ששאשק ודתות

kikona126

New member
ששאשק ודתות

אני כבר כמה זמןמנסה להבין האם יש בסדרת הספרים מלחמת דתות או התנהגות אחרת הקשורה לדתות ואיזה דת מסמנת כל דת בסיפור אם בכלל...

מצד אחד אנחנו רואים שהרהלור כן עושה מעין מסע צלב, אבל אנחנו לא רואים עוינות בין השבעה לאלים הישנים.

SiriusBlack

New member
ר'הלור סוג של דת כובשת.

ולדעתי עכשיו שאישרו לאלים החדשים להתחמש,אני חושב שגם הם יחזירו מלחמה בכל "כופר".

היכן בדיוק מצאת את ג'יהאד האור הזה?

ממש לא.
איננו מוצאים בשום מקום שמישהו נכפה להמיר את דתו או שנענש בגלל חוסר אמונה.
אנו כן רואים שיש כאלו שמעדיפים (מבחינה פוליטית תועלתנית) להמיר את דתם לדתו של "רלו האדום" כדי להתקרב למוקדי הכוח בשלטון סטאניס.
כמו כו אנו רואים שמי שנאשם בסוג של פשע/בגידה כנגד שלטון סטאניס- נענש בד"כ באופן דתי- אך גם נד איבד את ראשו למרגלות הספט במעלה מלך, ככה שהחיבור בין מלוכה לכנסייה קיים בכל מקום.
נכון שאנשים שבוחרים ללכת עם סטאניס הרבה פעמים מרגישים שהדת הזאת נכפית עליהם- אך שוב, מדובר יותר בשיוך חברתי/תרבותי מאשר בהמרה דתית ג'יהאדיסטית.

בנוסף, חוץ מבאסשאי (שאנו לא יודעים עליה הרבה) כל המאמינים של אדון אור פזורים בערי עבדים ונמצאים בעמדת נחיתות קשה. אין לנו עדות למקום אחד בעולמו של מרטין (שוב, חוץ אולי מאסשאי וסביבותיה) בו הדת הזו היא הדת השלטת והמקובלת על הכוחות השליטים- אלא אם כן, סטאניס ינצח.

אז נכון שמליסנדרה מתבטאת באופן לא סבלני כלפי דתות "מתחרות" אבל זו פרופוגנדה נטו, לא שיטת עבודה. אלו דיבורים בעלמא. דיבורים מורכבים ממילים, ומילים, כידוע, הם רוח. מליסנדרה יכולה לדבר עד מחר על זה שבמלחמת השחר כל מי שלא יהיה בצד של אדון האור הוא משרת של "האחר" וסופו כליה- אז מה? לפי זה כמעט כל הדתות בעולמנו שלנו (שבכולן יש איזה סוג חזון על מלחמת יום הדין בה יושמדו הכופרים) הן דתות כובשות. וזה פשוט לא נכון. אי אפשר להשוות את האיסלאם (בוודאי השיעי) לנצרות למשל. זה כמו לקרוא לריסוס גרפיטי ("תג מחיר") -"פעולת טרור"- אבל למה לי פוליטיקה עכשיו?

SiriusBlack

New member
שים לב לניסוח - סוג של.

עובדה שמי שכורע ברך לסטאניס מחויב גם לר'הלור.

אמרתי סוג של.

רק מהשפה ולחוץ. אף אחד לא מחויב באמת

לבצע פעולות דתיות או אחרות בשם ר'הלור. זו קבלת דת הצהרתית ותו לו. ניתן לומר שכמעט אף אחד מהסובבים את סטאניס, ואף סטאניס עצמו, אינם מאמינים של ממש באל האדום. כן, הם מתרשמים מכוחה של מליסנדרה. כן, הם רוצים להתחנף לה ולסטאניס. אבל לא- לא מדובר במאמינים פאנטים שנלחמים עבור אל כזה או אחר אלא באנשים רגילים הנלחמים עבור המלך/לורד שלהם וכחלק מזה הם מאמצים את הסממנים של הקבוצה.

kikona126

New member
ברור שמחוייב

הם הולכים לטקסים וכשהם מדברים ומזכירים את האלים אז תמיד יש מי שיגיד שיש להם אל אחד, ולא אלים...

אה, מישהו "מעיר" להם

ממש האינקוויציה הספרדית.
הרי זו בדיוק ההוכחה לחוסר הרצינות של אלה שפולטים בטעות "אלים" כמו גם של אלה ש"נוזפים" בהם ועושים להם נו נו נו עם האצבע.

האפיפיור מקנא.

idanem

New member
זה מעניין

כי זה נכון שחסידי ר'הלור עושים מעיין מסע צלב כדי להפיץ את הדת שלו, כמו הנצרות של ימי הביניים. בדת הזאת כל הזמן מדברים גם על "אזור אהאי", שהוא ה"אלוף" של ר'הלור, יכולי להיות שאזור אהאי הוא מקביל לישו בנצרות, דמות אנושית שמוצגת כמושיע שיציל את כולנו.
בנוסף הם מנסים להמיר את תושבי ווסטרוז שרובם תומכים באלים החדשים, שבעה אלים שכל אחד מהם מייצג דבר אחר, ממש כמו האלים הסקנדינביים, הרומיים והיווניים שהנצרות השטלתה עליהם בסופו של דבר דרך מסעות הצלב האלה.
אני מאמין שהאלים הישנים מייצגים גם הם דתות עתיקות מאוד בהיטוריה האנושית, כשאנשים היו סוגדים לשמש או לרוח או דברים כאלה.
הדת של איי הברזל היא מאוד שולית בסיפור, ולכן אני לא חושב שהיא נועדה להקביל לדת בהיסטוריה שלנו, אלא פשוט לייחד את ילודי הברזל משאר היבשת.
כשהאנדאלים כבשו את ווסטרוז הם הגיעו, לפי הסיפורים, עם כוכב בעל שבע חודים והכריחו את הדת שלהם על ווסטרוז. שוב מין מסע צלב שכזה, אבל פה אני חושב שהקבילו אותם לרומאים שהיו הורגים את כל הכופרים שהם מצאו אלא אם הם ימירו את דתם.
מה שבאמת מעניין לדעתי, הוא האספקט של האתאיזם בסיפור. הספקות שיש לאנשים לגבי האלים. אפשר למצוא את זה אצל דמויות כמו טיריון, ואריז, פיטר באיליש, קצת דאבוס עם הספקות שלו ודמויות משניות יותר כמו סאלהאדור סאאן וכלב השמירה וכד'.
הדמויות ה"אתאיסטיות" בסיפור תמיד מוצגות או כמי שהאלים איכזבו אותם, והם החליטו שהם לא קיימים (הכלב, דאבוס, טיריון..) או כדמויות שעובדות ע"פ ריאליזם ונותנות את המחשבות שלהן רק על מה שהם רואים ומרגישים בעצמם (ואריז, פיטר באיליש, ושוב טיריון).
הדמויות הריאליסטיות יותר לא יצאו בהצהרות שהן אתאיסטיות ושדת זה שקר אחד גדול, אלא ישמרו את זה לעצמם ואפילו יעמידו פנים שהם תומכים באל כזה או אחר בשביל להתקדם בחיים. אבל לדמויות הממורמרות יותר לא איכפת להודיע קבל עם ועדה שכל האלים על הזין שלהם והם חיים בשביל מה שמוחשי באמת (בין אם זה הרג, בזיזה וכד').

kikona126

New member
בספר האחרון

גם השבעה התחילו לתפוס תאוצה...
וניראה שגם הם התחילו להראות נוכחות חזקה

האם מחכה לנו חזון אחרית הימים בסוף הספר? (אולי מהצד של האחרים)

למעלה