שרשור פסח!!!

moti43

New member
שאלה

האם אפשר לקשר בין סיפור יציאת מצריים ופסח לעלילה של סטארגייט?

kinspirit

New member
אתגרון קטן

עלה בראשי בעקבות אחד השרשורים... אני מקווה שאני לא גונבת פה רעיון של מישהו אחר
לכל החבר'ה שמתמחים פה בתמונות מצחיקות/סיפורים מצחיקים - תכינו לנו משהו על סטארגייט ופסח, לכבוד החג הקרב אלינו בצעדי ענק (חופש!!!). kinspirit

Chelnak

New member
אם יוצאים מנקודת הנחה שפרעה היה

גואולד (או לפחות משרת שלהם), אז אפשר...

nzkiwi

New member
משהו קטן... קצת ממוחזר...

פאק! כבר 4 בבוקר צריך לקום עוד 4 שעות ללימודים... עלק חופש...

nzkiwi

New member
אני שמתי (גם לב)...

אז מה יש לנו, טילק לשעבר יד ימינו של אפופיס "המצרי", סמל המרד של הג'אפה בגואולד, חופשי ללא סמל העבדות, בא בדרישה המפורסמת מיציאת מצריים "שלח את עמי!". מאחוריו שער פתוח (פתח לחרות), על השער ניתן לראות את הסמל המגן דוד כקישור נוסף של הסיפור שלהם לסיפור שלנו.

subatoi

New member
ואם כבר בפסח עסקינן...

עוד שבוע וחצי בערך, תתפרסם באתר המועדון "הגדת החובבים לפסח". זה פרויקט שעשו בפורום מד"ב של IOL בזמנו, לפני כמה שנים, כשס"ג היתה צעירה, תמימה, יפה ופחות מוכרת, ואף על פי כן (ולמרות הכל) יש לה חלק בהגדה! אז חכו עוד כמה ימים ותראו את זה, ממש מגניב.

moti43

New member
אתם יכולים לעזור לי לבנות את

הסיפור מחדש? אם ניקח את הסטארגייט בתור המציאות אז מה זה המכות והים שבלע את המצרים? האם הם מסבירים את זה בסידרה? אני פשוט רוצה לדבר על זה בסדר פסח עם חברים שלי ואני לא מספיק מבין בהיסטוריה של סטארגייט... תודה

sprqy

New member
סיפור "יציאת" מצריים../images/Emo162.gif

פרעה - גואאולד. שליט. בני ישראל - עבדים,אסופת שבטים שנאספו ע"י פרעה - בונים ספינות גואאולד (פירמידות) לפרעה משה - או בשמו האמיתי: קולונל מויסס לוי מפקד על SG7 אהרון - דוקטור אהרון כהן - מומחה ללשונות עתיקות ומו"מ עם אוייב. חבר בSG7 מרים - מז'ור מרים לוי - מדענית. חברה בSG7. שר הטבחים (לא מלשון מטבח-מלשון טבח,לטבוח)- ג'אפה, יד ימינו של פרעה (בהמשך מצטרף לSG7) כל סיפור קריעת ים סוף התעוות קצת עם השנים, מה שקרה בזמן שקולונל מויסס שחרר את בני ישראל מעבדות פרעה הוא כיוון אותם במדבר לסטארגייט ופשוט "פתח להם את הים" הפעיל את הסטארגייט והעביר את ישראל בתוכו. כאשר פרעה וכל חיל הג'אפה שלו שרדפו אחרי בני ישראל הגיעו לסטארגייט ועברו בו קולונל מויסס סגר את הסטארגייט בעודם עוברים מה שגרם למותם המיידי. בקשר למכות מצריים רובם משוייכים ומוסברים ע"י ספינת האסגארד שטסה מעל מצריים (מה שמסביר את מכת חושך אגב).

Chelnak

New member
../images/Emo6.gif

אגב, בני-ישראל לא בנו פירמידות, הם בנו ערי מסכנות לפרעה (ערים ששימשו לאחסון דברים), אם אני זוכרת נכון.

Echelon

New member
אדיר

כמו ששלנאק (או צ'לנאק?) אמרה, היהודים לא בנו את הפרמידות, אלא דברים אחרים, אבל לא נורא, עדיין יצא יפה. עגל הזהב לדעתכם גואולד x_x?

sprqy

New member

התלבש לי יפה עם הפירמידות, הייתי חייב
חוץ מזה אולי הפירוש ל"ערי מסכנות" ששימשו לאוצרות יכול ליהיות פירמידות\ספינות אספקה

למעלה