שרשור חדשות

carmelo

New member
הכישרון שלו מוכח יותר

ג'נינגס שחקן שאתה יודע שהוא מסוגל לדברים גדולים בליגה. אצל קלארק, לא בטוח שהכל יתחבר...

Orenseg

New member
לפי מה אתה יודע את זה?

פיזית הוא קטן וצנום, יכול להתגלות כשחקן מאוד שברירי. גם אצלו לא בטוח שהכל יתחבר, בטח כשברגעים האחרונים לפני הדראפט ואחרי הבחירה בו הוא הספיק לפתח מוניטין של הדקייס. ברור שגם קלארק פרוייקט אבל הנתונים שלו מאוד מבטיחים. סקאוטים בליגה אמרו שמבחינת כשרון הוא טופ5 בדראפט 2009.

carmelo

New member
אתה מדבר על פיזיות ואופי...

מבחינת כשרון נטו, היכולת לעשות דברים עם הכדור הכתום ביד - ג'נינגס הוא כשרון טהור, לא איזה שחקן בעל אפסייד גבוה שצריך לפתח כל מיני יסודות משחק. זה לא "שגם קלארק פרוייקט". מבין השניים, רק קלארק פרוייקט. שוב, אני מדבר מבחינת כדורסל נטו, ברור לי שהאופי והפציעות יכולים להכשיל את דרכו של ג'נינגס בליגה. אבל שוב, שנה אחרי הבחירה בג'ו אלכסנדר, לא היה שום היגיון לקחת שחקן בתבנית דומה כמו קלארק. הבאקס כן רצו משום מה רכז נוסף לצד סשנז, וג'נינגס בבחירה עשירית היה עבורם BPA ועוד בעמדת המבוקשת.

Orenseg

New member
רק שג'נינגס לא בעמדה באמת מבוקשת

אם הם מתכננים להשאיר את סשנז. אם הם לא, אז יש על מה לדבר. קלארק מסוגל להתפתח גם כ3 וגם כ4. יש לו מספיק כלים לשחק גם ליד אלכסנדר וגם ליד עמבה מוטה. הבאקס לא מחפשים שחקן כבד ליד בוגוט וסקיילס מסוגל להשתמש בקלארק כסוג של טיי תומאס. ההנחה היתה שהם מתכוונים להשאיר את V ולכן אין טעם להביא פורוורד נוסף, אבל הויתור עליו שינה את התמונה. לפי טבלת העומק של ESPN הבאקס סיימו את העונה בעמדות הפורוורד עם אלכסנדר, עמבה מוטה, ג'פרסון, V ומאליק אלן. על שלושת האחרונים הם ויתרו, ואליהם נוסף איילסובה. כרגע יש להם רק שלושה שחקנים על עמדות 3-4 בזמן שאת עמדה 1 מכסים ג'נינגס, רידנאור ו(אולי) סשנז. אם הבאקס מתכננים טרייד על רידנאור (כחוזה נגמר) או לא אמורים להחזיר את סשנז, אולי יש בהחלטה הזו הגיון. אגב, גם ג'נינגס פרוייקט עד להודעה חדשה. הוא לא הוכיח לרגע שהוא מסוגל לשחק בליגה של הגדולים. זוכר מה קרה בפעם האחרונה שהוא ניסה לשחק כדורסל מקצועני?

carmelo

New member
אתה נשמע עכשיו כמו הישראלים שקוטלים את כספי

בגלל שג'נינגס לא העמיד סטטס מטורפים ברומא, אתה חושב שהעונה שלו נחשבה ככישלון? עובדה שהוא עדיין מוקם בטופ 10 של הדראפט הזה. אני לא אומר שהוא יהיה תותח כבר בעונת הרוקי שלו, אבל כשהוא יקבל את הדקות, בהחלט אפשר יהיה לראות ממנו דברים טובים - כמו שטלפייר מאוד הרשים בעונת הרוקי שלו, אבל דווקא מאז לא השתפר. יש לו מה לשפר, אבל חוכמת המשחק כבר שם - אצל קלארק, לא.

Orenseg

New member
לא כישלון, ממש לא כישלון

אבל רחוק מלהיות שחקן מוכח. זה הכל. עד שלא נראה אותו עולה על מגרש בליגה ומוכיח את עצמו מול שחקני NBA לגיטימיים, מבחינתי הוא לא שחקן NBA מוכח.

carmelo

New member
כנ"ל קלארק

רק שלפי הנתונים ההתחלתיים, לקלארק יקח יותר זמן להוכיח את עצמו ויש לו פוטנציאל באסט גבוה יותר. מ.ש.ל.

rapgamer4ever

New member
לא אוהב את המהלך של פורטלנד

מילר באמת שחקן טוב והוא שווה כל אגורה גם בגילו, הבעיה היא שהוא לא ממש מתאים לבלייזרס. הוא עוד שחקן טוב אבל לא מצוין. הוא עוד שחקן חמישייה שלא מצטיין בשלשות. הוא שחקן שיחזק את פורטלנד אבל לא יהפוך אותה לקונטנדרית. יש לי קצת תחושה שהבלייזרס נחים על זרי הדפנה ובונים על כך שהאיכות תגיע אוטומטית עם השתפרות של הצעירים. לדעתי זו אסטרטגיה לא טובה. כל עוד אין לך לברון או דוויט בגיל 19, אתה לא תהפוך לאלופה רק אם תחכה. מילר מוסיף לפורטלנד, אבל לא מוסיף להם מספיק. ואם עכשיו הם חושבים שכן יש להם מספיק... אולי ההחתמה הזאת בעקיפין רק פוגעת בהם. מבחינת פילי לא ממש ברור מה הולך. יש להם כרגע בעיקר 2 שחקנים טובים וזהו. אבל העניין של מילר לא היה מפתיע וגם ההחלטה שקיבלו לגביו סבירה.

carmelo

New member
התחושה שלך מוטעית

אם הבלייזרס היו נחים על זרי הדפנה, למה הם הלכו קודם כל על הידו? היו דיבורים על מילר כבר אז, רק בסיין אנד טרייד כי החתמת הידו היתה לוקחת את כל הקאפ ספייס. מילר היה השדרוג הזמין הכי טוב שניתן היה להשיג בעמדת הרכז, שהיא הכי בעייתית עבור הבלייזרס. חלאס עם ההייפ המוגזם שלך סביב דווייט, הוא לא היה כזה טוב בגיל 19, בטח שלא ברמה של לברון באותו גיל. אין ספק שבתור קבוצה שהעלתה ארבעה רוקיס בעונה שעברה, שניים מהם בחמישיה ואחד שחקן שישי, בונים על השתפרות הצעירים ויש על מה לבנות. זה כאילו שבגלל ההצלחה הגדולה של פורטלנד בשנתיים האחרונות, היא חייבת למשכן את העתיד שלה (אולי גם תגיד איזה מהלכים אתה היית מבצע בנוגע לכך) למרות שבעצם רוב הסגל שלה צעיר וישתפר עם הזמן... ההחתמה הזאת בטח שלא פוגעת בנו, עדיין יש מספיק אפשרויות לשנות את הקבוצה בטריידים - בלייק ואאוטלו חוזים מסתיימים כעת, מילר יהיה חוזה מסתיים בעוד שנה-שנתיים, יש את וובסטר, באיילס ופריזבילה שניתן להעביר בהתאם לתמורה... אגב, איזה עוד שחקני חמישיה של פורטלנד לא מצטיינים בשלשות?

rapgamer4ever

New member
הם לא עושים מהלכים מספיק גדולים

בלי שינוי משמעותי בסגל גם לא יגיע שינוי משמעותי בהישגים. אנדרה מילר הוא לא שינוי מספיק משמעותי. לא יודע מה דוויט היה בגיל 19, זה באמת לא קריטי. מה שכן הוא הוכיח את עצמו כשחקן שרוב השיפור של הקבוצה הגיע כתוצאה משיפור היכולת האישית שלו. אם גיל 19 מפריע לך אז תחליף אותו בגיל 20 או 21. גם אם הוא לא לברון, הוא מספיק טוב כדי שהשיפור שלו יהיה הגורם המרכזי בהפיכת אורלנדו לקונטנדרית. בפורטלנד אין אף שחקן שנתן סיבות טובות להאמין שיוכל לעשות את זה גם הוא. בפורטלנד אין מומחי שלשות בחמישייה... גם רוי וגם באטום מסוגלים לקלוע אבל הם לא יוצאי דופן בתחום. לא יודע מי הטוב מביניהם, אבל אף אחד משניהם בינתיים לא ממש מפחיד בקליעה שלו. רודי לדוגמה הוא כזה שכן.

carmelo

New member
עד העונה היו סימני שאלה סביב דווייט

בקשר ליכולת שלו להוביל קבוצה. האמת היא שעדיין יש לו לאן להתפתח כגו-טו-גאי, כנ"ל למג'יק עצמם מבחינת ההליכה אליו פנימה. אני חושב שרוי לא נופל ממנו בקטגוריית הפרנצ'ייז פליירס. לא אוהב לצטט את הולינגר, אבל היתה לו השנה כתבה שבה הוא צירף את רוי לשביעיה שכוללת את לברון, ווייד, קובי, פול, הווארד ודאנקן - "שבעת המופלאים". שבעת השחקנים שמסוגלים להוביל קבוצה עד הסוף, עם הצוות המתאים מסביב, כמובן. בעונה השניה שלנו דווייט הוכיח את עצמו כפרנצ'ייז פלייר? לא. אז בוא נחכה לעונת הסופמור של אודן. אתה צודק שרוי ובאטום לא "מצטיינים בשלשות", לא שמתי לב לניסוח הזה...אבל הם עדיין מסוגלים לקלוע משם בניגוד למילר, אז לא צריך לשים אותם באותה קטגוריה. מה שכן, עם מילר בחמישיה בהחלט יש קייס חזק יותר עבור וובסטר, שהוא תואם את הגדרת "מפחיד בקליעה שלו". יש מצב גם שאלדריג' יפתח קליעה מחוץ לקשת השנה. ושוב, אני מזכיר לך את החתמת הידו שנועדה להיות המהלך הגדול...לא הספקת להגיב עליה לפני שהוא החליט ללכת לטורונטו, אבל אני מניח שזה היה מספק אותך יותר; ואולי ממילסאפ אתה לא מחזיק יותר מדי, אבל מבחינת גיל ועיבוי הסגל בכשרון, זה גם היה מהלך גדול שלא צלח.

rapgamer4ever

New member
אז?

היו סימני שאלה, זו לא הייתה עובדה. אבל היו סיבות טובות להאמין. בפורטלנד אין שחקן שיש סיבות טובות להאמין שיהפוך לכזה. גם לא אודן. מהולינג'ר אני מתעלם... רוי לדעתי שחקן מצוין אבל פחות טוב מכל אחד אחר באותה רשימה. וגם מבודדים אחרים שלא ברשימה.

carmelo

New member
אז מסתבר שאתה לא עד כדי כך מחזיק מרוי...

ודווקא אני כן כולל אותו ברשימת השביעיה הזאת, לא משנה מי יותר טוב ומי פחות. רוי לדעתי הוא גרסה פחות אקפלוסיבית ומוכשרת של ווייד, עם אופי של דאנקן. בהחלט שחקן לבנות סביבו, לא פחות מהווארד. לא באתי לציין את הולינגר כסמכות גדולה, אלא סתם שלקחתי את רעיון השביעיה ממנו ואני מסכים איתו בזה, בלי שום צורך להוכחה עפ"י סטטס ומדד הPER המציק שלו. לא רואה סיבה שרוי-אלדריג'-אודן לא יהיו טובים כמו הידו-לואיס-הווארד; ולגבי השחקנים המשלימים, אז גם מילר-רודי-באטום-פריזבילה לא נופלים מאלסטון-נלסון-פייטרוס-גורטאט, ולבלייזרס יש עוד כמה כלים בארגז לעומת אורלנדו אשתקד...

rapgamer4ever

New member
רוי ופול הם היחידים שעדיין לא הגיעו ממש רחוק

פול הגיע יותר רחוק מרוי והציג יכולת אישית גבוהה יותר. לדעתי לא קשה להכריע אובייקטיבית שרוי עדיין לא בשורה אחת עם כל האחרים. זו הבעיה- גם אם הצוות המסייע של רוי יהיה טוב כמו זה של הווארד, זה לא מבטיח שפורטלנד תוכל לקחת אליפות. לדעתי רוי אחד מ-10 השחקנים הטובים בליגה. זה לא מובן מאליו ולא כל אחד חושב שהוא כזה. אבל הוא לא יותר מאחרים בעשירייה.

carmelo

New member
יש לך טיעונים של עורך דין

הכל אצלך נסיבתי כ"כ...אז הווארד הוכיח את עצמו רק השנה כפרנצ'ייז פלייר? פול בעיני סחב את ההורנטס מספיק רחוק, הם כמעט הדיחו את האלופה ברבע גמר המערב לפני שנה. רוי סה"כ 3 שנים בליגה וכבר סחב את הקבוצה שלו הרבה מעבר לציפיות. לא הכל חייב להיות כזה אובייקטיבי ולפי קנה מידה של "עד שלא יוכח אחרת"...כל מי שרואה את רוי מתפקד בקלאץ' יודע שזה שחקן שיעשה דברים גדולים גם ברמות הכי גבוהות של הפלייאוף.

rapgamer4ever

New member
בהחלט שדוויט הוכיח את עצמו רק השנה

לפני זה לא הייתי יכול להיות בטוח שקבוצה שנבנית סביבו יכולה לקחת אליפות. גם בעיני פול סחב את ההורנטס מספיק רחוק, כי היכולת שלו הייתה משהו יוצא דופן והם לא עפו ממש מוקדם. רוי יעשה דברים גדולים גם ברמות הכי גבוהות. גם בילאפס. וגם עוד שחקנים שעדיין לא נמצאים באותה שורה עם הטופ של הטופ בליגה. אני לא אומר שרוי נופל מפירס או ממלו או מדרון כי הם עברו סיבוב והוא לא. אני אומר שאני לא רואה בינתיים סיבה לראות אותו רמה שלמה מעליהם, איפה שנמצאים שאר השחקנים שציינת.

bostonForever

New member
איזה יופי של החתמה!

אחד הרכזים הטהורים הטובים בליגה. בדיוק המשבצת החסרה בפאזל של פורטלנד ובמחיר סביר ביותר. לדעתי הם הופכים לאיום המשמעותי ביותר על לייקרס/ספארס במערב, ובמרחק טרייד על אחד מאינסוף ה SF שלהם מלהפוך לקונטנדרית ראויה.

carmelo

New member
אני מרוצה

במיוחד מהתגובה של אורן, שסופסוף לא הופכת את פריצ'ארד לכזה גאון P: לפני שנדבר על "הקיץ הגרוע" שלו, בואו נדבר על מילר. קודם כל הוא הגיע בתג מחיר מצויין, אני עוד רציתי להביא אותו עם משכורת של 10 מיליון שהוא רצה, אבל רק לשלוש שנים. אז קיבלנו אותו במחיר זול יותר ולשנתיים-שלוש בלבד. אז הוא בן 33, אבל רחוק מלדעוך וחתום לטווח קצר. הוא האיירון מן הבולט בליגה כיום - החמיץ רק 5 משחקים במשך כל הקריירה! הוא מאז ומתמיד היה אחד הרכזים האנדרייטד בליגה, לדעתי. בעונת 2002 הוא הוביל את הליגה באסיסטים, עם 11 למשחק. אחרי 3 עונות בקליבלנד הגרועה של תחילת המילניום ועוד אחת בקליפרס, הוא הגיע לדנבר והוביל את קבוצת הינוקות שלהם (מלו בעונת הרוקי) לפלייאוף, שנה אחרי עונת הטנקינג שלהם. איזו שכונה נהיתה שם מהרגע שהוא הוחלף באייברסון, כולנו יודעים. בפילי, באותו זמן, הוא לקח חבורת נגרים ובמשך שנתיים וחצי הפך אותם לקבוצה הכי אובר-אצ'יברית בליגה, כולל שתי הופעות בפלייאוף וכמעט הדחה הפתעה של אורלנדו. בפלייאוף האחרון, כמו בכל העונה, הוא היה השחקן הכי יציב של הסיקסרס. נכון, הוא לא קולע שלשות אז הוא כביכול שילוב גרוע לצד רוי ואודן. אבל זאת מיסקונספציה שהושרשה הרבה בגלל השימוש המוגזם של נייט ברוי. הפכנו ככה לאחת הקבוצות הצפויות בליגה, כשלקראת סוף העונה ובפלייאוף עצמו, הגנת היריבה פשוט השקיעה את כל משאביה בלחץ על רוי עוד מחוץ לקשת השלוש. בלייק הוא רכז נחמד, אבל לצד רוי הוא הפך בעיקר לקלעי שלשות, וכשהכדור בידיו אין לו ממילא יותר מדי דרכים לאיים על הסל - סחט 75 זריקות עונשין בלבד השנה (4 מהן היו הטכניות הידועות לשמצה שפיספס מול הקליפרס...). אנדרה מילר סחט 409 זריקות עונשין לעומתו, ממוצע של חמש למשחק. אז עכשיו יש לנו עוד שחקן חוץ שמסוגל לאיים על הטבעת, וזה גם לא שאין לו טווח קליעה - מצדה הפנימי של קשת השלוש והלאה, הוא מדייק באחוזים גבוהים מאוד, קלע ב46-49% מהשדה מאז אמצע העשור. הוא לא משהו בהגנה, אבל כך גם בלייק. הייתי שמח להשיג את היינריך, אבל האופציה הזאת לא נראית ריאלית כפי שהולינגר מציג אותה (תמורת אאוטלו?...). מה גם שמבחינה התקפית, היינריך היה מתופקד אצלנו בדומה לבלייק. זה אולי נשמע כמו טיעון עקום, אבל זה שלמילר אין קליעה משלוש יכפה על נייט לשנות את ההתקפה השבלונית שלנו. מילר גם טוב יותר במגרש הפתוח, אם כי אני עדיין לא רואה אותנו רצים עם החמישיה הראשונה. אולי בליין אפ של מילר-רודי מאחור. מה שמביא אותי אל רודי, שאמור לעלות כרכז מחליף בעונה הקרובה. אבל בפועל, הוא יעלה ראשון מהספסל במקום מילר, ואז רוי יתפקד כפליימייקר העיקרי. זה גם יהיה הצמד שיסגור לנו משחקים, כי אני מסכים שברגעי הקלאץ', צריך לשים את הכדור בידיים של רוי ולהקיף אותו בקלעי שלשות. אבל במשך משחק שלם? זה סתם שוחק אותו והופך אותנו לצפויים. רוי מסוגל לתפקד טוב גם בתנועה בלי כדור, הוא עבד על זה כבר לפני שנה אבל עוד לא זכה לשחק עם רכז שיאפשר לו לבטא זאת בארסנל ההתקפי שלו. והכי חשוב - מילר יוכל לשלב את אודן בהתקפה שלנו (לפי פריצ'ארד, הוא כבר מכיר היטב את השיטה). רוי מספיק טוב כדי להסתדר עם כל רכז, זה אודן שצריך למצוא עבורו סדרן כדורים מתאים. אומנם קיוויתי שמילר יגיע אלינו בסיין אנד טרייד תמורת בלייק ו/או אאוטלו כדי לשמור על הקאפ ספייס, אבל כעת יש לנו את האופציה להעביר את בלייק, אאוטלו, אולי גם וובסטר ובאיילס אם התמורה תהיה בהתאם.

Orenseg

New member
ברור שנעשה שימוש מוגזם ברוי

אבל הצירוף של מילר לא יהפוך אותו לריפ המילטון. הוא עדיין יצטרך את הכדור ביד, וכשהכדור ביד של רוי מילר כבר לא אפקטיבי. העונה מילר קלע 40.6% מ2 מחוץ לצבע (ג'אמפרים ל2), ו53% מהזריקות שלו הגיעו משם. אם משווים לרכזים אחרים בליגה, אז זה אחוז זהה לקונלי ונמוך מהאריס, סטאקי, ביבי, פלטון(!), TJ פורד, טוני פארקר, רידנאור, רוז, CJ ווטסון, בנו אודריך, חוזה קלדרון, ג'ארט ג'ק, מו וויליאמס, דרק פישר, סטיב נאש, ג'ייסון טרי וג'אמיר נלסון. באמת לא היה עדיף להביא את מייק ביבי על חוזה כזה? אני פשוט לא רואה איך מילר מסתדר שם, בטח כשביילס שוב נקבר על הספסל. לפחות בעונה הבאה הוא חוזה נגמר (אופציית קבוצה בעונה השלישית).

carmelo

New member
לא, ביבי חור בהגנה והיה משחק כמו בלייק

לא כל התקפה שלנו חייבת לעבור דרך רוי. השנה, כשהכדור היה בידיים של בלייק והוא ניסה ליצור משהו, זה בדר"כ לא הסתיים טוב. עכשיו יש לנו גארד יוצר נוסף. מה גם שרוי מתעורר בדר"כ במחצית השניה, ובמיוחד לקראת הרבע הרביעי ובמהלכו. אז מילר יהיה דומיננטי יותר במחצית הראשונה, ידאג להכניס את אודן ואלדריג' לעניינים. מילר היה העונה בפילי אחד הבולטים בהתקפה. הוא שיחק לצד איגודאלה, שפחות מוכשר מרוי; יאנג שנופל מאלדריג'; גרין ודלמברט הנגרים...אז כשאתה מביא סטטס, תביא גם את הקונטקסט... כמו שבאיילס נראה בליגת קיץ, הוא יצטרך לעבוד קשה מאוד כדי לצאת מקבורת הספסל שלו...אני גם בטוח שנראה עוד טרייד שיפנה את העומס ברוטציה, בלייק לא ישאר לדעתי. אבל כן, גם בין מילר-רוי-רודי חלוקת הדקות תהיה בערך 36 לרוי, 30 לשניים האחרים...ובזה באיילס יצטרך להתחיל לנגוס. אז להביא את ביבי, זה המהלך שהיה מונע מבחינתך את הקיץ "הגרוע" של פריצ'ארד? ביבי הוחתם לפני שגם הלכנו על מילסאפ, למיטב זכרוני...

למעלה