שרשור פוסט- חג

Zohar 01

New member
שרשור פוסט- חג

אז איך היה לכולם פסח? מה עשיתם? איך היה הסדר- מוזמנים לספר איפה הייתם, מה אכלתם, מה היה בתכנית האמנותית, מה חדש במשפחה, אילו מתנות נתתם או קיבלתם, ועוד. שמרתם כשרות או שאגרתם פיתות מבעוד מועד? חגגתם חג שני? חגגתם מימונה או שהתארחתם איפשהוא?
מוצאי חג שמח לכולם!

MoRoSH11

New member
טוב, אני ממש לא אוהבת שחגים נופלים בסופ"ש

משום שלא מרוויחים ככה שום יום חופש באמצע השבוע, ששובר את השגרה קצת.

עשינו סדר בקיבוץ שאמא שלי גדלה בו, עם המשפחה מהצד שלה(האחים שלה, פרט לאחותה שלא הגיעה , בני דודים שלי עם הילדים שלהם, וגם חברה של אח שלי הצטרפה אלינו- לא מבינה למה היא עשתה את זה לעצמה
).
היה יחסית סביר, די משעמם כמו תמיד, אבל לפחות לא ארוך מדי- בערך שעתיים-שעתיים וחצי, אבל הם לא עשו את אחד מי יודע שזה היה חבל דווקא, כי עושים אותו שם ממש מגניב. לא נותנים אצלנו מתנות בחג, אבל אמא שלי קנתה לי בושם, ואני קניתי לה דיסק. וזהו.

לא עשיתי שום דבר מעניין בחג, (מלבד לעבוד, שזה לא בדיוק מענין), ולא באמת הרגשתי את החג.

לא שומרים אצלנו כשרות.אבל גם לא אוגרים לחם. מה שיש יש.

כן, חגגנו חג שני- עשינו על האש. היה מעולה- טעים, מצחיק, כיף ועוד. צריך לעשות בליל הסדר עצמו על האש, זה הרבה יותר טוב
.

Zohar 01

New member
תספרי לי עוד על סדר קיבוצי

למה זה כזה ארוך? מה עושים שם חוץ מהרגיל? זה עם הגדה חילונית ברוב הקיבוצים, נכון? עושים סבב וכל אחד מקריא משהו?

MoRoSH11

New member
קודם כל, ההגדה הקיבוצית נותנת הרבה יותר דגש

לאביב, פריחה וכל הקשור לזה, מאשר ליציאת מצרים ולפסח עצמו. אצלם
באופן ספיציפי, מוסיפים כל מיני קטעים שאין להם שום קשר לפסח, כמו קטע שקשור לשלום או לקיבוץ גלויות.
אנשים שונים מקריאים קטעים מהגדה, מי שרוצה, אבל זה מאורגן, כלומר מי שקורא יודע בדיוק מתי תורו לקרוא.

Just Neta1

New member
כיף לך שלא הרגשת את החג...

כי לי זה הרגיש כמו סוג של צום

יפה לכם על ההשקעה במתנות, גם אצלנו היו עושים את זה פעם, אבל ירדנו מזה די מזמן.

MoRoSH11

New member
טוב, אני אף פעם לא באמת מרגישה את החג מבחינת

האוכל
.

מה שכן, אני אוהבת שחגים נופלים על אמצע שבוע, נגיד רביעי או חמישי כי אז יש סופ"ש ארוך (יש גשר בשישי
).

דווקא לא נותנים אצלנו מתנות במשפחה, רק השנה קניתי משהו לאמא שלי. גם אצלנו ויתרו על זה.

moshavnikit

New member
טוב, לאחר כמה ימים עם חום

סוף סוף יש לי כוחות לכתוב.

היה לי כיף פסח, אבל מבחינת האוכל היה סיוט..
מצות זה פשוט איכס וזה היה ממש ממש לא כיף, גם לא היה כיף שזה התחבר לסופ"ש ושלא באמת היה חופש.

אמא שלי אירחה ערב חג, את היום למחרת, ערב חג שני ושוב את היום למחרת.. יותר מדייי!! ויותר מדי אנשים!!!! זה כיף, אבל עד גבול מסויים.. עד שאני מרגישה כמו משרתת ושהחמולה מרגישה לי גדולה מדי.
שמרתי כשרות, לא חגגתי מימונה ולמען האמת עד הארוחת צהריים בעבודה ביום ראשון לא אכלתי חמץ.

MoRoSH11

New member
זה מה שאני אומרת- זה לא כיף כשאין באמת את

החופש של החג. זה לא עוזר לי כשהחג נופל על שבת

nik name

New member
היה כיף בכללי

היה ללי קצת חופש :)
טיילנו ,ביקרנו את המשפחה,אכלנו המון על האש (כי מה כבר אפשר לאכול בפסח?)

וכן שומרת כשרות,אבל בקושי נגעתי במצות

בחג השני היינו במלון בטבריה ,אתנחתה קלה מהבישולים

אורישקי

New member
ממ

ליל סדר עשינו בצורה די שגרתית. כרגיל אצל סבא וסבתא עם הדודים מצד אבא. היה נחמד בסה"כ
. את חול המועד העברנו ביום הראשון עם המשפחה שלי מצד אמא בבית של דודים שלי באלעד, ויום למחרת הלכנו איתם לפארק קנדה. אכלנו על האש בשני הימים
יום שלישי היינו בבית רוב היום ובערב סתם יצאנו לנשום אוויר ולבקר את סבא וסבתא מצד אבא... יום למחרת הייתי סתם בחדר כושר ובערב בעל האש (פעם שלישית!) אצל הבוס של אבא שלי. בני דודים שלו מאנגליה הגיעו ופטפטנו איתם אנגלית. ממש חמודים הם!
. יום למחרת קמנו בבוקר ונסענו אני,הוריי,אחיי ואחות של אבא שלי לכפר נופש בקיבוץ גונן בצפון. היינו בשמורת החולה ואז הגענו לחדר שם ודי נשארנו שם עד הלילה כי לא מצאנו מה לעשות. יום שישי למחרת הלכנו לארוחת בוקר, ואחריה הלכנו לנחל דן המדהים! כשחזרנו בצהרים הגענו לכפר נופש ויצאנו אני ודודה שלי אחרי כמה שעות לנסוע טיפה באיזור. שכשכנו רגלינו בירדן ועלינו למרום גולן, כשחזרנו הלכנו לארוחת ערב ואז יום למחרת נסענו לבניאס, חזרנו, ארזנו את הדברים ונסענו הביתה
מימונה לא חגגנו. החמץ הראשון שלי היה 4.5 משולשים מפיצה האט
.
וזה נורא הקטע עם הרדיו בצפון

Just Neta1

New member
לבקשת זוהר

(ששולחת אנשים לענות על שרשורים שהיא לא עונה עליהם בעצמה
)

היה נחמד (החלק של החופש בעיקר) אבל טוב שעבר כי אין מה לאכול וכי האווירה מלחיצה ומעצבנת (עם החלפת הכלים והניקיון וכו').
לא נהוג אצלנו לתת מתנות בפסח או לעשות יותר מדי דברים משפחתיים ביחד (חוץ מהסדר שאותו עשינו עם חברים וקרובי משפחה).
חגגנו חג שני, פחות אהבתי שזה היה צמוד לשבת כי זה יוצא ארוך מדי, אבל דווקא היה נחמד.

חבל לי שנגמר בעיקר כי זה מרגיש שהזמן עובר מהר מדי וזה מלחיץ...

Zohar 01

New member
פשוט באמת שאין לי משהו מעניין להגיד

התארחתי, והיה נחמד. אולי לכם יש משהו מעניין יותר להגיד. חוץ מזה שאת יודעת שמעניינים אותי דברים כאלה פשוטים וחסרי משמעות

למעלה