שרת BIND ותחנות Windoz

ronenb75

New member
שרת BIND ותחנות Windoz

הי ח'ברה, אני פחות או יותר יורה לכל הכיוונים, נראה איזה ברווזים אני אצליח להפיל... תאור המצב: שרת לינוקס ע"ב Gentoo x86 המריץ שירותים מגוונים ואחד מהם הוא BIND עבור הדומיין המקומי. התחנות, מעורבות - חלק Win וחלק Linux. תחנות ה-Win בנויות מ: WinXP Pro SP1. בעיה שמופיעה בזמן האחרון, ואין את מי להאשים אלא את הזוועה השלטת - Windows: נסיון לעשות nslookup מתחנות ה-Win עונה no existent domain ועובר לשאול את השרתים הבאים (החיצוניים). אותו מצב, ללא כל שינוי בשרת, בדיקה ממכונת linux מקבלת תשובות יפות למהדרין משרת ה-DNS המקומי. עד כאן, יופי... אתחול ל-Win (בפעם ב-10 ביום, לא משהו נדיר הרי), ואחרי אתחול לעיתים יש תשובות ולעיתים אין - מוזר, לא? למישהו יש איזה רעיון? אולי זאת בעיית Windows חדשה בשביל הח'ברה? אני פשוט נוטה לא להאשים את ה-Gentoo שלי בפאקים...

antidot

New member
חסר reverse lookup

תחנות מייקרוסופט לא ידברו בברירת מחדל עם שרת DNS שלא ניתן לבצע לו reverse lookup. תגדיר RLZ עבור הsubnet שבו אתה משתמש. ברגע שBIND ידע לבצע reverse lookup לעצמו, התחנות יתחילו לדבר איתו.

ronenb75

New member
וואלה......

צודק! אכן עבד! עכשיו, רק לשם הסקרנות. איך בד"כ אחרי release ו-renew פתאום הם כן דיברו איתו? למה אין התנהגות ברורה וחד משמעית?

antidot

New member
------>

פעם אחרונה שבדקתי, מחשבים זה היה מדע מדוייק. אין כאן תופעות לא דטרמיניסטיות. יש כמות לא קטנה של פרמטרים שקובעים את דרך הפעולה של name resolver של חלונות. בלי לדעת מה מוגדר לך, אני לא יכול להגיד מה בדיוק אמור לקרות. התהליך המלא של name resolution מוסבר במצגת הבאה: http://infotech.wsu.edu/ad/SysAdmin/DNS/DNS%20Resolution.ppt

ronenb75

New member
אוקי....

גם בעיני זה מוזר, אבל העובדות מדברות בעד עצמן. ומשום אהבתי הגדולה למיקרוסופט, אני חושב שהאקסיומה על כך שמחשבים הוא מדע מדוייק - אנא הרשה לי לחלוק עליך. מאז תחילת הנדידה המטורפת לעולם MS לא פעם אנו עדים להתנהגויות לא צפויות של מערכת ההפעלה ותוכנות הרצות בה. כמובן... בסוף הכל נקבע לפי אחדים ואפסים, ולהכל יש הסבר הגיוני, ברור וחד משמעי, אבל בקצה העליון - שבו לך אין כל שלל הנתונים להחליט מדוע אפס מסויים לא הגיע בזמן המתאים למקום המתאים ולכן ישנה התנהגות לא צפוייה. הרי לא בכדי יצאה למערכות MS האמרה הידועה שאם משהו לא הולך לך, תסגור את החלון ופתח אותו שוב, או במקרים לא בודדים, פשוט עשה Restart. גם כאן, אצלי, זה היתה התנהגות לא קבועה ולא ברורה. אחרי אתחול לא היה resolve ואחרי release ו-renew פתאום כן. נכון, nslookup עדיין לא עשה resolve, אבל כן הגעתי עם ping-ים, ולא.. זה לא היה דרך netbios משום שה-DNS name של השרת שונה מה-netbios שלו ב-samba.

antidot

New member
----->

כבר יותר מפעם אחת יצא לי להוכיח שרב התקלות שנפתרות ע"י reboot ניתנות לאיבחון ופתרון יותר פשוט ודטרמיניסטי. רבן המכריע היה קשור לחוסר ידע או הכרות לא מספקת עם המערכת. אני קורא לחלונות "Windows" וללינוקס "Linux" - כל אחת ויתרונות/חסרונות שלה (ושמות גנאי לא תורמות לדיון). אני לא מאמין במלחמת ההפצות או מלחמת מערכות הפעלה - אני עובד עם שתיהן ונהנה בשני העולמות. כשאני נתקל בבעיה שאני לא מצליח להבין את מקורה, אני הולך לתיעוד ומנסה להבין את המנגנונים המניעים את החלק הרלוונטי - אני לא קופץ בהאשמות חסרות בסיס (כי באותו רגע אין לי על מה לבסס את הטענות שלי למעט האינטואיציה שאינה תמיד אובייקטיבית). הפנתי אותך למאמר. אם היית הולך שלב שלב, היית עולה על מקור הבעיה - כי היא בהחלט דטרמיניסטית. ההסבר די ארוך ואני לא הולך להכנס אליו (שוב, כל הנתונים הדרושים נמצאים בלינק שצירפתי). ועל השם הרע שיצא לMS, נכון להיום, אני יכול להגיד לך דבר אחד פשוט: הבעיה ברוב המקרים היא חוסר ידע של האנשים המתחזקים את המערכת. כל מי שעבד בארגון טיפה מסודר עם אנשי IT מקצועיים יעיד על כך.

ronenb75

New member
אוקי, קיבלתי.

אתה צודק, שמות הגנאי באמת לא תורמים כלום, וגם אני - כמוך - עובד בשני העולמות ונהנה, כן כן... גם מעולם ה-Windows. התרעומת שלי באה, אגב, בד"כ משום שהתחושה שלי היא שחסרים לנו, אנשי המקצוע, לעיתים כלים בסיסיים כדי לנסות להבין איפה הבעיה. לוגים, תיעוד, קהיליה תומכת - דברים שאין מה לעשות, מאז ומעולם היו יותר חזקים בעולם היוניקס. אני כמעט בטוח שתקפוץ עכשיו ותגיד שיש המון קבוצות דיון ואת ה-MSDN וכו', אבל אלה כלים למתכנתים, ואני חושב שתסכים איתי שעולם היוניקס ודומיו בנוי הרבה יותר לאנשים, בעיקר משום שהוא בא מאנשים ולא מעט משום שבקוד פתוח יש את האפשרות הזו. תשמע, אין ספק ש-MS הקפיצו את עולם המחשבים בצורה חסרת תקדים, אבל בד-בבד היא הביאה מושגים שלא היו מקובלים בעולם המחשבים פעם. שיטת ה-"קופסאות השחורות" שהנחילה MS וממשיכה חזק מאוד עם ה-.NET משגעת אותי. יוצא לי לדבר עם מפתחים שעובדים גם על מערכות רפואיות מצילות חיים, והם מתכנתים בסביבת MS וכשאני שואל מדוע משהו עובד ככה ולא אחרת - לא פעם התשובות הם "לזה יש API לכן אני משתמש בזה". אז נכון, ככה יש Time To Market קצר הרבה יותר, אבל דחילק... בלי הבנה או ידיעה מה קורה בפנים? בקוספאות השחורות שאיתם עבדת? בקיצור, אכן - לכל עולם היתרונות החסרונות שלו. אני התחלתי את הרומן שלי עם מחשבים דרך MS ועברתי ללמוד גם לינוקס, והיום - אחרי שליטה לא רעה (אם כי יש לי עוד המון המון ללמוד בשניהם), אני הרבה יותר נהנה לפתור בעיות בלינוקס מאשר ב-MS. אולי משום שבצד השני של לינוקס יש אנשים רגילים, שנותנים את הנשמה שלהם כדי שהעסק יעבוד ולא רק בגלל שזאת המשכורת שלהם. ואולי.... קצת.... משום שתמיד קל וכיף לתמוך ולהזדהות עם האנדרדוג ולא עם מולטי-מיליארדר חננה עם עיגולדים....
POWER TO THE PEOPLE......

antidot

New member
grow up

מה שחסר זה קריאת תיעוד (ויש בשפע). כמות הכלים היא אינסופית, פשוט צריך להכיר אותם (ראה "קריאת תיעוד"). קהילה ? הקהילה ענקית. עצם הטנה שלך ש newsgroups מיועדים למפתחים מראה שאף פעם לא השתמשת בהם. כאחד שמשתתף ותורם בכמה, אני יכול להגיד לך שרב קבוצות הדיון של MS קשורות דווקא לתמיכה במוצרים שלהם (וכמעט תמיד משתתפים בהן אנשי מייקרוסופט עצמם). מה גם שכמות הפורומים ורשימות תפוצה היא ענקית... עובדה פשוטה: userbase של מייקרוסופט גדול יותר. הקהילה גדולה יותר. אין לי מושג על מה אתה מדבר כשאתה קורא ל NET. קופסא שחורה. בחרת בדוגמא שסותרת את עצמה - פרוייקט Mono מממש את הframework... הטענות שלך מתבססות על אמונות הגובלות בדת. אני בן אדם פשוט - מכיר עובדות ולא מעניין אותי אם הקוד הוא חופשי או לא. מה שאותי מעניין זה הפונקציונליות והאיכות של המוצר. רוצה איזה סיפור זוועה על בעיות של סמבה שישבו עליה אצלינו כשלושה חודשים, ניסו את כל רשימות התפוצה האפשריות ואחרי שלא קיבלנו תשובה ואחד המפתחים שלנו שתורם לפרוייקט גם כשל לפתור, איכשהו מצאנו workaround אחרי שעות מול לוגים וסניפר (זה מה זה כיף לדבג Kerberos ! ) במייקרוסופט הייתי יכול ב150$ לפתוח קריאה בPSS ולקבל תשובה תוך שבוע. בקיצר: אל תכניסו דת לתחום טכני...

ronenb75

New member
אל תיסחף, O.K.????

אם בראש שלך לפתוח דיון על כמה אני צריך להתבגר, אני ממש לא מתכוון להכנס לזה. אני מעריך את הידע שלך ואת הדעות שלך, וכדאי מאוד שתעריך את שלי! לא ראיתי שאתה יותר בוגר או מבוגר ממני שתעיז להגיד לי מה אני מבין ומה לא! אני משתדל בד"כ לשמור על דיון מקצועי ולא להכניס שום דעות על אישיות זו או אחרת ואני לא מוכן לקבל את זה מאף אחד, בעיקר לא ממישהו שלא מכיר אותי ולא יודע כמה בסיס הידע שלי רחב או לא ואיזה דברים אני מכיר ויודע והוא לא יודע שבכלל קיימים! אתה נהנה מעבודה ופיתוח בסביבות MS, שיבושם לך. אני פגשתי יותר מידי אנשי פיתוח שלא מבינים דבר וחצי דבר על מה קורה מילימטר מהאף של מה שהם מכירים עם הכלים של MS ובעיני זה לא מוצא-חן. אם בא לי לאמץ את ליונקס כדת החדשה שאליה אני סוגד - זאת זכותי שמוקנת לי עפ"י חופש עיסוק בדת שמעוגנת בחוקי המדינה, אז אל תתערב לי בחיים! אתה מעוניין להמשיך בדיון כללי בנושא, אחלה. בא לך להמשיך להשתלח בי אישית - לא כדאי לך, אני לא כזה חסר אונים. ואגב, אני עדיין מודה לך על הפתרון שנתת לי בנושא ה-DNS......

H N 1

New member
אתה פשוט ירדת מהפסים, נכון ?

מה זה ההתנפלות הזאת? א - מה הקשר אם אנטי יותר מבוגר ממך? אני מכיר לא מעט אנשים מבוגרים שעדיף שישתקו כשאחרים (צעירים מהם) מדברים.... מה הקשר? ב - פגשת אנשי פיתוח שלא יודעים כלום מהחיים שלהם? יופי לך, אני פגשתי יותר שכן יודעים (כן, גם בסביבת חלונות וגם בסביבת לינוקס/ יוניקס), אז שוב זה לא קשור. ג - מה לעשות ואחד המאפיינים את האנשים שמאמינים גדולים בלינוקס הוא שהם מפתחים שנאה לא הגיונית לחלונות? זה סוג של הפרעה כזו... וזו אחת הסיבות שגורמות לאנשים להיות אנטי-לינוקס. זאת גם אחת הסיבות שדברים בלינוקס הולכים ק-ש-ה... האנשים פשוט לא מוכנים להקשיב לאחרים. לגבי העיסוק בדת - אתה לא זה שחותם על משהו עם ימי הביניים ודת ? צא ולמד ! ודבר קטן אבל חשוב - אולי אתה לא מודע לכך, אבל לאנטי יש את ההסמכה הטובה ביותר שניתן לקבל כרגע בלינוקס (RHCE), תעשה קצת חיפוש בפורום ותראה את הציון - לא מקבלים ציונים כאלו בלי להבין לעומק את מערכת ההפעלה. צא מזה - קיבלת עזרה, תגיד תודה ותשתדל לעזור גם לאחרים - צא מהמלחמות.

ronenb75

New member
ממש לא....

אם שמת לב, אני מלא הערכה לאנטי, ואני מודע היטב לידע הרב שיש לו ולתרומה הרבה שיש לו לפורום וגם התרומה (אם זכרוני אינו מטעני) הלא-חד-פעמית לי... אבל..... אני לא אוהב שאומרים לי ללכת להתבגר.... פשוט לא! אני ממש לא נלחם, להפך, אני באמת מנסה לשמר את הדיון ברמת של דיון ענייני (גם אם לא נטול דעות אישיות) על המערכת לא על האנשים. וכאן, אני חושב, המקום (בתקווה שאנטי קורא) להתנצל בפומבי על התקיפה חסרת המעצורים שלי עליו. אנטי - באמת שאני מאוד מאוד מעריך את עזרתך ואני מתנצל. ולגבי השנאה ל-MS. כן... אתה צודק... פיתחתי מעין שנאה קטנה למערכות של MS ולהרגל מגונה של מפתחים מסויימים בסביבות MS שגורם להם פשוט לא להבין מה הם עושים וכתוצאה מכך, אנחנו, אנשי ה-system נאבקים לפעמים עם תקלות ופאקים שפשוט לא אמורים להיות. נכון, זה קורה גם בעולם ה-לינוקס, אבל הרבה יותר כיף לקלל את המשקפפור... (ברור, כאילו, את מי תקלל? חבורת מתנדבים שחוזרים מהעבודה ויושבים לכתוב קוד בזמנם הפנוי?) בקיצור, בדיוק כמו בחתימתי, אני לא סוגד לא לזה ולא לזה. אני מודה, אני יותר נהנה בסביבות לינוקס, יותר נעים, יותר חמים...

antidot

New member
../images/Emo140.gif

עזוב, גם לי לא חסר יציאות שמקורן בעצבים... פעם הבאה נשאיר את הדברים במסגרת טכנית פרופר. ובאמת שאין צורך להתמלא הערכה - לא בשביל זה התכנסנו
... (לי יותר קל לקלל אחרי שפתרתי את הבעיה - לא משנה לי אם זה משקפופר או איזה פריק מזוקן סטייל סטולמן)

מול

New member
נראה לי שצריך סיכום

כמו כל דיון ,צריך סיכום : 1)יש לצור Reverse DNS Lookup בשרת ה DNS 2)אין להכניס Flaming לגבי מערכות הפעלה בפורום

ronenb75

New member
יאללה... יאללה....

כולם מוזמנים לעמוד בתור להביא לי כאפה.... כדאי לכם... בד"כ אני לא כזה נדיב..... אחחח! לא בניתוח!

למעלה