שרשור פרק 5.14

Lady in red2

New member
וואוו נכון שכחתי מזה

יש הסבר לכך שג'ון שרטט את המפלצת? חוץ מתשובה של "הוא ילד מיוחד"?

דהאמא

New member
הערה ושאלה

הערה: המפלצת עתיקה בהרבה משנות ה-80 וגם משנות ה-70; כזכור, היא מופיעה בהירוגליפים המצריים העתיקים במקדש. שאלה: הצוהר היה בנקודה X על האי והם קודחים בנקודה Y על האי. לא הבנתי את הקשר בין הכפתור לבין החדר עם הגה הספינה שבו מצויה כל האנרגיה שעומדת לפרוץ.

E O

New member
ההקשר לצ'רנוביל

קרינה רדיואקטיבית היא קרינה אלקטרומגנטית בתדירות מאוד גבוהה. המקור האלקטרומגנטי באי מזכיר מאוד קרינה רדיואקטיבית, מעולם הם לא התייחסו לעומק אודות הפיסיקה מאחורי זה, אך נדמה שמדובר בגלים עוצמתיים אף יותר מרדיואקטיבים.

../images/Emo58.gifכמה נקודות

אלואיז אומרת לבן שאם הוא לא יחזיר את כולם בחזרה, אז שאלוהים יעזור לכולנו, לפי דעתי הכוונה היא שאם השישייה לא יחזרו לאי, לעבר, אז אולי הדברים לא יתגלגלו כמו שהם אמורים ואז האי יושמד וכולם לא יהיו קיימים, לא ווידמור, לא היא ,לא אפחד.. מה גם שכשדזמונד מגיע לאלואיז לספר לה שדניאל שלח אותו והוא צריך עזרה, היא כבר יודעת על כך וישר עונה לו שהיא מנסה לעזור והיא בכלל לא מופתעת שדזמונד שם ושאמר לו מה שאמר, היא כבר יודעת שעליה לשלוח את השישיה בחזרה והיא בתהליכי הכנה. והכי הכי מוזר, ב 1954 שאלי רואה את דניאל, היא אומרת לו משו תמוה ביותר, היא אומרת לו:פשוט לא להתרחק מפה, משמע שהיא מכירה אותו, מזהה אותו, איך זה ייתכן?? הרי הוא נולד בשנות ה 70, למה שהיא תזהה אותו, האם יש לה זכרונות שלו גם כשהיא בת 20? ואם כן אז למה היא יורה בו 20 שנה אחרי?? עכשיו שארלוט זוכרת בברור את דניאל לפני שהיא מתה כי המוח שלה מתחיל לקפץ בין העבר שלה בתור ילדה קטנה להווה שלה, לכן רק פתאום היא מזהה את דניאל וזוכרת אותו ומה שאמר לה, בגלל זה היא אומרת את המשפט עם השוקולד, שזה בדיוק מה שאמרה לדניאל שהייתה קטנה, בפעם האחרונה שראתה אותו. עכשיו אני מבינה שדניאל לא נולד על האי, אם תשימו לב אלואיז שירתה בדניאל היא אותה אלואיז שאיתו על הפסנתר כמה שנים אחרי, לפי דעתי כשאלואיז יורה בדניאל היא כבר בהריון איתו, מווידמור כמובן, עכשיו דיי ברור שהתקרית של הקרינה האלקטרומגנטית היא מה שגורם לנשים בהריון למות, אז לפי דעתי אלואיז תעזוב את האי לפני או ישר אחרי התקרית, ותלד את דניאל מחוץ לאי, אנחנו יודעים שווידמור עדיין ישאר מנהיג כמה שנים טובות אחרי התקרית לכן הם כבר לא יהיו בקשר, וכמובן שמכיון שאלואיז היא אחרת אז הנאמנות שלה קודם כל לאי ולכן היא יודעת ותמיד ידעה שיהיה עליה להקריב את בנה, למען הצלת האי.לפי דעתי הקרינה שתשתחרר לא תהרוג אף אחד כי הרי צצ'אנג וכולם חיים גם אחרי התקרית, פשוט אף אחד לא יוכל ללדת, אולי גם קייט וג'ולייט לא יוכלו, ואולי בגלל זה סאן לא חזרה איתם, האי שמר עליה כדי שהתקרית לא תקרה גם לה. אהה ואני חושבת שבעיית הזיכרון של דניאל היא שגם הוא מקפץ מעבר להווה כמו שקרה לשארלוט ותרזה, לכן כשהוא מנגן בפסנתר הוא לא מבין איך אמא שלו הגיעה לשם..לכן הוא מכיר את השם ווידמור כמי שמימן לו את המחחקר אבל יום אחרי הוא בעבר, או שבאותו רגע המוח שלו בעבר, הוא כבר לא זוכר איך לעשות חישובים מדעיים כי הוא מקפץ מפה לשם וכנראה זה שיבש אצלו כמה דברים לכן זוכר רק דברים בסיסיים כמו אמא שלו תרזה ואת השם צארלס ווידמור. לפי דעתי לג'ק יש חשיבות ממש ממש גדולה במה שהולך לקרות מעכשיו כי גם לוק היה תמיד אומר לו שהוא לא אמור לעזוב וגם אלואיז ממש שמחה לראות אותו שם, למרות שלא כולם הופיעו בכנסיה, משום מה ג'ק היה הכי חשוב, שימו לב שאם השישיה לא הייתה עוזבת את האי בהליקופטר, אז מן הסתם כל מי שחזר ל 77 במטוס שזה קייט הרלי וג'ק היו עוברים איתם גם בזמן ל 77 לו היו נשארים על האי.לפי דעתי סאן לא הייתה עוברת איתם ל 77 כי היא בהריון ואם הייתה מגיעה ל 77 אז התקרית הייתה, ואז היא הייתה מתה, לכן נראה לי שכל מי שחזר לאי, אלו כל מי שלא היו אמורים לעזוב, בן לא חזר אולי כדי שלא ינסה לעצור את סעיד מלירות בו שהוא קטן וכלך לא יגיע למקדש, או כדי לעזור ללוק ולפי דעתי לוק יעזור להם לחזור חזרה לשנה ולמקום שלהם, לכן לא חזר. ולסיום, דן כן שינה משו, ברגע שדפק לדזמונד על דלת ההאצ' ואמר לו ללכת לאמא שלו, זה הוביל לכך שדז יגיע לאל איי ולכך שבן ירה בדז, שמאוד חשוב לאי, אלואיז לא ידעה את זה, כי דן שינה משו, וכנראה זה לא היה כתוב במחברת של דן, שלפי דעתי אלואיז לקחה את המחברת של דן אחרי שהאחרים ירו בו, לכן היא מבקשת סליחה מפני ואומרת שזאת אשמת הבן שלה, אלואיז לא יודעת אם דז יחיה או ימות כי אין לה דרך לדעת, דן שינה משו בכך דיבר עם דז הקבוע שלו ולכן היא אומרת לפני שמזה פעם 1 אין לה מושג מה יקרה ואלואיז כנראה חושבת שדז כן ימות כי היא אומרת לפני שדז נקלע במלחמה שלא קשורה אליו והיא לא יודעת מה יהיה. טוב סורי שהכל יצא מאוד מבולגן, מה דעתכם?? מה דעתכם??

tamarhp

New member
אני אתייחס אליך :)

בקשר למה שאלואיז אמרה - כנראה שנכון, אם לא יקרה מה שצריך לקרות אולי הכל יושמד. מצד שני אנחנו עדיין מחזיקים בתיאוריה שאי אפשר שיקרה אחרת, מה שקרה קרה. אי אפשר למנוע מזה לקרות. כנראה שאלואיז זרקה את המשפט הזה בעיקר בשביל למתוח את הצופים שיפחדו... אם כי כמובן אנחנו לא יודעים מה יקרה אם ננסה למנוע ממשהו לקרות - או שהעולם יושמד, או שאנחנו פשוט לא נצליח למנוע. אבל אלואיז כמובן לא רוצה לנסות... בקשר לאלי משנת 54 - לא נראה לי שהיא מזהה או יודעת משהו, אין שום סיבה שהיא תדע. אולי היתה סיבה אחרת שהיא אמרה את זה. לגבי דניאל - כנראה שאת צודקת שהוא לא נולד באי. נחכה ונראה (אולי)... (רק לגבי סאן לא הבנתי - למה שהאי ישמור על סאן, שכבר יש לה ילדה והיא לא בהריון, אבל לא ישמור על קייט שעוד לא זכתה בכלל ללדת?) ולגבי בעיית הזכרון לא נראה לי שזה קשור למעבר התודעה... כשהוא נמצא בעבר אז המוח שלו בכלל לא "פה", כמו שראינו את מינקובסקי (או איך שקוראים לו) מהספינה... הוא לגמרי היה במקום אחר ולא תקשר עם הסביבה. וכמו שמישהו או מישהי כתבו בשירשור - אחד הדברים החשובים שדניאל עשה זה לגרום לאחרים לקבור (כנראה) את פצצת המימן ולמנוע את השמדת האי. הוא לא שינה את העבר אלא תמיד זה היה כך. ואלי-אלואיז כמובן יודעת על זה כי היא היתה זו שדיברה איתו על הנושא בשנת 54.

כמה נקודות ../images/Emo58.gif

אלואיז אומרת לבן שאם הוא לא יחזיר את כולם בחזרה, אז שאלוהים יעזור לכולנו, לפי דעתי הכוונה היא שאם השישייה לא יחזרו לאי, לעבר, אז אולי הדברים לא יתגלגלו כמו שהם אמורים ואז האי יושמד וכולם לא יהיו קיימים, לא ווידמור, לא היא ,לא אפחד.. מה גם שכשדזמונד מגיע לאלואיז לספר לה שדניאל שלח אותו והוא צריך עזרה, היא כבר יודעת על כך וישר עונה לו שהיא מנסה לעזור והיא בכלל לא מופתעת שדזמונד שם ושאמר לו מה שאמר, היא כבר יודעת שעליה לשלוח את השישיה בחזרה והיא בתהליכי הכנה. והכי הכי מוזר, ב 1954 שאלי רואה את דניאל, היא אומרת לו משו תמוה ביותר, היא אומרת לו:פשוט לא להתרחק מפה, משמע שהיא מכירה אותו, מזהה אותו, איך זה ייתכן?? הרי הוא נולד בשנות ה 70, למה שהיא תזהה אותו, האם יש לה זכרונות שלו גם כשהיא בת 20? ואם כן אז למה היא יורה בו 20 שנה אחרי?? עכשיו שארלוט זוכרת בברור את דניאל לפני שהיא מתה כי המוח שלה מתחיל לקפץ בין העבר שלה בתור ילדה קטנה להווה שלה, לכן רק פתאום היא מזהה את דניאל וזוכרת אותו ומה שאמר לה, בגלל זה היא אומרת את המשפט עם השוקולד, שזה בדיוק מה שאמרה לדניאל שהייתה קטנה, בפעם האחרונה שראתה אותו. עכשיו אני מבינה שדניאל לא נולד על האי, אם תשימו לב אלואיז שירתה בדניאל היא אותה אלואיז שאיתו על הפסנתר כמה שנים אחרי, לפי דעתי כשאלואיז יורה בדניאל היא כבר בהריון איתו, מווידמור כמובן, עכשיו דיי ברור שהתקרית של הקרינה האלקטרומגנטית היא מה שגורם לנשים בהריון למות, אז לפי דעתי אלואיז תעזוב את האי לפני או ישר אחרי התקרית, ותלד את דניאל מחוץ לאי, אנחנו יודעים שווידמור עדיין ישאר מנהיג כמה שנים טובות אחרי התקרית לכן הם כבר לא יהיו בקשר, וכמובן שמכיון שאלואיז היא אחרת אז הנאמנות שלה קודם כל לאי ולכן היא יודעת ותמיד ידעה שיהיה עליה להקריב את בנה, למען הצלת האי.לפי דעתי הקרינה שתשתחרר לא תהרוג אף אחד כי הרי צצ'אנג וכולם חיים גם אחרי התקרית, פשוט אף אחד לא יוכל ללדת, אולי גם קייט וג'ולייט לא יוכלו, ואולי בגלל זה סאן לא חזרה איתם, האי שמר עליה כדי שהתקרית לא תקרה גם לה. אהה ואני חושבת שבעיית הזיכרון של דניאל היא שגם הוא מקפץ מעבר להווה כמו שקרה לשארלוט ותרזה, לכן כשהוא מנגן בפסנתר הוא לא מבין איך אמא שלו הגיעה לשם..לכן הוא מכיר את השם ווידמור כמי שמימן לו את המחחקר אבל יום אחרי הוא בעבר, או שבאותו רגע המוח שלו בעבר, הוא כבר לא זוכר איך לעשות חישובים מדעיים כי הוא מקפץ מפה לשם וכנראה זה שיבש אצלו כמה דברים לכן זוכר רק דברים בסיסיים כמו אמא שלו תרזה ואת השם צארלס ווידמור. לפי דעתי לג'ק יש חשיבות ממש ממש גדולה במה שהולך לקרות מעכשיו כי גם לוק היה תמיד אומר לו שהוא לא אמור לעזוב וגם אלואיז ממש שמחה לראות אותו שם, למרות שלא כולם הופיעו בכנסיה, משום מה ג'ק היה הכי חשוב, שימו לב שאם השישיה לא הייתה עוזבת את האי בהליקופטר, אז מן הסתם כל מי שחזר ל 77 במטוס שזה קייט הרלי וג'ק היו עוברים איתם גם בזמן ל 77 לו היו נשארים על האי.לפי דעתי סאן לא הייתה עוברת איתם ל 77 כי היא בהריון ואם הייתה מגיעה ל 77 אז התקרית הייתה, ואז היא הייתה מתה, לכן נראה לי שכל מי שחזר לאי, אלו כל מי שלא היו אמורים לעזוב, בן לא חזר אולי כדי שלא ינסה לעצור את סעיד מלירות בו שהוא קטן וכלך לא יגיע למקדש, או כדי לעזור ללוק ולפי דעתי לוק יעזור להם לחזור חזרה לשנה ולמקום שלהם, לכן לא חזר. ולסיום, דן כן שינה משו, ברגע שדפק לדזמונד על דלת ההאצ' ואמר לו ללכת לאמא שלו, זה הוביל לכך שדז יגיע לאל איי ולכך שבן ירה בדז, שמאוד חשוב לאי, אלואיז לא ידעה את זה, כי דן שינה משו, וכנראה זה לא היה כתוב במחברת של דן, שלפי דעתי אלואיז לקחה את המחברת של דן אחרי שהאחרים ירו בו, לכן היא מבקשת סליחה מפני ואומרת שזאת אשמת הבן שלה, אלואיז לא יודעת אם דז יחיה או ימות כי אין לה דרך לדעת, דן שינה משו בכך דיבר עם דז הקבוע שלו ולכן היא אומרת לפני שמזה פעם 1 אין לה מושג מה יקרה ואלואיז כנראה חושבת שדז כן ימות כי היא אומרת לפני שדז נקלע במלחמה שלא קשורה אליו והיא לא יודעת מה יהיה. טוב סורי שהכל יצא מאוד מבולגן, מה דעתכם?? מה דעתכם??

chopo

New member
אני מאבד את עצמי לדעת

לא מבין מה הולך בעונה הזאת. באמת שלא. לא מבין למה אולאיז ירתה בבן שלה. לא מבין מדוע "סלחו" לבן (המפלצת) לא מבין האם מותר לשנות את העבר או לא. והדבר שאני הכי לא מבין. האם המטוס התרסק ב2003 וה6 חזרו ל73, הם כבר שינו את ההסטוריה לא? האם הם היו תמיד ב73? איך הם היו "תמיד" ב73 וגם ב2003? יש לופ כזה?

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif מנסה לענות

גם אני קצת בבלאגן, אבל אני אנסה לעשות סדר בכל זאת. מדובר בסוג של לופ. מה שקורה לשורדים (החזרה לאי ומה שקרה אחרי) זה מה שצריך היה לקרות ומה שקרה מאז ומעולם. לדוגמה - דניאל רוסו. מישהו הציל אותה מלהיכנס יחד עם החבר שלה לבור הזה באדמה (בתחילת העונה). כנראה שזה היה ג'ין כל הזמן הזה. וזו רק דוגמה אחת. לגבי היכולת לשנות - אני לא חושבת שהם יכולים לשנות את המציאות ואולי הפרק האחרון הוכיח את זה. כל מה שהם מנסים לעשות לא יכול לשנות את העתיד. לכן גם קשה לי להאמין שאפשר יהיה לעצור את הפליטה האלקטרומגנטית או שגם אם כן, זה לא מה שגרם לכל מה שאמור לקרות. יש לולאת זמן ואין דרך (לפחות לא דרך שאני מסוגלת לחשוב עליה) שתשנה את זה או תעצור את הלולאה. יתרה מכך, אם משהו כן ישתנה, התוצאות עשויות להיות הרסניות וזו הסיבה שכולם כל כך מוכנים להקריב את הילדים שלהם (אלואיז את דניאל, בן את אלכס, קלייר/קייט על אהרון).

chopo

New member
איך ג'ין בכלל הגיע מלחתחילה לאי?

הרי הוא הגיע ב2003 כשאר המטוס התרסק. ודניאל כבר היתה קיימת. כלומר משהו או מישהו אחר גרם לה לשרוד. יש פה לופ אינסופי שלא מובן לי

Oz815

New member
קודם כל אני חושב שהם התרסקו ב2004

אבל אחרי זה ג'ין חזר לעבר ועזר לדניאל לשרוד, וזהו... לא היה מישהו אחר, למה כל כך מסבכים את זה? אם אני אחזור אחורה בזמן עכשיו ו"אמציא" את נעלי הקרוקס אז מסתבר שאני זה שהמצאתי את זה תמיד, נקודה, ועכשיו תרגישו חופשיים לירות בי על כך...

chopo

New member
זה לא ברור בכלל

אם ג'ין חזר והוא זה שהציל את דניאל אז שהם פגשו את דניאל ב2004 זה אומר שזאת הפעם השניה שהם פגשו אותה. 1)איך היא לא זוכרת (אפשר לחשוב כמה מלוכסנים היא פגשה באי הזה) 2)איך מלחתחילה ג'ין הציל אותה. אני מזהה לופ אין סופי. הרי מתי היתה הפעם הראשונה שהוא הציל אותה? ב73. אבל קודם לכן הוא התרסק על האי ב2004. אז מי הציל אותה בפעם הראשונה.

MoGanC

New member
אין פעם ראשונה, יש פעם יחידה

כמו שסעיד ירה בבן,שבתורו הרגיז את סעיד עד כדי כך ב2007 כדי שסעיד ירגיש הוא חייב לירות בבן, כמו שג'ולייט יילדה את אית'ן, שבתורו היה אחד מאלה ששיכנעו את ג'ולייט לבוא לאי מלחתחילה, ככה ג'ין הציל את רוסו. למה היא לא זיהתה אותו ב2004? ככה. מתוך כל השורדים, הכותבים מצאו את הבנאדם שלרוסו היתה הכי פחות אינטראקציה איתו בעונות הקודמות, ובחרו בג'ין בשביל להציל אותה, ככה שזה יהיה הכי הגיוני שהיא לא תשים לב אליו.

Oz815

New member
תשובות ודוגמא קטנה לכל העסק הזה של הזמן

1. איך היא לא זוכרת? התשובה הרשמית כנראה תהיה שהיא משוגעת ושקשה לזכור בדיוק את הפנים של מישהו שראית לפני 16 שנה. התשובה שלי? כי כשהיא פגשה אותו בעונה הראשונה הכותבים לא חשבו עדיין על זה שהם ישגרו את ג'ין לעבר כדי שיציל אותה. ואתה יודע מה? מי אמר שהיא לא זוכרת? אולי היא זוכרת והיא לא אמרה לו כלום בקשר לזה כי היא נעלבה שהוא נעלם בזמן שהיא ניסתה לירות עליו אז היא לא מדברת איתו יותר עד שהוא יתנצל, ולא ראינו שהוא התנצל. 2. מה רע בלופ אינסופי? ג'ין לא הציל אותה בפעם הראשונה הוא הציל אותה בפעם היחידה שהיא ניצלה! זה קרה פעם אחת וזהו. דוגמא שאני מקווה שתסביר את העניין הזה לכל מי שעדיין לא מבין: נגיד אני הולך לי ברחוב, פתאום - נופל לי מנגו על הראש, אחרי שאני מתאושש מזה שקצת כואב לי אני מרים את המנגו וממשיך בדרכי, אחרי 10 דקות של הליכה עם המנגו ביד אני רואה מדען מטורף שתופס אותי מכניס אותי למכונת זמן ומשגר אותי 10 דקות אחורה בזמן, אחרי ששוגרתי אני עולה על הגג של הבניין הראשון שאני רואה, זורק את המנגו למטה וממשיך בחיי - המנגו שזרקתי נופל ופוגע בראש של עצמי מלפני 10 דקות, עצמי מלפני 10 דקות מתאושש מהמכה וממשיך ללכת עם המנגו ביד עד שהוא רואה מדען מטורף וככה זה ממשיך. זה אותו העיקרון באבודים, רק עם כותבים יותר טובים ממני...

Oz815

New member
אסור לי לדבר על זה יותר מידי

אבל בוא נגיד שיש התעניינות מכמה ערוצים ביניהם אפילו הערוץ המקומי

chopo

New member
נו? אז יש 2 אנשים כמוך באותו זמן?

יש סתירה. מי זרק את המנגו הראשון לפני שזזת אחורה בזמן ????

למעלה