שרשראות מקלע

שרשראות מקלע

נתקלתי במפרץ אילת ביצורים שקופים גליליים, באורך של כ10 סנטימטר וקוטר כ3 סנטימטר שמחוברים זה לזה בשרשראות ארוכות שנראות כמו שרשרת כדורים של מקלע. הים היה מלא בהם. מראה מדהים. אבל ראיתי אותם רק באחד ממסעות הצלילה לאזור, כך שכנראה יש עניין של עונתיות. יש למישהו מושג מה זה?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
היכן בדיוק נתקלת בזה ?

מיקום, עומק ? זה אגב מוכיח שמצלמה צריכה להיות ציוד חובה לצולל לפחות כמו מצפן ומסיכה רזרבית. ו ב ב ח י " נ

puffush

New member
נתקלתי ביצורים האלו, לרוב בסתיו

נראה לי סוג של מדוזה. כמו קוביות קרח עגלגלות שצפות במים מחוברות בטור, ולכל אחת נקודה אדומה זעירה בפנים (המוח, אולי?). אני די בטוח שהן עונתיות, ואם אינני טועה, מגיעות אחרי הקיץ. קצת קשה לצלם אותן (מתאימות למאקרו 1:2), מאחר וכל האור עובר דרכן...

איפה

זה היה בסיני בכל האזור שבין דהב לשארם. עשיתי ספארי צלילות בכל האזור, וברוב האתרים היו השרשראות האלה בריכוזים שונים. אכן מצלמה היתה יכולה להפיק תמונות מדהימות. אני לא חושב שהשקיפות היתה מפריעה, מפני שהברק ושבירת האור מאפשרים לראות אותן טוב מאוד בעין. קצת מזכיר להקות של מדוזות שקופות. הייתי מאוד רוצה מצלמה, אבל המחיר המחיר...
חוץ מזה, פעם לויתי מצלמה מחבר. חדרו אליה מים והרסו אחד המעגלים. לקח לי כמה שבועות של התרוצצות בכל מעבדות הצילום באזור המרכז עד שבמזל מצאתי מישהו שהצליח לתקן. הטראומה עדין לא עברה.

למעלה