../images/Emo62.gifהתגובה שלי לפרק../images/Emo58.gif
טוב, היה פרק מעולה. בכל זאת, זה פרק 100 וכך הוא צריך להיות. אז פארדיי חוזר לאי הישר מאן ארבור לאחר שנים של היעדרות. המפקדה באן ארבור הוזכרה כבר בסדרה. מעניין מה דניאל עשה שם ובכלל מסקרן לדעת מה קורה שם, והאם האי הוא הנושא היחיד שעומד שם על הפרק או שיש אתרים נוספים, כמו האתר באוסטרליה, איפה שאייזק גר, מהפרק עם רוז וברנרד. אחד הדברים הכי מעניינים בפרק זה שבעצם גילינו מהי התקרית. ככל הנראה בעוד כארבע שעות מאז שדניאל נהרג יקרה שם פיצוץ ענק שישחרר אנרגיה אלקטרומגנטית עצומה ו... ומה בעצם? מה יקרה אחרי שזה יקרה? אנחנו כבר יודעים שהחיים באי המשיכו כסדרם, פחות או יותר. אף אחד לא ממש מת מזה. אפילו דהארמה המשיכה להתקיים לאחר אותה התפרצות עד לטבח שביצעו בהם העוינים. מי יודע, אולי התקרית לא כזאת חמורה כמו שחושבים. אולי הם בכלל יצליחו לבלום אותה כשהם יכסו אותה במלט. אבל גם אחרי שדזמונד פוצץ את הצוהר האי המשיך להתקיים ואיש לא נפגע. ולמה דזמונד הזכיר בכלל את צ'רנוביל? הרי לא מדובר פה בקרינה רדיואקטיבית כמו בפצצת המימן שהוא התכוון לפוצץ. אם התוכנית שלו הייתה יוצאת לפועל, האי היה מושמד לחלוטין. ואיך הוא בכלל חשב לעשות את זה כשיש אנשים באי. מה הוא היה מפנה גם את העוינים? הם בכלל היו מסכימים לכך? אולי זאת הסיבה שאלואיז שלחה את בנה. היא ידעה שהיא זאת שתמנע ממנו לפוצץ את ג'אגהד ולכן עשתה זאת, אבל מצד שני היא הייתה יכולה שלא לשלוח אותו בכלל. אבל מכיוון שהיא מאמינה גדולה בגורל, היא ידעה שאין לה ברירה. זאת בניגוד לדניאל שחשב שיש לנו בחירה חופשית, אבל אולי בסופו של דבר אין לנו והכול קבוע מראש. לא משנה מה הוא היה עושה, הוא היה מת. לא סתם אימא שלו אמרה שהנשים בחייו ייפגעו. הוא פגע בתרזה עם הניסוי שלו, ואימו נפגעה ממותו. ובאותו נושא, חבל שלא הביאו בפרק את אלי של 1954. חבל שהיא הופיעה רק בפרק אחד. היא הייתה יפהפייה (בניגוד לזאת של 74 ושנות האלפיים
). ומסתבר שלא רק היא מאמינה בגורל. גם צ'ארלס ווידמור בא אליו הביתה (בהמשך סצינה מפרק 4.02) וניסה לשכנעו להצטרף למשלחת של נעמי. מה גם שמי שלא ראה את הספיישל קיבל עכשיו אישור מפיו של ווידמור שהוא אכן זה ששתל את המטוס שמצאה ה"כריסטיאן 1". נדהמתי בהמשך לגלות שהוא בעצם אביו. זה הופך אותו לאחיה למחצה של פנלופי, לגיסו של דזמונד ולדוד של צ'ארלי יום הקטן. שמתם לב שהמפלצת לא הופיעה לפני שנות השמונים? אמנם כבר אז היה לדהארמה את הגדר וד"ר צ'אנג אמר בסרטון שהיא נועדה להגן עליהם ממגוון חיות הבר של האי, אבל התקופה הכי מוקדמת שראו אותה הייתה כשדניאל הגיעה לאי. אולי התקרית, התפרצות האנרגיה האלקטרומגנטית מהברבור, היא זו שגרמה להופעתה של סמוקי? מהתגובות שהספקתי לקרוא שמתי לב שמי שכתב על הסצנה של דניאל ושארלוט הזכיר את המילה פדופיליה. זאת בהחלט הייתה הסיטואציה שעלתה לי לראש עם תחילת הסצינה. חח בימינו, ואולי טוב שכך, גבר זר לא יכול לפנות לילדה שמשחקת בגן שעשועים. המשפט הראשון ששארלוט הילדה אמרה לדניאל היה המשפט האחרון ששארלוט הגדולה אמרה לו לפני מותה, "אסור לי לאכול שוקולד לפני ארוחת הערב". עדיין מוזר שבן ליינוס אמר שהיא נולדה ב-1979 כשב-1977 אנחנו רואים שארלוט בת 10 בערך. וגם זה לא הגיוני, כי שארלוט הגדולה נראית צעירה יחסית ב-2004 לאחת שנולדה בתחילת שנות השבעים או סוף השישים. הניצולים שלנו שוב מתחלקים לשתי קבוצות. הפעם קבוצה אחת בהנהגתו של סוייר והשנייה בהנהגת דניאל. החבר'ה של סוייר מגיעים למסקנה שהשנים הטובות בדהארמה הסתיימו והגיע הזמן לחזור לחוף. האמת, החוף חסר לי. זה היה אחד הדברים שמשך אותנו מלכתחילה לסדרה, לא? מעניין מה קייט וג'ק יעשו עכשיו לאחר מותו של דניאל. השערה שלי, הם ייכנסו למחנה האחרים. בכלל, קצת מוזר לי שהפתיעו ככה את האחרים. עד היום לא היית יכול להתקרב אליהם בלי שהם יגלו אותך קודם וילחשו לך איזה משהו שצריך תוכנות מיוחדות לפענוח. הם תמיד היו בכל מקום ותמיד היה חשש שהם יפתיעו את הניצולים עם איזה חץ ממסטל כלשהו, וככה פתאום שלושה אנשים מגיעים עד לפאתי המחנה שלהם, אחד מהם אף נכנס פנימה, ועדיין עברו כמה שניות עד שמישהו שם לב אליו? משהו פה לא בסדר. האחרים התרשלו הפעם. שמישהו יקים וועדת חקירה! אפרופו האחרים, המשפט הכי יפה בפרק הזה היה ללא ספק השאלה ששאל סוייר את דניאל, "Your Mother Is An Other?", "אימא שלך אחרת?". באנגלית זה כמובן יותר יפה בגלל החרוז. ואפרופו אימא, היו לנו הרבה פרקים על Daddy Issue. הפעם זה Mother Issue. אימו נתנה לו את חייו, ואימו לקחה אותם ממנו (לא לפני שהיא לא נתנה לו ליהנות מהם). מספרים לסיום:
דניאל ספר 864 תקתוקי מטרונום. 864 = 8 כפול 108. 64 = 8 כפול 8.
ע"פ דניאל, התקרית אמורה להתרחש בעוד כארבע שעות.
מאז שדניאל וריצ'רד התראו לאחרונה עברו 23 שנים. 1977 - 1954 = 23.
מענק המחקר שקיבל דניאל מווידמור הוא 1.5 מיליון פאונד.