שרת SMS 2003

kman111

New member
שרת SMS 2003

שלום לכולם, מה דעתכם על מפרט החומרה הבא עבור שרת SMS 2003 שישרת 500 משתמשים? 1. שרת HP מדגם 1U RACK MOUNT PROLIANT DL140 מעבד:533 XEON 2.4GHZ INTEL מעבד נוסף533 INTEL XEON 2.4GHZ זכרון 2GB 2 דיסקים קשיחים IDE 200 GB בקר דיסקים INTEGRATED DUAL CHANNEL IDE ATA 100 ADAPTER כרטיס רשת : 2 כרטיסי רשת GIGABIT מובנים כרטיס מסך : INTEGRATED ATI RAGE XL 8MB כוננים: 32 CD ROM X מארז1U MOUNT UP TO 2X1” ATA 100 NON HOT PLUG RACK אחריות שלוש שנים סה"כ - 2,790 $ תודה,

H N 1

New member
לטעמי

המחשב נראה בסדר, למעט העובדה שלא כולל זיכרון (וזה יכול לעשות בעיות
) ולמעט העובדה שלא הייתי סומך על דיסקים IDE בשרת חשוב (ו SMS הוא שרת חשוב)

H N 1

New member
בטל בטל בטל

אח"כ ראיתי את הזיכרון... סלח לי...

kman111

New member
דיסקים IDE

התוכנית שלי לשים את שני הדיסקים במירור. דיסקים סקזי מייקרים מאד את הסיפור.

H N 1

New member
מסכים אתך

שדיסקים SCSI יקרים משמעותית - אבל אני לא חושב שזה שיקול כשבונים שרת כזה. אם אתה רוצה להוזיל לך על שרת לא-מותג, אבל אל תוותר על דיסקים כמו שצריך. מה עוד ש SMS עשיר ב IO ואתה עלול ליצור לו נקודת כשל במקום הרגיש ביותר שלו.

antidot

New member
------->

זהו דגם הכי low-end: אפילו בלי בקר SCSI onboard. נפח איכסון מקסימלי: 160Gb (שני דיסקים IDE של 80GB). א. SMS הוא מטחנה של זיכרון. ב. צריך הרבה נפח דיסק על השרת SMS ג. צריך שהדיסקים עליו יושב SMS יהיו שרידים (RAID1 או RAID5) ד. SMS גם אוהב לזלול זיכרון. בקיצר: הדגם הספציפי ממש לא בשביל SMS. בשביל SMS, אני אישית, הייתי מסתכל על DL360G3 (בתצורה 1U עם מקום ל2 דיסקים SCSI hotswap) או DL380G3 (בתצורת 2U עם מקום לשישה דיסקים). כן, זה מקפיץ את המחיר בהרבה. לא, אני לא הייתי מריץ SMS על DL140 - הוא אולי מתאים לחוות שרתי WEB, אבל לא בשביל SMS שדורש I/O גבוה.

זיו25

New member
לדעתי,

כדאי לך לעשות משהו כזה: MIRROR למערכת ההפעלה ו RAID לשאר מערכת ה SMS. (המלצה : RAID 5 ) למה זה טוב? לדוגמא, כשמתקינים PATCH חדש של מיקרוסופט, פשוט מוציאים את אחד הדיסקים של ה MIRROR, ומתקינים על מערכת ההפעלה. במידה ומשהו קרה למערכת ההפעלה, ניתן לשחזר אותה תוך שניות. נכון שזה יעלה לך הרבה יותר, אבל אולי במחשבה לטווח הרחוק זה כדאי, כי שרת כזה לא נח לרגע (בייחוד שאם אני מבין נכון, הוא לבד בארגון) בברכה, זיו.

למעלה