שרשור פרק 5.14

rawsh

New member
ועוד יותר תמוה מזה,../images/Emo58.gif

למה יש לו מבטא אמריקאי? שני ההורים שלו בריטים; גם אם אבא ווידמור לא היה בסביבה כשדניאל היה ילד, אמא אלואיז הבריטית כן גידלה את דניאל, אז אמור להיות לו המבטא שהוא שמע מאז גיל הילדות. והוא גם למד לתואר הדוקטור שלו באוקספורד, אז אולי גם קודם לכן הוא התחנך בבריטניה. אפילו אם אלואיז גידלה אותו בארה"ב נניח, עדיין יש יותר סיכוי שיהיה לו מבטא בריטי כי זה מה שהוא שמע בבית.

Oz815

New member
למה למדונה יש מבטא בריטי?

היא חיה שם רק כמה שנים... לא חשוב
תכלס זה באמת פאק אבל מה לעשות לשחקן אין מבטא בריטי ולמרות זאת אני שמח שזה השחקן ששיחק אותו כי הוא עשה/עושה את התפקיד בצורה נהדרת

rawsh

New member
במחשבה נוספת על העניין הזה../images/Emo58.gif

הכיתובית בפלאשבקון של דניאל בפרק 4x02 (הקטע שהוא צופה בדיווח בטלוויזיה, אותו קטע שראינו שוב פעם אתמול), הראתה שהוא חי עם המטפלת הזו שלו באסקס שבמסצ'וסטס, ארה"ב. ווידמור בא לבקר אותו, וזמן קצר לאחר מכן דניאל נמצא בבית שבו הפסנתר, וכשאלואיז מופיעה שם, הוא שואל אותה מה היא עושה שם. מזה אפשר אולי להסיק שהוא עצמו חי, ואולי גם גדל, בארה"ב, ושאלואיז כנראה חיה באנגליה (כי לפחות בשנת 1996 היא הסתובבה לה בלונדון כשהיא מתחזה לתכשיטנית וזוללת ערמונים קלויים).

A m o s 2 9

New member
../images/Emo62.gifהתגובה שלי לפרק../images/Emo58.gif

טוב, היה פרק מעולה. בכל זאת, זה פרק 100 וכך הוא צריך להיות. אז פארדיי חוזר לאי הישר מאן ארבור לאחר שנים של היעדרות. המפקדה באן ארבור הוזכרה כבר בסדרה. מעניין מה דניאל עשה שם ובכלל מסקרן לדעת מה קורה שם, והאם האי הוא הנושא היחיד שעומד שם על הפרק או שיש אתרים נוספים, כמו האתר באוסטרליה, איפה שאייזק גר, מהפרק עם רוז וברנרד. אחד הדברים הכי מעניינים בפרק זה שבעצם גילינו מהי התקרית. ככל הנראה בעוד כארבע שעות מאז שדניאל נהרג יקרה שם פיצוץ ענק שישחרר אנרגיה אלקטרומגנטית עצומה ו... ומה בעצם? מה יקרה אחרי שזה יקרה? אנחנו כבר יודעים שהחיים באי המשיכו כסדרם, פחות או יותר. אף אחד לא ממש מת מזה. אפילו דהארמה המשיכה להתקיים לאחר אותה התפרצות עד לטבח שביצעו בהם העוינים. מי יודע, אולי התקרית לא כזאת חמורה כמו שחושבים. אולי הם בכלל יצליחו לבלום אותה כשהם יכסו אותה במלט. אבל גם אחרי שדזמונד פוצץ את הצוהר האי המשיך להתקיים ואיש לא נפגע. ולמה דזמונד הזכיר בכלל את צ'רנוביל? הרי לא מדובר פה בקרינה רדיואקטיבית כמו בפצצת המימן שהוא התכוון לפוצץ. אם התוכנית שלו הייתה יוצאת לפועל, האי היה מושמד לחלוטין. ואיך הוא בכלל חשב לעשות את זה כשיש אנשים באי. מה הוא היה מפנה גם את העוינים? הם בכלל היו מסכימים לכך? אולי זאת הסיבה שאלואיז שלחה את בנה. היא ידעה שהיא זאת שתמנע ממנו לפוצץ את ג'אגהד ולכן עשתה זאת, אבל מצד שני היא הייתה יכולה שלא לשלוח אותו בכלל. אבל מכיוון שהיא מאמינה גדולה בגורל, היא ידעה שאין לה ברירה. זאת בניגוד לדניאל שחשב שיש לנו בחירה חופשית, אבל אולי בסופו של דבר אין לנו והכול קבוע מראש. לא משנה מה הוא היה עושה, הוא היה מת. לא סתם אימא שלו אמרה שהנשים בחייו ייפגעו. הוא פגע בתרזה עם הניסוי שלו, ואימו נפגעה ממותו. ובאותו נושא, חבל שלא הביאו בפרק את אלי של 1954. חבל שהיא הופיעה רק בפרק אחד. היא הייתה יפהפייה (בניגוד לזאת של 74 ושנות האלפיים
). ומסתבר שלא רק היא מאמינה בגורל. גם צ'ארלס ווידמור בא אליו הביתה (בהמשך סצינה מפרק 4.02) וניסה לשכנעו להצטרף למשלחת של נעמי. מה גם שמי שלא ראה את הספיישל קיבל עכשיו אישור מפיו של ווידמור שהוא אכן זה ששתל את המטוס שמצאה ה"כריסטיאן 1". נדהמתי בהמשך לגלות שהוא בעצם אביו. זה הופך אותו לאחיה למחצה של פנלופי, לגיסו של דזמונד ולדוד של צ'ארלי יום הקטן. שמתם לב שהמפלצת לא הופיעה לפני שנות השמונים? אמנם כבר אז היה לדהארמה את הגדר וד"ר צ'אנג אמר בסרטון שהיא נועדה להגן עליהם ממגוון חיות הבר של האי, אבל התקופה הכי מוקדמת שראו אותה הייתה כשדניאל הגיעה לאי. אולי התקרית, התפרצות האנרגיה האלקטרומגנטית מהברבור, היא זו שגרמה להופעתה של סמוקי? מהתגובות שהספקתי לקרוא שמתי לב שמי שכתב על הסצנה של דניאל ושארלוט הזכיר את המילה פדופיליה. זאת בהחלט הייתה הסיטואציה שעלתה לי לראש עם תחילת הסצינה. חח בימינו, ואולי טוב שכך, גבר זר לא יכול לפנות לילדה שמשחקת בגן שעשועים. המשפט הראשון ששארלוט הילדה אמרה לדניאל היה המשפט האחרון ששארלוט הגדולה אמרה לו לפני מותה, "אסור לי לאכול שוקולד לפני ארוחת הערב". עדיין מוזר שבן ליינוס אמר שהיא נולדה ב-1979 כשב-1977 אנחנו רואים שארלוט בת 10 בערך. וגם זה לא הגיוני, כי שארלוט הגדולה נראית צעירה יחסית ב-2004 לאחת שנולדה בתחילת שנות השבעים או סוף השישים. הניצולים שלנו שוב מתחלקים לשתי קבוצות. הפעם קבוצה אחת בהנהגתו של סוייר והשנייה בהנהגת דניאל. החבר'ה של סוייר מגיעים למסקנה שהשנים הטובות בדהארמה הסתיימו והגיע הזמן לחזור לחוף. האמת, החוף חסר לי. זה היה אחד הדברים שמשך אותנו מלכתחילה לסדרה, לא? מעניין מה קייט וג'ק יעשו עכשיו לאחר מותו של דניאל. השערה שלי, הם ייכנסו למחנה האחרים. בכלל, קצת מוזר לי שהפתיעו ככה את האחרים. עד היום לא היית יכול להתקרב אליהם בלי שהם יגלו אותך קודם וילחשו לך איזה משהו שצריך תוכנות מיוחדות לפענוח. הם תמיד היו בכל מקום ותמיד היה חשש שהם יפתיעו את הניצולים עם איזה חץ ממסטל כלשהו, וככה פתאום שלושה אנשים מגיעים עד לפאתי המחנה שלהם, אחד מהם אף נכנס פנימה, ועדיין עברו כמה שניות עד שמישהו שם לב אליו? משהו פה לא בסדר. האחרים התרשלו הפעם. שמישהו יקים וועדת חקירה! אפרופו האחרים, המשפט הכי יפה בפרק הזה היה ללא ספק השאלה ששאל סוייר את דניאל, "Your Mother Is An Other?", "אימא שלך אחרת?". באנגלית זה כמובן יותר יפה בגלל החרוז. ואפרופו אימא, היו לנו הרבה פרקים על Daddy Issue. הפעם זה Mother Issue. אימו נתנה לו את חייו, ואימו לקחה אותם ממנו (לא לפני שהיא לא נתנה לו ליהנות מהם). מספרים לסיום:
דניאל ספר 864 תקתוקי מטרונום. 864 = 8 כפול 108. 64 = 8 כפול 8.
ע"פ דניאל, התקרית אמורה להתרחש בעוד כארבע שעות.
מאז שדניאל וריצ'רד התראו לאחרונה עברו 23 שנים. 1977 - 1954 = 23.
מענק המחקר שקיבל דניאל מווידמור הוא 1.5 מיליון פאונד.

tamarhp

New member
איזה סיכום יפה!

"לא סתם אימא שלו אמרה שהנשים בחייו ייפגעו. הוא פגע בתרזה עם הניסוי שלו, ואימו נפגעה ממותו." גם שארלוט נפגעה... הסיבה שהיא חזרה לאי היא כי כל החיים היא רצתה לראותא ת המקום שבו היא גדלה - ודניאל היה זה שגרם לה לעזוב את האי מלכתחילה (אם אכן מה שהוא אמר לד"ר צ'אנג יהווה זרז לפינוי הנשים והילדים מהאי)... " ובאותו נושא, חבל שלא הביאו בפרק את אלי של 1954. חבל שהיא הופיעה רק בפרק אחד. היא הייתה יפהפייה (בניגוד לזאת של 74 ושנות האלפיים)." אכן, היא באמת היתה מתוקה ויפהפיה, בניגוד למכוערת הזו שהביאו עכשיו... "שמתם לב שהמפלצת לא הופיעה לפני שנות השמונים?" רעיון מעניין, לא שמתי לב אליו... "עדיין מוזר שבן ליינוס אמר שהיא נולדה ב-1979 כשב-1977 אנחנו רואים שארלוט בת 10 בערך." מישהו כתב איפשהו שמדובר בטעות שנעשתה על הסט, שהשחקנית של שארלוט החליטה לשנות את תאריך הלידה או משהו כזה כדי להיות יותר צעירה, ומכיוון שהתסריטאים לא היו שם אף אחד לא חשב שזה קריטי... "הניצולים שלנו שוב מתחלקים לשתי קבוצות." שלוש. אל תשכח שהארלי ומיילס נמצאים בחוץ, גם אם בפוטנציאל הם תכננו להיות עם סוייר.... "בכלל, קצת מוזר לי שהפתיעו ככה את האחרים." נראה שפעם הם לא היו כ"כ מתוחכמים וזה משהו שהם פיתחו בהמשך, מעין מנגון הישרדות כזה שהתפתח במיוחד הודות לטכנולוגיה של דאהרמה.

MoGanC

New member
מה אתם מדברים

אלואיז של 77 היתה יפה. מבוגרת,כן, אבל יפה. עכשיו אלואיז של 2007, זה כבר סיפור אחר...

A m o s 2 9

New member
היא בסדר...

אני לא אומר שהיא לא יפה, אבל היא לא יפה כמו אלואיז של 54.

tamarhp

New member
עניין של טעם

לדעתי משהו מעוות בפנים שלה. אהבתי הרבה יותר את הבובה המתוקה של 54.

A m o s 2 9

New member
אני חושב....../images/Emo58.gif

שמיילס והארלי הולכים עם סוייר לחוף. הם בכל מקרה לא יכולים להישאר בדהארמה. וכן, גם שארלוט נפגעה מדניאל

tamarhp

New member
אבל ../images/Emo58.gif

סוייר לא הולך לחוף, הוא וג'ולייט כרגע על הברכיים עם רובים שלופים נגדם!

rawsh

New member
היוצרים אישרו שהמפלצת עתיקה.../images/Emo58.gif

אז אולי לא הראו לנו אותה בשנים שלפני שנות ה-80 (וכמובן שגם יכול להיות שהיא לא נהגה לצאת מהמחבוא שלה, או לא היתה מסתובבת באי מסיבה כזו או אחרת), אבל היא כפי הנראה היתה שם כל הזמן הזה, והרבה לפני כן. "אל תשכח שהארלי ומיילס נמצאים בחוץ" נדמה לי שזה ג'ין עם הרלי. שכחתי איפה היה מיילס, הוא לא עם סוייר וג'ולייט? כשהוא זרק לפאראדיי את המפתחות לרכב הוא היה בחדר.

rawsh

New member
ובעצם הרי בשנת 1973 גם היתה אמילי לינוס

שהופיעה בפני בן הילד... וזו מן הסתם היתה המפלצת. אז היא כן הופיעה.

A m o s 2 9

New member
צודק

היא הופיעה בהתגלמות אנושית. אני שכחתי מהאפשרות הזאת והתייחסתי למצב ה"מעושן" שלה.

noga moon

New member
../images/Emo58.gif אולי

התקרית "שיחררה" את המפלצת? בפרק שדניאל יורד למטה ומתנגש בד"ר צ'אנג, הוא מסתכל על המקום שבו הם חפרו. והיתה שם מעין רשת חורים כמו זו שראינו את בן מתייצב מולה כשהוא בא להישפט. ומהחורים יצאה מפלצת העשן.

moonlight251

New member
נו ברור שהמפלצת קיימת מלפני תקרית

כאשר ריצ'רד ביקר את ג'ון כשהוא היה בערך בן 10 ג'ון שירטט את מפלצת העשן,זה היה בטח בסביבות שנת 66 וזה מוכיח שקימת מלפני התקרית. ואז נראה שאכן ריצ'רד מזהה המפלצת מהשרטוט. לגבי אמא של בן אי אפשר להסתמך על זה כי לא יודעים אם אכן זו המפלצת זו רק השערה היא יכולה להיות גם הזיה. בכלל כל הקטע עם התגלמות המפלצת בצורה אינושית זאת תיאוריה עד עכשיו היוצרים לא אישרו את זה.

austin1

New member
ועוד איך אישרו את זה

In the May 21, 2008 Official Lost Podcast/May 21, 2008, producers Damon Lindelof and Carlton Cuse confirmed that Yemi, the spider which bit and paralyzed Nikki, and some versions of Walt are manifestations of the Monster. The Monster has appeared onscreen in the following episodes:

למעלה