שרשור ל"ג בעומר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור ל"ג בעומר


הנושא שיקודם ביום שישי בדף הבית של תפוז הוא, איך לא, ל"ג בעומר.

הוזמנו להשתתף בתחרות מתכוני ל"ג בעומר, ולשרשר מתכונים המתאימים למדורה, מתכוני תפוחי אדמה, "על האש" ועוד, ככל העולה על דימיונכם.

הנהלת תפוז תבחר 5 שרשורים מתוך המגוון שיועבר להם והם יקודמו בעמוד הבית ביום שישי!

אז שרשרו נא מתכוני קרטושקס, פויקה, בשרים על האש וקינוחים למדורה.

בהצלחה!
 
הכנה מראש של תפו"א לסלט

לסלטים אלה עדיף לבחור תפוחי אדמה מהזן הצהוב או הזן שקליפתו אדמדמה. תפוחי אדמה מאד חדשים, לא כל כך מומלצים לסלט.
חשוב לבשל את התפו"א בקליפתם, לסנן מיד ולקלף רק לאחר שהתקררו.
חותכים לקוביות קטנות.
ניסיתי לבשל במיקרו, אבל המרקם לא היה כל כך לטעמי.
בהמשך מגוון סלטים מתפוחי אדמה שבושלו כנ"ל.
 
סלט תפו"א מרוקאי עם טונה

מתכון של מרים בן-עוליאל מרמת מגשימים.
מוסיפים לתפו"א טונה משומרת בשמן, עם השמן. לכל 1/2 קג' תפו"א, יש להוסיף קופסה אחת
ואם אוהבים, אפשר גם יותר.
מוסיפים בצל (עדיף ירוק) קצוץ דק דק, מיץ לימון וקצת מלח.
יש נוהגים להוסיף לסלט גם זיתים שחורים מגולענים.
 
סלט תפו"א מצרי/צפון אפריקאי

מתכון שמקובל במצריים ובצפון אפריקה

מתבלים את קוביות התפו"א בשמן זית, שום כתוש, לימון, מלח וכמון. זהירות עם הכמון – לשים קצת, לטעום ולהוסיף רק אם ממש חסר.
 
סלט תפו"א מהמטבח הדרוזי

למדתי להכין מאימא של עבדאללה, בחור דרוזי שהיה עם הבן שלי בטירונות
אני מאד אוהבת את הסלט הזה ומכינה אותו תמיד בחוה"מ פסח.

מוסיפים לקוביות התפו"א שפע בצל ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
 
סלט תפו"א אמריקאי

מתכון של בת דודתי שלומית גולן מכפר ויתקין

מתבלים במיונז בתוספת קצת חרדל, חומץ פשוט (ממש טיפה) ומיץ לימון, קצת סוכר, מלח ופטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ אף הוא.
 
סלט תפו"א מהמטבח הייקי

בבית הורי הגישו לצהריים בכל שבת, או כאשר יצאנו לטיול, את הסלט הזה בתוספת עוף קר או קציצות בשר קרות.

חותכים לקוביות לא מאד קטנות או לחצאי/רבעי פרוסות.
מוסיפים בצל פרוס דק (לבן או סגול) ומתבלים בשמן (לא זית), מלח וקצת חומץ פשוט.
 
וינגרט - סלט תפו"א רוסי

מתכון של רעיה, חמותה של אחותי. קל הכנה למרות הפירוט הרב.

• חצי שקית אפונה וגזר קפואים - לבשל ולסנן מראש
• 4-5 תפוחי אדמה קטנים - לבשל בקליפה, לחתוך לקוביות קטנות
• בצל סגול קטן - לחתוך לקוביות
• 4 ביצים קשות - לחתוך לקוביות
• 2 כפות שמן קנולה
• מלח, פלפל לפי טעם
• 3-4 מלפפונים כבושים במלח - לחתוך לקוביות
• סלק אדום לבשל בקליפה, לנקות ולחתוך לקוביות
• כף חומץ בן יין או מיץ לימון טרי סחוט
אופן הכנה:
1. בקערה עמוקה לערבב את כל הירקות.
2. להכין רוטב משמן, חומץ, מלח ופלפל ולתבל את הסלט ולתקן את הטעמים במידת הצורך.
3. לקרר את הסלט כחצי שעה לפני הגשתו.
 
אמנם בטטה ולא תפו"א אבל סלט טעים ומתאים

מקלפים בטטות וחותכים לקוביות בינוניות. מתבלים במעט שמן זית ומלח גס ואופים בחום בינוני עד לריכוך. יש לקחת בחשבון את העובדה שהבטטות מתכווצות קצת באפיה.
לאחר שהתקררו, מוסיפים שומשום קלוי (אני קולה במהירות על הגז, במחבת טפלון, כמובן ללא שמן), בוטנים קלויים, קלופים מהקליפה הפנימית האדמדמה (הקילוף לאחר הקליה) וחצויים,
בצל ירוק קצוץ, אם יש – אפשר להוסיף גם קצת בזיליקום קצוץ. ואם אין בצל ירוק, גם בצל סגול פרוס לחצאי פרוסות דקיקות, יתאים.
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי ואם צריך – עוד קצת מלח.
אם אין חומץ בלסמי או לא אוהבים חומץ בלסמי, אפשר סתם לסחוט פנימה לימון.
ואם לוקח זמן רב בין ההכנה לבין ההגשה, עדיף להוסיף את הבוטנים ואת השומשום בסמוך להגשה ולא בזמן ההכנה.
 

shira1960

Active member
סלט תפוחי אדמה "כמו בחתונות"

סלט תפוחי אדמה של שירה
-----------------------------
סלט "הבית" אצלנו, חובה בכל שבת. שנים רבות (נגיד, 20 ומשהו שנה, מאז שהבן היה קטן) אני הכנתי כמו שאורני כתבה - תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם וכו'. אלא מה, בשנה שנתיים האחרונות שמנו לב שתפוחי האדמה לא מתבשלים כל כך טוב - או שהם נהיים רכים מדי או שהחלק הפנימי נשאר נא. אז עברתי לשיטה ב' - קולפות וחותכת לקוביות לפני הבישול וזה יוצא יותר טעים בעיניי.

6 תפוחי אדמה לבנים או אדומים בינוניים, עדיף ישנים קצת, קלופים וחתוכים יפה לקוביות
כחצי כוס או יותר תערובת אפונה וגזר (קפוא)
מלפפון חמוץ (במלח)

לרוטב:
2-3 כפות גדושות מיונז
1-2 כפיות חרדל דיז'ון חלק (לאלה ש"לא סובלים חרדל" אומרים שזה קצת כורכום. אם הם לא אוהבים כורכום אז אין לי מושג איך להחביא את החרדל)
3-4 כפות חומץ (או הנוזל מקופסת המלפפונים)
טיפה פלפל שחור, מלח רק אם צריך

לבשל את תפוחי האדמה והגזר/אפונה במים מומלחים עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין שומרים על הצורה. לסנן, לקרר טיפה ולערבב עם הרוטב וקוביות מלפפון חמוץ. נשמר במקרר לפחות 5 ימים.
 

אמרלדה

Active member
סלט תפוחי אדמה חלבי

תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות גדולות, מוגשים ברוטב צזיקי: במג'ימיקס: מלפפונים חתוכים גס מאד, חופן גדול פטרוזיליה, 6-7 שיני שום גדולות, 3-4 בצלים ירוקים חתוכים גס, שמן זית, הרבה לימון והרבה מלח. זה צריך לצאת "צורב". מוציאים, מוסיפים את זה ליוגורט אחד גדול (השתמשתי ביוגורט של פעם של מחלבת שומרון, הוא קצת יותר סמיך מאחרים) מערבבים, מוסיפים לתפו"א ומערבבים. מגישים את מה שנשאר בצלוחית קטנה. זה מעולה גם עם סלט.
 

shira1960

Active member
סלט תפוחי אדמה יווני

סלט תפוחי אדמה יווני
----------------------------------
קצת אחר מהסלטים המוכרים עם מיונז

6 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות ומבושלים במים מומלחים
בצל אדום קצוץ או פרוס
זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים, חופן או שניים
( בארוחה חלבית אפשר ורצוי להוסיף גבינת פטה)

רוטב:
חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון גדול ( אפשר להוסיף כמה טיפות חומץ יין או בלסמי)
שום כתוש
מלח פלפל
חופן פטרוזיליה, עלי נענע ומעט אורגנו טרי

כדאי להכין את הרוטב מראש ולשפוך על התפודים בעודם חמים , כך הטעמים נספגים היטב.
 

shira1960

Active member
המבורגר ביתי של שירה

המבורגר ביתי של שירה

המבורגר שעבר גלגולים שונים לאורך השנים - אפשר להכין בתנור או בגריל. אפשר להקפיא

על כל קילו בשר טחון:
3-4 כפות קטשופ
2 פרוסות לחם אחיד מורטבים במים מעורבבים עם קצת שמן, סחוטים ומעוכים
כחצי כוס סודה (הנוזל)
1 בצל קצוץ דק או מגורד
מלח, פלפל שחור, קצת קינמון או בהרט, קצת כמון, קצת שום גבישי, קצת פפריקה.

לערבב הכל ביחד, לתת לתערובת לנוח כשעה או יותר במקרר (אפשר אפילו לילה). להוציא מהמקרר כשעה לפני הצליה, ליצור קציצות (המבורגר, מיני המבורגר או קבב), לבשל
 

shira1960

Active member
המבורגר ביתי של שירה

המבורגר ביתי של שירה
===============
גם הבורגר הזה עבר גלגולים רבים שונים ומשונים לאורך השנים. התחלתי עם סינטזה של כמה מתכונים שמצאתי ברשת והמשכתי משם לפי הטעם שאחנו אוהבים בבית.

1 קילו עוף טחון (לפעמים אני מערבבת עוף והודו)
1 בצל בינוני קצוץ או מגורד
1 ביצה
חצי כוס סודה
פירורי לחם, פנקו, קמח מצות (מה שמעדיפים - כחצי כוס. אם אופים בתנור ולא בגריל אז עוד פירורים לאפיה)
2-3 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה (אני משתמשת בדל נתרן)
2 כפות דבש או סילאן
1-2 כפות שמן רגיל (לא חובה אבל כדאי)
מיץ וקליפה מגורדת מלימון.
מלח, פלפל שחור, שום גבישי, ג'ינג'ר טחון.

לערבב הכל יחד, לתת לנוח כשעה במקרר. להוציא מהמקרר קצת לפני שמכינים. לגלגל קציצות ולצלות. אפשר גם לטבול בפנקו ולאפות בתנור על תבנית משומנת קלות.
 

אמרלדה

Active member
קבב בקינמון סטייקים בצ'ימיצ'ורי פרגיות בסומאק

פרגיות בסומאק:

שמן זית
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
סומאק
אפשר להוסיף גם מעט קארי

לערבב היטב, לכסות ולשלוח ללילה במקרר


קבאב בקינמון:
1.5 קילו בשר בקר נותנים כ-45 קבאבים.
מוסיפים להם:
2 ביצים
הרבה פלפל שחור
המון קינמון
מעט מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל אחד בינוני קצוץ דק (אפשר את שני האחרונים במג'ימיקס)
כשליש כוס סודה חמימה (או כפית סודה לשתיה מומסת בשליש כוס מים חמימים).

מערבבים, מכינים קבאבים, שולחים למקרר ללילה או פחות, או למקפיא. להוציא לטמפרטורת החדר שעתיים לפני הצלייה.

אפשר ללפף את זה על מקלות קינמון, אבל זה נוטה להתפרק... במקרה כזה, המקלות מהווים שיפוד, וצריך להיזהר שהם עצמם לא יהיו על האש.


צ'ימיצ'ורי - טוב לסטייקים, כנפיים ודגים

חבילה פטרוזיליה
ראש שום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה או תבלין צ'ימיצ'ורי
2 כפות שמן
2 כפות חומץ, רצוי בלסמי
מעט לימון

אני מכינה גם דגים על האש עם התיבול הזה. מעולה.
אם רוצים את זה לדגים, בלי חומץ ויותר לימון (מה שיכול להיות גם בסיס
מצוין לאורז ירוק).
 

אמרלדה

Active member
מעורב ירושלמי

על פלטת ברזל - פלנצ'ה - על המנגל, או כלי אחר מברזל יצוק שאפשר לשים עליו:

כ- 300 גר מכל סוג:
טחולים שטופים היטב - להניח בצד ולא לתבל אותם
בקערה גדולה:
לבבות עוף חצויים ומנוקים מהצינורית והדם
קוביות קטנות פרגיות
שישליק הודו חתוך קטן
קוביות חזה עוף חתוכות יותר גדול

תיבול:
שמן
מל"פ
כורכום

אחרי התיבול להוסיף את הטחולים ולערבב, כדי שלא יקבלו מלח ישיר משום שהם מלוחים מטבעם.
לערבב היטב, לשים על הברזל החם ואחרי כמה דקות
להוסיף בצל פרוס וחתוך לרצועות
אפשר לשים במקום התיבול הנ"ל תיבול מוכן ל"על האש" או תבלין גריל עוף, בלבד.

להגיש עם פיתות, מלפפון חמוץ במלח, ועמבה למי שאוהב.
 

אמרלדה

Active member
פויקה של השף אריאל כהן ממסעדת "פויקה".

קדירת בקר ביין אדום
מחמם כל ערב קריר סביב המדורה. מומלץ לצד כוס יין אדום משובח.

המרכיבים ל-6-8 סועדים:

2 ק"ג בשר בקר (מס' 2 או מס' 8)

1 ראש סלרי

4 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל

1 גזר

1 ראש שום

1 ראש פטרוזיליה

4 כפות סוכר

מלח

פלפל

1 בקבוק יין אדום

1 עלה דפנה



להגשה:

אורגנו טרי

טימין טרי



אופן ההכנה:

1.מלהיטים את סיר הפויקה. במקביל, ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות.
2.צולים את הבשר היטב מכל הצדדים (אין צורך בשמן). מוסיפים את הגזר והבצל חתוכים לקוביות גדולות. כאשר הבצל משחים מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הסוכר ותפוחי האדמה. מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לשעה וחצי.
3.מוסיפים את הסוכר ותפוחי האדמה ומבשלים עם מכסה סגור חצי שעה נוספת. אם צריך מוסיפים נוזלים (מים).
4.הגשה: מניחים את הבשר במרכז הצלחת, יוצקים עליו מעט רוטב ומפזרים אורגנו טרי קצוץ דק.

(הערה שלי: אפשר לעשות גם עוף בפויקה, ולבדוק אותו אחריזמן קצר יותר.
 
למעלה