שרשור שאלות לד"ר היימן

טלטול232

New member
חיסונים בכיתה א

שלום ד"ר היימן טלטול היא ילדה בת 6.5 , יש לה פטיט מל ומקבלת דפלפט. היא מאוזנת ומאז שהתחלנו בטיפול לפני כ 15 חודשים אין לה התנתקויות. האים יש מניע או יש לשים לב בזמן שהיא מקבלת את החיסונים של כיתה א ? או שהיא יכולה לקבל אותם ללא חשש ? בתודה אבא של טלטול

irish4

New member
חיסונים

בתי בת ה- 7 וחצי גם עם פטיט מל מטופלת כבר שנתיים עם דפאלפט. היא בכיתה ב'. גם לי היו שאלות לגבי החיסונים בכיתה א', אבל אין חשש שהילדה תקבל את החיסון, אנחנו עברנו את זה בשלום, ולא נראה לי שיש בעיה עם זה. איך הילדה בלימודים? אצלנו יש קשיים אמיתיים וקושי למידה רציני. רק בריאות איריס

שלום.

אני בת 21 וחצי. קיבלתי ביום ראשון את ההתקף הראשון שלי.אני גם סובלת מאנורקסיה.יש לי כמה שאלות. א.תזונה מאוזנת יכולה למנוע התקפים? ב.זה שקיבלתי את ההתקף הראשון עכשיו אומר שהסיכוי שלי לעוד התקפים קטן או גדול יותר? ג.הגוף שלי רדום כבר מיום שלישי (מיום ראשון נתנו לי את הכדור דפלוט,משהו כזה.) זה נורמלי? תודה.

שאלה...

אני חולת-נפילה מזה 29 שנה (חליתי, כתוצאה מפגיעה בראש במהלך תאונה, בגיל 9 ואובחנתי כחולה בגיל 10), התחלתי עם פטיט-מאל, בגיל 17-18 התחילו אצלי התקפי-פירכוס. בד"כ יש לי התקף-פירכוס אחת לחצי שנה, או שנה ויש לי ניתוקים ולעיתים נדירות טיקים של הפה ויד ימין. אני מקבלת 1500 מ"ג דפאלפט ליום (מגיל 16 עם הדפאלפט, ואני בת 38), ובזמן האחרון קורים לי דברים מוזרים. טיקים, שלא היו לי לפני-כן. מעולם לא היו לי בעיות קואורדינציה, ופתאום אני שופכת עליי משקאות, שהתכוונתי לשתות, בגלל טיקים קטנים, אני יודעת, שזה היה טיק, כי אני מתעוררת מטיק, כמו שאני מתעוררת מהתקף פירכוס - מבולבלת, כועסת, מסוחררת, חלשה ועייפה... אף-פעם לא קרה לי, שלא הרגשתי, שטיקים או התקפים מתקרבים. דברים, שאני מחזיקה ביד, נופלים לי מהיד... היום כמעט הפלתי את המדף של התבלינים בבית. אני הולכת ופתאום מחליקה נופלת ומעקמת רגל, ומתעוררת עם כאב ותיסכול. המוזר ביותר הוא, שתוך כדי ניתוק אני עושה דברים, והניתוקים עצמם אורכים יותר זמן ממה שארכו עד עכשיו. אני מספיקה להגיע למכולת, לערוך קניות, לחזור הביתה ואז אני חוזרת לעצמי ומגלה, שקניתי בדיוק את מה שרציתי לקנות, אבל אני לא זוכרת כלום ממה שהיה, ממש כלום. השאלה שלי היא: מה קורה לי? מה לדעתך, המקצועית, אפשר לעשות, כדי לשנות את זה? - הפגישה שלי עם הנוירולוג, שמטפל בי, היא רק באמצע אוקטובר, בינתיים אני מרגישה, שאני מותשת כבר מכל מה שקורה לי, ואני בעצמי לא מבינה. מה אפשר לעשות עם זה? אני פוחדת. תודה יין ורומנטיקה

על פירכוס וריטלין

האם קיים קשר בין נטילת רטלין לבין הגדלת השכיחות לפירכוס אצל ילדים המועדים לכך ? האם יש להמנע ממתן ריטלין בני בן התשע וקצת עבר פעמיים במרווחים גדולים מין פירכוס מתוך שינה (פחות משעה לאחר שנרדם) - הקיא מעט מזון רירי והיה שפוך לשעתיים אחרי. אח"כ חזר לעצמו לחלוטין. אי.אי.גי תקין. יש סיבה להיות מוטרדים ?

ריטלין ופרכוסים

שלום רב למרות שרשום כי תרופות סטימולנטיות ( לדוגמא ריטלין= מטילפנידאט) עלולות להוריד את הסף לפרכוסים, למיטב נסיוני, אין כל מניעה לטפל בריטלין בהפרעת קשב וריכוז בילד עם אפילפסיה מאוזנת. חשוב לאפשר לילד עם מחלה אפילפטית להצליח ולחוות הצלחה, בין היתר , לאפשר לו למצות את יכותו במידה וקיימת הפרעת קשב וריכוז הפוגמת בתפקודו. בהצלחה ד"ר הימן

למעלה