שרשור מרקים

שרשור מרקים

מאחר ואחה"צ/ערב נהיה קפוא אני מכינה מרקים. נגמרו לי האופציות (מודה אין לי מבחר כה רב) נא ציינו איזה מרק אתם אוהבים כולל איך מכינים. פליז, פליז בטוח בערב יבוא לי מרק ואני מאוד רוצה לגוון.

נעה שחר

New member
שבוע שעבר הכנתי מרק גריסים

אפילו הבן שלי - שלא אוכל כלום כמעט אהב את זה... תגידי אם את מעוניינת אכתוב אח"כ את אופן ההכנה....

מעוניינת מאוד. אני אפילו קניתי לפני כשבועיים

גריסים אבל לא כ"כ יודעת מה לעשות איתם. בשמחה אקבל את אופן ההכנה.

נעה שחר

New member
אז אחרי שנמתי את שנת היופי שלי

ככה הכנתי - את יכולה להוסיף או להוריד דברים לפי טעמך.... א - בצלים ושומים - לחתוך קטן ולטגן עד שיהיו שקופים ב- גזר, גמבה וקישואים - לחתוך לקוביות ולהמשיך לטגן 5 דק' על אש נמוכה. ג- להוסיף חצי שקית קטנה (יוצא ה- מ - ו - ן !! אז בעדינות) של גריסים. ד- להוסיף מים, מרק עוף ומלח.. לבדוק מדי פעם כי הגריסים "בולעים" את המים - אז להוסיף... בהצלחה

נעה שחר

New member
אפשר גם ..

להרתיח מים עם אבקת מרק עוף ומלח ולהוסיף איטריות... הכי פשוט - הכי טעים.

מרק ברוקולי

שקית ברוקולי קפוא,להפשיר מעט ולחתוך אותו. אבקת מרק בצל אבקת מרק עוף מלח ופלפל לבן לפי הטעם שמים בסיר את הברוקולי,מים ואבקות המרק. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 15 דק' נוספות,עד שהברוקולי רך. מוסיפים את המלח והפלפל הלבן לפי הצורך מערבבים היטב,מכסים ומבשלים עוד כרבע שעה. מגישים חם עם קרוטונים

מרק עגבניות

2 קופסאות רסק עגבניות הקטנות חצי בצל גדול כפית סוכר מלח,פלפל שחור מעט אורגנו כף וחצי אורז -מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות -מוסיפים את רסק העגבניות,מערבבים ומוסיפים את מים {כארבע-חמש כוסות} והתיבול,מביאים לרתיחה. -לאחר הרתיחה מקטינים את האש,מוספים את האורז ואז מבשלים על אש נמוכה עוד כ 30 דקות.

מרק עדשים ירוקים סמיך ליום גשום

להזהיב בסיר גדול בצל חתוך לקוביות בינוניות להוסיף את העדשים (אני עושה כמות גדולה יחסית... 1/2 קג') ומים בכמות הרצויה לתיבול - כף רסק, מלח, א. מרק עוף. לבשל על אש בינונית כשעה. זהו! פשוט ולא ייאמן כמה טעים! הערות: אפשר לשים פחות מים ולהוסיף קוביות קטנות של בשר ואז יוצא נזיד (הלעיטנינא וגו') מוזגים על אורז לבן ומתעלפים. את העדשים אני קונה בסופר חרדי. מחזיקים שם קיטניות באריזות לחץ שלא צריך לברור אותם.

split chick

New member
מרק חמוץ הנקרא "חמד"

שמים בסיר עם מים תפו"א וגרונות הודו (אפשר גם עוף אבל זה יותר טעים) ומעט שמן סויה מרתיחים מוסיפים מלח, כורכום, לימון(הרבה) ולבסוף סלרי (עדיף גם ראש) לאחר כשעה זה מוכן. רצוי להגיש עם אורז לבן בתאבון

../images/Emo6.gif מתכון למרק תימני אקח מסבתא שלי

אין, אין על המרק תימני שלה. (מה הייתי עושה בלי סבתא שלי, שתהיה בריאה ותוודא לחיים ארוכים, אמן...
)

מתכון למרק תימני

לוקחים אמא אחת כמה צלילים של פינוק מעמידים ליד הגז ויש מרק תימני... פיתות לוקחים טלפון סלולארי מחייגים לאח מבקשים יפה והפיתות בדרך... חילבה טוב,נו...את זה אני צריכה להכין...

המאושרת... לקחתי אמא עם צלילי פינוק ולא יצא

...אפילו חיר. בחיאת כפרה, אבל איך? והתקשרתי מהסוללר לאחי, יצא לי פלאפון כשר. נו, מה את שולחת אותי ככה.. מתי פיתות תימניות עליך? אני חוששת שזה מסוכן כל לגרות אותי, אני בהריון מדומה.

למעלה