שרת מוכן, מה עכשיו ?

dino_din

New member
שרת מוכן, מה עכשיו ?

סיימתי להתקין את כל מה שצריך כדי לעבוד מול MYSQL (אני מקווה), איך אני מתקדם מכאן ? יש לי שרת אפאצ'י רץ, התקנתי MYSQL ואני עובד מולו עם MYSQLCC (יצרתי מסד נתונים בשם flower) והתקנתי PHP (אני יכול לצפות בקובצי PHP אשר נימצאים בספריית האפאצ'י). עכשיו, נגיד שיש לי את הפקודות שמתחברות למסד נתונים מקובץ PHP, איך אני בדיוק עושה את זה ? כלומר, איפה נשמר לי המסד נתונים עצמו ? איך אני מפנה אליו דרך ה PHP ? איך בעצם נוצר כל החיבור בין שלושת הגורמים (שרת,MYSQL, PHP) ? תודה מראש, דינו. >בסוף אני אקלוט את זה !!!!<

MasterNir

New member
פשוט ... ויש על זה הרבה חומר ....

www.php.net/mysql - אנגלית php.eitan.ac.il/main.php?id=00160 - עברית אבל פחות ממצא ...

dino_din

New member
תודה, דווקא האתר של אית"ן

עושה את העבודה. נורא קל להתחיל איתו ויש דוגמאות טובות והסברים על כל פונקציה. גם השאלות/תשובות מתחת לכל פרק ממש נחמדות :) תודה. יום כתום, דינו.

hobi

New member
1-2-3

השרת מקבל בקשה לדף php, ושולח אותו למודול פנימי שיודע לפענח את פקודות php ולשלוח חזרה פלט HTML. מודול (או תוכנית חיצונית CGI) ה-php מדבר עם שרת mysql באמצעות פונקציות מובנות (API), פותח קישור, מבצע שאילתות המחזירות מידע, סוגר את הקישור ופולט את המידע לשרת, שמחזיר את הכל לדפדפן. הכי חשוב לדעתי זה לקרוא בספרות של php את החלק של פונקציות mysql mysql_connect, mysql_query וכדומה אחרת אי אפשר להתקדם רק מלשאול בפורום :) אחרונה חביבה, המידע בשרת mysql נשמר בתיקייה data, כאשר לכל בסיס נתונים תיקייה משלו. לילה טובה צביקה ובהצלחה

dino_din

New member
תודה :)

תודה. כמובן שאני לא מסתפק רק לבשאול, אני חורש כבר שבוע את כל האתרים ברשת שבהם פורומים ומדרכי PHP ו MYSQL אבל לפעמים יש אי הבנות קטנות או שאלות בוערות או סתם מידע שעדיין לא ברור ואז אני בא להציק קצת לכם
בכל מקרה, אני מקווה שהיום תהייה סוף סוף איזו פריצת דרך משמעותית (כלומר - אני אצליח להבין מה אני עושה בכלל :) יום כתום, דינו. >יחידי סגולה הם המרכיבים את העם<

hobi

New member
הדבר הכי אבסורדי בחיים

זו הדרך אל ההארה מצד אחד אתה רוצה הכל מהר וברור מצד שני כיף לגלות באופן אישי איך דברים עובדים מצד שלישי יש כאלה שמתקשים לסדר את המידע וצריכים הכוונה מצד רביעי יש את אלה שהדרך הרגילה יותר מדי מעצבנת אותם, והם מחפשים לקצר מכל הצדדים יש אנשים חביבים ובאמת הכי כיף לקבל תשובה לעניין אבל אז הציפיות עולות, בעיקר שהתשובה הבאה תעלה על קודמתה... בקיצור, כל עוד אתה שואל ועל הדרך גם מחפש לבד, רוב הסיכויים שתמצא את מבוקשך בהצלחה צביקה

dino_din

New member
נו, אמרתי לכם שאני אצליח :)

אכן, בשעה טובה, יש לי מסד נתונים, התחברתי אליו, בחרתי טבלה ואפילו הצלחתי לקרוא נתונים על פי קריטריונים מסויימים ולהדפיס אותם למסך :) עכשיו נשאר רק להתחיל לעבוד עם זה באמת ! ולכן מספר שאלות : איך אני הופך את קובץ ה MDB של אקסס 2002 למסד נתונים שעליו אפשר לעבוד עם MYSQL (חיפוש בפורום אחרי המילים "המרה" או "ייבוא" לא העלו כלום), לאיפה אני מעתיק אותו ואילו קבצים אני צריך להעלות לשרת שלי כדי שאני אוכל לעבוד איתו באתר ? תודה מראש, דינו.

kensaggy

New member
אני דיי בטוח ש..

שיש איזה תוכנה שתעשה את זה... שאל בפורום "בסיסי נתונים"...בטוח ימצאו לך איזה תוכנה שתעשה את זה.. או חפש בגוגל את הערך הבא: access to mysql access2mysql (יש גם תוכנות כאלה
) בהצלחה, חן.

kensaggy

New member
עוד משהו קטן...

עיין בדף הבא: http://www.asp.org.il/articles/mysql/convert.txt עושה dump לבסיס נתונים מסוג access לקובץ SQL שתוכל להריץ לתוך MySQL (אם הבנתי נכון) בהצלחה, חן.

hobi

New member
תשובות

התוכנית החביבה והמושקעת mysql-front מאפשרת לך לייבא קובץ MDB לבסיס נתונים קיים. אתה לא צריך להעלות שום קובץ לשרת, הפקודות להזנת הנתונים (כולל המרה של נתונים קיימים או קובץ SQL) מתבצעות דרך הממשק, כולל הקמה ומילוי של טבלאות בבסיס הנתונים שפתחת. בסיס הנתונים מתייחס לחלק לוגי בשרת השייך לאתר או לצוות פיתוח, הישות המרכזת את הטבלאות, ולא לתוכנת השרת mysql או sql server. לצורך הדיון, בסיס הנתונים הוא אותו קובץ access כדי לעבוד עם קובץ MDB אתה מעלה אותו למקום מסויים באינטרנט ועובד איתו עם שגרות מתאימות לקריאה וכתיבה ממנו ואליו, או לחלופין מעלה אותו לשרת ומקשר אותו ל-DSN, ואז אתה יכול לדבר איתו דרך פילטר שיודע לקרוא ולכתוב נתוני access, לא משנה באיזו שפת תסריט על השרת. אבל במקרה הזה למה לשבור את הראש עם access? תעשה הכל ב-sql. אחלה תירגול, בייחוד עם שרת מ-צ-ו-י-י-ן שכזה (כמו אומר ביבי) יום נעים צביקה

dino_din

New member
תוכנית מצויינת ../images/Emo13.gif

סוף סוף, ניסיתי בהתחלה לעבוד עם התוכנית ACCESS2MYSQL אבל היא לא ייבאה לי את כל הנתונים באחת הטבלאות (והיא גם מחייבת רישום). לעומת זאת, התוכנית mysql-front עשתה את זה ממש חלק. המירה את כל ה MDB בצורה מושלמת ל MYSQL שלי בלי בעיות
. בקשר לעבודה עם מסד הנתונים, הבעיה העיקרית היא שאני לא יודע מה הבעיה
בעיקרון כשאני עובד במצב של LOCALHOST, אני מצליח להריץ שאילתות מקובץ PHP ולהדפיס נתונים ממסד הנתונים שלי (MYSQL) למסך. אני פשוט לא בדיוק יודע איך תאכ'לס להעלות את זה לשרת. הבנתי שאני צריך להעלות את קובץ הנתונים לספריית DB בשרת שלי. השאלה איך אני מתחיל לעבוד מולו ? איך השאילתה בקובץ PHP יודעת איך למצוא אותו, איך לגשת אליו... אהם, קצת מבולבל, אני יודע.... נראה לי אבל שזה מה שחסר לי כדי להתחיל לעבוד עם זה באמת. להכניס רשומות ולהוציא אותן אני כבר יודע. בכל מקרה, מצטער על בלבול המוח :) תודה על התשובות, התוכנית להמרת מסד נתונים ממש עזרה
יום כתום, דינו. >עוד מעט יהיה גם לי אתר עם מסד נתונים :)<

hobi

New member
לפני שאני מתייאש

שוב. אתה לא מעלה קבצים, אתה משתמש בממשק כדי לאחזר ולשלוח נתונים. התוכנה הזו שאתה מתלהב ממנה יודעת לא רק לייצא (dump) קבצי SQL, אלא גם לפתוח שני שרתים במקביל ולהעביר ביניהם את המידע (בשני רבדים, האחד יצירת הטבלאות ועדכונן, והשני הכנסת הנתונים ועדכונם) אם הנתונים קיימים בשרת המקומי, תוכל לייצא אותם ישירות לשרת המרוחק, ולהיפך. באופן כזה אתה מחזיק גיבוי של הנתונים הניתן לשחזור לפי הצורך. קפיש? יום נעים צביקה

למעלה