שרשור טיפוח!

אני מכירה גברים שהורידו שיער בכל הגוף

אתה יודע, היום בעידן הלייזר והמודעות לטיפוח גברי ולא רק נשי, יש גם גברים שמורידים שיער. הם פשוט ישר הולכים על הכל ולתמיד (ובצדק)

Berethor

New member
גם אני מכיר כאלה

זה דיי נפוץ בקרב מפורסמים וספורטאים לדוגמא. אבל לייזר בכלל לא היה חלק מהדיון הזה לכן זה לא כזה רלוונטי. ברור שאם הם מורידים עדיף כבר משהו שמוריד להמון זמן או לצמיתות, לתעסק עם זה כל הזמן זה פשוט מייסר ומבאס. זה שהם הולכים על כל הגוף יש בזה היגיון, כאילו מה חצי להוריד וחצי לא? זה נראה הרבה יותר מוזר, מאשר שהכל יהיה באותו המצב פחות או יותר. הנקודה היא שלא משנה אם זה לייזר או גילוח מדובר בדברים מלאכותיים, שלא כל אחד מעוניין לקחת חלק בהם. ואפילו זה שאין לו יותר שיער לא יכול לתנשאות על אלו שיש להם, משום שאין לו אותו בדרך לא טבעית, הוא לא נולד כזה. אני לא יתווכח על מה יותר יפה, עם שיער או בלי שיער, יכול להיות שבלי יותר יפה, אבל עם זה המצב הטבעי, מה שחשוב פה זה לפטר מהתופעה שמתייחסים לא-נשים שלא הורידו שיער כמו למפלצות/חיות/חייזרים. במיוחד שהחברה כן מקבל גברים לשער במצב הטבעי שלהם ואפילו מעודדת את זה, או כופה את זה "מה אתה הומו", לא אוהב תצביעות הזאת. אבל אם היו יוצאים במסקנה שכולם 'חייבים' לעסוק 'בטיפוח' והורדות שיער, זה היה תחברה לאיפלו עוד יותר נוראית ומלאכותית ממה שהיא היום.

לא צריך להגזים לשום כיוון

אני אוהבת שאנשים מטפחים את עצמם ואוהבת את עצמי כשאני מטופחת [לא סובלת איפור, אבל יש לי חלום להיות חלקה משיער גוף] כמובן שמקלחת, נקיון וסדר בבגדים זה מבחינתי קו תחתון מינימלי. וסדר בבגדים לא אומר ללבוש מותגים. אני גם לא בקטע הזה. פשוט להתלבש מסודר.

Berethor

New member
למה יש לך תחלום הזה?

פעם גם אני חשבתי שזה עדיף, אבל היום אני יותר ויותר שלם עם שיער, גם שלי וגם של נשים. הוא בכלל לא מפריע, זה הכל בראש, אני כמעט לא מרגיש שהוא שם, והוא גם לא מכוער, כי שוב זה אנשים החליטו שהוא מכוער. יש אנשים עם יותר שיער ופחות שיער באופן טבעי, אבל לרוב ההבדלים הם לא כאלה גדולים. חוץ מזה הגעתי למסקנה שאני דווקא הייתי מעדיף אישה עם שיער גוף על פני מי שמורידה. למה נראה לי יש יותר התאמה ככה, ואני כידוע פריק של התאמה
. עם הדברים שציינת בסוף בכלל אין לי בעיה, אבל זה לא הטיפוח שהם דברו עליו, אני דיי בטוח שהם התכוונו כאן לטיפוח בקטע של "יופי"(מלאכותי), ומותרות.

כי אני חושבת שזה הרבה יותר יפה

והכי חשוב - זה פשוט הרבה יותר נעים לגעת בעור חלק וללא שיער. יכול להיות שאני חושבת שזה יותר יפה כי זו החברה שגדלתי בה. אבל כרגע זה מה שאני חושבת. אז כרגע זה מה שאני רוצה. להיות חלקה. מצד שני, אל דאגה, אני לא מייסרת את עצמי בזה ולא רודפת אחרי כל שיערה שצומחת לי. אני מאלה שאין להם כוח וזמן להשקעה בהופעה חיצונית מרשימה ואני גם לא מתלהבת מהעניין בכל מקרה. כך שסה"כ אני חיה עם השיער שלי בשלום, אבל אם יהיה לי כסף - אני מורידה אותו לנצח!

אני אסביר למה אני בעד הסרת שיער גוף בולט

1. שיער כהה על עור בהיר - נראה כמו איזה ליכלוך על הגוף (בדיוק כמו כתובת-קעקע) והורס את המראה ההומוגני והחלק של העור. 2. מגע - זה לא נעים למגע. פשוט מאוד. הסברים שלא קשורים למוסכמות חברתיות, אלא לאופי של בן אדם.

Berethor

New member
לא ליכלוך ולא נעליים, שיער הוא לא לכלוך

מה שכן זה כן מבליט את העובדה שיש לך שיער יותר, שלא כמו עור בהיר עם שיער בלונדיני או לבן, או עור כהה עם שיער שחור או חום וכו. אבל למי אכפת, גם לי יש עור בהיר עם שיער כהה, ואין לי שום בעיה עם השיער שלי, להפך מבחינתי זה אפילו יפה יותר
, אני דווקא אוהב את זה שיש לי עור לבן ושיער שחור..

Xylophone

New member
לא כולם חושבים שקעקוע זה לכלוך../images/Emo3.gif

עובדה הרבה עושים קעקועים על כול הגוף...יותר אפילו מנשים שלא מורידות שיער..

הרוב לא חושב, ליתר דיוק ../images/Emo6.gif

אני זה המיעוט. אני אסביר לך למה העין שלי רואה את זה כליכלוך: קעקועים לרוב הם בעלי צבע דומיננטי שהוא ירוק-שחור-כהה. רוב הקעקועים הם בעלי גוון אחד או שניים גג. אם אני מסתכלת על קעקוע מקרוב, אני רואה ציור מדהים. אבל אם מרחוק - כל מה שאני רואה זה כתם כהה מרוח על העור של הבן אדם. כמו "לכלוך". עכשיו בנינו, האם כל אדם שיש לו קעקוע את רואה מספיק מקרוב לראות את הפרטים של הציור? רוב המקועקעים את רואה מרחוק. אז אני פשוט רואה אנשים עם כתמים שחורים ענקיים על הגוף שלהם - זה די מבהיל, אני חייבת לציין XDDDDD

Xylophone

New member
חחחחח גם אני לא מתה על קעקועים

אבל לא מהסיבה שלך. סתם, לא מושך אותי לעשות את זה. אבל ראיתי קעקועים יפים... ראיתי גם בוורוד באדום. עכשיו מאוד השתדרגו עם זה.

Berethor

New member
סוף סוף אישה שלחלוטין לא אובססבית לטיפוח ../images/Emo45.gif

משמח לראות, זה מגניב ומרשים!
. אני מסכים עם כל מה שאמרת כאן.

וואווו../images/Emo12.gif אני פשוט המומה לגמרי

מה הלך פה כשלא הייתי פה בלילה מזה?, טוב לאריק אני שמחה לשמוע שנשארו עוד אנשים כמוך עם מעט היגיינה ויחס לעצמם שאפו
, בעיניי בנאדם לא מגולח מסודר ונראה נקי זה משהו שאני מעבירה מבט (כשאני רואה דבר כזה) אני טיפוס נורא נקי וכל דבר(חוץ מאבק) מגעיל אפילו לעשות כלים מגעיל אז אני שמה כפפות שפעם ב.. יוצא כבר לעשות, אני לא אובססיבית בכלל אבל אני כן מודעת מאוד לעצמי ותמיד מריחה טוב תמיד לא משנה מה, תמיד אני נקייה פשוט קשה אולי להסביר כי אנשים שלא יבינו(ועל זה לאריק לא שווה להתאמץ בהסברים
) יש אנשים שנולדו ככה לא נקיים לא לימדו אותם בבית מזה נקיון ואני לא מאשימה אותם , לאהוב ריחות מסריחים מעיד על בנאדם מאוד איך לומר... מאוד רשלני כזה שלא מזיז לו כלום ובטוח שהטיפוסים הללו לא נקיים כל כך, אני גם לא יכולה להתחבר(במציאות) לבנאדם שהוא לא נקי לפחות למראה עין אני אמות זה לא הקטע שלי זקן וכאלה אני חיה בבית עם אבי ואני רואה איך כל יום ביומו הוא מתגלח ועל זה אני אומרת שאפו בנאדם בגיל 60 מתגלח כל יום, אז למה שבנאדם צעיר לא יעשה זאת?! זה פתטי לא משנה אני לא אומרת כל יום זה לא חובה וכל אחד והצמיחה שלו אבל מינימום כמה פעמים בשבוע,זהו, פשוט ראיתי איך השרשור התפתח והייתי חייבת להגיב,

my little world

New member
../images/Emo45.gif בגבול הסביר

טיפוח מינימאלי הוא חשוב, סך הכל אנחנו יצורים חברתיים וכדאי שיהיה לנו נעים אחד עם השני. דברים בסיסיים כמו מקלחת, דאודורנט, קרמים למניעת חצ'קונים, ודברים בסיגנון הזה הם יחס של כבוד לאנשים שסביבינו. הדברים היותר "מתקדמים" כ מו לגלח מקומות, לשים בשמים, איפור, זה בשביל להרגיש יותר יפים. לא תמיד זה בא ממקום של בעיה, בכל שלב בהסטוריה היו דברים שונים שנחשבו יפים, תסרוקות, בגדים... זה טבעי לרצות להרגיש שאנחנו נראים טוב, בעיקר בשלב שמחפשים בן\בת זוג. החלק הבעייתי בא כשזה נהיה אובססיבי, או בא ממקום של ביטחון עצמי נמוך... ברגע שאחד עושה את זה הוא מרגיש רע שאחרים לא עושים... אז מעיר להם... וזה יוצר חברה שתומכת בטיפוח יתר...

../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

אז ככה, אני מסכימה עם מה שמיי ליטל וורלד כתבה -היגיינה היא דבר חשוב לכל אדם, בין אם זה ריחות שונים (פה , בית שחי) ובין אם זה חזות מצוחצחת כמה שניתן. מבחינתי טיפוח צריך לעמוד ב-2 פרמטרים: א) שירות לסביבה : זולת ריחות שונים, חשוב כחלק מהתפקוד כאדם חברתי לשדר משהו מכובד ונעים לסביבה. למשל אם את פקידה לא תבואי בשורטס , כפכפי פליפ-פלופ וחולצה קרועה, חשוב ללבוש בגדים מכובדים (שימו לב לא אמרתי מכובדים או מתאימים בהחלט אבל משהו מחמיא ונאה) , חשוב להקפיד על הופעה מסודרת, על ניקיון ריח גוף ואם רוצים להוסיף משהו כמו בושם וכדומה הרי זה משובח. ב) טיפוח לצורך הטווח הארוך- אני חושבת שיש הבדל בין אנשים שמטפחים את עצמם לבין אנשים שמזניחים, חשוב לדאוג לעצמך לא מטעם של נהנתנות (אני פוריטנית לחלוטין בדברים כגון אלה) אלא כמחשבה לטווח הארוך לגבי בריאות . לדוג': שמירה על כושר, אכילה נכונה, מריחת קרמים לשמירה על בריאות העור וכדומה... כל אלה דברים שמשתלמים בגיל מבוגר כשהבריאות מתרופפת וחשוב לשמור על גופנו ועל עצמנו למען נאריך ימים ונחיה אותם בנחת. אני מסתייגת באופן כללי "מלפנק" את עצמך סתם כך, זאת נראית לי גישה לא בריאה ואפילו קצת מושחתת בהתייחסות לחיים, אדם צריך לקחת מה שהוא זקוק לו ולא יותר מזה. זה קשה ללמוד את זה , אבל הלוואי שיום אחד אלמד... ועכשיו לגבי בנים- אני חושבת שהכללים האלה חלים גם לגבי בנים, אבל אני נגעלת מהמחשבה על בנים שמורחים את עצמם בקרמים , או מתאפרים או מורידים שערות, בתחושה שלי גבר צריך להיות קצת יותר קשוח ו"רוך" כזה שמתאים לי לתפיסה עדינה יותר של המציאות מגעיל אותי. אלה העדפות שלי, מבחינתי גם איפור ומריטת שיערות מוגזמת היא מיותרת ותוצר של חברה מערבית שעברה את הגבול. זהו .

snoopytush

New member
אני נהנית יותר מאנשים שמטפחים את עצמם

לצערי אני פחות נהנית מהטיפוח שלי. זאת אומרת אני מעדיפה להיות ללא שיער ברגליים ולא להסריח בעיקר לא בין אנשים ( זה למה אני מתקלחת בעיקר כשאני צריכה לצאת החוצה). אבל אני פחות נהנית מהטיפוח של עצמי. אני אוהבת ריחות אבל אני אהנה יותר להסניף אחרים שמטפחים את עצמם ויהיה להם ריח טוב מהשיער ( מהשמפו), או מהגוף ( בושם, דאורדורנט, מקלחת ושות), אבל פחות אהנה להריח את עצמי. וזה חבל אבל מה לעשות אני יותר נהנית מטיפוח של אנשים אחרים:(

למעלה