זה מעניין
כי זה נכון שחסידי ר'הלור עושים מעיין מסע צלב כדי להפיץ את הדת שלו, כמו הנצרות של ימי הביניים. בדת הזאת כל הזמן מדברים גם על "אזור אהאי", שהוא ה"אלוף" של ר'הלור, יכולי להיות שאזור אהאי הוא מקביל לישו בנצרות, דמות אנושית שמוצגת כמושיע שיציל את כולנו.
בנוסף הם מנסים להמיר את תושבי ווסטרוז שרובם תומכים באלים החדשים, שבעה אלים שכל אחד מהם מייצג דבר אחר, ממש כמו האלים הסקנדינביים, הרומיים והיווניים שהנצרות השטלתה עליהם בסופו של דבר דרך מסעות הצלב האלה.
אני מאמין שהאלים הישנים מייצגים גם הם דתות עתיקות מאוד בהיטוריה האנושית, כשאנשים היו סוגדים לשמש או לרוח או דברים כאלה.
הדת של איי הברזל היא מאוד שולית בסיפור, ולכן אני לא חושב שהיא נועדה להקביל לדת בהיסטוריה שלנו, אלא פשוט לייחד את ילודי הברזל משאר היבשת.
כשהאנדאלים כבשו את ווסטרוז הם הגיעו, לפי הסיפורים, עם כוכב בעל שבע חודים והכריחו את הדת שלהם על ווסטרוז. שוב מין מסע צלב שכזה, אבל פה אני חושב שהקבילו אותם לרומאים שהיו הורגים את כל הכופרים שהם מצאו אלא אם הם ימירו את דתם.
מה שבאמת מעניין לדעתי, הוא האספקט של האתאיזם בסיפור. הספקות שיש לאנשים לגבי האלים. אפשר למצוא את זה אצל דמויות כמו טיריון, ואריז, פיטר באיליש, קצת דאבוס עם הספקות שלו ודמויות משניות יותר כמו סאלהאדור סאאן וכלב השמירה וכד'.
הדמויות ה"אתאיסטיות" בסיפור תמיד מוצגות או כמי שהאלים איכזבו אותם, והם החליטו שהם לא קיימים (הכלב, דאבוס, טיריון..) או כדמויות שעובדות ע"פ ריאליזם ונותנות את המחשבות שלהן רק על מה שהם רואים ומרגישים בעצמם (ואריז, פיטר באיליש, ושוב טיריון).
הדמויות הריאליסטיות יותר לא יצאו בהצהרות שהן אתאיסטיות ושדת זה שקר אחד גדול, אלא ישמרו את זה לעצמם ואפילו יעמידו פנים שהם תומכים באל כזה או אחר בשביל להתקדם בחיים. אבל לדמויות הממורמרות יותר לא איכפת להודיע קבל עם ועדה שכל האלים על הזין שלהם והם חיים בשביל מה שמוחשי באמת (בין אם זה הרג, בזיזה וכד').