שרשור לימודים

הנדסת תוכנה\ מדעי המחשב?

אני כנראה עוד מעט אלך ללמוד בטכניון ואני עדיין לא כל כך מבין את כל ההבדלים בין המקצועות. מה שאני רוצה לעשות זה להיות מתכנת, זה שכותב את הקוד. עכשיו, ממה שקראתי על הנושא, מדעי המחשב זה יותר תיאוריה עם האלגוריתמים וכ'ו והנדסת תוכנה זה יותר פרקטי (ממש לתכנת), אבל ראיתי גם במספר מקומות שאומרים שהנדסת תוכנה זה בעצם מעין תוכנית לימודים מורחבת של מדעי המחשב ויש עוד כמה מקצועות בשביל שיהיה תואר BSC. אז מה ההבדל בעצם? ובאיזה תפקידים אפשר לעבוד אחרי שיש לי תואר בכל אחד מהם? נ.ב. - אם אני עושה תואר מהנדס תוכנה, אני נחשב כמהנדס, נכון? ככה שהשכר שלי אמור להיות גבוה יותר? ואני כנראה הולך ללמוד את אחד משניהם במסגרת עתודה אז אם אתם יכולים להתייחס לאיזה עדיף במסגרת הזאת (של עתודה) אני אשמח :)

benda2109

New member
מועמדים להנדסת תוכנה

חשבתי לפתוח שרשור- יהיה נחמד להכיר אנשים לפני שמתחילים הלימודים. וחוץ מזה תמיד יהיה אשפר לשמוע חוויות מלמודים במקומות אחרים/להחליף מבחנים/עזרה שם מוסד ללמוד בו מסנג'ר

fmulder

New member
מסלולים בתחום המחשבים ומכללות

שלום האפשרויות הפתוחות בפני ללימודים אקדמאיים בתחום המחשבים הן בעיקר מכללות בגלל הסף הגבוה כל כך הנדרש בתחום זה אצל האוניברסיטאות. ברצוני שכל אחד שבאמת מבין יחווה את דעתו על המכללות הבאות בצירוף למסלולים שאציין, ואף יחווה דעה איזו מכללה עדיפה מבין כולם. עדיפה- הכוונה היוקרתית יותר ומבוקשת יותר בשוק העבודה וכן גם מבחינת רמת הלימודים. 1. הנדסת חשמל ואלקטרוניקה BSc - במכון טכנולוגי חולון. 2. הנדסת תוכנה BSc- אפקה מכללה להנדסה ת"א. 3. מדעי המחשב BA- מכון טכנולוגי חולון. 4. מדעי המחשב BSc- המכללה האקדמית ת"א יפו. 5. מדעי המחשב BA - המרכז הבינתחומי בהרצליה. לסיום אציין שיש סיכוי שאתקבל לאוניברסיטת בר אילן למדעי המחשב, האם זה בכל מקרה עדיף על כל המכללות המצויינות לעיל? בבקשה רק מי שמומחה ויודע דבר. אולי יש מישהו שמכיר עובדים בחברות ההשמה להיי טק שיוכלו לייעץ לי בעניין????? תודה

redsrush

New member
מדמ"ח בחיפה

שלום לכולם. אני שוקל להירשם למדמ"ח באוניברסיטת חיפה (עקב שינוי שיטת החישוב של הסכם בבן-גוריון אני לא מתקבל לשם). רציתי לדעת אם יש כאן מישהו או מישהי שמכירים את הפקולטה והאוניברסיטה ויכולים לחוות דעה. תודה רבה.

ייעוץ בקשר לספרי לימוד....

שלום לכולכם... אני בשנה הראשונה לתואר, בעצומם של מבחני הסמסטר... רציתי לבקש המלצות לגבי ספרי לימוד בפיזיקה (דגש על מכניקה) מאחר וחיפושי עד כה לא הניבו יותר מידי תוצאות ... אשמח על כל הצעה... תודה ויום נפלא...

vinney

Well-known member
אתה מדבר במושגים של שנות ה50

זה שעשית תואר בהנדסת תוכנה לא עושה אותך מהנדס, ולא ממש צריך תואר בהנדסה כדי להיות מהנדס. פה זה לא בניין, ואפילו לא חשמל, יש מספיק מהנדסים מצוינים עם תואר בביולוגיה או בכלל בלי תואר, ולעומת זאת אני מכיר איזה דוקטור אחד שכשנתנו לו לתכנת (כי זה מה שהוא רצה), הוא עשה כזה סלט שכבר שנתיים מחפשים שם את הידיים והרגליים. הנדסת תוכנה זה אכן "מדעי המחשב+", ברוב המקומות ה+ המדובר זה קורסים בתחום הנדסת תוכנה (שעבור תלמידי מדעי המחשב הם קורסי בחירה), ופרוייקט מעשי (שברוב המקומות עבור מדעי המחשב, גם אם יש פרוייקט, הוא הרבה יותר מצומצם). כדי להיות מתכנת זה לא משנה איזה מהתוכניות תעשה, משתיהן תוכל להגיע לתפקידי תכנות, אם זה מה שאתה רוצה, ולמעשה ההבדל בין התוכניות הוא באיזו פקולטה כל אחת נמצאת. תוכנית בהנדסת תוכנה זה פקולטה להנדסה, תוכנית במדעי המחשב זה פקולטה במדעים מדויקים (בד"כ, לא יודע איך זה בטכניון במדויק).

gewitter

New member
תשאל בפורום עתודה

שם תקבל תשובה הרבה יותר רלוונטית. שם יודעים להגיד לך מה אופי התפקיד של כל אחד מהמקצועות.

למעלה