שרשור שאלות לד"ר היימן

חייםלוי

Member
מנהל
שרשור שאלות לד"ר היימן

ד"ר היימן ביקש להתמקד רק בגילאים מ-0 עד 18 ולכן נא לשאול אותו רק על הגילאים האלה.

dnl9

New member
החלפת תרופה

שלום לך ד"ר היימן שאלה בקשר לילדה היא בת 9 חצי שנה על דפלפט עם אפילפסיה כללית מקבלת 8CC פעמיים ביום התרופה טובה לה אבל יש המון תופעות לוואי סחרחורות כאבי בטן ראש בחילות ונשירה חזקה מאוד שהתחילה לפני שלושה שבועות והחלטנו על החלפת תרופה. רציתי לדעת כמה זמן לוקח תהליך החלפת התרופה עד שמפסיקים לגמרי עם הדפלפט הילדה עם תופעות לוואי חזקות וגם הנשירה אך הגוף מקבל 2 סוגי תרופות עם תופעות לוואי של שניהם . על איזה תרופה טובה אתה ממליץ עם פחות תופעות לוואי ומתאימה לילדה אני פוחדת שבעקבות ההחלפה יתחילו התקפים המון תודה רבה

דפלפט - תופעות לוואי - גישה

שלום רב אפשרויות : 1. האם יש סיכוי שבתך תבלה כדור? אם כן , ניתן לנסות ולעבור לדפלפט כרונו , שהיא תרופה עם זמן פעולה ארוך יותר לכן ניתן לקחת אותה פעם ביום בבוקר. לפעמים יש שיפור בולט בתופעות הלוואי השל כאבי בטן . נשירת השיער קרוב לוודאי תמשיך ועל כן , צריך לחשוב על תחליף. 2. אלטרנטיבות : ללא ידיעה של סוג הפרכוסים ותולדות המחלה האפילפטית של ביתך, תרופות הייעלות כנגד אפילפסיה כללית הן : למקטל, קפרה . לרוב לא צריכה להיות בעיה של חפיפה לפרק זמן קצר עם 2 התרופות. תופעת לוואי בולטת של למיקטל הינה פריחה , במיוחד קיים סיכון בזמן שנוטלים טיפול במקביל בדפלפט , לכן עליית המינון של למיקטל צרכיה להעשות באיטיות רבה...... נשירת השיער הינה תופעת לוואי חולפת , ועל כן עם הפסקת הדפלפט....השיער יתחדש. בהצלחה.... ד"ר ה

dmarcus

New member
חוסר תחושה ביד שמאל

דר' היימן שלום, זו שוב דיאנה (מכל כיוון...) אחרי ההתכווצות הארוכה של איתן אתמול בעיקר ביד שמאל הוא לא יכל לחוש אותה במשך כשעתיים למרות שהיה ער ודיבר עימי - האם זה בסדר? להקפיד יותר על פיזיוטרפיה? תודה דיאנה

הפרעת תחושה לאחר פרכוס ממושך...

היי דיאנה זוהי תופעה מוכרת בסוגים מסויימים של אפילפסיה פוקלית , שתחלוף.... במקרה של בנך, לאחר הגעה לאיזון תרופתי מניח את הדעת , אני משוכנע שתופעות אלו יהיו נחלת העבר .... מסאז טוב תמיד טוב..... להתראות ד"ר ה

shohamye

New member
נשיכת לשון בזמן התקף

מה אפשר לעשות עם ילדה בת שלוש, שבזמן התקף (שקורה בשינה) נושכת כנראה את הלשון או את פנים הלחי, ויש לה דימום רב? שאלה נוספת: אם ניסינו כבר את כל התרופות האפשריות, והיא לא מאוזנת (כל יומיים התקף גדול) אז כדאי לנסות את הקטוגנית, עם כל הקושי שבעניין? תודה

פציעת לשון

שלום רב . 1. פציעת לשון- לחי- ניתן להתייעץ עם רופא שיניים עם אורינטציה לילדים ולהתאים מגן שיניים שינטרל את חדות השיניים ולכן יקטין את הסיכון לפגיעה .חסרון : לא כל ילד סובל את זה 2. הטיפול הטוב ביותר הינו להשיג שליטה טובה יותר בהתקפים. כל יומיים התקף זהו מצב בלתי נסבל.... אני חושב שכדאי לבצע הערכה כוללנית של המחלה האפילפטית של ביתך, לנסות להבין מדוע היא מפרכסת ובתדירות כה גבוהה, ( מה הסיבה ) ולבדוק האם באמת נכשלו הטיפולים התרופתיים שקיבלה , ואם כן, ללא ספק, דיאטה קטוגנית אכן היא אופציה מצויינת . ישנם מספר מרכזים בארץ המיומנים בטיפול בדיאטה קטוגנית : תל השומר, וולפסון,איכילוב , אסף הרופא. בהצלחה ... ד"ר ה

irish4

New member
התקפים

לרופא שלום רב, בתי בת ה- 7 וחצי מטופלת כבר שנתיים בדפאלפט עקב פטיט מל - מקבלת 12.5 CC בוקר וערב (סה"כ 25 CC). שוקלת 31 ק"ג 1.30 גובה. בחודשים האחרונים הופיעו התקפים שונים באים לידי ביטוי ברפיון קל בשרירים בידיים והילדה אומרת כאילו הידיים רדומות וכבדות. בצענו את כל הבדיקות ספירת דם תקינה כבד תקין ורמת דפאלפט 75.3 בדם. בצענו EEG בשינה עמוקה שיצא בגדר תקין. ניסינו הוספה של למיקטל 5 מ"ג אך זה הופסק אחרי שבוע בגלל תופעות לוואי איומות. אני אמא חסרת אונים, כמו כן יש לילדה בעיות רציניות בלימודים. בבקשה המלצתך בתודה מראש איריס

ידיים נרדמות

היי איריס באזה תדירות התופעה הזו קוראת? האם התקפי הניתוק האופיניים חלפו? במידה ומדובר בתופעה המתרחשת כל יום, אני ממליץ על ביצוע בדדיקת video eeg monitoring ל 24 שעות , כדי לאפיין את האירועים הללו. מנסיוני, יתכן ומדובר בתופעה לא אפילפטית, ועל כן אם כך, הוספת למיקטל מיותרת... לגבי הקשיים בלימודים: האם בוצע אבחון דידקתי ? אם לא, ממליץ בחום על ביצוע אבחון כזה ע"י פסיכולוג חינוכי מומחה עם נסיון בילדים, כדי לאפיין את נקודות הקושי של ביתך , ולנסות להבין האם מדובר בתופעת לוואי תרופתית, האם מדובר בלקות למידה , האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ,האם מחלת האפילפסיה שלה אינה מאוזנת ( חשובה בדיקת EEG בחסך שינה, כולל מרכיב של שינה ) ועוד סיבות אפשריות אחרות . אז אפשר לשבת ולהתחיל להתמודד בצורה יעילה עם הקשיים . בהצלחה ד"ר ה

irish4

New member
לד"ר אלי הרמן היקר תודה

תודה רבה על תגובתך. אין מילים בפי להביא את תודתי על דבריך. התקפי הניתוק הראשוניים של גלגול עיניים נעלמו. התקפים של הרדמות הידיים קוראים במקרה שהילדה משתוללת בבית,רצה ובפעילות נמרצת כלשהי, כאשר היא שוהה הרבה זמן בבריכה,בשחיה, במאמץ, באמבטיה בבית כאשר היא משתוללת במים. ביקשתי מהנוירולוג את בדיקת וידאו EEG והוא אמר לי שברגע שהבדיקות האחרונות תקינות, לא צריך לעבור את הבדיקה הנ"ל. לגבי הלימודים, הילדה מקבלת עזרה בבי"ס (סיימה כיתה א') ממורת שילוב, היא תקבל בשנה הבאה מרכז למידה ואנו עוזרים לה עם מורה פרטית שהיא מורה להוראה מתקנת וחינוך מיוחד.אני כל הזמן במעקב אחר הילדה לגבי ההתקפים האיומים האלה וקשה לי עם זה... בתודה רבה איריס

היי

אני בת 18 מטופלת מגיל 7 נוטלת בשנים האחרונות גאבאפנטין 3200 מ"ל ביום..(בוקר 1200 צהריים 800 וערב 1200) אני מטופלת בשניידר, מאוזנת.. שנתיים ללא התקף. גובהי 1.63 אם זה חשוב ואני שוקלת 60-62 קילו בחודשים האחרונים שמתי לב לתחושת בלבול, שום דבר שמפריע לי בתפקוד היומי(אחרת הייתי כבר אומרת לרופאה שלי) אלא דברים, איך לומר, 'בקטנה'. אני רוצה לעשות משהו ואחרי שתי שניות שוכחת מכך לחלוטין.. היו לי דוגמאות אבל בגלל שלא רשמתי אותן... נשכחו מזכרוני... אבל זה דבר טבעי.. תהיתי אם זה תופעת לוואי של התרופות..

רמת תרופה בדם

בהמשך לשאלות משבוע שעבר (דןבן 4 וחצי שוקל 14 ק"ג מטופל בקפרה, טופמקס, דפלפט ופנוברביטל). עשה בדיקת דם ובנתיים יש רק רמת דפלפט בדם 47.4 לפי ערכים של קופ"ח מכבי, תפקודי כבד 22 כשהתחום הגבוה הוא 14. מכיוול והנומינל לא עוזר, החלטנו בעצת הרופא להוריד מינון עד אפס, לאור תוצאות בדיקת הדם האם אתה חושב שיש מקום להעלות את כמות הדפלפט (6CC בוקר ואותו דבר ערב)? גם הרופא המטפל המליץ כמוך על דיאטה או סטרואידים. מה תופעות הלוואי של סטרואידים? ומה אחוזי ההצלחה? תודה רבה.

אפילפסיה בלתי נישלטת

שלום לאמא של דן . שוב אנסה לתת דגשים קלינים שלהערכתי חשובים: 1. ריבוי תרופות - מעבר ל- 3 תרופות , במידה והוכח כי התרופות שניתנו הן מתאימות לסוג הפרכוס , והמינון שניתן אכן מינון אפקטיבי, הסיכוי לאיזון תרופתי בהעדר תו]עות לוואי משמעותיות של התרופות בהוספת תרופה רביעית וכו הינו נמוך.... 2. במידה ורמת הדפלפט בעבר הייתה בבתחום הגבוה של הנורמה, ובמידה וגם בתנאים אלו , הרושם שלכם ושל הרופא המטפל הוא כי דפלפט לא גרם לשיםור ניכר בשליטה על ההתקפים, אזי הייתי מפסיק טיפול בדפלפט. במידה ועל סמך ניסיון העבר , הרושם הוא כי לדלפלט השפעה חיובית על ההתקפים, אזי , הייתי מעלה את מינון הדפלפט , מיתוך תיקווה להשיג שליטה טובה יותר בהתקפים. 3. לטעמי, דיאטה קטוגנית הינה טיפול רפואי לכל דבר ויעילותה מוכחת וטובה ועל כן הייתי בוחר בדרך של טיפול בדיאטה קטוגנית לפני טיפול בסטרואידים. בהצלחה... ד"א הימן

ranyl

New member
E.E.G. תקין אך התופעה נמשכת

גיל 16+, לפני 6 חדשים הופיעו "קליקים" קטנים, בבדיקת E.E.G. היו הוכחות לתופעות אפילפסיות. מאז אט אט מטופלת בלמיקטל 350 מ"ג. לפני כחדשיים.נערך שוב E.E.G בבדיקה ארוכה + וידיאו. הכל היה תקין, אבל היא, גם בזמן הבדיקה התלוננה על תופעות ה"קליקים" כלשונה. מה ההסבר? האם התופעות חלפו ונותרה רגישות או דימיון, או האם יתכן שהבדיקה לא עולה על התופעות? או כל הסבר אחר. תודה

קליקים

שלום רב . באופן כללי( יש יוצאים מן הכלל ) , על מנת לקהתייחס לתופעה כאל "אפילפטית " הייתי מצפה לראות הפרעה ב EEG ( דוגמת ההפרעה שנצפתה בבדיקת ה EEG הראשונה) בזמן שהופיעו ה קליקים ( בהנחה שהייתה מחוברת ל EEG בזמן שהרגישה זאת ) . לכן , במידה והתופעה אינה שכיחה, הייתי מנהל מעקב אחר שכיחותה , מתי מופיעה, האם מופיעה בזמנים דומים לקליקים שהופיעו טרם התחלת הטיפול , ובשלב זה לא הייתי מבצע שינוי במינון או סוג התרופה. בברכה ד"ר ה

תוצאות הבדיקה בתהודה מגנטית

בני היקר בן שמונה עשרה וארבעה חודשים,קבל שלושה התקפים קשים ביותר במהלך יוני יולי-שניים מהם בתוך מועדון התאטרון בתל-אביב,שבר שן ונקע כתף-לדעתי מהפליקרים-הרופאים ברמ"בם-שהם נהדרים-שללו את דעתי וזה ממש מרגיז- כי אם בני היה שומע מהרופא "להרגיע"בעניין המועדונים-הוא היה נשמע להם.תגובת הרופא-"הבן רוצא לצאת למועדונים-והתרופה אמורה לכסות את ההתקפים".הועבר מדפלפט אלף מ"ג ללמיקטל 400 מ"ג-ללא הצלחה- עכשיו במעבר מלמיקטל לטופמאקס.מה ידוע על התרופה? מקווה שיהיה טוב...בינתיים קשה לי מאוד בתור אמא''''''''''',,,,,,,איךמתמודדים עם החרדות כשהוא ממשיך לצאת ולבלות?...מה ידוע על הטופאמקס?האם היא גורמת לחוסר תאבון?בני בגובה שני מטר ושוקל רק 70 ק"ג-אוכל מעט ביותר?!?,,,מה עושים? -.בבדיקת התהודה המגנטית-mir נכתב:אסימטריה מינמלית,חלקית של ההיפוקמפי- הצד הימני דק במעט ובאופן חלקי לעומת הצד השמאלי.האם זו הסיבה להתקפים הנוראיים?

למעלה