שרשור חדש...

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gifבעד ונגד

אין לי בעיה עם זה אבל אני לא מבינה את הקטע שצריך ללבוש תלבושת אחידה כדי שלא תהיה קנאה-כאילו מה?! לדעתי לא צריך להעיר למי שלא באה או בא עם תלבושת- לא חושבת?

בעד ונגד כן, אבל...

אני בעד - כי כן יש עם זה בעיה של קנאה, יש אנשים שמצבם הכלכלי לא טוב ויכול להיות אפילו שזו אחת החברות הטובות שלך, שאת לא מודעת למצבה! ויש גם כאלה שלא מרשים לעצמם ללכת עם בגדים צמודים, למשל, ואילו לחברתם הטובה ביותר חולצה מ-ה-מ-מ-ת אבל צמודה, ואותם אנשים יודעים שחולצה כזו מ-ה-מ-מ-ת לא תהיה להם... בעניין נגד - אני נגד, כי שמעתי מדריכה אחת מהסניף אומרת את זה ,וקיבלתי אז אני כותבת כאן את הדעה שלה (שכפי שהבנתם, הסכמתי אאיתה): יש אנשים שהולכים בבי"ס לפי מה שהוא מבקש, ובבית לא. אז אם יש חולצת בי"ס למשל עם שרוול ארוך - בבית יחליפו ישר לקצר, אבל אם אין תלבושת וכולם יבואו עם שרוול ארוך כי ככה צריך - הם ישארו עם החולצה גם אחרי הצהריים (אין סיבה להחליף סתם 2 ביום חולצה) והשרוול ישאר ארוך, והם יתרגלו לזה! מה דעתכם בעניין?

tamarhp

New member
למה נראה לך

שבנות ילבשו - כמו בדוגמה שלך - שרוול ארוך רק "כי ככה צריך"?? נראה לך שזו סיבה מספיק טובה בשבילן ללכת עם שרוול כזה בשיא החום? בגלל ש"ככה רוח ההלכה אומרת"? אם זה היה ככה כבר מזממן היו מוותרים על התלבושת! אחת הסיבות לתלבושת זה כדי שלא ילבשו בגדים לא מתאימים (קצר, צמוד, צבעים וכו'). לכן, כבר עדיף לעשות תלבושת כאחד מחוקי בי"ס, ואז צריך ללבוש כי זה ח-ל-ק מהמסגרת ("mgirl", "מישהי מחורפנת" וגם את - "מישהי אלמונית", לא מוכר לכן המשפט הזה?) ואם את במסגרת מסויימת את צריכה לכבד אותה. אז יש יותר סיכוי שיתייחסו, וככה גם לא יהיו "מעמדות" עפ"י לבוש, וגם ישמרו על גדרי הצניעות. הבעיה היא לגרום לבנות להבין שצריך לכבד גם את המסגרת..

lali37

New member
אז זהו שלדעתי זה בולשיט

כי אם אין תלבושת באים גם לבי"ס לא צנוע(כן, כן כמה מפתיע זה קורה) ואם יש תלבושת והיא צנועה אז דווקא יש כאלה שישארו עם זה ולא היו הולכות עם כאלה שרולים אם לא היתה להם תלבושת

טיפוסית

New member
למה לא?

אם התלבושת יפה ומעוצבת ע"י התלמידים אז מה רע? הכוונה לא להתלבושות שכוללות חולצת טריקו וזהו אלא משהו יפה יותר זה מאוד עוזר לזהות תלמידים ששיכים לבית הספר ואם כל התלמידים באים עם תלבושת אז זה יפה! נראה לי שעכשיו כולם רוצים תלבושת אחידה בהשפעת המורדים.

tamarhp

New member
לפחות דבר טוב אחד יש שם..

כדאי שינסו לעשות תלבושת אחידה ויתייעצו גם עם התלמידים. בשנה שעברה עשו אצלנו סקר מה הצבעים שמעדיפים (מתוך כמה צבעים שהביאו לנו לבחור), והיום גם שמעתי בנות מדברות עם אחת המורות על זה שאולי יעשו חולצות פשוט בגיזרה שיהיה יותר נעים ללבוש, בסגנון "לורד-קיטש" כזה שנורא אוהבים אצלנו, במקום הטריקו ה"שלוכי" שכולן גוזרות. אם מתייעצים עם התלמידים ומעצבים את התלבושת גם בהתאם לדעה שלהם (וכמובן בהתאם להלכה), יש יותר סיכוי שילבשו את התלבושת.

mgirl

New member
זה אנחנו!

כן, אנחנו רוצות לעשות חולצת תלבושת של הכיתה מלורד קיטש...

tamarhp

New member
שמעתי היום את טליה

וכמה בנות מהשכבה. היא אמרה שיחשבו על זה. סתם לקחנו את לורד קיטש לדוגמא כי כמה בנות לבשו את זה היום. וזה גם סגנון שהולך. אבל למה נראה לך שלבי"ס יש כסף??

mgirl

New member
נו,

במקום ליצר עוד חולצות תלבושת, ייצרו לנו לורד קיץ'. ואנחנו גם נשלם חלק מההוצאות.

tamarhp

New member
נשלם חלק מההוצאות... בטח...

נראה אותך נכנסת לכיתה שלנו ואומרת את זה... מורן תגיד שהיא עדיין רוצה את הסמל מאחורה, וטל תצעק: "3300 שקל לא מספיק???"

tamarhp

New member
3200 שקל, ליתר דיוק...

צריך לדעת את זה בעפ, בכל שיעור זה מוזכר, כמה שילמנו...

טיפוסית

New member
אנחנו דווקא

רוצות לעשות חולצה מכופתרת כמו במורדים.... סתתתתתם אם כבר תלבושת הבנות אצלנו מעדיפות חולצה מTNT וגם חצאית ג'ינס

tamarhp

New member
תראי..

להתייעץ עם התלמידות זה לא אומר לעשות כל מה שהן רוצות! צריך לראות גם מה מתאים לבי"ס ולהלכה. ואני לא יודעת אם TNT כ"כ מתאים..

tamarhp

New member
אז בסדר

אם לוקחים חולצות טובות ולא צמודות או משהו אז אין בעיה.

טיפוסית

New member
אויש...

זה כמו שהרבה דתיים קונים בפוקס, למרות שהם בטח ראו את הפרסומת ה"צנועה" שלהם

איילת כ

New member
אני מסכימה איתך

זה פתרון יעיל לכמה בעיות הנוצרות בעקבות הבגדים של התלמידים/ות.

למעלה