ששששששששש

Teo Toriatt

New member
ששששששששש

נא לקרוא בשקט שלא תעירו את הפורום משנת החורף שלו

Rhye

New member
אז זה הזמן להיכנס ולעשות בלאגן?../images/Emo8.gif

יאללה בלאגן
קוראת הרבה בפורום, לא יודעת אם יש מה לתרום אבל אשתדל.. . לא תותחית Queen כמו רובכם פה, אבל זו להקה שגדלתי עליה בזכות אחי... שבזכותו אני גם כאן. אז נעים מאוד

khammel

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

עכשיו אני מסוקרנת... אחיך כותב בפורום? תחת איזה ניק? ספרי קצת על חיבתך ללהקה... איך "התחלת" עם קווין? מה הדבר הכי מופרע שעשית בהקשר של הלהקה? מי מחברי הלהקה את הכי אוהבת? השתלבות נעימה, קרן

Rhye

New member
אהלן,

אחי פתח את השרשור לו הגבתי
מה שלומך
אז אפשר להבין את זה שגדלתי כשQueen פשוט נשמעו מהחדר לידי כל יום כל היום (לא שהיו תלונות מצדי. אולי מצד הפולניה השניה בבית...). אפשר להגיד שקיבלתי חינוך טוב בצעירותי בנוגע למוזיקה (ויש כאלה שאומרים שהתקלקלתי עם הזמן, למרות שאני טוענת שפשוט הטעם שלי התרחב להרבה סגנונות.) הדבר הכי מופרע? לא היה כזה. לא הלכתי להופעות או תליתי פוסטרים או קניתי חולצות... שלחתי פעם לבריאן מיי איזהשהו מייל, אבל הוא לא הגיב עד היום
מי מחברי הלקה אני הכי אוהבת? פרדי ובריאן, כל אחד מסיבות שונות. פרדי בגלל הSHOW שלו, הקול שלו, השירים... בלעדיו Queen לא היתה נשמעת כמו שהיא. ובריאן בגלל יכולות הנגינה שלו וכי רוב השירים שהוא כתב הם שירים שמאוד נגעו לי (שניים מתוכם הם Sail away sweet sister ו - Too much love will kill you ) (וגם כי יש לו נבל והוא יודע לנגן עליו...
) תודה על הקבלת פנים החמה,

khammel

New member
אהלן אהלן ../images/Emo6.gif

עכשיו אני יודעת מי את!
אגב, בריאן לא ממש יודע לנגן על נבל. הוא הקליט את קטעי הנבל ב-ANATO בעמל רב, כמה תווים בכל פעם.

galb1212

New member
באיזה שירים אפשר לשמוע נבל בANATO?

אגב, גם אני די חדש, קורא סמוי כבר הרבה זמן, שומע קווין בערך שנה וחצי.

khammel

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

יאללה, כל הסמויים להתפקד!
קטע הנבל מופיע בפתיח של Love of my Life
Brian May, 1982 On The Record Interviewer: Did you learn to play harp for "Love Of My Life"? Learning would be too strong a word. I did it chord by chord. Actually, it took longer to tune the thing than to play it. It was a nightmare because every time someone opened the door, the temperature would change and the whole thing would go out. I would hate to have to play a harp on stage. I just figured out how it worked - the pedals and everything - and did it bit by bit.​

Teo Toriatt

New member
הלואי עלי

"לא לדעת לנגן" בצורה שבריאן מגדיר כ"לא לדעת" חוץ מזה שמה שהוא אמר רק מחזק את התחושה שלי שהוא אמנם פרפקציוניסט אבל לפעמים הוא קצת מגזים - וזו אחת הפעמים האלה שפתחו את הדלת והנבל יצא מכיוון? נכון שטמפרטורה משפיעה על כיוון מיתרים אבל הוא ניגן על נבל טוב שמופיעים איתו בקונצרטים, כזה שיודע להמודד עם שינויים קטנים בטמפרטורה של פתיחת דלת.

khammel

New member
אהמ...

על זה שהוא פרפקציוניסט עד כדי הגזמה, אין ויכוח. אבל... בנושא הנבל ויציאתו מכיוון, אני חייבת להגיד שמהניסיון שיש לי בקלרינט וגיטרה, לא נראה לי שהוא הגזים. כלי עץ ומיתר יכולים להיות רגישים מאד לשינויי טמרפטורה. מספיק שבריאן הקליט באולפן מחומם ומחוץ לדלת היה קר, משב הרוח הקר יעשה בנבל שמות בדיוק כפי שהוא מתאר.

Teo Toriatt

New member
למה ידעתי בדיוק מה תכתבי עוד לפני ששלחתי את

התגובה שלי... ברור שהוא הגזים מסיבה מאוד פשוטה: 1. אם נגני נבל מקצועיים מקליטים באולפנים ומופיעים ופותחים להם דלת באמצע אני בטוח שהם לא מפסיקים כל פעם לכוון. 2. אני בטוח שגם הוא לא מפסיק כדי לכוון את הגיטרה כל פעם שפותחים לו דלת באולפן. צריך הבדלי טמפרטורות משמעותיים כדשי שמשב שמגיע מפתיחת דלת "יעשה שמות" בכיוון של כלי מיתר, בטח באלבום שהוקלט במהלך הקיץ... הוא פשוט פרפקציוניסט מדי (כן יש חיה כזו).

dar dahan

Member
יש לי הערה...

לגביי הקלטת האלבום: הקייץ באנגליה זה לא כמו הקייץ פה בישראל, וגם בקייץ מזג האוויר האנגלי לא יותר מדי טוב..

Teo Toriatt

New member
נכון אבל לא קשור

במיוחד בגלל שהקיץ האנגלי לא יותר מדי חם כמות המיזוג שם זניחה (בטח באמצע שנות ה 70) וגם כשהם ממזגים הם לא מקפיאים כמו כאן בארץ, כך שאפילו חיזקת את הנושא שהפרשי הטמפרטורות לא כאלה קיצוניים בקיץ שאנדלי בין חוץ לפנים המבנה.

khammel

New member
למה ידעתי בדיוק מה תכתוב עוד לפני ששלחת...../images/Emo6.gif

1. נגנים מקצועיים מכוונים בין הקלטות *כל הזמן*. אין מצב שמוזיקאי ששומע זיוף של 1/8 טון ישאיר את המצב כמות שהוא (אלא אם כן יש שיקולי זמן/כסף) ולא יכוון. 2. יצא לי כבר כמה פעמים שעמידה של חצי דקה ליד מזגן (אצלך בבית, בחדרי חזרות...) או באור שמש קייצית העיפה לי את כל הכיוון בגיטרה. וכשזה קרה... צחקת, לא האמנת, אמרת שאני פרפקציוניסטית ומדמיינת דברים... ואני כיוונתי מחדש.
Get your ears checked

khammel

New member
ועוד תוספת קטנה

בזמן הקלטה, משתדלים לנטרל גורמי רעש סביבתיים, כמו למשל מזגן/מאוורר. מדהים כמה מהר שזה יוצר הפרש טמפרטורות מורגש בין החדר בו מקליטים לבין חדר הבקרה הסמוך. רק הדבר הקטן הזה, כבר מכניס כלי עץ למצב "רגיש". בהנחה ששיחה קצרה עם דלת פתוחה לוקחת כחמש דקות (לשאול אם בריאן רוצה תה או קפה) והנבל עם מיתרים חדשים, בהחלט יש מצב לשינוי בכיוון בטווח זמן כ"כ קצר.

למעלה