שרשור שאלות לנוירולוגית

עייפות וכדורים

תוך כמה זמן לוקח עד שתופעת העייפות מהכדורים נפסקת. רק עכשיו הגעתי למינון הנכון ובזמן האחרון למרות שלא בכול הזמן הרגשתי עייפות אבל העייפות הכי גדולה השבוע שהתחלתי במינון שיישאר קבוע שאני בשבוע ה-6 האם זה נורמלי ומתי זה נפסק? אני לוקחת למיקיטל.

באפי היחידה

שלום כאשר עולים במינון של התרופה לפעמים יכולה להופיע עייפות, שעוברת תוך מספר ימיים עד שמתרגלים לתרופה. במקרה שעייפות לא עברה צריך להתייעץ עם רופא המטפל לגבי הפחתת המינון או עליה יותר הדרגתית במינון. כול טוב.

irish4

New member
התקפים

שלום לרופאה הנכבדה, מה עושים, אני חסרת אונים... בתי בת ה-7 מטופלת בדפלאפט (12.5 CC בוקר וערב), בדיקות הדם תקינות והרמה בדם תקינה 75. למרות זאת, לאחרונה סובלת מסחרחורת, רפיון קל בידיים ובגוף שנמשך מספר שניות. הילדה אומרת שכאילו נרדמת לה היד והיא עייפה, זה תמיד קורה לה אחרי השתוללות ורוגז. לתשובתך אודה מראש איריס

irish4

שלום כול התופעות שאת מתארת, קרוב לוודאי קשורים בלחץ נפשי. רמה דפלפט בדם -75זו רמה טיפולית טובה, כאשר אין התקפים וזה לא רמה מקסימלית. מומלץ לעבור בדיקות דם :תפקודי כבד, לחזור על רמת דפלפט בדם. במקרה שכול הבדיקות תקינות, שיחות וטיפול פסיכולוגי יכולים מאוד לעזור להתמודד עם הביעה. בהצלחה. כול טוב.

uv111

New member
הטיפול לא עוזר

לילד שלנו בן השלוש יש אפילפסיה קשה שעדיין לא הצליחו לאבחן מאיזה סוג, מה הגורמים, כמוכן לא מצליחים לאזן אותו בטיפול התרופתי. לצערנו הרב, למרות שהוא מקבל במקביל דפלפט, ריבוטריל וטופמקס במינונים גבוהים עדיין יש לו שניים עד שלושה התקפי הנתקות ביום ( זהו שיפור, ללא תרופות היו לו עד שישה התקפים ביום, והיה לו התקף גדול אחד) . הרופאים המטפלים ( מומחים לאפילפסיה ומן הממולצים ברשימה ) טוענים שיש עדיין שתי תרופות שאפשר לנסות: למיקטל וקפרה, אבל לא אופטימיים. מה האפשרויות הניתוחיות שיש, צריך לקחת בחשבון שלא נמצא מוקד אפילפטי בבדיקת MRI? האם ישנו מצב שילד לא יהיה מאוזן לעולם? אחד הרופאים טוען שישנו סיכון לירידה בIQ של הילד, מה הגורמים לכך ובאיזה מקרים ישנה ירידה ב IQ( הילד מפותח בהתאם לגילו, מלבד בעיות קשב קשות)? תודה

טופמקס

האם נכון שבזמן שימוש בטופמקס בלוטות הזיעה לא מתפקדות? אם כן מה ניתן לעשות כדי שהילד לא יתייבש מלבד מים כמובן? הזדמנות זו רציתי לומר
על שאת כאן כל שבוע וענה לשאלות שלנו.

אני משתמש בטופמקס

ואני בהחלט יכול להגיד לך שאני מזיע הרבה הרבה פחות מאז שהתחלתי להשתמש בתרופה - וזה לא כ"כ יתרון בניגוד למה שחושבים... אם כך, הסכנה היא לא התייבשות (הרי לא נאבדים מים...) - כי אם התחממות יתר של הגוף ! - חשוב להקפיד על המנעות משהיה ממושכת בשמש, במיוחד בשעות החמות של היום, על חבישת כובע, על מנוחות בזמן פעילות בחום. חשוב לשים לב אם מרגישים לא טוב - סחרחורת, חולשה, חום בפנים, אודם בפנים וכו' - לנוח בצל !. מעבר לזה - התרופה משפיעה על אנזים השפעה שעלולה לגרום לאבנים בכליות ולכן חשוב להקפיד על שתיה מרובה בגלל סיבה זו ! שתיה מרובה תבטיח השתנה מרובה שתפנה את הכליות לעתים קרובות ותמנע התגבשות של אבנים. טל

אמא של דן

שלום חלק קטן מהחולים סובלים מהיפוהידרוזיס-הפחתה בהזיעה, אך זה לא אומר שבלוטות הזיעה לא מתפקדות.אם לילד אין תופעות כמו עלית חום, אודם בפנים, עייפות קשה, במיוחד אחרי פעילות פיזית או כאשר חם בחוץ אין סיבה לדאגה. כול טוב.

UV111

שלום ניטורVIDEO-EEG זו בדיקה שיכולה לעזור לאבחן סוג של התקפים אפילפטים. כאשר בדיקה MRI תקינה, אפשר לעשות בדיקות נוספות כמו PET מוח, SPECT מוח,בדיקת MEG .אפשר לדון על אופציה ניתוחית, כאשר נקבל אינפורמציה על סוג ההתקפים ועל מוקד מתוצאות של הבדיקות. תמיד יש מקום לאופטימיות. מומלץ לנסות תרופות חדשות. ידוע על חולים עם התקפים קשים לאיזון, שתרופות כמו קפפרה או למיקטל עזרו. היום יש התפתחות בתחום של אפילפסיה וכול הזמן מופיעות תרופות חדשות ושיטות ניתוחיות שונות. זה נותן תיקווה במקרים הקשים. בהצלחה. כול טוב.

2356078

New member
תרופות

שלום היינו במצב דומה קפרה לא עזר אבל למיקטל בשילוב ריווטריל ואוספולוט עזר מאוד. דר ברוריה בן זאב תל השומר פשוט מעולה ויסודית בהתאמת תרופות

efik123

New member
אפילפסיה?

לבננו בן החודש היו כ-4 התקפי פרכוס, בעקבותם עשינו בדיקת EEG- שיצאה תקינה. בבדיקת CT- נמצאה אנמוליה מינמלית במוח. בבדיקת ה MRI שנעשתה (כמעט בשלמותה- מכיון שלקראת הסוף אי שם בשלב של החומר הניגודי- הילד התעורר) לא נמצא כלום- והבדיקה תקינה לחלוטין!! א) האם יש מקום לשקול הפסק נטילת התרופה? (פנובריטל) ב) האם יש צורך בביצוע MRI נוסף? ג) כיצד א"כ מוגדרים התקפים שכאלו, בגיל שכזה ללא ממצא המסביר את המצאותם? האם אכן רבים הסיכויים שזאת תופעה חולפת כלשהי? ד) האם בננו מוגדר כחולה אפילפסיה?

EFIK123

שלום בדיקות EEG ,MRI,CT תקינות לא שוללות אבחנה של אפילפסיה. אינני יכולה לענות, האם ילד מוגדר כחולה אפילפסיה, משום שלא מכירה פרטים קלינים נוספים. אסור להפסיק טיפול במיוחד פנוברביטל. כאשר מקבלים טיפול בצורה מסודרת ושנתיים אין התקפים וכול הבדיקות תקינות שוקלים אז הפסקה הדרגתית בטיפול לפי המלצה של רופא המטפל וקיים סיכוי שהתקפים לא יחזרו. לגבי MRI מומלץ להתייעץ עם רופא המטפל ליכול לראות את הבדיקה ולהגיד האפ היא אופטימלית. כול טוב.

למעלה