שרשור קישורים

סיפור משפחתי מרגש מאוד!

(הלוואי על כולנו)
https://www.facebook.com/veganfriendly.co.il/posts/714957471906075?ref=notif&notif_t=notify_me

(הוספתי בשרשור החדש כששמתי לב שהישן ישן מדי ולא קופץ
)

"הקלות" לחיילים טבעוניים

קודם היה צריך אישור מרופא, עוד וסא"ל כדי לקבל את הכומתה והנעליים הטבעוניות
עכשיו צריך 'רק' אישור מסא"ל
http://www.mako.co.il/news-military/security-q3_2014/Article-554c69aba447841004.htm?Partner=rss
יופי, אבל... האם כדי לקבל את אישור הסא"ל לא צריך להתגייס קודם וללבוש את הכומתה והנעליים ה'רגילות' ואז להוכיח לסא"ל?...
או שאני טועה...

Y Y Y השוחט הזה הרג אותי...

subatoi

New member
האמת שהניסוח שם די צולע ולא בדיוק ברור מה קורה.

אם ויתרו על הרופא+עו"ד זה מעולה. מה שבטוח, ויתרו על ביקור הבית האידיוטי והמשפיל של מש"קית הת"ש.
מגמת השיפור מתאימה לשמועות שהגיעו אלי, צריך לבדוק מולם ולקבל תשובה רשמית, נקווה שבקרוב.

Gidi Shemer

New member
שאלת הבהרה

אולי אתה תוכל לעזור לי להבין משהו.

בדרך כלל, כשמדיניות מתעדכנת בגוף גדול כמו צבא יש שתי סיבות מרכזיות להטלת צעדים שמערבים ביקורת וחסמים בסגנון של הרופא, ביקור משפחתי וכו׳ במקרה של טבעונות:
1. זו מדיניות חדשה ומטבעה אנחנו לא יודעים מה בדיוק ההשלכות, אז בואו קודם נבדוק במאה וחמישים אחוזים שהמבקש הוא אכן טבעוני.
2. התנאים להם זוכה ה״חריג״ (הטבעוני במקרה זה) הם תנאים שעשויים לפתות עם אחרים להצהיר הצהרת שקר על טבעוניותם רק כדי לקבל את התנאים השונים.

אז הנה השאלה שלי, מתוך בורות גרידא, האם הכומתה והנעליים הידידותיות לטבעונים הן נוחות יותר או יפות יותר או מהוות איזשהו גורם מושך אחר שיביא כאלו שאינם טבעונים לידי הצהרת שקר?

subatoi

New member
והתשובה היא, כמובן,

אין לי מושג.
לא התנסיתי איתם עדיין. אבל בזמנו שאלתי את פניות הציבור שאלה דומה ונאמר לי שהנעליים יקרות יותר מאשר נעלי העור הרגילות. האם הן נוחות יותר? לא יודע (עדיין).
מה שכן, זה לא רק עניין הנעליים והכומותות. כיוון שאין מספיק מנות טבעוניות (או בכלל) בתפריטים, אז צה"ל נותן לחיילים דמי כלכלה. וזו כנראה הסיבה העיקרית לבירוקרטיה ולבדיקות וכו', כי כנראה שמדובר בהרבה כסף (יחסית, כמובן). כנגזרת מזה על החיילים אסור פורמלית להכנס לחדר האוכל, מה שיש לו השפעה חברתית רעה.
אם דמי הכלכלה היו הגורם העיקרי לביקורי הבית וכו', איך זה מסתדר עם הנהלים החדשים שככל הנראה מקלים מאוד? לא יודע.

האם צה"ל יעשיר קצת את התפריט (בלי בהכרח לפגוע בחיילים קרניסטים, כמובן, כי גם קרניסטים יכולים לאכול תבשיל עדשים כלשהו במקום עוד תפוחי אדמה סתמיים שמשתכשכים להנאתם בשמן)? לא יודע. פעם חשבתי שזה פשוט מאוד לשינוי, זה יחסוך את כל הבלגאן של דמי הכלכלה וייתר את הביקורות וכו', ואת הצד החברתי הלא נעים. אבל שינוי התפריט הוא קל במקרה של ארוחות צהריים. מה עושים עם ארוחת בוקר וערב, שהן חלביות ודי פשוטות בד"כ? כמה כבר אפשר להעשיר אותן? וכל עוד חלק מהארוחות לא מתאימות לטבעונים, דמי הכלכלה יישארו ולא ייעלמו.
האם אפשר לתת לחיילים לבחור אם לאכול צהריים (כהחלטה קבועה, לא יומית) בחדר האוכל עם החברים שלהם, כשהם רואים שיש להם מה לאכול, ולקבל דמי כלכלה רק על הבוקר-ערב?
שאלות טובות.

אם לקח כ"כ הרבה זמן לצבא לעשות עבודת מטה (שלקחה כמה חודשים) כדי להגיע למסקנות האלה, כנראה שצריך עוד כמה שנים וגדילה נוספת במספר הבקשות של הסדירניקים/מילואימניקים כדי לטלטל את המערכת עוד קצת.

Gidi Shemer

New member
תודה והערה מותנית

אני חושב שזה גידול במספר ולא גדילה במספר, אבל אני צריך פה את בן בשביל אישור סופי.

subatoi

New member
נשמע הגיוני. אגב, אם תתפוס אותו נסה להבין ממנו איך הוא

מתמודד עם זה שבעקבות השינויים בפורומים אי אפשר לנקד יותר מילים

(אלא אם זו ביעיה ייחודית למחשב שלי
)

אני הצלחתי..תבדוק את הקישורים הנל

שָׁלוֹם - בעזרת מקשי ה'קיצור' (בסביבת windows) - נקרא 'ניקוד בשתי דקות' - שתי דקות למילה...

שָׁלוֹם - בעזרת נקדן אוטומטי באינטרנט - כותבים את המילה הרצויים, לוחצים 'נקד' - מקבלים כמה אפשרויות ומעתיקים לכאן את הרצויה

subatoi

New member
הראשונה זו השיטה שאני מכיר,

ומשום מה זה לא עובד אצלי. מחשב חדש, כנראה באשמתו. הגדרות שקרכלשהו.

subatoi

New member
וואלה, מסתבר שזה בכל המחשב ולא רק בתפוז. תודה, ייבדק.

subatoi

New member
עדכון מהשטח לשאלתך הסופית -

מקורות זרים מוסרים שהן קלות יותר ונוחות יותר.
מצד שני, אותם מקורות מוסרים שהיום כל החיילים מתגייסים עם נעליים קלות, אחחח... חיילי שוקולד (מריר)

Gidi Shemer

New member
אולי מפה תבוא הישועה

אולי בשל הנעליים הנוחות יחסית חיילים יצהירו עצמם כטבעונים, מתוך מחשבה תחמנית של להתחיל כטבעונים ולשבור כיוון יותר מאוחר, אלא שאז הם כבר יכנסו עמוק לטבעונות ומשם הדרך קצרה להטמעת הטבעונות. היות ואנחנו מדברים על גיוס חובה וכל העם חיילים, אני זורק הערכה אופטימית שתוך 3-4 שנים ישראל הופכת למדינה הטבעונית הראשונה.

subatoi

New member
שמע, בוא תראה מה אני מציע.

יש כינוס טבעוני גדול במוצ"ש. תבוא, תשטח טענותיך ותציג רעיונותיך מעל הבמה.

ואנחנו נקיים הצבעה חשאית ונודיע לך.
מה דעתך?

Gidi Shemer

New member
בחיי שהייתי בא בשמחה

אבל בשבת בצהריים יש טיול ל eno river וביום ראשון אני מארגן פיקניק ראש השנה לישראלים באיזור. להתארגן בין לבין עם כל הסיפור של 13 שעות טיסה יהיה מאתגר מדי.

אני סומך עליך שתוכל לייצג אותי בכבוד.

Vivir

New member
לי הנעליים הטבעוניות נקרעו אחרי חצי שנה,

התגייסתי באוגוסט, עשיתי טירונות ובפברואר הנעליים היו כבר במצב נוראי. ניסיתי לפנות לקצינה שלי אז, מכיוון ששירתתי ביחידה במקום אזרחי והבסיס היה במרחק שעתיים נסיעה הייתה לי בעיה להגיע לאפסנאות. בסוף הייתי חצי שנה עם סנדלי שורש, ואחרי חצי שנה עברתי בסיס והרסר החדש צעק עליי שאני חייבת להיות עם נעליים, ושוב בלאגנים באפסנאות ובסוף הייתי עם הנעלי עור, כי לא הייתי מוכנה לעבור עוד חורף עם סנדלים.
&nbsp
הנעלים הטבעוניות זה כולה פלדיום, הם לא יפות במיוחד אבל הם נראות יותר טוב מהרגילות, שהן היו מאוד לא נוחות, עשו לי דלקת בכף הרגל..

subatoi

New member
אם הגיל בכרטיס שלך עדכני, נראה לי שדברים השתנו מאז...

הנעליים שאני ראיתי (לחיילים, לא יודע איך זה לחיילות) הן ממש לא פלדיום.

למעלה