבל עצות ותובנות כי אני קצת "קלולס" ואובדת עצות. תודה.

regvuv1

New member
יודעת רק להעיד על הפרטיים שלי

הגדולה הפסיקה לשתות בלילה מתישהו לפני גיל שנה, לא זוכרת בדיוק - החלטנו שזה מספיק כי היו כמה שיניים, הסברנו לה ונתנו לה מים במקום חלב וזה עבד.
הקטן הפסיק לינוק בלילה בגיל שנה כי לי נמאס וגמ"לתי אותו - לקח שלושה ימים וזה נגמר.
האמצעי לא הפסיק לקבל חלב ובליטרים עד גיל שנתיים וקצת, שכרצה להגמל מחיתול בלילה והסברנו לו שהשתיה גורמת לו להשתין. לפני כן הוא פשוט לא היה מסוגל, הוא היה רעב מדי (ניסינו חלב מדולל, כדי לרמות אותו ולעבור למים לאט לאט - הוא פשוט שתה עוד ועוד ועוד, אז הפסקנו). עד היום (בן 4) הוא לא עובר יותר משעה וחצי-שעתיים בלי לאכול.
בקיצור - זה מאוד תלוי בילד.

שנה וארבע יכול להיות מוקדם לה מדי

מאד יכול להיות שהיא רעבה. עקרונית ההמלצה היא לגמול מאכילת לילה לא לפני גיל שנה. כמו בכל דבר אחר, ילדים לא מתפתחים אותו דבר ויש כאלה שעדיין רעבים וזקוקים לתוספת הקלורית הזו גם אחרי גיל שנה.
איך היא אוכלת במהלך היום? איך ארוחת הערב שלה?

דונה31

New member
אצלנו בגיל זה בגמילת הלילה

החלטנו לעבור ליוגורט (במקום הנקה).
במשך מספר ימים הוא התעורר קיבל יוגורט כמה שרצה ואח"כ החליט שזה לא מספיק אטרקטיבי להתעורר עבור זה....
שווה ניסוי

zimka1

New member
תודה.

1. גם יוגורט זה אוכל.

2. היא אוכלת ושותה טוב לאורך כל היום אוכלת ארוחת ערב משביעה.

עקביות, עקביות, עקביות

אם החלטתם לגמול אותה בלילה הדבר הכי הכי חשוב זה להיות עקביים. לפי התיאור שלך, אתם לא מספיק עקביים. פעם את מתעלמת, פעם אחרת נותנת לה מים, פעם ככה ופעם ככה.

בגיל הזה ילדים כבר מבינים הרבה מאוד. תכיני אותה כבר בשעות אחר הצהרים לכך שהלילה היא לא תקבל חלב, כי חלב בלילה לא בריא לשיניים. ובמהלך הלילה תעמדי בזה בעקשנות.

זה אומר שבכל פעם שהיא קוראת, את מנסה לתת לה כמה דקות להירגע לבד, ואם היא לא נרגעת את ניגשת אליה חוזרת שוב על המנטרה שבלילה אין חלב ושתחזור לישון, ועומדת לידה, מלטפת אותה עד שתרגע. אני מהמרת שלאט לאט כמות הקריאות בלילה תפחת ולאט לאט גם את צריכה לצמצם את המעורבות שלך, כדי שהתלות בבקבוק לא תתחלף בתלות בנוכחות שלך.

אם את חוששת שהיא צמאה בלילה, את יכולה להשאיר לה כוס מעבר עם מים במיטה. חשוב שזה לא יהיה בקבוק (כי התלות היא גם בפעולת היניקה מהבקבוק) אלא כוס מעבר עם מנגנון שמונע שפיכה.

מניסיוני, גמילה מחלב בלילה רק מעודדת אכילה ביום.

zimka1

New member
צודקת.

לקחתי לתשומת ליבי. על הכוס מעבר לא חשבתי. גם לא משתמשת בכזו אלא פטמה יעודית לשתיית מיים בבקבוק רגיל, או ממש הבקבוק הרגיל כדי שלא "תעיף" לי אותו בפנים כי תבין שקיבלה את הנוזל הלא נכון.

ליבו17

New member
עקביות נטולת ספקות

אם יש לך ספק היא תרגיש בו ותתעקש כי היא תדע שיש פתח.
היו לנו כמה סבבים כאלה... גמילה מהנקה בלילה וגמילה מבקבוק מים מסויים (זה סיפור ארוך, אני לא מונעת ממנה מים, אלא בקבוק ספציפי שגרר רצף של בעיות).

בתקופות שניסינו לגמול כי היינו עייפים אבל לא משוכנעים שהיא מוכנה להפסיק - זה לא עבד. כשהיה לנו ברור שאין לה צורך בזה יותר והרגשנו בטוחים בהחלטה אז היא גם קיבלה את זה בקלות יותר ולנו היה קל לתמוך בה עד שהקושי חלף.

מאוד צודקת

אנחנו הצלחנו לגמול רק כאשר היינו בטוחים לגמרי שזה הדבר שצריך לעשות ואין ברירה.
לא הייתה לנו בעיה לתת להן גם שלושה וגם חמישה בקבוקים בלילה, אבל הבנו שזה פשוט לא מאפשר להן לישון. הן היו מתעוררות כל שעה וחצי בלילה ועייפות כל היום אח"כ. ואז, כשהגענו למסקנה שלטובתן צריך לגמול, גמלנו.
כך שאם את מהססת, לא בטוחה, לא בשלה - אל תתחילי עם זה. כי הכי לא טוב זה לתת מסר חצוי או לא עקבי. זה פשוט עלול לאמלל אותה.

MamaHen

New member
מניסיון עם הקטנטנים שלי, אני בעד לתת עפ"י

דרישה גם אם זה בלילה.
אני חושבת שכאשר באמת לא יצטרכו יותר, אז לא יבקשו ויתעוררו יותר לבקבוק.
השאלה היא אם היא באמת רעבה.
אצלי הבייבית עד גיל שנתיים+ (כן, כן) היה מתעורר לבקבוק. ידעתי שהוא היה רעב, כי הוא היה גומע בקבוק שלם, ונרדם אח"כ.
אם היא מנשנשת, אז יכול להיות שיש לה צורך אחר.

בגיל שנתיים+, פתאום הוא הפסיק מעצמו להתעורר.
אגב, שעת ההתעוררות הייתה איפושהו בין 1:00-3:00

שונצו

New member
הבעיה שזה לא תמיד הרעיון הכי טוב

מבחינת האמא (הרי לא האבא קם בדרך כלל).

אני יודעת שלי היה מאוווד קשה לקום אל אופיר מספר פעמים בלילה במשך שנתיים וחודשיים.

והבטחתי לעצמי שאת עמרי אני גומלת מהנקת לילה כבר בגיל שנה.
אמנם התעצלתי קצת, אבל בגיל שנה ושלושה (אמרתי לעצמי שביום ההולדת ה5 של אופיר נתחיל...), כמה ימים אחרי שהיא חגגה 5, התחלתי לגמ"ול אותו.

אז כבר שלושה שבועות בערך הוא לא מקבל ציצי בלילה.
וזה לא גורם לו להתעורר יותר.

MamaHen

New member
לא אמרתי שזה קל...
גם אני הייתי זו שקמה

ולא החצי.
אבל, חושבת שאם הבייבי באמת רעב, אז... מה לעשות אני פולניה

ליבו17

New member
קשה לזהות בדיוק

אבל בשלב מסוים זה כבר לא רעב אלא אמצעי מנחם שעוזר להרדם ובאופן אבסורדי גורם להתעוררויות יתר ומפריע גם לילד לישון...
היה לנו את זה גם עם הנקה וגם עם איזה בקבוק מים.
אבל כאמור, לפעמים קשה לדעת בוודאות (יש שלב מעבר אפור כזה באמצע) ואז אני לגמרי מבינה את הנטיה כן לתת.

למעלה