שרשור

shiray

New member
שרשור ../images/Emo32.gif

לבקשת הפורום- כתבתי בפירוש שזה שרשור האוף שלנו, עד שזה יעבור לו לעמוד הבא (או כמו היום- כשאני אראה שתיכף תיכף הוא עובר). חוץ מזה שנורא התחשק לי לספר לכם איך בחרתי את המגמה הנכונה- היום ראינו 2 קטעים מסרטים של ניקול. זה התחיל מאנוכי קמה לה בבוקר וחושבת על מה לקחת לבי"ס ונזכרת שצריך להביא את הדיוידי של דוגוויל, וממשיך בזה שאחרי ההפסקה, כשחשבתי שעכשיו רואים את הסרט, פתאום התפריט של "השעות" מול העיניים שלי, ואז ראינו גם את ההתחלה של "השעות" ומיד אח"כ את דוגוויל... חח ואיך נלחצתי מהמורה שלי לרגע- הוא אמר בהקשר מסוים שניקול קידמן היא כוכבת קולנוע לשעבר, ואני ישר נעצתי מבט מאיים במי שישב לידי, ואז פתאום המורה הסביר שפעם היו לה שוברי קופות ובלאגנים ועכשיו היא מוכיחה את עצמה כשחקנית אופי רצינית... אני נרגעתי. ועכשיו אני אשלח מהר ואשאר את כל ההודעות של תפוז כי אין לי כוח לראות כ"כ הרבה בפורום.

ערן1987

New member
חחח,נחמד

אבל לניקול לא היו אף פעם שוברי קופות ענקיים(להוציא את "באטמן לנצח").. הרבה סרטים שלה לא החזירו את ההשקעה שלהם,למרות שהכניסו הרבה כסף אגב,"האחרים" למשל היה להיט עצום.. השקיעו בו 17 מיל' והוא הכניס איזה 96!!! ואם כבר מדברים עליו,בזמן שחיכיתי עם 3 ידידות שלי להסעה אז יצא לנו לדבר על סרטים והגענו לזה.. ידידה שלי אמרה שהיא לא כ"כ זוכרת,ואז נתתי חיקוי מד-ו-י-ק של הסצינה שניקול אומרת את האמת לילדים(ידידה שלישית שראתה את זה אמרה שזה היה ממש ממש דומה!)

shiray

New member
אוי נו ידעתי שאסור לפתוח את הפה

כשאתה לא בפסטיבל דימונה (ד"א זה המקום- איך היה????). בכל אופן תשווה לדוגמה את קסם מעשי מול השעות, את הרחק מכאן מול דוגוויל... גם אם בפועל הם לא היו שוברי קופות, לא אחת נראה שניקול בונה את מעמדה ככוכבת, ועכשיו ברור שהיא בונה את מעמדה כשחקנית רצינית ובאמת כשחקנית הכי טובה בדורנו. לא זאת שמופיעה על כל שער, לא זאת שמשחקת את כל הדמויות היפות והטובות, אלא זאת שתלך לעבוד (פעמיים!) עם לארס פון טרייר, וזאת שתבחר סרט לפי במאי ולא כסף, ושחקנית שחשוב לה לאתגר את עצמה ולא לשבת לה בנחת, לחייך למצלמה ולקבל 20 מליון דולר לסרט. ולא, אני לאו דווקא מדברת על ג'וליה רוברטס, אלא על לא מעט שחקניות בהוליווד.

ערן1987

New member
היה נחמד שם

הייתי בהרצאת משחק של שמיל בן ארי,היה גדול!! בכל מקרה,בקשר לסכומים כסף והכל.. בקיצר,אני יודע שהכל יחסי והכל,אבל אני התכוונתי(בפעם המיליון),אני מדבר על הסרטים עתירי התקציב(TSW,CM וכו')

shiray

New member
ואני התכוונתי (יותר נכון המורה שלי

התכוון) שכששחקן בוחר סרט הוא יכול ללכת על סרט בנאלי, קומדיה רומנטית מטופשת וקלילה, סרט אקשן עם כוכב שנראה טוב וכ"ו. אלה סרטים שכמה שהם ירוויחו, או לא ירוויחו במקרה של כשלון- הסיבה לעשייתם הייתה בידור קל וכסף. לעומת זאת לא משנה כמה השעות הרוויח- ברור שהוא נוצר בגלל שהיה סיפור לספר ודמויות להכיר. זה ההבדל, ולכן לא אני ולא הוא מתייחסים לסכומי כסף כמו למטרה של הסרט. והמטרה של רוב הסרטים שניקול עשתה בעבר הייתה בידור קל ואסקפיזם טהור, ולעומת זאת בסרטים האחרונים שלה המצב ממש לא כזה (חוץ מנשות סטפפורד מן הסתם). מה שאומר שבמקום לבנות את מעמדה ככוכבת, היא בונה את מעמדה כשחקנית אופי רצינית. וזה לא אני אמרתי, אלא המורה שלי, שאני בספק לגבי מספר הסרטים שהוא ראה איתה, אבל את הרושם הכללי הוא מבין, וזה מה שהוא אמר בשיעור.

ערן1987

New member
ואם המורה שלך יגיד לך לקפוץ מהגג

תקפצי?
כל סרט נועד בשביל להרוויח כסף.. אם יש סיפור וכו',אז התוספת הזו גם טובה בכל מקרה,אני די מסכים עם המורה שלך בעניין הזה

shiray

New member
Nope

רק אם הוא אומר לי לביים את התסריט שכתבתי אני מביימת חחחחח (עזוב, סיפור ארוך). בקיצור אני די חולקת עלייך. ברור שכשאתה עושה סרט אתה רוצה שכמה שיותר אנשים יראו אותו ויאהבו אותו, אבל לא כולם מחליטים איזה סרט לעשות בגלל האספקט הזה. נראה לך שלארס חשב שדוגוויל הולך להצליח בקופות?! הוא ידע שבאירופה הוא עוד איכשהו יצליח, אבל בארה"ב, ששם זה נתח מאוד גדול מהשוק, הוא ייכשל טוטאלית. הוא ידע את זה וזה עדיין לא מונע ממנו מלהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה, בגלל שלא כזה אכפת לו. הייתה לו אמירה, היה לו סיפור מעניין להעביר לצופים, הוא רצה למתוח ביקורת על משהו שלדעתי צריך למתוח ביקורת עליו והוא עשה סרט. גם נגיד מריל סטריפ אמרה בקומנטרי של השעות שהיא כל הזמן אמרה לסטיבן "זה הולך להיות סרט מעולה, אבל אף אחד לא יראה אותו". עכשיו מסתבר שהיא טעתה- אבל אותם אנשים שעבדו על הסרט לא ידעו שזה הולך להיות מוצג כ"כ הרבה זמן ושאנשים יילחמו על כרטיס לסרט (כשהוא הוצג במעט בתי קולנוע). ועדיין- צוות מרשים מאוד הלך ועשה את הסרט הזה והקדיש לסרט חלק מחייו, בידיעה שהם לא הולכים להתעשר מזה בכלל. בקיצור- שוב פעם אתה ואני לא מסכימים.

Kidmaniac Liron

New member
אני חייבת להתערב לרגע...

אני לא מסכימה בכלל. זה כמו להגיד שסופרים כותבים ספרים בשביל להרוויח כסף. קולנוע בראש ובראשונה הוא ביטוי של אומנות. זה שחלק נכבד מהקולנוע הפך להיות מסחרי בצורה שגורעת מהאמנות, לא אמור להפוך את זה להגדרה של עשיית סרטים. נכון, הקולנוע מספק פרנסות להרבה אנשים, והופך אנשים מסויימים לעשירים מאוד, אבל אני מסופקת שרב האנשים שמתעסקים בקולנוע בחרו את המקצוע בגלל הכסף וכיוצא מזה, היצירות שלהם (הסרטים) נועדו לשמש קודם כל ביטוי של אומנות ואחר כך מקור הכנסה.

shiray

New member
מסכימה לגמרי

לפני שקולנוע זה אסקפיזם, לפני שזה תחום במכניס מיליארדים בשנה, לפני שזה נותן עבודה לאלפי אנשים, זה לגמרי ביטוי של אמנות. אנשים עושים סרטים בגלל שהם אוהבים את הסיפור, בגלל שהם מתחברים אליו ובגלל שלדעתם הוא ראוי וחשוב לעשייה. גם אני עוד בכלל לא מאלה שמגיל 0 היו עם מצלמה ביד, אבל עכשיו כשאני מקבלת זימונים לתכנית מקבילה לתלפיות אני שוקלת כבר יומיים בגלל שחבל לי לנטוש לגמרי את קולנוע! כמה שאני יודעת שלחסוך שכר לימוד ל-3 שנים פלוס הכסף למעונות ושכר של קבע במקום סדיר או שכר שמקבלים במלצרות, עדיין כואב לי לוותר על ההזדמנות לקרוע את התחת, לא לישון חודשים ולקבל שכר זעום, בגלל שאני אוהבת את זה. ושוב- אני עוד לא מאלה שזה החלום הכי גדול שלהם, ויש כאלה שיותר אוהבים את זה ממני.

shiray

New member
העיקר שיש גם וגם

לאו דווקא חשוב שיהיה באותו סרט... כל עוד אדם הולך לקולנוע והוא יכול לבחור בין סרט קל ומבדר לבין סרט קשה של לארס פון טרייר או לדוגמה "אור" שאני חייבת לראות, זה אחלה. שכל אחד יבחר מה שבא לו, בתקווה שיהיה לו גם את מי לגרור לזה (חחח ד"א נארגן גם צפייה מיוחדת ל-Birth?).

ערן1987

New member
אגב,היה כמעט מכות בין כמה בנות בקב'

שלי לעוד אחת.. אם את רוצה אני אספר,זה דיי מצחיק

Padme Amidala

New member
שתהיה לכולם שנה מעולה!! ../images/Emo24.gif

יאאא אני כ"כ שמחה
אחותי חזרה היום לפנות בוקר מטיול של 10 חודשים וכ"כ התגעגעתי אליה

American Girl

New member
שנה טובה לכולם../images/Emo24.gif

10 חודשים?! זה המון!!!!!!! אבל זה נשמע ממש שווה.... טיול של 10 חודשים....

למעלה