שרשור רפואי

מיטל 261

New member
שרשור רפואי ../images/Emo184.gif

הקנצ'יק שלי היום בן חצי שנה!!!!
ולאמא שלו יש שתי שאלות: 1. יש לו קצת נזלת מסכן הוא עושה קולות של חירחורים בלילה ובבוקר כשינק, מה אפשר לעשות כדי להקל עליו? 2. מהיום צריך להגדיל את הכמות של טיפות הברזל, לכמה? עד עכשיו נתנו 3 טיפות אז מעכשיו זה 6
? תודה ויום טוב לכולכן!

mom at work

New member
קצת תשובות

לגבי נזלת - אין לי תשובות, אבל היו על זה המון שרשורים בזמן האחרון - תעשי חיפוש לגבי הברזל - נכון, 6 טיפות

לבן שלי היה אותו דבר+שיעול

אחרי כמה ימים שהשיעול לא עבר הלכנו לרופא ששמע ציפצופים בראות ומאז אנחנו עם אינהלציה לגבי הברזל אני לא יודעת כי הוא בן 3 ח

מיטל 261

New member
אם אין לו שיעול, כדאי לקחת לרופא?

כי אני לא מתה ללכת למרפאה מלאה בילדים חולים ושהרופא יכאיב או ידחוף תרופות סתם????

בגלל זה לקח לי כמה ימים עד שהלכתי

אבל ידוע שעם תינוקות לא מחכים בתור אולי כדאי שהוא כן יבדוק אותו ולמה שהוא ייתן תרופות סתם??? והוא לא מכאיב הוא רק יקשיב לריאות שלו

ג ל י 1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמנצ"לש שאלת לשון ואפטות../images/Emo3.gif

בני לאחרונה מוציא הרבה לשון, נשמע לכן מוכר? ולפני כיומים הופיע לו מין עיגול ורוד על הלשון, זה קרה לו כבר בערך לפני שבועים שלושה ועבר מעצמו, הלכתי אז לרופא והוא אמר שזה לא אפטה, למרות שאני בטוחה שזה כן, זה היה עיגול קטן, אח"כ הופיע עוד עיגול ושניהם גדלו וגדלו ועד שזה נעלם, הוא הביא לו משכה וזהו. אני ממש בטוחה שזה אפטה מכל התיאורים שהבנתי{ עיגול ורוד ועם הזמן באמצע נהיה לבן} וגם כי זה חוזר על עצמו. מישהי מכירה רופא ילדים מאזור רמת גן שמבין בזה? מה עושים עם האפטות האילו? המון תודה!

ג ל י 1

New member
אפטות אילו מין פצעים על לשון

שבד"כ נעלמים מעצמן, ולא ידוע ממה זה.

Sparklina

New member
לגבי האפטות-

אנילא יודעת אם זה אפטות, אבל אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם הרופא ואולי אף לעשות בדיקות דם. באופן כללי אפטות יכולות להגרם בגלל סיבות שונות כגון חוסר בויטמינים, סטרס (יכול להיות שסטרס הוא גורם גם אצל תינוקות, לכי תדעי), ולפעמים אף בעיות קלות במערכת העיכול. ייתכן שיש סיבות אפשריות אחרות שאני לא מכירה אותן. אין צורך להבהל- אפטות הוא דבר נפוץ אצל ילדים. צריך לטפל בהן היטב מפני שזה מסב סבל לילד, מה גם שילדים עם אפטות מסרבים לעיתים לאכול או ממעטים לאכול בגלל הכאב ואי הנוחות. אצל מבוגרים אם אפטות חוזרות על עצמן יש צורך לערוך בדיקות כדי לראות מה קורה, אני לא יודעת אם אצל ילדים זה נחשב לנורמטיבי. בכל מקרה- זאת לא סיבה לדאגה, אבל צריך לשאטל את הרופא ולהחזיק בבית משחה נגד אפטות (לא הייתי ממליצה להשתמש רק לאחר התייעצות עם רופא- זו משחה המחייבת מרשם, לא הייתי ממליצה להשתמש בה מתי שרוצים).

ג ל י 1

New member
sparklina תודה על תשובתך...

את יודעת אילו בדיקות דם לבקש מהרופא? שוב תודה

ג ל י 1

New member
עם זה סתם נזלת לא היתי הולכת.

כי יש מצב שהוא סתם מצונן ושם יחטוף איזה וירוס, אם אין חום והוא מתנהג כרגיל אז לא היתי הולכת. את מניקה? אם כן קצת חלב אם באף עוזר פלאים! מי מלח גם יכול לעזור

בנס

New member
איך בפועל מתבצת אינהלציה?

הכוונה לאדים? התינוקת שלי משתעלת ומחרחרת נורא.

לא זה לא אדים

זו מכונת אינהלאציה עם מסיכה ששמים על הפנים במשך כמה דקות וצריך לקבל מרשם מהרופא לחומר ששמים.

אין לי מושג

לבן שלי לא היה קשה לנשום רק שיעול שלא עבר וחירחורים בגלל הליחה.

למעלה