שרשור חדשים

../images/Emo28.gif היום ב ../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo17.gif

מכרתם את עצמכם? שיווקתם את עצמכם כמו שצריך? תחרות 'מכור את עצמך' בפורום מלחמת המינים מגיעה אל סיומה ואתם מוזמנים לבחור את הזוכים! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=909&msgid=87488164
על רחבת הריקודים אם אתם מכורים לחיי לילה, עוברים ממסיבה למסיבה, ולא מפסיקים לרקוד: שלחו לנו תמונות שלכם על רחבת הריקודים ותוכלו לזכות בדיסק "יש מסיבה". http://www.tapuz.co.il/Albums/contests/contest.asp?c=82
טור דה אקים יוצא לדרך, ומזמין אתכם לקחת חלק! יריית הפתיחה של מסע האופניים למען ילדי אקים ישראל ביום שישי, בואו והצטרפו גם אתם! כל הפרטים בפורום ספורט אקים - ישראל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1604&msgid=86373141
עו"ד אירית רוזנבלום מייסדת ארגון "משפחה חדשה" תתארח בפורום אמהות יחידניות מבחירה ותענה על שאלות החל משעה 21.00 בנושאים משפטיים הקשורים למשפחות חד הוריות. דגש יינתן לשאלות בנושאי ירושות, צוואות, ואפוטרופסות. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=34&msgid=87442633

avitalit

New member
מנצל"ש. שלום לכולם ,אני איציק

ושמח מאוד מאוד לגלות את הפורום הזה. אני שומע פינק פלויד כבר מעל 25 שנה . הייתי , בטח כמו רוב המשתתפים כאן , בהופעה המדהימה של רוג'ר ווטרס בנווה שלום . היה מצוין . אני מקווה שהוא יממש את ההבטחה שלו ויבוא לכאן עוד פעם ! קניתי לא מזמן את הדיסק שלו - CA IRA ואפילו שמעתי אותו יותר מפעם אחת
.. יש דווקא קטעים טובים . ראיתי כאן במאמרים שיש סקירות על אלבומים. כל הכבוד למשקיעים !!! האם יש איפהשהו כאן סקירה על "משועשע עד מוות" של רוג'ר ווטרס ? אולי תרגום לעברית של השירים ? האם יש מקום שבו אפשר לקרוא מהם הטקסטים שנאמרים ברקע של השירים ? (מה בדיוק אומרת הגברת שרצתה לפתוח בלון גז בתחילת השיר "3 משאלות" ? ...) האם ידוע מאיפה מצוטטים הקטעים הטלויזיוניים שמושמעים ברקע ? ( כמו למשל בתחילת השיר האחרון) מי זאת ג'סיקה הורן ?? מה משמעות הביטוי " להוציא את הג'ינס מהמקרר " ?? בקיצור .. מלאן שאלות ומאוד אשמח לתשובות !! תודה רבה לכולם !!

שלום איציק ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורומנו
ניתחנו בפורום את האלבום Amused to Death, אך טרם העליתי את הניתוחים למאמרי הפורום. במאמרים יש כבר את הניתוחים של שני אלבומי הסולו הקודמים של ווטרס, Pros and Cons of Hitchhiking ו-Radio Kaos. עד שאעלה את הניתוחים כמאמר, ערוך חיפוש על שמות השירים, שהיו כותרות השרשורים. הם כוללים תרגום של הטקסטים. נשמח כמובן לענות על כל שאלה שלך.
על שאלה אחת אני כבר יכולה לענות: אני מניחה שכוונתך היא לג'סיקה האהן, המוזכרת בשיר הנושא באלבום. האהן היתה נשוא שערוריית מין שהסעירה את ארה"ב בשנות השמונים, כאשר האשימה מטיף טלויזיוני מפורסם (ונשוי) בכך שאנס אותה. מאז, היו בארה"ב שערוריות חמורות מזה, ואותו מטיף - כמו האהן - נשכחו מהתודעה.

avitalit

New member
תודה רבה על קבלת הפנים החמה

והמהירה !!! אכן אחפש ואשמח לראות את המאמרים הללו . אני מאוד אוהב את האלבום הזה וחושב שהוא יצירה גאונית ביכולת השילוב בין המסר התוכני למוסיקה ולהשפעת האפקטים הנלווים . לדעתי, פעם עוד יילמדו את זה באוניברסיטאות .... הכל טוב ! איציק

שלום חן

New member
מסכים איתך איציק לחלוטין ../images/Emo45.gif

אני חושב שווטרס גאון יצירתי, אני חושב שהתקליט גאוני, אני מוקסם מימנו כל פעם מחדש, המוסיקה והאפקטים (לא אוהב להעמק במסר) פשוט גאוניים.

avitalit

New member
אם אני מבין נכון אז האלבום מבוסס על

תיאורית כאוס חברתית של הוגה דעות אמריקאי . נראה שווטרס התחבר חזק לרעיון מתוך הזדהות עם עקרונות שהאמין בהם קודם והצליח בגאונותו ליצור מוסיקה שתעביר את המסר .. האם כבר היה פה דיון על האלבום ?

כן, והוא מצוי במאמרי הפורום

לא ידוע לי שהאלבום מבוסס על תאוריית כאוס כלשהי, אבל אשמח לשמוע את התאוריה שלך.

avitalit

New member
אני כבר ניגש לקרוא ..

אבל ה"תיאוריה שלי" היא לא ממש תיאוריה .. אני לא ממש זוכר את כל הפרטים אבל אני חושב שהאלבום מתבסס על ספר שעוסק בתעשיית הבידור ושהמסר העיקרי שלו הוא שתרבות הבידור יכולה להיות מאוד הרסנית אם מאפשרים לה להשתלט על חיינו ואם נעזרים באמצעים שלה (טלויזיה / רדיו / וכד) ובכח המשפיע שלה על מנת להעביר מסרים הרסניים /לעצב את דעת הקהל/לשנות את כח הקנייה ועוד ועוד .... ה"כאוס" פה הוא שמה שלכאורה גורם לנו ל"בידור והנאה" יכול להרוס את האנושות בגלל שהאנושות מושפעת מהמסרים המגמאתיים מחד ומאידך מפתחת קהות חושים לכל העוולות והסבל שמגיע בכמויות ומאפשרת להם להתרחש ללא מחאה . ווטרס התחבר לרעיון ובעזרת "סיפור המעטפת של הספר" הכניס ליצירה את המסרים שלו - אנטי מלחמה/ אנטי דיכוי עם וכו וכו .. עכשיו אחפש את המאמר .. יומטוב איציק

אוקיי, הבנתי את הבלבול ../images/Emo13.gif

חשבתי שהתכוונת ש-Radio Kaos מתבסס על "תאוריית כאוס" כלשהי. Amused to Death מבוסס על תאוריות של ניל פוסטמן, שהיה הוגה אמריקאי. זו איננה "תאוריית כאוס", לא בשם, ולא במהות. פוסטמן טען, בכתבים רבים שלו, שאמצעי התקשורת מעדיפים להעביר מסרים בידוריים על פני "חדשות קשות", ובכך גורמים לאדישות ולקהות חושים אצל קהל הצופים/צרכנים. פוסטמן תמך בצנזורה מרכזית על אמצעי התקשורת על מנת "להעלות את רמתם". הוא גם תעב תרבות פופולרית בכלל, לרבות רוקנרול.

שלום , קוראים לי אלון .

ניכנסתי לפורום דרך internet explorer . אני מחכה לניתוח של comftebly Numb . אני עדיין זוכר את השיר האחרון מה מופע של רוג'ר ווטרס. האש ששרפה אותי.

Ivory Flower

New member
אלון? ווט איז אלון?

אה טרי, אה ורי סוליד וואן. דה סטרונגסט טרי אין דה פורסט.

../images/Emo63.gifאני מבין שגם את קראת את המקלדת

אני אלון אחר . הפטריות אכלו אותי .

לא,אבל באמת.זאת האמת!אני מבטיח.

כדי לבדוק את הסרגל כלים של הפורום , לבדוק אם היתה ההודעה של comftbly Numb . במקסטון , זה לא עובד לי .

למעלה