שרשרת עוגן

elhyam

New member
שרשרת עוגן

יש לי שרשרת לסירה (50') שישים מטר אורך בעובי של 10 מ"מ השרשרת חלודה במספר מקומות והשאלה אם יש טעם כלכלי לשלוך את השרשרת לניקוי חול פלוס גילוון חם או שפשוט לקנות חדשה? אשמח לשמוע מחירים,, חג שמח לכולם

קוקי 53

New member
תיקון שרשרת

חבל לזרוק את השרשרת במידה והיא לא איבדה את עובייה תחתוך את החלקים החלודים יש לקנות מחברים יעודיים עובי 10 מ"מ מנירוסטה (אני קניתי בטורקיה) אותם אתה מרכיב בין חלקי השרשרת ומקבל שרשרת ארוכה במידה וחסר לך אורך השלם באותה שיטה כרצונך על מנת לגלוון מחדש עליך בכל מקרה להוציא את החלקים הפגומים גילוון על החלודה לא יעשה דבר מקווה שעזרתי

zina71955

New member
אתה צריך לקחת בחשבון שחוליות קישור מפלב"ם

המחברות חוליות מפלדה מגולבנת יוצרות הפרש פוטנציאלים והתוצאה עם הזמן היא החלדה רצינית של החוליות המגולבנות הקרובות לחולית הקישור. הדרך הנכונה היא ניקוי חול של החלקים החלודים בשרשרת, ניקוי כל השרשרת בלחץ אוויר עם חומר ניקוי וגילבון מחדש של כל השרשרת. מחירים? תבדוק באינטרנט מי עושה וכמה עולה. עם שרשרת עוגן לא לוקחים סיכונים.

Efraim

New member
תשובה ראשונית שתמיד נכונה: זה תלוי בתנאים...

אבל לפני שאכנס להסברים: הנקודה היא שההמלצה של קוקי 53 בעייתית מהסיבה שהעלה אילן וגם מסיבה נוספת, שמחבר נירוסטה עלול להיות חלש יותר משרשרת HIGH TEST שמיועדת לעומסי עבודה גבוהים. (כמובן חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה ביותר...) לפעמים החומר לא משפיעה על חוזק החוליה כמו תצורת היצור של החוליה וחולית נירוסטה תהייה חלשה יותר מחולית שרשרת מקורית מפלדה. מבחינת מה שכתב אילן לגבי התהליך =>ניקוי וגילבון (גילוון) מחדש. זה תהליך נכון אבל יש לקחת בחשבון נקודה אחת בעייתית: גילוון נעשה בטמפרטורה גבוהה שתשפיעה (לפעמים משמעותית) על חוזק השרשרת (עומסי העבודה הבטוחה) שלה. אז כך בחשבון שאמנם השרשרת נראת זהה ונקיה מחלודה אבל חוזקה ירד. נקודה שניה להזכיר: שאל את נותן השרות אם התהליך כולל גילוון בתוף מסתובב שמאפשר גילוון טוב ואחיד לכל חוליה ללא "הדבקה של חוליות" ע"י האבץ הנוזלי. (כלומר לא כל נותני השרות שווים זה קשור לידע ולמיכון) ובדוק תוצאה של שרשרת שהוא ביצע בעבר – טוב מראה עיניים והבנה קודם לביצוע מחוסר שביעות רצון מהתוצאה הסופית. (ראה הסבר נוסף). עכשיו להסביר (למי שמעוניין לקרא הסבר נוסף) במה תלויה התשובה לשאלתך: מה סוג השרשרת (חוזקה WORKING LOAD ו BRAKING LOAD ) והשפעת חימום (תהליך הגילוון) על החוזק העתידי. מה גודל, משקל, סוג העוגן, ועומס העבודה שהוא מסוגל לעמוד בו בתלות בסוג הקרקע. מה נתוני הספינה גודלה, משקלה, גובה מעל המים (התנגדות לרוח) ומבנה תחתון (התנגדות לגלים וזרם) – מה שיקבע את עומס העבודה על עוגן והשרשרת (בצרוף סוג השייט, העגינה, הקרקע, והעוגן) מה סוג השייט.העגינה ומיקומה – תמיד במרינה ורק עגינה למספר שעות לארוחה קלה כשהצוות תמיד על הספינה. עזיבה של ספינה על עוגן רק במזג אויר נוח, שהות ארוכה על עוגן כולל לילות ללא משמרת עוגן, השארת ספינה על עוגן ללא צוות. עגינה במצבי סערה חריגים שדורשים צוות פעיל ותוספת של עוגנים נוספים. כמה קרוב עומס העבודה של השרשרת המקורית לעומס מקסימלי שצורת העגינה ונתוני הספינה מכתיבים? מה מקדם בטיחות שאתה מוכן לחיות עימו? האם יש לך אלטרנטיבות נוספות לשעת חירום? כלומר יש פה מקום להרבה משתנים שבסיכום אתה כסקיפר מחליט על הסיכון שאתה מוכן לקחת, ההשקעה הכספית לפתרון, הסתברות לבעיות, ותוצאת הבעיה (כספית, רגשית, נזקי גוף...) אז כמו שכתבתי – זה תלוי .....

ronibenyosef

New member
שרשרת עוגן

חיתוך השרשרת והתקנת מחברים מחליש ללא ספק את השרשרת,לחילופין אני מציע לך לשלוח את כול השרשרת לגילוון חם במיפעל הנימצא בקרית מלאכי,שם יש להם תוף מיסתובב והגילוון יוצא נקי וניראה כמו חדש. המחיר סביר לכול נפש. באותה היזדמנות אתה יכול לצרף למישלוח גם עוגנים חלודים וחלקי ברזל אחרים ישנים,התשלום לפי מישקל מינימום,למיטב זכרוני מאה ק"ג, ביצעתי שם גילוון שרשרת בת כ-40 שנה חלודה , עוגן ,והגה חרום ,הכול ניראה כמו חדש כבר כ-5 שנים. אין לי קשר עיסקי ,או קשר כל שהוא לחברה. בברכת חג שמח

בן נוי

New member
שרשרת עוגן

האם יש לך את שם המפעל בקרית מלאכי או טלפון שלהם

בובקון

New member
חג שמח בברור שערכתי בעבר שם המפעל רמפלט רמלה

טל' 089221039 -089250259 מול בית הכלא. דיברו איתי על 400 ש"ח לגילוון חם לעוגן 25 ק"ג ואם יש צורך ניקוי חול 400 ש"ח לגבי דוד גילוון מסתובב לא בררתי.

yotamz55

New member
גילוון חם

אני גלוונתי שרשרת עוגן ב פקר פלדה קרית מלאכי יש להם תוף מסתובב וגלוון חם, במקרה שלי לא הופעל התוף ו פועלים עם פטיש שחררו את כל ההדבקות מחיר כ 10 שקל לקג 100 קג מינימום. כמו שנאמר פה לפני 10 ממ שרשרת ל50 פיט נראה לא מספיק.

danielia1

New member
שאלה למומחים: מדוע חימום בזמן הגילוון מחליש

את השרשרת? הלא בתחילת דרכה השרשרת עברה גילוון חם.

Efraim

New member
בטח יש מומחי מטלורגיה גדולים ממני אבל...

היות ואני העלתי לראשונה בשרשור את ענין השפעת הטמפרטורה של הגלוון על חוזק השרשרת אשתדל להסביר: כמובן שדני צודק והשרשרת עברה גילוון בזמן היצור אז זה הגיוני לשאול "מה נשתנה הגלוון הזה". לדעתי כל שרשרת עוברת תהליך "חיסום" שמיועד לחזק את השרשרת ולתת לה "גמישות" מסויימת לפי מטרה העבודה שלה. לפי הזכור לי מדובר על "פלסטיות ואלסטיות" של החומר. יש מספר רב של תהליכי "חיסום" ולכול אחד מטרות שונות והשפעות שונות על הפלדה, הרכבה הכימי, מבנה פיזי פנימי, וחיצוני, וכמובן החשוב מהכל חוזק וגמישות שמשפעים על נתוני העבודה של השרשרת. המשותף לכל התהליכים הללו הוא השימוש בחימום וקרור לקבלת האפקט הנדרש. תחום הטמפרטורה נע בן 400 ל800 מעלות צלסיוס. והקרור נעשה בשיטות שונות ולזמנים שונים לקבלת פלדה בחוזק וגמישות לפי הצורך. כללית הגורמים המשפיעים על תכונות אלו של השרשרת מושפעים ישירות מ"פרופיל החיסום" כלומר זמן, טמפרטורה, קצב קירור וכו. לפי ידיעתי תהליך גלוון נעשה בטמפרטורה התחלתית של 460 מעלות צלסיוס (בשביל לקבל תהליך כימי ומכני של ציפוי באבץ). כלומר באותו התחום של טיפולי ה"חיסום" למיניהם. היות ואין לי מידע על זמן חימום, זמן קירור וסוגי הפלדה של השרשרת (יש מספר סוגים לפי מטרות השימוש) ובעבר קיבלתי מידע משייטים אחרים שעלולה להיות השפעה של הגלוון על חוזק השרשרת אז הכנסתי את ההזהרה לשרשור. הציטוט הבא ממחקר משנת 1975 על שרשראות: Temperatures up to 230°C do not normally affect chain strength or life. Above this temperature level, the strength of chain materials is greatly reduced and heat-treated parts lose their hardness. לענין שאלתך המקורית למה פעם שניה משפיעה ולא הפעם הראשונה אז יש תשובה די ברורה: אין הבדל עקרוני ושתי הפעמים משפיעים אבל בצורה שונה. הנקודה היא שהיצרן מודע לצורך בגילוון ומשלב אותו בתהליך היצור כך שהתוצאה הסופית היא של שרשרת בעלת חוזק וגמישות לפי התכנון. (היצרן כמובן משלב את הגלוון עם שאר תהליכי החיסום) ותהליך הגלוון המשני לא נעשה בצורה מבוקרת ע"י היצרן וכמובן גם מחוץ לתהליך החיסום של היצור. לדעתי גלוון שני עלול להשפיעה על תכונות השרשרת לרעה. חיזוק לדעתי נמצא בקובץ המצורף. (ודוגמה נוספת מיצרן אחר) שים לב לנתוני היצרן של השרשרת והשפעת חימום ל400+ מעלות צלסיוס (860 מעלות פרנהייט) וירידה ב 15% עד 25% בחוזק השרשרת לאחר חימום ל F800 וקירור לטמפרטורה נורמלית (טמפ' חדר – 20 צלסיוס) איבוד החוזק נשאר לתמיד!!! שים לב ששרשרת מפלדת אל חלד (נירוסטה) מאבדת חוזק עקב טמפרטורה אבל חוזרת לחוזק מקורי לאחר ירידת הטמפרטורה! (טבלה תחתונה בקישור). זה מה שאני יכול להסביר במגבלות הפורום. אם זה לא מספיק, אז הטכניון קרוב ויש שם מומחים במעבדה למטלורגיה שיוכלו לתת הסברים מעמיקים יותר. (בבקשה במידה ותחליט ללכת לשם אז אל תשכח לחזור אלינו לפורום ולחלוק עמנו מידע זה.)

השרשרת בכלל דקה מידי../images/Emo45.gif

ספינה באורך של 50' לפי כל התקנים והמלצות יצרנים זקוקה לשרשרת בעובי 12 מ"מ. שרשרת חלשה יותר (כמו זאת הקיימת) אחרי ניקוי וגילוון מאבדת גם מחוזקה המקורי. על מנת להיות בצד הבטוח, עדיף להשקיע בשרשרת חדשה בעובי מתאים. לגבי ההצעות לחבר חלקים, רצוי מאוד שהחוליה המחברת תהיה מפלדה ולא מפלב"מ, זה חלש יותר. בעבר צויין בפורום על מקרים שחיבורי עוגן מפלב"מ התפרקו במים. נתקלתי בארץ בחוליות חיבור תקניות מפלדה אצל ספקים של אמצעי הרמה. באליפות ישראל ליכטות בשנת 2007 שנערכה ביומה האחרון בים סוער, ספינתי היתה סירת שיפוט. השרשרת (8 מ"מ) היתה מחוברת לעוגן ע"י "שקל" פלב"מ 10 מ"מ. כאשר הרמתי עוגן והגעתי לעוגן כמעט "ניצב" גל חריג בגודלו הרים את חרטום הספינה ובמקום שיעקור את העוגן (שהיה עקב הרוח החזקה מחופר היטב בחול) פירק את ה"שקל" ולא את השרשרת הישנה. "שקל" זה היה בלי חותמת יצרן ויצקו אותו כנראה באיזשהו בית מלאכה ביוון או טורקיה, הוא נראה יפה וחדש אבל יוצר כנראה לא נכון.

אדם99

New member
מסכים עם ראובן, האם תסמוך על שרשרת

דקה מידי שעברה ניקוי כשאתה על עוגן ברוח של 45 קשר? באותו רגע המחיר הזול יחוויר לעומת החשש שהשרשרת תקרע בכל רגע עדיף לדעתי לקנות שרשרת חדשה באורך מתאים לספינה שלך. בנושאים של ביטחון ובטיחות לא צריך להתפשר

elhyam

New member
תודה לכולם !

אני מתלבט בין שרשרת חדשה לגלוון כאשר יש לי העדפה לשרשרת חדשה נשאר לבדוק מחירים

למעלה