מבחינת כרטיסי ניהול
אני לא מתעסק איתם (תקציב...), אבל לגבי שרתי PC, אני מאוד מחבב את אלו של HP (לשעבר Compaq). תן לי איזה DL380 חביב, או ML350, ואני אשמח (כמובן, הדור האחרון). יש לי נסיון טוב גם עם שרתים של Dell. יש לי שני PowerEdge SC1600, שאני מאוד מרוצה מהם. אלו שברשותי אינם כוללים ממשק שליטה (כלומר, כרטיס לבקרה מרחוק), אז בתחום הזה אני לא יודע להשוות. אני יודע שאנטי הוא פריק של HP, ומכיר גם את כרטיסי הבקרה הנ"ל. אין לי נסיון עם שרתי ה- PC החדשים של IBM, אבל מהנסיון שיש לי עם הישנים יותר (רק חלקם שרתי PC), אני יודע שהם סיוט לא קטן. אל תבין אותי לא נכון. תן לי שרת Dual Xeon ב- 1500$, ואני לוקח שניים, אבל עבדתי (ולא מעט) על חומרה של IBM, ואני יכול להגיד לך (ואני עומד מאחורי זה ב- 100%) שעד כה עברו תחת ידי מאות אם לא אלפי מחשבים שידי בחשו בהם, ולא היתה פעם שהכנסתי יד למכונת IBM ולא יצאתי מדמם. אתה יכול להגיד שיש לי חוסר זהירות כרוני כתגובה לחוסר הביטחון שלי בשרתי IBM (לו היית פסיכולוג, אבל אתה לא), אבל אני פשוט טוען שיש להם הנדסת אנוש מחורבנת. כדי להוסיף דיסק קשיח לשרתי ה- low-end (כן. זול, IDE, משמש בתור שרת FTP, ובעובי 1U), אתה צריך ידיים עם דיוק של מלחימה בצה"ל, רק בגודל יד של ילדה בת 4 בערך, וגם אז, אתה לא סגור על איפה יכנס המברג. שמעתי טענות שהסדרות החדשות שלהם טובות יותר מבחינה זאת, אבל עד שלא הכנסתי יד לאחד כזה, ויצאתי בלי להחזיק ערכת עזרה ראשונה בהישג יד, ובלי להצטרך אחת, אני לא מאמין לזה. מבחינת הנדסת אנוש, HP לוקחים, ו- Dell לא רחוקים אחריהם. אותו כנ"ל לגבי כלי ניהול מרחוק (שאינם, כאמור, כרטיסי שו"ב).