שרשור חצלולים

שליטה באש

יש לי קטע עם אש בחצלולים. מעולם לא הצלחתי לשלוט בה.
אני מצליח להקפיא דברים, לעוף, לעבור דר קירות והכל אבל אש משום מה עושה לי בעיות.

הלילה.. סוף סוף הצלחתי לשלוט באש בחצלול! זה אולי לא נשמע מרשים אבל זה משהו שאני מנסה לעשות מגיל 16 בערך.
אני זוכר שמצאתי את עצמי באיזה מקום (הכל די מעורפל ואני בקושי זוכר את זה), ספרתי אצבעות והגעתי לשבע. הן גם היו מעוותות ולא באותו האורך.
הבנתי שאני בחלום, וסתם הסתובבתי למשך כמה זמן והתפעלתי מדברים ומכמה שהם מציאותיים. החלום לא היה מטושטש כלל, אבל הצלילות לא היתה 100%.
בשלב מסויים אמרתי לעצמי שכדאי לעשות משהו שהוא יותר מלהסתכל מסביב (אני לא תייר), אז החלטתי לנסות ליצור אש. שלחתי את היד והתרכזתי (בלי פקודות או שיטות אחרות) והצלחתי ליצור סילון של אש כחולה מהיד. בדקתי את הגבולות של היכולת שלי קצת, ובסוף אפילו הצלחתי לעשות שוט מאש (ותודה לאווטאר על הרעיון).
בקיצור- היה סופר מגניב :) מומלץ בחום

ketrina

New member
חצלול פסיכולוגי משהו

היום היה לי חצלול...ישנתי בצהריים והתעוררתי וחזרתי בנמנום לתוך חצלול.
הרגשתי שזה חלום כי הייתי בשלב הזה שחצי ערים חצי ישנים -שרואים חלק מהחלום אבל גם שומעים מה נאמר מסביב.
בחצלול הדבר הראשון שאני עושה זה לקפוץ מהחלון ולעוף, לא הייתי בטוחה שאני בחלום ופחדתי שאם זה לא חלום- אתברר שקפצתי מקומה רביעית ... אז עשיתי בדיקת מציאות -בדקתי מה השעה, וגיליתי שאין לי שעון בחלום כי גם במציאות אין לי שעון, אז בחרתי בדיקת מציאות אחרת- ניסיתי לעוף קצת לגובה.הבנתי שאני בחלום ולא במציאות והרשתי לעצמי לעוף. עפתי ללא מאמץ והנוף היה מהמם.
פעם מישהו נתן כאן רעיון לזמן את עצמך לחדר לבן , ולשבת לשוחח. הרבה זמן חיכיתי לחצלול כי היו לי הרבה שאלות אל עצמי, אז ניצלתי את ההזדמות, נפגשתי עם עצמי על איזה ספסל ופשוט מצאתי תשובות לכמה שאלות שהעסיקו אותי הרבה זמן. גם הבנתי שאני מאוד מתגעגעת לאדם מסויים שבמודע אני לא חושבת עליו כמעט וזה היה מדהים פשוט.
אני מחכה לשנת צהריים הבאה שלי ...

ronpul

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת "זימנת את עצמך"?

פשוט דמיינת את עצמך והיו, כביכול, בחלום שלך פעמיים ketrina?

ketrina

New member
בדיוק

ישבתי לשיחה עם עצמי.
כמו שבכל חצלול אנו מזמנים/ יוצרים לנו בגדים, נופים, דלתות וכד' פשוט בחרתי לראות את עצמי מולי.
למשל אני ראיתי את עצמי כמו שהייתי נראית בתקופת התיכון, וזה ממש מעניין מדוע התת מודע שלי עדיין רואה את עצמי כזאת.
נוצר תהליך מאוד מעניין בחלום.אתה מספיק מודע כדי לשאול את השאלות ונותן לתת מודע שלך לענות עליהם ( התת מודע= הדמות השניה שיצרת).אתה מגלה תשובות שכל הזמן הרגשת, אך לא ידעת להגדיר.

ronpul

New member
אז בעצם...

הצלחת ממש לדמיין את עצמך כמו שאת בלי שום עיוותים?
כלומר, דמיינת את עצמך צעירה יותר, אבל עדיין כמו שנראית אז בתיכון במציאות?
כי אצלי, למשל, בחלומות לא צלולים, אני פעמים רבות מדמיין דמויות שמוכרות לי, אך באופן שונה מכפי שהן במציאות.

מה גם שפעמים רבות אנחנו תופסים את המראה שלנו אחרת מאיך שאנחנו נראים במציאות, או אחרת מאיך שאנשים אחרים רואים אותנו.

ketrina

New member
הרבה פעמים דמויות מופיעות לי אחרת בחלום

או עם התנהגות שלא שלהם, ותמיד יש לזה סיבה -השפעה מסרט שראיתי, או שהם התנהגו באמת מוזר באותו יום.
ראיתי את עצמי כמו בתיכון, מאוד ברור אחד לאחד כמו שהייתי בתיכון, אותה התנהגות ולא רק אותו מראה - וזה שונה לגמרי ממי שאני היום.
לא ניסיתי לדמיין את עצמי,זה כמו שאתה מדמיין דלת בחלום ומופיעה דלת כלשהי ואתה משתמש בה ולא יושב לדמיין לפרטים דלת מסוימת.
כשרציתי לפגוש את עצמי, האני שלי מהתיכון הגיע. למה דווקא הוא, אין לי מושג,פשוט זרמתי עם מה שהופיע, וכמו שאמרת שאנחנו תופסים את המראה שלנו אחרת ממה שהוא באמת- אולי בפנים אני עדיין אותה תלמידת תיכון..
חשוב לי לציין שלא ישבתי לחשוב איך אני נראית , לא שלטתי בזה בחלום-השתמשתי במה שהחלום הביא..מקווה שיצא ברור

ronpul

New member
בהחלט יצא ברור

ואיך הגעת למצב בו את רואה את עצמך?
הבעת רצון פנימי?
חיפשת את הדמות שלך?
נכנסת לחדר הלבן ובת דמותך עמדה/ישבה שם כבר?

אני מתנצל אם השאלות מעט קנטרניות וטרחניות. פשוט מעניין אותי מאוד איך הגעת לסיטואציה מרתקת כזו בחלום צלול.

ketrina

New member
בכיף ממש! זה באמת רעיון מעניין

אינני זוכרת את השם של מי שהעלה את הרעיון כאן בפורום אך אם הוא גולש הוא יוכל להוסיף עוד עומק לרעיון.

ניסיתי לדמיין חדר לבן (בלי הפרעות חיצוניות) ועמדתי בתוכו.הבעתי רצון פנימי לראות עצמי- כמו פקודה בחלום אך לא בקול. והופיעה דמות. ציפיתי לראות את עצמי ולכן הדמות באמת היתה אני. הופתעתי מהצורה שהיא הופיעה- שונה מאיך שאני היום אבל לא ניסיתי לשנות אותה,מבחינתי היא היתה ההתגלמות של התת מודע שלי.
באותו שלב לא הצלחתי להחזיק בחדר הלבן והמיקום השתנה לספסל שעון על קיר מחדר הלבן בגינה.
שאלתי את הדמות-כלומר אותי כל מיני שאלות, התשובות היו תמונות שהופיעו בחלום.
אתה חושב לנסות לזמן את עצמך בחצלול הבא?

ronpul

New member
תמונות שהופיעו?

כלומר, הדמות לא שוחחה איתך?
היא לא דיברה?
לכל שאלה ששאלת קיבלת תשובה באמצעות סצנה/תמונה מסויימת?
איך בדיוק התקשורת בינך לבין הדמות התנהלה?

וודאי שאני מעוניין לנסות דבר מרתק שכזה.
אבל קודם שאצליח לחלום חלום צלול נורמלי אחד :)
עד היום, יצא לי לחלום מעט מאוד חלומות צלולים בצלילות נמוכה מאוד. זה נובע בעיקר מחוסר השקעה. אבל אנסה לשנות זאת בקרוב.

ketrina

New member
אני אספר את החלום,אני מקווה שהוא לא ישעמם: )

זימנתי חדר לבן ואז החלטתי לזמן את עצמי. הופיעה דמות קצת רחוקה ממני לא נתנת לזיהוי.ציפיתי לראות את עצמי והדמות באמת היתה אני- בתיכון.
חיבקתי אותה (זה היה ממש מוזר,הרגשתי את החיבוק והיא היתה שמנה חח ) וישבנו על הספסל (כי לא הצלחתי להחזיק בחדר והוא התפוגג, הרקע הפך לספסל ודשא)
שאלתי את הדמות אם היא מאושרת ולא היתה תשובה רק הרכנת ראש בביישנות, הדמות התנהגה בבישנות כמו שהייתי בתיכון.
שאלתי "מתי היית מאושרת" ואז התשובה הופיעה כתמונה,כשאני חושבת על זה הדמות לא דיברה איתי, לא ניהלנו שיחה במילים. אני שאלתי במילים והתשובה פשוט קמה לתחיה כמו זיכרון.
הדמות לא שוחחה איתי במילים,והתשובות הופיעו כמו זיכרון,למשל הייתי שוב במקום עבודה הקודם שלי.
הדמות בעצם היתה המקום שלי להפנות שאלות, היא היתה מוחשית, חיבקתי אותה, היא התנהגה כמוני בדיוק בתיכון -שותקת.
אני די מתבאסת מזה שהדמות לא ענתה לי אבל עדיין חושבת שזה שונה מלהפנות שאלות כלפי עצמך במציאות. כשאני במציאות מנסה לשאול את עצמי יש הרבה מחסומים, בחלום לא היו מחסומים.
לא אני דימיינתי את התשובות במודע, הן פשוט הופיעו (ולכן זה לא חצלול מלא) ואני התייחסתי לתשובה ושאלתי עליה עוד שאלה וכן הלאה.

אגב, שיטה שכמעט תמיד עובדת לי בחצלולים זה לישון, להתעורר, לגלוש שעה באינטרנט ולחזור לישון.אני לרוב מתעצלת לעשות זאת...
אשמח לשמוע מי היתה הדמות שלך בחלום, איך תקשרתם ואיפה נפגשתם.

makron2

New member
חצלול יפה מאוד....

מזכיר לי חצלול שראיתי איזה איש דתי ברחוב ואמרתי לעצמי שהוא נראה דיי חכם אז ניגשתי אלוי ושאלתי אם יש לו משהו חכם להגיד לי(דהה)והוא אמר לי תוך כדי שהוא מצביע לחלל באוויר כאן זה הר הברכה וכאן מיקום אחר באוויר זה הר הרחמים ואתם נמצא בניהם.

makron2

New member
עוד משהו קטן....

החצלול אחר הלכתי למראה וראיתי את עצמי עם תספורת אפרו ענקית...הייתי מפותע ומבסוט

במציאות יש לי שיער מלא והחצלול כראה שיקף את היחס והחשיבות שאני מקנה לשיער שלי

ronpul

New member
מרתק

מתנצל על העיכוב בתשובה.

האופן שבו את מתארת זאת הוא מאוד מרתק. כשאצליח להגיע לרמה גבוהה, אין ספק שאנסה זאת.

אני לצערי מזניח את התחום. החלומות הצלולים שחלמתי עד כה היו בצלילות נמוכה מאחר ואינני מנהל יומן חלומות.
לכן איני יכול לענות על שאלתך, מאחר ולא היתה לי דמות לתקשר איתה.

בכל מקרה, תודה רבה על הפירוט.

self image בחלומות

זה מדהים שלא היתה לך בעיה לזמן את עצמך. את גורמת לזה להישמע קל...
שאני ניסיתי לזמן את עצמי פשוט לא הצלחתי בהתחלה. כל השיטות שניסיתי לא עבדו, וגם כשהצלחתי בסוף לא הייתי בגיל הנוכחי שלי (הייתי בן 11).

ממש זוכרת את השיחה ואת כל התשובות שקיבלת? אני זוכר שהיו לי פערים רציניים בזיכרון בעקבות הניסיון שלי.

נשמע חלום מדהים. אני מנסה גם בחצלול הקרוב :)

ketrina

New member
חיפשתי דפים אחורה בפורום

את ההסבר איך ליצור את החדר הבן אבל לא מצאתי,הגעתי עד לארכיון עמוד 4 ...
לא ישנתי לגמרי, הייתי מנומנת ולכן אני חושבת שזה היה פשוט כ"כ.
גם אני חזרתי צעירה יותר- יש סיבה או שזה מקרי? מעניין.
כשהתעוררתי זכרתי יותר מהחלום אבל מהר הכל נשכח חוץ משתי שאלות והתשובה שהיתה מאוד משמעותית, מאוד 'פנימה' לתוכי ואין מצב שהייתי כנה ככה במציאות.
בגלל שעלה כאן הרעיון שאנחנו תופסים את עצמינו אחרת ממה שאנחנו באמת, חשבתי שיהיה מעניין להכנס לחדר עם מראות בחצלול ולראות מה נראה מולינו, אם תהיה שם תמונה...

makron2

New member
סחטיין על ההתמדה...

נשמע נחמד עניין האש.

אחד הדברים שאני עושה דיי הרבה זה "למצוא" טלבזיה להעביר ערוצים ולראות מה קורה ושאני מוצא משהו מעניין אני נכנס לטלבזיה עצמה ועובר לסצנה למרות שזה לא תמיד פועל כמצופה אבל תמיד יש הפתעות.

עוד דבר נחמד זה להריץ את החלום קדימה ואחורה או "לעצור את הזמן"

למעלה