שרשור חדשים

היי../images/Emo87.gif

אני בן 20. שמי הוא ניר. ונראה לי אני אתנחל פה קצת. פורום נחמד ופעיל יש לכם^^. זהו.

חדשה. D:

מה ניש? אני בת 13, מהמרכז, לא מפספסת האוס.. הוא כזה.. גרר שיעשה לי ילד, למה הוא לא עושה לי כבר ילד?

randomguy

New member
ברוך הבא ניר! ../images/Emo13.gif נשמח שתצטרף!

אני רן...נעים מאוד
איפה שמעת על הפורום שלנו? תרגיש חופשי להצטרף לכל דיון בפורום, וגם לפתוח שרשורים חדשים כשיש לך משהו לשרשור חדש. ואם אתה צריך שאעזור לך במשהו, אתה יכול לשלוח לי מסר

shahar615

New member
כי הוא עדיין מחפש את הכתובת של הבית

שלי כדי לעשות לי ילדים סתם ברוכה הבאה אני שחר , השתלבות מהנה

randomguy

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif עונה 3 תתחיל בארץ

בעוד ארבעה חודשים (באפריל), לפי מה שאומרים HOT ו YES. בינתיים יש שידורים חוזרים של שתי העונות הראשונות. הפרק שישודר בשבת הקרובה הוא 1X12.

רציתי לשאול אותך עוד משהו../images/Emo92.gif

סיפרו לי שהיה פרק שעסק במחלה שנקראת פיברומילגיה אם זה נכון אך אני יכולה לצפות בפרק הזה?

randomguy

New member
אני ראיתי רק מה ששודר בארץ, כלומר

עונות 1-2, והמחלה הזאת לא הוזכרה בכלל בשום פרק בעונות האלו. בארה"ב שודרו כבר 9 פרקים מעונה 3, אז אולי זה הוזכר, אבל אני לא יודע מה קורה בעונה 3 (לא קורא ספוילרים). אם מישהו שרואה עונה 3 יכול להגיב עם כותרת ספוילר ובתוך ההודעה שיגיד כן או לא (לא לכתוב תשובה בכותרת בבקשה). בכל אופן, הדמות המרכזית בסדרה היא הרופא ד"ר האוס, והוא סובל מכאבים כרוניים ברגל, כתוצאה ממוות של רקמת שריר (ופגיעה עצבית) שנגרמה מקריש דם שחסם אספקת דם לאזור ברגל (אינפארקשן). הוא מכור למשככי כאבים (ויקודין). הפרק האחרון ששודר בארץ ("גמילה") עסק בהתמכרות של האוס לויקודין. לאורך רוב הפרק הוא סבל מכאבים בלתי נסבלים בגלל שהוא ניסה להסיק לקחת ויקודין. אבל חוץ מהפרק הזה, הדמות של האוס סובלת מכאבים פיזיים ונפשיים (הוא אדם די אומלל), והוא מתמודד עם זה כמעט בכל פרק. אני חושב שההתמודדות של האוס עם הכאבים הכרוניים תהיה מעניינת עבור אנשים שמתעניינים בפיברומיליגיה (וכמובן עבור חולים במחלה).

צודק../images/Emo45.gif

זה מאוד דומה למה שיש לאוס וגם חולי פיברומילגיה מקבלים ויקודין לכאבים מאחר והם מסתובבים כל הזמן אם כאבים דומה רצח . לכן יש הזדהות אם האוס שלמרות הכול הוא עדיין נשאר מבריק ומתפקד.

randomguy

New member
המלצתי בפורום פיברומיאלגיה על הסדרה

ועל הפורום שלנו, בעקבות השיחה איתך. אני חושב לאנשים בפורום הזה יהיה מעניין לראות את הסדרה האוס ולהצטרף לפורום שלנו
זאת ההמצלה שלי בפורום פיברומיאלגיה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=672&msgid=90434105 ואני מקווה שיגיעו משם אנשים נחמדים לבקר אותנו בפורום ואולי להצטרף אלינו

תודה

למרות שאני לא ממש שם בפורום של חולי פיברומילגיה. תרשו לי אני אביבה לא משנה הגיל ואני באמת חולה בפיברומילגיה.אני מתה על הסידרה וביחוד על ד"ר האוס שאני רואה אותו אך הוא סובל וגם לוקח כדורים כאלי קשים ובכל זאת הבטחון העצמי שלא נשאר בעינו והתפקוד שלא אפלו יותר טוב זה מדהים אותי אני גם מעריצה שהוא אומר מה שהוא חושב למרות שלפעמים זה לא הכי טוב וגורם לא מעט בעיות מה שמזכיר לי את עצמי רוב הזמן ועוד דבר רפואה תמיד מענינית אותי יותר מכל דבר אחר

randomguy

New member
בבקשה אביבה! ../images/Emo9.gif

אני חושב שהסדרה במיוחד מעניינת לאנשים שמתעניינים ברפואה (כמוני). וגם כמובן לכל מי שמתעסק בתחומים שקשורים לרפואה, וגם למי שחולה ויוצא לו להכיר את עולם הרפואה מהצד של החולים. במיוחד זה יפה בעיני שהאוס הוא בעצם גם רופא וגם חולה
את מוזמנת להשתתף בפורום באופן פעיל, ולכתוב הודעות ותגובות, נשמח שתשתתפי
דרך אגב, בפרק הבא שישודר במוצ"ש, אבא של צ'ייס מגיע לביקור, והוא רופא מומחה לראומטולוגיה, ככה שאולי זה יהיה לך מעניין יותר מהרגיל.

randomguy

New member
../images/Emo13.gif יש המון מה לשפר בארץ בעוד תחומי

התמחות רפואיים. אבל יחסית אנחנו די בסדר ברמה של שירותי הבריאות, נראה לי.

כן בסדר../images/Emo45.gif

כאחת שעבדה די שנים צמוד לרופאים ממה שלמדתי פחות או יותר חסר כאן בארץ את האומץ,הסבלנות,והרצון העז להציל חיים כמו שיש להאוס. כאן מה שלא מבינים ומה שסמוי מפרשים את הסימטומים בבעייה נפשית. גם אין רצון להבין ולחקור איפה הבעייה כי רוב הרופאים מפחדים להעמיק האוס חושב רק על החולה בלבד עד כדי כך שאפילו לא אכפת לא לאבד את מקום עבודתו מה שכאן בארץ אתה רק יכול לחלום שהיה

randomguy

New member
הלוואי והיו לרופאים רבים ככל האפשר

את התכונות הטובות של האוס (מה שפירטת)
. אני גם מסכים עם מה שכתבת בקשר לזה שרוב הרופאים לא מעמיקים לבדוק ונותנים לחולה אבחון שיטחי מדי, ומה שיהיה הכי פשוט עבורם. לא התכוונתי להשוות את רופאים בארץ יחסית להאוס, אלא יחסית למצב הרפואה בעולם (בממוצע) או אפילו יחסית לעולם המערבי (בממוצע), אנחנו בכל זאת בסך הכל במצב די בסדר, את לא חושבת?

מצב בסדר../images/Emo4.gif

אפשר לומר שכן מצב בסדר. יש רופא שיותר מעניק לחולה ויש שפחות כאן בארץ נתקלתי במקרים שרק הרופא מקורב לחולה באופן משפחתי או חברי אז הוא יותר משקע וזה די עצוב.כמה וכמה פעמים פניתי לרופא מוכשר ליותר השקע בחולה ונתקלתי בתשובה שלילית וזה לא אומר שאין לנו רופאים מוכשרים כאן פשוט הם לא רוצים להשקיע.

למעלה