ששאו''ק - משחק הלוח

ששאו''ק - משחק הלוח

אני לא יודע כמה מכם שמעתם על המשחק, אבל לסדרת שיר של אש ושל קרח יש משחק לוח, שנחשב לאחד ממשחקי המלחמה הטובים שיצאו אי פעם. אני משחק עם חבריי במשחק כבר קרוב לשנה, בערך מדי שבוע. המשחק קרוי על שם הספר הראשון בסדרה, ומתעסק בעיקר במלחמה עצמה. האם מישהו מכיר את המשחק/מעוניין להצטרף לקבוצה קבועה? לאלו שלא מכירים את המשחק - מדובר בלוח עליו מצוירת בדיוק רב מפת ווסטרוז, מחולקת לטיריטוריות לפי שמות המקומות המופיעים בספר. בגרסת הבסיס של המשחק כל שחקן משחק את אחד מחמשת הבתים הבולטים בשני הספרים הראשונים - סטארק, גרייג'וי, לאניסטר, באראת'און (סטאניס) וטיירל (עם תביעתו של רנלי לכתר). המשחק כולל אסטרטגיה צבאית, תככים וניהול משאבים מועט, ובהחלט מהנה מאוד. מומלץ :)

SiC

New member
אני אשמח לקבל עוד פרטים...

כמו איפה אפשר להשיג את המשחק, ואולי אפילו להצטרף למשחק שלכם אם אתם מחפשים עוד שחקן.. תענה לי בפרטי בבקשה :)

deathstar

New member
שמעתי שזה די דומה לדיפלומסי לא?

ומאחר ולא ממש אהבתי את דיפלומסי לא יודע כמה זה יהיה נחמד. אם תהיה לי הזדמנות אז אולי אשחק.

תשובה לשלושתכם

טוב, אז הנה קצת על המשחק: כל שחקן, כאמור, משחק את אחד מחמשת הבתים הגדולים, ומקבל ומתחיל את המשחק עם שתי טריטוריות כולל חיילים, וספינות (השחקן של בית טיירל, למשל, מתחיל עם כוח ברמות-גנים ובאולדטאון, וספינה אחת; השחקן של גרייג'וי, לדוגמה, מתחיל עם כוחות בפייק, ומתחיל עם שתי ספינות (כל ספינה מייצגת צי, ולא ספינה אחת כמובן)). לכל שחקן יש פקודות (תנועה, התבצרות, פשיטה, גיוס תמיכה מפוליטית, ותמיכה צבאית), וכל שחקן מציב פקודה אחת בכל אדמה/טריטורייה ימית שיש בה יחידות ששייכות לו. אם משתמשים בפקודת התנועה לתוך שטח של בית אחר, פירוש הדבר הוא קרב בין הכוחות הפולשים לבין הכוחות של הבית האחר שנמצאים כבר במקום. יחידת פרשים שווה 2 כוח בקרב, יחידת רגלים שווה 1 כוח בקרב, כאשר יש הרבה דרכים לחזק את הכוח הצבאי כשאתה תוקף - פקודת התמיכה, שהוזכרה קודם בסוגריים, מאפשרת לכוחות שלך (או של בן ברית) הנמצא בטריטורייה סמוכה לשטח הקרב, יכולים להוסיף בעזרת פקודת תמיכה את עוצמתם לאחד הצדדים שבקרב; וקלפי גיבורים שיש לכל שחקן (נמשיך עם דוגמת בית טיירל - לשחקן טיירל יש את לוראס, גארלאן, מייס, מארגארי, מלכת הקוצים ובריאן מטארת' (מדובר על עימות המלכים)), כאשר לכל אחד מהגיבורים יש יכולות בעלות השפעות שונות על הקרב. פקודת גיוס הכוח הפוליטי מספקת משאב חשוב שמיוצג באסימונים עם סמל הבית שלך, להם יש שימוש מאוד מעניין בהמשך, והם שימושיים לשוחד בבריתות. פקודת הפשיטה יכולה לבטל פקודת גיוס כוח פוליטי או פקודת תמיכה של שחקן אחר במשבצת סמוכה. פקודת ההתבצרות יעילה אם אתה יודע שיריב הולך לתקוף אותך בתור הבא במשבצת מסוימת, והיא מוסיפה לכוחך כאשר אתה מתגונן. למשחק יש עוד הרבה מאוד אפשרויות, וזה על קצה המזלג. מפגשי הקבוצה שלי הם כמעט תמיד בת''א, ואנחנו בני 14-15. משחק של כ-6 שעות, בעיקר בגלל שיחות צד של שחקנים ותככים שגוזלים הרבה זמן. המשחק מזכיר בעקרונו את דיפלומסי, אבל מוסיף הרבה רבדים של אסטרטגיה צבאית ודילמות (דילמות מהסוג שתמצאו הרבה בכל ספר של מדע פופולרי על תורת המשחקים), ומתעסק בעוד נושאים כגון דאיגה לאספקה עבור הצבא שלך ופלישת אנשי פרא לממלכה, שעשויה להיות מאוד קטלנית... אם ממש שנאת את דיפלומסי לא תאהב את המשחק, זה נכון, אבל אם לא, תמיד שווה לנסות :)

DIDGIN

New member
תמיד רציתי לשחק בזה

אשמח להצטרף למשחק או שניים אם אתם באיזור המרכז

YanivLib

New member
בפעם הראשונה

בפורום זה במקום לסתור מישהו, לא להסכים או סתם להטפל לשטויות, אני מסכים לגמרי עם הכותב. המשחק הוא משחק מעולה. משחק המסחר המחוכם, המצריך דפלומטיה ויכולת טקטית הוא מהנה בפני עצמו, אך מהנה פי כמה וכמה למי שבקיא בסדרת הספרים, ובשבילו הכרזת מלחמה של בית סטארק על בית לאניסטר משמעותית, משעשעת ומזכירה נשכחות. מומלץ בחום גם למי שלא מאוד מעוניין במשחקי קופסא מאחר והמשחק הוא לא מורכב להבנה ולא ממצה את עצמו מהר מדי, וגם לא למי שלא קרא את הסדרה מאחר והמשחק עומד בפני עצמו. מצטרף להמלצתך החמה.

למעלה