שרשור סופשבוע.

kinks

New member
הרבה יין

טעימה של ברקן אסבלאז' 2011 שיוצאת בימים אלה יחדיו עם אסמבלאז' 2010. שנת 2011, יופי של שנה לסדרה, שנה קרירה עושה לה טוב. הצפית אומנם פחות מהודק בשלב זה מגרסת 2009 המופלאה, אך עושה רושם שהוא יהיה נפלא. האיתן כמו תמיד הכי מאופק בסדרה והריחן יצא הפעם בלנד לא רע בכלל לממסך על בסיס קברנה ומרלו וכאלה.

ההמשך של הטעימה היה עם אלטיטיוד 2010, כמו תמיד ה 720 נותן בראש ובמורכבות לכולם למרות שהוא עדיין לא שם. ההפתעה הייתה עם אלטיטיוד מרלו 711 מה גודרים, משנת 2009. עושה רושם שזה אותו הפרי ששימש לסדרת רכסים של סגל, בזמנו של פלדשטיין. לחטוף.

בין לבין היה גם גמלא השמורה רוזה, ממש מאכזב, רוזה אדום וכבד, יש בו טאנינים מייבשים וחסר לו חומציות וקלילות. יותר יין אדום מאשר רוזה.

אחרי כל היינות הללו הייתי זקוק למשהו צרפתי, אז ההמשך זה עם דומיין לה סאנג דה קאיו, קווה דה לופי 2005. שילוב של גראנש וסירה מדרום עמק הרון. יופי של יין, פותח בעקביות בקבוק בשנה.

kinks

New member
המשיך עם ויתקין

מסע ישראלי לבן 2013 פשוט נהדר למרות שחסר קצת חומציות!

פינו נואר 2011, מרשים לפינו נואר ישראלי.

קברנה פרנק 2010, ואו, איזה קברנה פרנק עוצמתי ומורכב.

down under

New member
אחד השבועות היותר רוויי אלכוהול שלי

יום ראשון כוסית מהלאפרויג רבע חבית הנפלא.
ימים שני ורביעי מנוחה לכבד ולכליות.

יום שלישי בצהריים יחד עם חבר פרקנו ביחד 95% מבקבוק קאווה מברצלונה. בשתיה מחלקתית בעבודה שאר האנשים התחלקו על 5% הנותרים...
אחה"ץ של אותו יום קפצנו לקופיקס בר ושתינו כל אחד צ'ייסר של ג'וני אדום (יש להם בויסקי רד לייבל, בלנטיין רגיל וברברן ג'ים בים לבן. כל צ'ייסר ב-5 ₪ בלבד).
בערב בפאב השופטים שליש גסר בהירה ומנה של ויסקי מאנקי שולדרס. התאכזבתי ממנו.

יום חמישי בפאב המוצלח ארץ עיר ברמת החיל בירת חיטה של עמק האלה ומנה של הויסקי הקנדי קראון רויאל.

יום ששי בבית ברנדי גרוזיני, סליחה, גיאורגי, סטארי קחאטי בן 3 שנים. סביר, לא יותר. אם כי יש לו ארומות שאינן אופייניות לשום ברנדי שאני מכיר. 80 שקלים בטיב טעם.
וודקה במסעדה רוסית בבת ים, אח"כ אצל חבר ויסקי אולד קליפר 8 שנים, ויסקי נפלא בעיני. גם עדין, גם מעט עישון, גם רמזים לווניל ולפירות מתוקים כגון מנגו וגם אין אפטר טייסט מריר
שאופייני לבלנדים זולים.
בלילה אצלי בבית כוס גלנליווט נאדורה ח"ח שהיה נפלא כתמיד.

שבת וינפש גם כן תחת חוקי היובש...

down under

New member
תוספת ליום חמישי האחרון

שכחתי שבקרתי עם שני חברים אחרים שוב בקופיקס בר.
שתיתי צ'ייסר של ג'ים בים, כוס קאווה והבעלים הזמין אותי לצ'ייסר של איזה אייריש קופי/אייריש קרים שהוא קיבל מתנה ממישהו.

nimrodrosen

New member

foodnwine1

New member
בירה וויסקי

BLACK WYTCH של WYTCHWOOD שטעמתי לראשונה. יופי של PORTER.

קצת ויסקי קנדי משנות ה 70 SCHENLEY, אצל ההורים, טיפהלה OCTOMMORE 6.2 ראש בראש עם PC11. אין פה בכלל כוחות PC11 הרבה יותר טוב, בוגר ומעניין לטעמי.

היילנד פארק ST MAGNUS 12 שנה כמעט שנגמר לי. ויסקי אדיר!

knappertsbusch

New member
טיו פפה בהמלצת ולרון

נחמד, שרי פינו כמו שצריך, יבש עד אימה עם ניחוח נעים של פטריות, טחב ואגוזים.
אני חושב שהפאולו קורטדוס טיפ-טיפה יותר מורכב, ולאור מחירם הכמעט-זהה, עדיף.
ליווה פונדו מוצלח בצורה יוצאת מהכלל (עם אפנצלר וגרויר, לא לבעלי לב חלש)
יחד עם קירש גרמני כלשהו והר חרמון לבן (בסדר גמור). אחלה יומולדת.

Desert Seagull

New member
בעיקר יין

אבידן GMC 2010 - יופי של יין. גוף טוב אבל לא כבד מדי. חמיצות טובה מאוד, פרי בשל ולא ריבתי ועץ כמעט ולא מורגש. הטאנינים התרככו מאוד. מעולה.

אבידן פרינג' פול ויין 2009 - אם אני זוכר נכון, 60 קברנה, 40 מרלו על 12 חודשי יישון. היין נמצא בשיא ואולי אפילו טיפה טיפה אחריו. יחד עם זאת, גוף מלא, טאנינים רכים מאוד והרבה פירות יער. משקעים רבים. עולה בימים אלו 120 שקלים ל-2 בקבוקים בדרך היין. קנייה לא רעה למי שבונה על יין לפתיחה מיידית. יש לי 2 מ-2008 במקרר שכנראה חובה להוציא כבר.

טוקאי הונגרי, Oremus Tokaji Aszu 2000, 3 puttonyos. 12.5% אלכוהול. בחלוף 14 שנה מהבציר, היין קיבל צבע נחושת יפהפה ועידון מדהים. מתיקות נעימה ברקע, המון צימוקים, דבלים ושזיפים. היה נהדר.

ביקור קצר בביירן שכלל קצת אפלטון 12.

גולת הכותרת: ג'ין הנדריקס עם סירופ טוניק "בעליית הגג", סודה ופלח לימון. ארומטי, הדרי ונהדר. צריך להגיד בכנות, שהבאץ' הקודם היה לפי דעתי מוצלח יותר והסיבה לכך נעוצה באשכוליות הנהדרות לבית yoavge. עדיין - תרכיז טוניק נהדר ומרענן שהיה גם ממש כיף לשתות בלי ג'ין :) פעם הבאה, ארשם ליותר!

מגוון

ויסקי - מורטלאך 21 של G&M, בונאהייבן צעיר ומעושן ומעניין מאוד, לגבולין 16
ברנדי - כרמל 100, ארמנייאק טאריקט 15 שנה ח״ח, וקוניאק מבית Jean Filliouex משנת 72.
בירה - ג׳ינג׳ר בירד של ויצ׳ווד - נחמדה, קצת מעט מדי ג׳ינג׳ר ויותר מדי סוכר.
יין - ס״ב של רקאנאטי מהסידרה הבסיסית - מוצלח מאוד לדעתי, פירותי ורענן, ותבור אדמה רוסאן - שהיה אפילו טוב יותר עם ריח אדיר של גויאבה.

gabi a

New member
בירה ויין

זובר - לאגר כהה וחלש. חביב
גולדסטאר - גולדסטאר, מה יש לכתוב.
גוורצטרמינר 2013 של לוריא - הגרסא החצי יבשה, ארומאטי מאוד, מתיקות עדינה ביותר, חמיצות טובה וטעם שיורי ארוך.
קדש ברנע נגב 2010 - בלנד של קב"ס, שיראז וקברנה פרנק. לא מעט פרי, אבל החמיצות בולטת מדי לטעמי.

nimrodrosen

New member
שושנה סירה 2008

היין הזה שהגיע עם המלצות חמות היה פשוט כבד מדי לשתייה. 16.2% אלכוהול, ללא חמיצות שתאזן את פצצת הפרי ועם המון עץ חדש. במשך יומיים לא הצלחנו לסיים את בקבוק אחד...

בנוסף סיום בקבוק של מדירה יבש בן 10 - מיץ מריר של עצמות יבשות

אילן די

New member
קצת רום אגריקול, קצת וויסקי

קלמנט 6 שנים (המוצלח בסדרה לדעתי).
קצת אולד פלטני 12 שנה. קצת אולד פלטני 21 שנה.

אילן די

New member
טעמתי את ה- VSOP, 6 ו- 10

בטעימה מודרכת בוויסקי לייב בלוס אנג׳לס. ה- VSOP (בן 4) עדין מדי ולא מורכב מספיק. ה-6 וה-10 היו טובים יותר. מה שהפריע לי ב-10 היה היישון בחביות וויסקי שמשפיע מאד על הטעם של הרום. הוא נטעם כמו וויסקי מתקתק ופחות כמו רום. ה-6 היה כמעט מושלם וכרום הוא מאוזן יותר מהאחרים. הוא סירופי במידה הנכונה, לא מתוק מדי (בטח לא כשמשווים לרום מדמררה או לזקאפה 23 הנפוץ) ולמרות 6 שנותיו הוא מורכב ומכיל שכבות של טעמים, חמאתיים ואגוזיים.

למעלה