המיים במאגר נמוכים מאוד והחופמים רבים:לוחמים רבים ועשרות תמירונים. 4 קזארקות עדיין פה וכן עקב עייטי שסעד את ציידו במיים. במאגר כפר מנחם צוללים רבים חלודיים ומצויצים, מספר חדיי זנב וברווז אפור וכן זרון שדות זכר יפהפה. במטעיי השקדים- הרבא אוכליי זרעים: פרושים, תפוחיות,חוחיות,ירקונים וכו.. דן
שמחתי למצוא חדי זנב (ספורים) יחד עם כל מיני הברוזים הרגילים (אבל אין צהובי מצח ). עגור בודד ומכוער במיוחד אוכל על גדות המאגר. בשדה האספסת של צרעה כ - 10 זרונים כולל 2 זכרים תכולים וזכר סוף ביחד. השדה מלא ציפורי שיר (פפיונים בעיקר) ולכן מלא בזרונים - מחזה נהדר. בנוסף - ציד יונים ליד מאגר נחשון - האם מותר?
הגעתי בשעות הבוקר המאוחרות: קורמורנים אגמיות טבלנים גמדיים לבניות אנפות בקר, גדולות, קטנות, אפורות פשוש עלויות שומעים צטיות אנפית סוף (ראיתי לרגע וכשהיא עפה הכנפיים שלה היו לבנות לגמרי) ברכיות חכלילית עצים (היו צבעים מאוד חזקים) תורי צווארון צוצלות קאקים שלדג לבן חזה 1 בנסיעה לצרעה על חוטים של עמוד חשמל, ושני על גדות המאגר. פרפור עקוד סיקסקים יוני בית זרון סוף בטריקה מעל המאגר כמה סנוניות בשדות מסתובבות בלטו בהיעדרם: עורב אפור שלדג גמדי פעם הבאה בזריחה שבת שלום, דנדנצפרות10
הבוקר התחיל מוקדם מאוד כאשר פרנק ואני הגנו לגולן המקפיא ארפל כבד לא רואים מחצי מטר מחפשים את דרכינו לסתרים. פתאום הצפר שחר אלטרמן מצלצל :ראינו סתרי ממושקף וצילמנו אותו ממטר ! אני ופרנק מג'עג'עים מרוב ארפל לא שמנו לב שחלפו על פני שחר ויתמר (שכעבור שעה וקצת יאפוך לאחד מילדים היותר ברי מזל שפגשתי) חזרנו על עקבותינו פנרק ואני ופגשנו את שחר עם חיוך על פניו(חיוך קטן להומת זה שיבוא שעה וקצת מאוחר יותר) אז עמדנו שם שנינו פתאום תזוזה ליד השיח אחר כך קול מוזר מרימים משקפת סורקים לאורך הגדר והינה.. משום מקום סתרי ממושקף מקפץ לו על הקרקה שמחה גדולה כאילו חזרתי שבוע האחורנית לתצפית הראשונה שלי ביצור המתוק הזה. צפינו בוא לחמש דקות ולאחר מכן החלתנו להמשיך לכיוון המטעי תפוחים פרנק אומר לי בגיחוך קל ווט נקסט... אז יצענו מהשער ואני מביט בחורשת האורנים הסמוחה ואני אומר לפרנק: בוא ננסה את המזלינו עם מלכילונים הוא משיב: ילה אין מה להפסיד . אז נכנסנו לחורשה מצידה הצפוני לא ממש בטוחים עם בכלל יש שם משהו בקור הזה. ואז לאחר סריקה טובה של 15-30 דקות פתאום אני שמוע קול חד ומוכר היה זה מלכילון עומדים דרוכים אני חצי רועד מקור ואז מבחינים בתזוזה בתחתית עץ אורן ושוב קול ושוב תזוזה ואז שם בעמוק העץ רואים מלכילון . ממשיכים לעקוב ולשמוע ואז פרנק מציין עובדה חשובה זה לא הקולות הרגילים של המלכילון אורנים לא עברה דקה אחת פרנק ואנוכי מזהים בין הענפים מלכילון ברור, פרנק ישר לוחש לי Firecrest ואני צופה בציפור שעמדה ממש מעלי ואני לא מאמין שזה קורה לי אכן מליכילון לבן גבות !! כל הגוף משקשק ורוגש ואני אומר לפרנק חזרה זה פרסט פור יזראל!!! לאחר תצפית טובה של שתי דקות בציפור המופלאה הזאת מייד ארמתי צילצול לשחר שלא האמין למשמע אוזניו וטס לחורשה איך שהוא הגיעה לאחר חיפוש המלכילון יצע שוב ונתן תצפית טובה ושחר הצליח לצלם כמה תמונות סבירות + כל מה עבר מאז ועד לצת ההודעת המגה שמורה לפרנק שחר יתמר ואנוכי הרגשה מדהימה מהן כמותה ואני נירגש עד לרגעים אילו ממש... המשך התצפיות היום וקצת תמונות נישמור למחר . טוביה
מלכילון לבן גבות 1-2 סתרי ממושקף 1 מאות אוכלי זרעים פרושים מצויים,פרושי הרים, תפחויות, בזבוזים אירופים חוחיות ירקונים גיבתונים עפרוניים נשמע גיבתון סלעים 1 חוגת עצים 15. מטעים וכרמים אל-רום(יחד עם שחר ויתמר): קיכלי אפור 10+ קיכלי לבן גבה 2 קיכלי רונן 40+ חוגת עצים 7 פפיון שדות 25 ועוד כל מיני... צומת גדות: ינשוף עצים עומד על שיח לצד עץ שיזף חסוף לגמרי בצהרי היום מצרף תמונה תצפית הזויה משהו...! תל אנפה: הברבורים עוד בשדה ! קיווית מצוייצת 100+ שבוע מצויין יש הרבה נדירים בשטח אז קדימה לעבודה ! טוביה