שתיה רבותי, שתיה

מי צי

New member
שתיה רבותי, שתיה

יש בירה בפולין? איך קוראים לה? כמה אחוז אלכוהול יש בה? ומה המשקה האלכוהולי האולטימטיבי בפולין? (פרט לוודקה).

בתל אביב יש פאב צ'כי ברחוב הירקון

את הכתובת איני זוכר רק שזה באזור בניין האופרה. שם יש בירות צ'כיות ופולניות, פעם ישבתי שם כי יש שם הרבה יוצאי פולין וצ'כיה ( אגב השפות דומות מאוד), וכן יש שם הרבה חברה צעירים תרמילאים מפולין

בפולין יש יופי של בירות

אבל אין כמו הוודקה הפולנית, ובמיוחד ז'וברובקה!!!!!!!!!

מי צי

New member
שמות, אני זקוקה לשמות

באם זו בירה מיצור מקומי, איך קוראים לה?

וודקה זוברובסקה זו וודקה../images/Emo9.gif מעולה

שמות של בירות פולניות אני מבטיח לך בשבוע הבא או אפילו במהלך השבת. היחוד בוודקה זוברובקה הוא ענף של צמח (שאיני יודע את שמו) שנמצא בתוך הבקבוק ונותן צבע (צהבהב) וטעם יחודיים.

שרה16

New member
איפה הקישורים../images/Emo12.gif ../images/Emo13.gif

הצעה לכרזה נוספת.

שרה חג שמח

בקשר לכרזה שהכנת והשקעת כל כך הרבה, יש לי הצעה שאולי תראה לך. את שמת בצד אחד דגל פולין ובצד השני פרחים. יש לי הצעה שבמקום הפרחים תשימי את הדגל שלנו כחול לבן.

מי צי

New member
שרה'לה, זה יפה מה עשית !!!

ובלי "ביקורת פולנית" אי אפשר
אז - הכיתוב הראשוני צריך להיות הסלוגן, מודגש, ובאמצע מתחת לתמונות, בצד שמאל, צריך להיות - בהנהלת הפולני הראשון ושורה מתחת - כתובת האתר. וחוצמזה, לא הבנתי, למי מופנית הכרזה הזו? ואיפה היא אמורה להתפרסם?

הסבר קצר על הז'וברובקה

שהיא אכן וודקה מצויינת. המקור הוא התאו הפולני, הביזון הנקרא בפולנית żubr ואשר העשב הזה הוא מזונו העיקרי. היות והעשב הזה גדל רק בקו רוחב מסוים מאד, הרי שכך גם הסוג הזה של הביזון. אפשר למצוא אותו היום רק בפולין ובקנדה. מהעשב מכינים תמצית טעם אותה מוסיפים לוודקה ביצור. לשם היופי מכניסים גם חתיכה מהעשב לתוך הבקבוק.

żywiec קרה הולכת מצויין

מאד טובה עם חטיפים מלוחים, כשיושבים על המרפסת המשקיפה על הויסלה מאחורי ככר העיר העתיקה בוורשה (ירידה מקוצרת דרך הכניסה של התיאטרון/קולנוע). יש עוד אחת טובה שמיוצרת בקרקוב, אבל בתור וורשאי לא אמליץ על דבר שבא מקרקוב ומתחרה במה שבא מוורשה.

ז'יבייץ היא אכן בירה ותיקה וטובה

אבל ככלל, כל מה שבא מקרקוב, טוב יותר ואוטנטי יותר ממה שנוצר בוורשה. והנה פתחתי פה מלחמת עולם!

מלחמת עולם אמרת???../images/Emo46.gif../images/Emo6.gif

הרי אתה יודע שלא מזכירים את החבל בביתו של התליין. לא היה ולא יהיה שום דבר טוב יותר מקרקוב לעומת ורשה. סתאאאאאאאאאם. נכון שאני ורשואית לשעבר, אבל הפטריוטיות שלי היא לארץ שלי...י ש ר א ל!

זה די ברור

קרקוב היא אוטנטית. היא גם הבירה ההיסטורית. ורשה משוחזרת כולה, ולא היה לה מעמד עד שבאו השבדים והקנו לה אותו. גם האווירה בקרקוב טובה יותר, ועל כך אין ויכוח, למרות שיקפצו הוורשאים, רובם מהגרים ל"עיר הגדולה" ויאמרו אחרת. ובוודאי - ישראל - לפני הכל!

ידעו המלכים הזקנים מה עושים

כשהעבירו הבירה לוורשה. (ולא השבדים, כי יכלו הפולנים להשאיר את קרקוב, אבל ידעו יותר טוב.... ובוודאי שהבירה של קרקוב פחות טעימה. אחד התענוגות שלי כשאני בקרקוב זה לבקש ז'יוויצ במסעדה.

למעלה