שרשור כנס?

innocence

New member
אלא אם כן מי שנגד פשוט לא הגיב.

עובדה שזה מפריע לי כבר מהיום הראשון שראיתי דברים כאלו, אבל רק עכשיו אמרתי משהו בעניין. זה לא אומר שעד עכשיו זה לא הפריע לי.
 

XannieChan

New member
זה לא היה זול ולא היה מאולץ ולא היה מיני -

באופן בוטה, גם אם אני הכי נגד הצגת חיבה בפומבי שבעולם - זה פשוט לא היה זול ו"in your face" שבמצבים אחרים היה גורם לי לאי נעימות מסויימת.
 

S.Riddle

New member
אל תביני, תכבדי. :)

יש פה בעיה שנובעת מחוש אסתטי מסוים. כמו שטרי הגיב מלמעלה, "מהצד זה באמת נראה כמו גיפוף" - אנחנו לא טרי ולא ארז, ולכן זה נראה לנו מאוד שונה ממה שהם הרגישו שהם עשו בפועל. אף אחד לא הביע פה גועל, אלא סוג של חוסר עניין והרגשה שזה לא במקום. אנחנו לא אומרות "אל תעשו", אנחנו אומרות שלדעתנו, יש מקום לצנזורה, ויש מקום לעדן דברים מסוימים. "חלק נכבד מקוספליי הוא פאנסרביס,וזה בא בהמון צורות" - הגדרה סובייקטיבית שלך, אני לא מגדירה שום חלק מקוספליי כפאנסרביס. פאנסרביס, מלשון "שירות לקהל", הוא צורה שקוספלייר צריך להחליט בצורה סובייקטיבית ואישית האם הוא רוצה לשלב בתחפושת שלו או לא, שכן בראש ובראשונה הקוספליי נעשה בעבור הקוספלייר, ורק לאחר מכן בעבור הקהל הרחב (להלן closet cosplay, לול). המון קוספליירים טובים בוחרים שלא לעשות בכלל פאנסרביס, מתוך תחושה שזה "מוזיל" את התחפושת (הגזמה לצד אחד), כמו שהרבה קוספליירים טובים בוחרים שכן כדי "לתת אלמנט מגניב לתחפושת" (שלפעמים מגיע למצב של הגזמה לצד השני ע"ע קיום יחסי-מין על הבמה). אין בזה משום קביעה על טיב הקוספליי, ולכן זה *לא* חלק מקוספליי - לא בהגדרה היבשה לכל הפחות, ולא בהגדרה של רבים מן הקוספליירים. "סקיטים ומסקרייד בחול לדוגמא - זה 80 אחוז פאנסרביס,60 אחוז מהם יאוי." אין לי שמץ של מושג מאיפה זה הגיע, בתור מי שאחרי כל כנס גדול בארה"ב חורשת על יוטוב ורואה את כל הסקיטים שאני יכולה למצוא, זה פשוט לא נכון. חלק גדול הוא אכן שונן-איי centric, אבל בטח שלא הרוב, מה גם בתור מי שהייתה בכנס ביפן עצמה (לא להרבה זמן, אבל כן ראיתי כמה סקיטים) הפאנסרביס שלהן כל כך הרבה יותר עדין ממה שנחשב "בגבול הטעם הטוב" במערב ולפעמים את אפילו לא תביני בסקיט את הרמיזות של הפאנסרביס שכן הם רואים אותו בצורה מאוד שונה משלנו (היו שתי קוספלייריות של אמריקה ואנגליה שהחזיקו ידיים ונראו כל כך נבוכות מעצם המחשבה על כך).
 

oracle

New member
טוב, אני מרגישה צורך להגיב שוב XD

מה שאני לא מתלהבת ממנו הוא התחסדות. קוספליי ופנסרביס הולכים יד ביד מאז ומתמיד, ובעיניי בצדק מוחלט. בכלל, כל עולם האנימה, מנגה, פנפיקשן, ג'יירוק וכו' אפופים פנסרביס, ואף אחד מאיתנו לא מכיר אותם בלעדיו. רבים מכם עשו לא פעם פנסרביס בוטה לא פחות ממה שארז וטרי עשו, אם לא יותר, ולא זכור לי שהתנפלו עליכם ככה, עם כל ההסתייגויות. אני באמת חושבת שהנשיקה הייתה בטעם טוב ומעודן, ולא היה בה שום דבר פורנוגרפי או מביך, ובטח שלא היה בה שום דבר שיכול להוות עילה לתביעה של אמא של אף אחד מאיתנו. אז בואו נחזור לפרופורציות, ניזכר בעולם התוכן שכולנו עוסקים בו, ונפסיק ליצור אי נוחות אמיתית ומציאותית לאנשים שעשו מה שעשו בתום לב ומתוך רצון אמיתי לגרום הנאה לקהל (ואכן גרמו ^^). live long and prosper~
 

TerryKasper

New member
אוי חמודה ../images/Emo23.gif את עוד תגרמי לי לחזור בי P:

סתם, סתם. כן, היו את "לינק וזלדה" שעשו יותר, ו"פאי וקורוגנה" שעשו הרבה יותר... אבל זה לא מהווה לי תירוץ. אני באמת מאמין שזה לא אישית בגלל שאנחנו בנים, ועלה בזכות זה שאנחנו, לעומת שני הזוגות הקודמים, גם מעורים חברתית בקהילת הקוספליי, ככה שאנחנו נגישים יותר לביקורת .-.
 

Y u k k i

New member
שלא לדבר על כמות האנשים

שבזמנו ביקשו נשיקות והפגנות מיניות גדולות מזה לצורך צילום וסתם התלהבות אישית (ביניהם גם האנשים שהרגע כותבים בשרשור הזה "נגד הפאנסרוויס") בתקופת קוספליים של אוטנה ואנת'י.
 

innocence

New member
אני רוצה לחדד שהשרשור הוא לא "נגד פאנסרביס"

אלא "נגד פאנסרביס *בתחרות*".
 

Goggle Girl

New member
שלא התלהבות הקהל קובעת בה ../images/Emo4.gif

עצם התחרות בעיקרה הוא פנסרביס אחד גדול. המתמודדים נרשמו לפני התחרות בכלל ככה שבצורה תיאורטית אפשר היה בסוף היום לפרסם את תוצאות הקוספליי אחרי שכולם עברו אצל השופטים ולא להרים בכלל מפגן כזה ענק שבצדק או לא בצדק נהיה גולת הכותרת של כל כנס אי שם במדינתינו הקטנטונת שתלוי בהצלחה שלו אנשים מהללים או מגנפים כנסים שלמים. עצם התהליך של לקחת את המתמודדים ולשים אותם על הבמה היא בשביל הקהל בלבד שיוכל להתלהב מהתחפושות וכן, גם מהפנסרביס שבא איתן, וחבל לי שלא יותר אנשים מבינים את זה.
 

Y u k k i

New member
והלא הגענו למסקנה כבר ב~תחילת~ השרשור

שהניצחון בתחרות נקבע לפני הנשיקה המסכנה ולא אחריה? - ועדיין השרשור הזה תפח למימדים כל כך מיותרים. אני מרפרפת בו ולא יכולה שלא לחשוב שוב על כמות הפעמים שביקשו ממני לעשות דברים עם "אוטנה" בתור אנת'י.. ועל כך שאילו היו אז תחרויות, במות, ושאר הירקות, ואחרי אחד הדברים המדוברים הייתי רואה שרשור שכזה בפורום קוספליי (שגם הוא לא היה קיים אז) הייתי דוקרת את עצמי בעין
ארז, טרי, אני לא יודעת אם אתם קוראים כל פיסה מהשרשור המיותר הזה, אבל אם הגעתם עד הנה, -
!! - ואני ממש מקווה שהרגשתכם לא מורדת לעגומה בקלות כמו ששלי לבטח הייתה לו הייתי במקומכם....
 

oracle

New member
כל כך כל כך נכון ../images/Emo23.gif

מכל הגירבובים שנשפכו פה כמו חול, הדבר הכי חשוב שכל המתנגדות כאן שכחו ממנו הוא שמדובר באנשים אמיתיים, עם רגשות אמיתיים, שעלולים להיפגע מהנאומים חוצבי הלהבות שלכן. זה באמת שווה את זה? בעיניי לא. ארז וטרי, אתם 10/10! הלוואי על כולם הרגישות שלכם
*מקווה לקבל גם 9000+ נקודות*
 

innocence

New member
ולהיפך?

זה כבר לא משנה בכלל, הא? ובכל מקרה, לפי התגובה הזו כנראה שאףאחד לא טרח בכלל להתייחס לעובדה שבכלל לא מדובר בזוג הספציפי הזה, אלא דיבור על תופעה כללית (שגם הם לקחו בה חלק, אבל זה לא אומר שבאים בטענות נגדם). ובכל מקרה, אין לי כוח ואין לי חשק להמשיך את זה, ולא כי נגמר לי מה להגיד, אלא כי אני לא מאמינה בכל מקרה שיהיה כל שינוי בעתיד מהבחינות האלו, וחבל על זה שאני לוקחת את הכל אישית. זה סתם עושה לי מצב רוח קקי.
 

Goggle Girl

New member
שמעי

דבר ראשון: כן. לקחת אישית זה רע. לא מונע מאיתנו מלעשות את זה
דבר שני: אני חושבת שבגדול כולנו מסכימים שמשהו כאן לא בסדר. העניין הוא שהבעיה היא לא בקוספליי ולא בפנסרביס... אלא בקהילה שחושבת שזה בסדר לצעוק דברים כמו שצועקים. אני רק תוהה מה היה קורה אם היה מדובר בקוספליירים שלא הכי תומכים בפנסרביס שכזה. כאילו, לצערם. כי ברור שהקהילה לא הייתה מתנהגת שונה מדי וזו הבעיה העיקרית כאן. למרות שאם הבעיה מושרשת עד כדי כך אז כן, הסיכוי לשינוי נמוך הרבה יותר XD הבהרה: יש לציין שהמונח "קהילה" משומש בצורה חופשית והוא מתייחס לכך שחברי הפורום שלוקחים חלק בדיון הם המיעוט השפוי כנראה.
 

akane

New member
../images/Emo45.gif עזבי, יש פה אנשים עם ראש קטן

שפשוט יש להם דיעות *אישיות* כלפי אנשים פה (לווא דווקא כלפייך) ומחליטים לקפוץ הנה כדי לעשות זובור ולהתסיס. יפה שהם מסוגלים להגדיל ראש כדי לא לפגוע בפאנסרוויס הכ"כ "נדיר ויקר" בקהילה, אבל לא מסוגלים לחשוב קצת על טובת מי שחושב אחרת מהם. שיחזרו לחורים שלהם ולפורומים שהם בדרך כלל נמצאים בהם >_> באמת שכבר איבדתי סבלנות. בינתיים פשוט לא שווה שתתרגשי או תתרגזי, את יודעת שאת טובה מידי בשביל זה~
 
למעלה