שרשור סופ"ש

down under

New member
וחלילה שלא אובן שלא כהלכה

ה-ברור שכן מתייחס לא לאיך השגת את הבלנטיין אלא לרשמי טעימה ממנו...

down under

New member
סוף השבוע שלי התחיל ביום שני

עת הלכתי עם מנהל פורום תח"ץ של תפו"ז אנשים raminec לבר של מלון אימפריאל.
אני שתיתי שם קוניאק בלייז שהוא יותר מסקרן את העין, כל הפירוטכניקה של אש קופצת בין הקנקנים, מאשר את החיך.
אח"כ שתיתי שם אולד פאשנס על בסיס ג'ים בים שיפון וכן מינט ג'ולפ.
באמצע, בין לבין, שתיתי מהברנדי הספרדי המעולה שבקבוק המשונה JAIME I reserva de la familia, ברנדי ספרדי בן 30 שנה.

ביום ששי בצהריים אצלי בבית צ'ייסר של שיבאס ריגל 18, יותר מאוחר צ'ייסר של ג'יימסון וכן ברנדי מטקסה 5 כוכבים.
כמו כן פתחתי את בקבוק היין מהסדרה האזורית של כרמל מזרחי, מרלו 2008 שבעיני מצא חן.

בשבת בצהריים בושמילס מאלט 10 ועם הארוחה מספר כוסות מהמרלו של הסדרה האזורית.
לקינוח הארוחה קורבזיה VSOP וצ'ייסר של בחרובקה.

בלילה כוסית של בלוויני 12 עץ כפול.

foodnwine1

New member
חם חם חם.

בגזרת הבירה נוסתה בלגית חדשה (פעם ראשונה שאני רואה בארץ) - St. feuillien - GRAND CRU - שהיתה חביבה מאוד.
FULLERS LONDON PORTRER שאני מאוד אוהב.
לא התעצלתי והכנתי גם כמה נגרוני בבית שהיה חביב.

ויסקי היה קשה לשתות הרבה, אבל שוב קצת ANGELS ENVY RYE עם קרח שמאוד אהבתי.
לראשונה טעמתי גם את הגלנמורנג'י EALANTA - מאוד מתוק, טרופי עם עץ, המון סוכר ווניל, ממש בורבון סקוטי,. עשיר וטעים. יופי של דראם מבחינתי.

gabi a

New member
מגוון

יין - רמות נפתלי ברברה 2011. חמיצות גבוהה, הרבה פרי. יין מאוד מאוזן ונקי, מעניין יהיה לחזור אליו עוד כמה שנים.
וויסקי - עוד קצת לפרויג PX, הפעם בתוספת מעט מים
בירה - החלטתי להפסיק להחרים פילזנרים, במיוחד כאלו שבאים בבקבוקים של 500 מ"ל ועולים מעט. התחלתי משני פילזנרים גרמניים בעלי שם דומה באופן מחשיד - קרומבאכר וקולמבאכר.

yezer

New member
דגימת יינות

בטעימת יינות נדגמו: שרדונה כרמל מזרחי2012 סדרה איזורית, וייט טוליפ 2012 (70% גוורצ, 30% סוביניון גלאן), אמפורה מד רד 2009, אמפורה ריטון 2009 (טובבבב...), מדבר ויוניה.

שני זה הרביעי החדש?

בשני בערב ב223:
פיצג'ראלד(המקורי! הודגש בפני) טעים ומרענן מאוד.
וסאני אפטרנון שגם הוא היה טעים מאוד, על הצד היותר מתחנף.

ולאחר מכן טעימת אורך מרגלית - השוואה בין קב"ס לקב"ס ספיישל רזרב(תוספת פטיט סירה).
מסקנות: עם כל הכבוד ליכולת ההתיישנות של מרגלית, אני מעדיף אותם צעירים.

בחמישי:

הרוסאן החדש של תבור. מאוד מתחנף באף. נחמד, אבל לא השתגעתי ממנו.

טעימת פיימונטה:
לנגה נביולו של פרודוטורי דל ברברסקו(יבוא חדש של שקד) - נפלא! אני משוגע על נביולו, גם הפשוטים. רק חבל שבארץ זה יין של 130 שקל.

לנגה("סופר פיימונטה") של לואיג'י איינאודי - בלנד של קב"ס, מרלו, ברברה ונביולו - יין טוב ומעניין, יותר חזק באופי הבורדולזי. אהבתי, אבל אהבתי יותר דברים אחרים בטעימה.

ברברה ד'אלבה "פיאני" 09' של פליסרו - ברברה טוב מאוד, אבל לא הפיל אותי.

ברברסקו "בריק טורוט" 04' של פרונוטו - לפני שנה שתיתי את ה-05' והתאכזבתי. זה היה טוב יותר, אך עדיין לא מפיל. אני מעדיף את הברברסקו ה"פשוט" שלהם.

ברולו "קאזה מאטה" 97' של איליו גראסו - ה-יין שבשבילו באתי(כולם בעצם) לטעימה! מדהים...

לקינוח:
מוסקטו פאסיטו(בציר מאוחר) "ORO" של לה ספינטה שאני הבאתי. מתוק, מתוק, מתוק, מרקם דבשי ממש, אבל גם עם חומצה נפלאה ואפילו מעט מינרליות. לא יין קינוח מהרמות הגבוהות ביותר, אבל טעים לאללה ואחת התוויות היפות בעולם.

ובשישי ושבת שפריץ ויונייה בעבודה

Padod

New member
במקרה

אתה זוכר מה היה ב"פיצג'ראלד המקורי"? האם היה חלבון (הקצפה) או ללא?

syko1

New member
מגוון

בויסקי:
בלנטיין 30 (!)
גלנרוטס 1998
ביין:
סיטו ס"ב 2011 המלך
ק"ס של מונדבי 2011
בבירה:
אייריש רד עם סלק שבושל במסיבת הבישול של חובבי ציון
Captain Lawrence- Sun block wit
Snake river- APA

down under

New member
מניין השגת את הבלנטיין 30 שנה?

אם אפשר (מה זאת אומרת אם, ברור שכן) ספר קצת חוויות (אף, טעם, סיומת) ממנו.

nimrodrosen

New member
מסקרנת האיריש רד

וגם הבלנטיין, אשמח לקרוא את התרשמותך משניהם

syko1

New member
תיאורים

הבלנטיין נקנה בארה"ב כמתנה ונשתה באירוע משפחתי. הויסקי מאוד עגול, כצפוי הרבה עץ אך אני הרגשתי שהוא שומר על הפרופיל הבסיסי של הבלנד שהוא מאוד ספייסיידי. בפה בעיקר פירות מיובשים, צימוקים ברום, שוקולד חלב, תבלינים כמו קינמון וציפורן. מאוד מורכב ומומלץ.
הבירה גם היתה מעניינת, לא אדומה בצבע אך היה בה משהו אדמתי שהגיע מהסלק. בפה הורגש מאלטיות מסוימת, טחב, רצפת יער. נמרוד- רוצה לטעום?

מעניין

שלישי טעימת יינות של דומיין דו קסטל, עם רוזה חביב מאוד, כמה שרדונה שלא אהבתי (אחד מהם היה ממש נורא בעיני, גופרית וביצים ומה לא), ו-3 בצירים של פטיט קסטל וגרנד וין מהשנים האחרונות שהיו מעניינים, מגוונים וטעימים. היה גם גרנד וין מהחבית שעדיין לא בוקבק - טעים מאוד ופירותי על אף הצעירות.

בשישי ביקור באימפריאל עם desert seagull, היו ג׳אנגל בירד, קוקטייל שלא זוכר את שמו עם פור רוזס וקאמפרי (ועוד), ולקינוח טובאגו נהדר.

המשיך על פני הסופ״ש עם Rye IPA של לאפינג בודהה, הוואנה קלאב 7 שנים, גלן קית׳ 19 שנה פירותי להפליא, ובונאהייבן 23 שנה מחבית ברבן.

Desert Seagull

New member
הסופש שלי

שפירא ג'ק וינטר אייל 2012. אני מודע לכך שהרבה כאן מחבבים אותה כאן. לדעתי היא לא התפתחה יפה בבקבוק. נהייתה שטוחה ומשעממת יותר מלף בראון.

נגב חריטון. יופי של איזון בין מתיקות, תיבול, גוף ואחוז אלכוהולי. לא מעיקה כמו רוב הבירות בסגנון שלה וכיף לשתות בקבוק שלם.

הדובים קמיקאזה - ממשיכה להיות אחת האהובות עליי מהמבשלה.

הדובים המכה הראשונה - בירה בת כשנה שאיבדה את כל העישון שהיה בה. באסה. סה"כ מאוד אוהב אותה.

בין לבין אפלטון 12 שלהבא יצריך קצת קירור.

באמפיריאל:
אלסקה - ג'ין, שרטרז צהוב וספאניש ביטרס שהיה מדהים
לאזוכר - בין היתר עם אפלטון, ביטרס ובירת ג'ינג'ר שהיה חומצי מאוד.
מרטינז - בין היתר עם טנקרי 10 ובוקרס ביטרס. זה הגרסה החמישית בערך שאני שותה של הקוקטייל הזה וכיף כל פעם לגלות את השוני בין המרכיבים והשוני שבין הידיים שמכינות אותו.
קוקטייל ללא שם עם אפלטון, ביטרס ולסגור עד הסוף עם מי קוקוס טריים בכוס גבוהה עם קרח. לא חוקי כמה דזה טעים ומרענן.
אולד פאשן ע"ב פור רוזס סמול באץ'

תבור רוסאן 2012. עשבוני, ירקרק, למון גראס, פחות מוצלח מהסוביניון בלאן שלהם.

צ'ה צ'ה בלמ"ז בננוצ'קה ללא ה-omef.
בבית פולי סארפה באריק. מה לעשות, צריך יותר ממנה אחת של גראפה כדי להוריד ולעכל את האוכל בננוצ'קה.

היום, קינוח כלשהו של אבידן שהיה לא מעניין בעליל.

בירות

בשישי - גינס, Smuttynose IPA ובירה מגה-זולה מקומית שזה מעין הבירות רומנים ונקראת Pabst, עלתה לי משהו כמו 2$ בפאב לבקבוק. מימית למדי אבל הייתי חייב לנסות פעם אחת.
בשבת תיקון עם Sea Hag מחבית שלא שתיתי כבר כמה שבועות

השלמה

לגוניטס IPA שזכורה לי היטב ממסעותי בקליפורניה, אין הרבה דברים ששוברים את החמסין טוב יותר

eran735

New member
סופ"ש חלש

בגזרת היין רקנאטי ס"ר 08
ובבירות הרבה גולדסטאר סמואל אדאמס ובזלת

nukke

New member
לימודים והפוגות

חמישי - דובל סינגל בחנות הפופ-אפ בסנטר
שבת - סטאוט עם בלוברי של מבשלת DARK HORSE

שישי נקי :)

למעלה