שרשור חגים

rigoletto111

New member
שרשור חגים

איך אתם מתכוונים לעשות את החגים הנוראים הבאים עלינו לטובה? לצום ביוכ"פ? לשיר "היום הרת עולם" ב"ריפראף"? להיות עם המשפחה בסוכות? או להיעלם הכי רחוק שאפשר?

stאסתי

New member
ראש השנה כנראה במרכז

אצל ידיד. יו"כ..עוד לא הוחלט אבל בטוח לא בבית. לא מסוגלת לסבול עוד שנה של יום שלם בבית כנסת כבר הצעתי שנעשה משהו כולנו ביו"כ

stאסתי

New member
יש עזרת נשים?

יש שירה בציבור? אני רוצה לראות פירוט נראה הזמנות מי יהיה המופע האומנותי?(אפשר לנגן לכם על מסרק?) ואז נראה:)

החגים... נושא כאוב אצלי

אני שונאת חגים, אמא שלי מעבירה לנו כל הזמן ש"לא-משנה-מה-אתם-מרגישים, העיקר-שניראה-כמו-משפחה". תמיד מישהו בוכה אצלנו בחג, בגלל אמא שלי בעיקר, שכל כך אכפת לה שנהיה כולנו יחד, ולא אכפת לה מה אנחנו מרגישים. העיקר שניראה טוב כלפי חוץ מול האורחים שנמצאים אצלינו. אווירה משפחתית מזויפת ומגעילה. לא אוהבת את החגים בבית. לצערי אני עדיין בגיל (אוטוטו 17) שחייבים להיות בבית, חייבים ללכת לתפילות בבית כנסת של הקיבוץ וחייבים לקנות בגדים חדשים לראש השנה ("ואם אין לך כסף, אני אשלם לך על חצאית חדשה, העיקר שיהיה לך משו חדש"). אני לא מתחברת לחגים האלו, אולי בגלל שיש לי יומולדת בשמחת תורה, וכל שנה מחדש אני שמה לב לעוד שנה שעברה ושלא מצאתי פתרון איך לצאת מהמצב המעצבן שאני חיה בו. עוד שנה שהמצב הזה נמשך. שנה שלמה... וכל יומולדת, אני שוב אבקש שהדברים ישתנו, עם חיוך קטן בלב, בידיעה שעוד כמה שנים אני אגיע לגיל 18... את יו"כ האחרון לא צמתי, בלי ידיעת ההורים שלי. שתיתי כל החג, אבל לא אכלתי. הלכתי לתפילות המגעילות והלכתי לשיעורי תורה שהיו לנו במשך החג, במרמור רב, ובידיעה שאני לא צריכה להיות במקום הזה. מפחידה אותי עכשיו הידיעה שכל מה שהיה פעם, לפני קצת פחות משנה קרוב אלי שוב...

חייקה

New member
אני יאוכל תפוח בדבש

שאני לא אוהב נס שהשנה שופר רק יומ אחד אז פחות משהו

חייקה

New member
ואשליך את העברות על הדגים

מסכנים איפה האגודה לצער בעלי חיים כל כך הרבה עבירות אשליך עליהם שהם ימותו רק מעבירה אחת שלי אולי המ יעשו

R a c h e

New member
אני חוגגת כדת וכדין, או.....

מה שנראה לי כדין: ראש השנה - עבודה, עבודה, עבודה ועוד עבודה......(לפחות לעשות קצת כסף....) יום כיפור - בית/עבודה אשמח לארח את מי שירצה*, לפחות לארוחות...... סוכות - בירושלים עם כל המשפחה (אלא אם גיסתי תלד ואז אחי לא יהיה...) חול המועד - חוזרת לאילת, עדין לא יודעת באיזה יום, מקווה שיש לי איזה יום-יומיים** להיות ב"צפון" (=י-ם/ת"א....) שמחת תורה - שוב, עבודה וכו'..... למחרת החגים יוצאת לחופש לשבוע וחצי, אמורה לכתוב עבודה ומקווה להיות גם במרכז. *אשמח אם מי שמתכננן להיות כאן ביו"כ, יודיע לי..... **מישהו חשב על מפגש פורום בחוה"מ הבעל"ט........? רחל

אין מבגש בירושלים?

בכל מקרה, בר"ה אני בקרלין, כמה שאוכל לשרֹד. אחר כך - נראה. יו"כ - בהתלבטֻיּות. אולי אפִלּו לא אצום. נחיה ונראה. סֻכּות - מבין שאהיה כמה ימים אצל ההורים. מה גם שיש לאבא שלי יומֻלּדת 50, אז בכלל... כך או כך - שוב, מקוֶּה שיתארגן בירושלים משו בר"ה.

isackris

New member
עדיין לא יודע איפה... יש מבחר הצעות

גמני מאוד אשמח לפגוש אתכם

דסדס

New member
../images/Emo5.gif בעעעעעעע

ניראה לי ראש השנה המחלה שלי תעשה "קמבאק" ופתאום אני יהיה מסכנה מכדי ללכת לבית הכנסת... יום כיפור אני לא מתכוונת לצום.... וידיד שלי שוטר אמור לעשות משמרת בניידת כל הלילה והזמין אותי להצטרף אליו ולארח לו לחברה... הצעה מפתה מאוד לברוח עם המשטרה ביום כיפור!! עדיין אין לי פתרון לגבי איך להעלם מבית כנסת כל היום... הרי אני לא רוצה שיחליטו להשבית אותי שם כי יחשבו שאני באמת חולה.... סוכות המשפחה נוסעת למשך שבוע לצפון (קרוב לקצרין כניראה) וכניראה שאני אצטרף אליהם... כניראה אבל שליומיים אני אטייל עם חברה שלי גם בצפון אבל זה עדיין לא סגור... בקיצור... כניראה שהשנה אני אצליח לברוח מהחגים האלא!!

קדחת החגים

שבע מקומות רבים על הזכות לארח אותי בראש השנה הבעל"ט (ועוד לא ספרתי את משפחתי המאמצת). אין לי מושג מה אעשה עם זה. אולי בסופו של דבר אמשיך לעבוד (ובכלל - אני שונא שנים חדשות. זה תמיד נותן לי את התחושה שבזבזתי עוד שנה). יום כיפור? לא יודע. הצעתי לפני כמה ימים לעשות כל נדרי על החוף. נראה מה ייצא מזה...

isackris

New member
מה לעשות ולא כולם חיים בגן עדן שלך.

יש כאלה שבשבילם שנה חדשה זה עוד שנה שלימה שהם שרדו ... לא סיבה לחגוג?

למעלה