שרת ענן

lirichen

New member
שרת ענן

הי
אם אני עושה גיבוי ושיתוף של קבצים בשרת ענן האם זה מגבה את הקבצים עדיין עם הטיים משין? ואיפה הקבצים יושים בפועל אצלי או על השרת ענן או גם וגם איך זה הולך עם מק?

kidis

New member
תשובות

זה לא כמו לגבות לטיים משין, גיבוי הטיים משנין הוא אל הראד דיסק חיצוני שאת מחשברת למחשב ואילו הענן הוא איי שם ברשת
הקבצים יושבים על המק שלך ובנוסף, מה שגיבית, על הענן והיתרון בכך הוא שתוכלי לגשת אליהם מכל מקום ומכל מכשיר כל עוד יהיה לך חיבור לאינטרנט.
המגבלה בענן היא המקום. המקום שמקבלים בחינם זה בסביבות ה-5 ג'יגה אם אני זוכרת נכון ואם רוצים להגדיל צריך לקנות. ופה מתחילה הבעיה משום שההגדלה הכי משמעותית שלהם היא 50 ג'יגה, כלומר 55 יחד עם הגודל ההתחלתי וזה עולה 100 דולר לשנה. שלפחות עבורי 55 ג'יגה זה כלום. רק המוסיקה שלי זה כמעט 80.

אם את בקטע של גיבויים לרשת אני ממליצה על האתר dropbox. אם אני לא טועה את מתחילה שם בג'יגה וחצי, אבל! כל בנאדם שאת שולחת לו את זה (אם זה לרשימת תפוצה במייל או בפייסבוק) והוא נרשם לשירות לאחר מכן, אפילו אם זה לא דרך ההזמנה שלך אבל מספיק שעם אותו אימייל ששלחת לו, זה גודל לך בחצי ג'יגה. אני מכירה אנשים שהגיעו כבר ל-8 ג'יגה בחינם. וכמובן אפשר גם בתשלום להגדיל, אפילו עד 500 ג'יגה.

lirichen

New member
עוד שאלה

תודה על המענה
לאחר התייעצות עם איש מקצוע בדרופבוקס עד שיעשה סנכרון לקבצים מהבית לעבודה ולהפך ל 200 גיגה אחסון זה המון זמן ולא אופציה טובה לכן
האם גם באחסון בענן זה גם הרבה זמן סנכרון ויקח מלא זמן שהקבצים יתעדכנו בבית מהעבודה ולהפך מהענן או שזה יותר מהיר ועדיף??
אשמח לתשובה אם את מכירה את הסוגייה
תודה רבה

kidis

New member
הדרופ באמת לא הכי מהיר בעולם

אבל אם את צריכה 200 ג'יגה אז אין מה לדבר על ה-icloud

עכשיו גיליתי שיש גם google drive שמקבלים של 15 ג'יגה על ההתחלה ואפשר לקנות עד 200. אני אבדוק אם זה מהיר יותר מהדרופ.

Rick Deckard

New member
ההסבר שניתן פה גובל בחוסר אחריות.

יש הבדל מהותי בין סינכרון לגיבוי.
מה שהוסבר פה הוא (דרופבוקס או גוגל דרייב) אלו שירותי סינכרון ולא שרותי גיבוי.
שרות גיבוי לענן צריך לרכוש מחברה מהימנה שמצפינה ושומרת על החומרים ולא מסנכרנת אותם (מפאת מחיקה מקרית במחשב אחד שתגרום בסינכרון לאובדן החומרים).

kidis

New member
סינכון הוא סוג של גיבוי

גיבוי יכול להיות מסונכרן והוא יכול לא להיות מסונכרן.

lirichen

New member
לגבי גיבוי ענן

הי ריק אשמח לתשובתך
באם אני אשתמש בגיבוי ענן האם עדיין יקח זמן שהקבצים יעלו אחרי עדכונם כלומר יהיו מעודכנים בשני המחשבים(מקום עד 200 ג'יגה) או שזה מתעדכן מיידית?????

yoe66

New member
אישית, לא ממש מבין את עניין גבוי ענן

לא משתמש ודי נגד
מחירי דיסקים היום מספיק נמוכים כדי שניתן יהיה לגבות מקומית
גם מהיר יותר גם בטוח יותר

kidis

New member
מסכימה

זה נח יותר לעבודה בין אנשים, שאתה רוצה לשתף תקייה עם קבצים שגדולים מידי לשליחה באימייל. פלוס אם הולכים לפגישה או הגשה באוניברסיטה ושמים לשם כך קבצים על דיסק און קי אז זה טוב לשים גם שם ליתר ביטחון שזה יהיה בעוד מקום שאתה יכול לגשת אליו לא משנה איפה אתה נמצא.

אבל לגיבוי המחשב פרופר- דיסק חיצוני ואם רוצים להיות סופר בטוחים אז שניים ולגבות לשניהם. ככה גם יודעים במאה אחוז שהמידע מוגן מפולשים, הוא לא יושב איי שם על שרת באינטרנט.

למעלה