שרשראות ואיכויות:

doodoog1

New member
שרשראות ואיכויות:

ברשותי שרשרת המורכבת באופני מסוג lx לאחר רכיבה עם בוץ והרבה מים החלו לצוץ והרבה ,נקודות חלודה את השרשרת אני משמן הרבה וזו הפעם הראשונה לה שאני רוכב בבוץ ובשלוליות... האם שרשראות איכותיות יותר כגון xt xtr sram xo לא מעלות חלודה ויש עליהן חומר מיוחד או שזה קרה מכיוון שלא הקפדתי להעניק טיפול מלא שמן לאופניים לפני ואחרי הרכיבה חבר,טוען שזה קשור באיכות השרשרת ובשרשרת xt זה לא היה קורה תודה תודה דודו

הנה קצת מהניסיון שלי

בתור רוכב כבד אני קורע שרשראות סידרתי. רוב השרשראות אצלי מחזיקות קרוב לשנה בערך. אני גם מקפיד בחודשי החורף לשטוף את האופניים בצורה הכי טבעית שאפשר (עומדות בגשם) עקב כל הסיבות האלו אני גם ניסיתי לא מעט סוגי שרשראות בשימנו ניסיתי דאור XT ו XTR בסרם ניסיתי 970 ו 990 ניסיתי גם וייפרמן גם רגילה וגם נרוסטה. המסקנות שלי הן? וייפרמן רגילה היתה בשבילי הכי גרועה והחלידה מהר מאד. וייפרמן נרוסטה החזיקה יפה מאד אבל יקרה יחסית לתחרות ולא נתנה יותר דאור נקרעה מהר. השרשראות של סרם היו הכי טובות בהחלפת הילוכים כשהיו חדשות אבל הן התארכו יותר מהר מהשרשראות של שימנו שניסיתי שרשרת XTR החזיק לי הכי הרבה ובמחיר היא לא הרבה מעל XT. לגבי חלודה גם בXT וגם בXTR היו מופיעות נקודות אם לא הייתי רוכב כמה ימים והשרשרת נרטבה ממים אבל ברגע שאתה משמן ורוכב אז הכל נעלם עד הפעם הבאה. לא הייתי מתרגש מנקודות החלודה זו דעתי האישית בהצלחה

971 ו 991 ולא 970 ו 990

אגב, יש לי כבר כשנה את ה 991 עם פינים חלולים, השרשרת עדיין נראית חדשה, ההילוכים עוברים חלק ובאופן שקט, את ההתארכות עדיין לא מדדתי לסיכום, שרשרת מוצלחת מאוד לשימנו יש חיסרון גדול מאוד - העדר חיבור מהיר. אמנם ניתן לרכוש זאת בנפרד ולהתקין (גם ל KMC יש חוליה כזו) אבל מדוע לשבור את הראש כאשר ניתן לרכוש מראש שרשרת הכוללת חיבור מהיר?

ה"חיסרון" הוא חוליה שאפשר לרכוש ועדיין שימנו

תהיה זולה יותר. את השרשרת עם הפינים החלולים רציתי לרכוש ולנסות אבל המחיר היה גבוה משמעותית. אם אני זוכר נכון כפול משרשרת XT.

etal2

New member
זה נכון

ההבדל העיקרי בין רמות של שרשראות זה אכן הציפוי, בדרך כלל מדובר על אותם חלקים בדיוק עם גימור וציפוי שונה. מנסיוני שרשרת של דאור תפסה צבע חלודה תוך חודשיים (מה שלא מונע ממני להמשיך להשתמש בה) בעוד שרשראות יקרות של שימנו ו-sram נשארות מבריקות גם אחרי שנה.

psycho killer11

New member
תעבור לשמן רטוב, וככה במים לא ירד בקלות

כמו שקרה לך, וישאר על השרשרת.

למעלה