שרשרת XTR

VailSide

New member
שרשרת XTR

האם היא מתאימה למערכת הילוכים שימנו אליוויו? תודה.

OmerAloni

New member
לא חושב...

נראה לי שהיא מתאימה למערכות 9 הילוכים בלבד.

למה אתה רוצה לשים שרשרת XTR על ALIVIO?

גם אם זה יעבוד (ולדעתי, אין שום בעיה שזה יעבוד. אבל אני לא סגור על זה...), לא תרגיש כלל שדרוג בהעברת ההילוכים. מה שקובע את איכות המערכת זה ההתאמה בין כלל החלקים (שרשרת, קסטה, קראנק, שיפטרים, כבלים). שרשרת XTR על מערכת ALIVIO תרגיש כמו ALIVIO בכל מקרה.

OmerAloni

New member
כמה סיבות אפשריות

רעש- למרות שלא בטוח שבשילוב עם קסטה וקרנק פשוטים זה יורגש. אורך חיים- למרות שהקסטה תישחק מהר יותר ואז מה? משקל- פחות 23 גרם! סטייל- אין כמו לרכוב על אופניים ש-Dura-Ace בוהק לך מהשרשרת- סטייל!

OR TSD

New member
לא אפשרי....שרשראות 9 צרות יותר מ8...

מי אמר לך בכלל שהרעש הוא מהשרשרת?????

OmerAloni

New member
רעש...

אני לא מדבר על רעשים חריגים, אלא פשוט על הרעש שנוצר מפעולת המערכת. האמת שאני רק מצטט אנשים מהפורום בנוגע לרמת הרעש ששרשרת XTR מפיקה. הנסיון שלי הוא עם שרשרת HG על הזוג הישן שלי ושרשרת XTR על הזוג הנוכחי, וכן, היא יותר שקטה, אבל מצד שני קשה להשוות בין המכלולים בכלליות. אך בלי קשר, אני חושב שזה מיותר לשים כזו שרשרת למערכת אליויו, ההבדל לא יורגש.

אתה משוכנע ב-100%?

אני משוכנע ששרשרת 8 לא תעבוד טוב על מערכת 9 הילוכים, אבל אני לא רואה שום סיבה למה שרשרת 9 לא תעבוד על מע' 8 הילוכים כגון ALIVIO... בבקשה, תקנו אותי אם אני טועה.

bikingstudent

New member
אני ינסה..

ההבדל בין שרשרת 10-9-8 הוא הרוחב מה שאומר שרשרת ל-9 הילוכים רחבה יותר משרשרת ל10 הילוכים אבל צרה יותר משרשרת ל-8 הילוכים בתאוריה שרשרת 9 תעבוד על 8 הילוכים, כמו ש10 תעבוד על 9 הילוכים האם יש בכך צורך ? לדעתי לא

OR TSD

New member
היא לא תעבוד באותה רמת דיוק כמו שרשרת...

יעודית למספר הגג"שים. אם היא תהיה צרה מידי, תדרש משיכה יותר קיצונית על מנת להביא את השרשרת אל תחנת ההלאה. מה שיפגע בדיוק של ההילוכים האחרים ויחמיר, ככל שתתרחק מההילוך שכיוונתם כאינדיקטור. אל שתכחו שגם בקסטה 9 הגג"שים יותר צפופים כדי להתאים לשרשרת,ביחס לקסטה 8. אני נוטה להאמין של-7 ו-8 משתמשים בדר"כ באותה שרשרת משום שהמערכות הללו, הן ברמה נחותה יחסית וגם יותר "גסות/מחוספסות" מבחינת העברת ההילוכים בהן. וחוסר דיוק קל שעשוי להיתכן, לא ממש קריטי לגביהן או לגבי המשתמשים.

nightjar

New member
לא הפכת את הסיבה ומסובב?

הגלגש"ים צפופים כדי לא להרחיב את הקסטה וליצור קו שרשרת אלכסוני מדי (בטח יש עוד סיבות טובות) ולכן יוצרה שרשרת צרה יותר. אני גם לא מבין איך ייפגע דיוק ההעברה, הרי מה שחשוב הוא שהפולי יהיה מול גלג"ש, לא? הדברים לא נכתבו מתוך ניסיון מעשי..

reg11

New member
מנסיון של שנה עובד

לפני שנה החלפתי לשרשרת LX באופניים 8 הילוכים כיוון שהיה מחסור זמני בשרשרת רחבה. לא הרגשתי שינוי בהעברת הילוכים ולא ברמת הרעש

למעלה