שרת ל35 משתמשים

ashush

New member
שרת ל35 משתמשים

אני בטוח שיש פורומים יותר מתאימים לזה אבל בכל זאת אני מעדיף לשאול כאן . המצב הנוכחי הוא שיש לי שרת עם מעבד 550MHZ ו128 MB וומערך ראייד של שני כוננים . השרת מריץ SQL EXCHANGE SAV לכל המשתמשים וכן שרת הדפסות. לכל הלקוחות יש פרופיל נודד ואפילו שכולם נכנסים במקביל השרת אפילו לא משהק. לאחרונה התעוררו בעיות עם השרת כמו מאוורים וספק שמת... החלתנו שיש צורך להחליף את השרת במשהוא עם שרות ואפילו לשדרג לAD !!! הבעיה היא שכל איש מכירות מנסה לשדך לי שרת בכ10K$ . מה האמת? מה החומרה הנדרשת? כדאי להישאר בMS?אולי לעבוד בכלל לסמבה וקיומאייל? בתודה מראש

Zig35

New member
יש, אבל...

לשם הנימוס אנשים לא העלו אותם על הכתוב...
סתם... כל זמן שאתה מדבר עם אנשי מכירות על קניית "שרת" - זה מה שתקבל. אבל עושה לי רושם שאתה מחפש לקנות תחנת עבודה שתשמש אצלך בתור שרת (ז"א שאתה תתקין עליה win server וכל זה). אם זה ככה - אז תבקש הצעות לתחנת עבודה. אם אתה רוצה "שרת אמיתי" - כזה עם כל מיני אופטימיזציות חומרה למיניהן - ועם כל ענייני התמיכה וכיו"ב - זה יעלה לך כסף. השאלה כמה זה קריטי לך - התמיכה - זמן היענות לקריאה של עד שעתיים/ 4 שעות , downtime וכו'. ממה שאתה אומר, אכן תחנת עבודה אולי יכולה להספיק לך באמת. (אם אתה לא צופה גידול משמעותי בעומסים). ממש אין צורך במחשב הכי מהיר שקיים, ואתה יכול לחסוך כמה $$ בקניית מחשב עם מעבד "איטי" של 2GHz למשל, ולהשקיע את אותם דולרים בעוד קצת זכרון (אין היום סיבה לקנות פחות מ-512MB לדעתי.) ממה שאני מבין כבר יש לך דיסקים, כרטיס raid חומרה, ציוד גיבוי, וכו', כך שאתה לא צריך לקנות גם את כל זה (שוב, אלא אם אתה רוצה משהו "server grade" - דיסקים במהירות 10K-15K RPM עם MTBF נמוך, בקרה משופרת וכו'). אם אתה הולך על אופציה של תחנת עבודה "משודרגת", תוודא שהחומרה היא סטנדרטית, ע"מ שתוכל באמת להריץ עליה את מע' ההפעלה של השרת. תנסה גם לבדוק אופציות של שדרוג התמיכה בחברות השונות. (תמיכה בחומרה, הכוונה). בקיצור - כן, אנשי המכירות אומרים לך את ה"אמת" - זו שנוחה להם. אבל כמו שראית יש לך אופציות אחרות. לגבי לעבור לסמבה,קיומייל וכו' - איך זה קשור לעניין? אם אתה לא מרוצה מה-perfomance של האפליקציות הקיימות, אז תעבור. אם כן מרוצה - תישאר.

Arielvista

New member
לדעתי אתה ממעיט.

מכונה שמריצה גם Exchange וגם SQL וגם "לך תדע מה עוד", לא יכולה להיות עם פחות מ ג'יגה זכרון, ומהנסיון שלי, אפילו שני ג'יגה, אחרת רמת הביצועים תהיה כ"כ נמוכה... לגבי "שרת" או "תחנה משודרגת", אני מסכים איתך לגמרי. בהחלט מספיקה מכונה חזקה, לא ממש יש צורך בשרת יקר.

Zig35

New member
--->

כן, גם לדעתי אני ממעיט. אבל, אם הוא טוען שכרגע אין לו תלונות ביצועים במכונה עם 128MB, אז שיתחיל עם 512, לא? - הרי כולנו יודעים שמחשבים, כמו אנשים, ברגע שנותנים להם משהו (כמו זכרון) הם משתמשים בו, ואם לוקחים אותו מהם, הם "שובתים רעב"... המחשב עובד לו כרגע "בלי לשהק" רק כי הוא לא יודע יותר טוב מזה. אבל תתן לו עכשיו 1GB זכרון ואח"כ תיקח לו 512MB (עדיין פי 4 ממה שהיה לו), ותראה שהוא יכניס אותך לסרטים שנקמת הסית' ייראה כמו במבי לידם. בקיצור, שיתחיל עם 512, ויעלה. מה רע?

ezaton

New member
לא נכון

הטענה שלך מאוד מוכללת, ומאוד לא נכונה. ראיתי מע' שמריצה את כל זה, על 128 מגה זיכרון, ועם שני מעבדי מאתיים, Pro. השרת החביב שלי מריץ את כל זאת, ולשלושים משתמשים, עם 1 ג'יגה זיכרון, פלוס כמה מערכות נוספות שאני לא אפרט. הוא עשה את זה בעבר גם עם 256 מגה זיכרון. לא אידאלי, אבל עשה.

למעלה