שרשור שאלות לד"ר היימן

המשך שאלה משבוע שעבר

בנושא הדפלפט - הורדת מינון לאפס- הרמה בדם היתה 46 (לפי ערכים של קופ"ח מכבי). הדפלפט לא השפיע בשום צורה על הפירכוסים שהיה אמור להשפיע. הוא מקבל דפלפט מזה כמה חודשים ולכן אני מעוניינת להוריד את התרופה. בד"כ אני מתייעצת עם הרופא המטפל שלו, אלא שהוא נמצא בחו"ל וחוזר רק לקראת סוף ספט' ולכן אני מבקשת לדעת האם הורדת חצי CC לשבוע זה ירידה תקינה ובקצב נכון. שאלה נוספת-האם בכי פתאומי ללא כל סיבה נראית לעין הוא פרכוס? יש דבר כזה? מאוד מודה לך.

שלום לאימא של דן

האם הגעתם אי פעם לרמה גבוהה מכך? רמה של 46 הינה רמה נמוכה . הרמה הטיפולית הינה בין 50-100 ולרוב אנו מנסים להגיע לרמות בדם סביב ה-75-100, גבטה יותר בחולה שאינו מאוזן. בהנחה שהגעתם לרמה טיפולית, אני בהחלט מסכים כי אין טעם להמשיק בטיפול בדפלפט. קצב של חצי מ"ל בשבוע , סביר בהחלט. לגבי שאלתך השנייה: בכי לא מוסבר , לעתים יכול להיות ביטוי של פרכוס . במידה ומדובר בתופעה שכיחה, יש מקום לשקול ביצוע video eeg monitoring ולנסות לתופס את האירועים הללו כדי לרות האם מדובר בתופעה אפילפטית.... אם כן, צריך לשאוף לאיזון טוב יותר . אם לא מדובר בתופעה אפילפטית, צריך לחשוב על סיבות אחרות שמפריעות לילד והיכולות לגרום לאי נוחות/כאב ובכי כל טוב ד"ר ה

love4101

New member
ערב טוב ד'ר הימן!

יש לי כמה שאלות. 1 מה זה אפילפסיה מולקולית? . 2 מה זה רעד פוכטורלי וסירבוט מוטורי?. 3 מה זה איבחון פסיכו דדקטי? 4 מה זה איבחון פסיכו דדקטי?. והנרולוגית החליפה מדפאלפט לפריזולין מה הם התופאות לואי של הכדורים. תודה.

שלום

אני מקווה שאני מבין את השאלות נכון . 1. אפילפסיה פוקלית - זוהי אפילפסיה שמתחילה באזור אחד, לרוב בהמיספרה אחת של המוח , ולעתים יכולה להתפשט להמיספרה השנייה. 2. רעד פוסטורלי- הינו רעד שקיים בזמן שבמטופל מחזיק את ידיו בתנוחה מסויימת , לדוגמא , ידיים מתוחות קדימה . סירבול מוטורי - כאשר תנועות הידיים או הגוף מגושמות במידה מסויימת ואין כל כך מדוייקות. 3. אבחון פסיכו דידקתי הינו אבחון המתבצע ע"י פסיכולוג/ית חינוכי מומחה, והבודק את יכולות הלמידה , והתפקוד הרגשי המטרה לאפיינם וצורך מיקוד טוב יותר של הבעיות ומתן טיפול מתאים 4. תופעות לוואי של תרופות אלו מגוונות , יתכן רעד , השמנה , עייפות, הפרעה הפעילות הכבד. לכן חשוב להיות במעקב מסודר , כולל בדיקות דם תקופתיות בזמן טיפול בתרופות אלו . כל טוב ד"ר ה

love4101

New member
ד'ר הימן מה זה

הימספרה אני יודעת שחלק אחד במוח לא בסדר יש לי את כל הבדיקום אם אר איי אי אי ג'י רוצה לדעת מה זה אומר? אחת הסיבות שהחלפנו מדפאלפט מכיון שבני שמו מיזה אז גם הפירזולין אני מבינה שמשמין האם באותה מידה ותודה על הכל.

השמנה

פריזולין יכול לגרום להשמנה אך כנראה לא באותה מידה כפי שדפלפט . חשוב להתייעץ עם דיאטנית ילדים שתעזור לכם להרכיב כלכלה נכונה ובכך לנסות ולמנוע השמנת יתר. בהצלחה ד:ר הימן

טלטול232

New member
דפלפט ורופא שיניים

שלום רב טלטול בת 6.5 ומקבלת דפלפט עקב פטיט מל. היא מאוזנת ואין לה ניתוקים. האים צריך לעדכן את רופא השיניים , והאים יש זריקות או תרופות שרופא השיניים נוהגים לתת שאסור לה לקבל. בתודה אבא של טלטול

רופא שיניים

תמיד כדאי לעדכן את הרופא על כל תרופה שלוקחים לגבי דפלפט , אין כל מניעה לקבל טיפול תרופתי ע"י רופא שיניים . בהצלחה.... ד"ר ה

למעלה