שרשור השאלות לנוירולוג ד"ר עדי אדר

zivadina

New member
לקראת כתה א' / ש מ י ם ל י

יהונתן שלי הוא כיום בן 6 וחצי, הוא נוטל רייטלין מזה כשנה וחצי.. הייתי היום איתו בריפוי בעיסוק, שכחתי לתת לו את הכדור, כשבאתי לקחת אותו התנצלתי בפני המרפאה כי שכחתי לתת לו כדור, היא אמרה שהיא בכלל לא הבחינה בכך וכי התנהגותו לא הייתה שונה מהפעמים בהם הגיע עם כדור.. אני מרגישה בבית שהוא נורא התבגר, השתנה, ירד מאוד ברמת ההיפריות שלו.. יש לו תור בחודש הבא בע"ה אצל ד"ר קיי..כיום הוא נוטל 10 מ"ג רייטלין פעם ביום, לקראת כיתה א' איי'ה רציתי להעלות את הכדור לטווח של 8 שע', רציתי לדעת לאור ההשתפרות במצב שלו האם כדאי להמשיך לו את הרייטלין? מה שאני חוששת מאוד הוא שכרגע הוא עולה לכיתה א' ואם אפסיק את הכדור אולי ייגרם לו נזק, מה דעתכם? שלחתי אותו לגן גם כמה פעמים בלי כדור ונאמר לי ע"י הגננת שהוא נורא משתדל להתנהג יפה..החששות שלי הם בעיקר לקראת כיתה א' שהוא לא יוכל להיות רגוע 8 שע' בכיתה..יש למישהו עצה? שבת שלום נטע

mazy

New member
האלידול בגיל ההתבגרות

האם שימוש ממושך בהאלידול בגיל ההתבגרות עשוי לגרום לאין אונות בהמשך, או לשינויים כלשהם בהתפתחות המינית? בני בן 13 לוקה בטוראט, נוטל האלידול 2 מ"ג ביום בשנה האחרונה.

תורקיז

New member
תסמונת טוראט

בני בן ה- 7 תלמיד בכתה א'. מאובחן מגיל 4 בערך כ- ADHD כשאחת התופעות המרכזיות היא שטף מילולי אין סופי. חשוב לציין שמקבל קונצרטה 18 מ"ג כבר מתחילת גן חובה. אחת מתופעות הלוואי היא שבני המקסים סובל מדחייה חברתית. המורה לפעמים מתלוננת שהכדור לא מספיק משפיע. גם בבית לפעמים אנו לא מרגישים רגיעה מספיק גדולה. בהתייעצות עם נוירולוג - דר' זמיר - לאחר שניסינו בהמלצתו את הרטלין SR שנכשל חרוצות, ולאור הקשיים הגדולים חברתית הופננו על ידו להתייעצות עם פסיכיאטר ילדים. במהלך השנה נעזרתי בפסיכולוגית בית הספר שניסתה ללמד אותי להכניס שליטה חיצונית בחייו במטרה שאח"כ יוכל להסיק מכך עניין של שליטה פנימית בדברת. האמת, היה מאוד קשה ועדיין ולא ממש הצלחנו במגמה. לקראת סוף השנה המליצה הפסיכולוגית שהמשפחה תלך לטיפול משפחתי כדי לעזור לנו להתמודד עם הקשיים. כמו כן התייעצתי עם יועצת בית הספר אשר לראשונה העלתה את השאלה והרעיון כי בני סובל בנוסף מתסמונת טוראט. האמת, הופתעתי מאוד. מהמידע שידוע לי לסובלים מתסמונת זו אין רגע דל. לעומת זאת כשהבן שלי עסוק נניח בצפיה בטלויזיה, או במחשב בדרך כלל הוא שקט ולא משמיע קולות. בכלל בבית אנו יודעים שהוא רק מדבר בלי הפסקה ואי אפשר לעצור אותו ורק לאחרונה נודע לי מבית הספר כי בכתה הוא משמיע קולות. בקיצור, מה עושים? למי פונים להתייעצות? אמא דואגת. (שהזיהוי תורקיז ב- ת' הוא בשל העובדה שהטורקיז בט' כבר תפוס בתפוז.)

gilaa

New member
טוראט

תסמונת טוראט מאובחנת ע"י טיקים מתחלפים זה יכול להיות דברת קולות במשך שנה יש פורום תסמונת טוראט במידה ויש תסמונת טוראט לא מטפלים ברטלין

שלום לכולם!/ Jackass Girl

לפני כבערך חצי שנה עד 8 חודשים (לא זוכרת ממש) הלכתי עם אימא לנוירולוג ואובחנתי כ-ADD. קיבלתי כדורים לשיפור הריכוז שנקראית NITAN ובעברית "ניטן" שמיוצר ע"י: רקח תעשית תרופות בע"מ. הוא בא בקופסא ירוקה. לקחתי אותם במשך שבוע והפסקתי. עכשיו, אני לא ממש אובחנתי כ ADHD אבל יש כמה דברים שאני סובלת מהם: קשה לי ללמוד יותר מ-20 דק' ברצף ללא הפסקה באמצע, אם מישהו מדבר איתי הרבה זמן אז לאחר כמה דק' אני פשוט לא שומעת אותו כאילו אני שומעת אבל לא מקשיבה..אני מתחילה לחשוב על דברים אחרים, לפעמים קשה לי להירדם, בכיתה אני לא תמיד מרוכזת, אני יכולה לקרוא ספר שלם אבל לא באמת להבין מה קראתי כלומר תוך כדי קריאה לחשוב על דברים אחרים, אם אני איכשהו מצליחה ללמוד משהו בכיתה ולהתרכז קצת אז פתאום קופץ לי משהו אחר ואז אני מאבדת את הריכוז תוך שניה, במבחנים אני מתחילה להילחץ יום לפני. אני לומדת את כל החומר ואני יודעת אותו אבל אני כל פעם חוששת שאני ישכח אותו וזה מתלחיץ אותי עוד יותר. מה שמקשה עליי להתרכז במבחן. אמרו ל שכנראה יש לי חרדת מבחנים ואולי כדאי גם שאני יעשה איבחון על מנת לקבל הארכת זמן כי כשאני מקבלת את המבחן יש לי מין בלקאאוט לכמה דק' שאני פשוט לא זוכרת כלום מהחומר ואז לאט לאט זה חוזר אליי. מה שאומר שאני מתחילה מבחנים רק אחרי 45 דק'. אני שמעתי שהפרעות קשב וריכוז הן מאז שילדים קטנים אבל לא לא היו שום הפרעות כאלו כשהייתי קטנה. אני גם לא הייתי דיסלקטית. ההפרעות קשב וריכוז התחילו רק מהשנה או משנה שעברה. אז מה יש לי בעצם? זה יעבור עם הזמן? אולי זה סתם בגלל שזאת השנה הראשונה שאני עושה בגרויות?

חגית35

New member
תרופה חדשה Cymbalta אלי לילי???

אודה על מענה לשאלתי זו על תרופה חדשה הנקראת Cymbalta (ראה הקישור)

ריטלין ..קשב וריכוז ..

הבנתי שריטלין עוזר לילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז להתרכז וללמוד .. הבנתי גם את פעולתו הכימית של הריטלין .. שאלתי היא האם הגוף לא "מתרגל" הופך "לעצלן" ולא מנסה לפתח את אותה יכולת לבד ..? האם יכולת ריכוז זאת תהיה חסרה תמידית? איני שואלת על התמכרות לתרופה כי הבנתי שהיא משפיע לפרק הזמן הנחוץ ולא מעבר לכך ... תודה מראש על התשובה

Koki1981

New member
שלום

אני בן 22 משתמש בקונצרטה.לפעמים אני צריך ריכוז של 4 שעות אז חשבתי להשתמש ברטלין רגיל. (ובכלל בזמנו שטופלתי ברטלין סבלתי מדכאון אז אולי בגלל זה הוא קצת נתן הרגשה רעה אבל כרגע שאני מטופל באפקסור המצב ישתנה) שאלתי אם הרטלין הרגיל לא יפגע ברמה שנבנתה בדם מהקונצרטה?

zivadina

New member
אלוהים הוא ADHD- שי לד"ר אדר ולכולם

העתקתי מן הפורום השכן: אלוהים הוא ADHD. • הוא מאוד יצירתי כאילו שכל הזמן משעמם לו... • כולם מבינים שהם לא מבינים אותו אבל עדיין מכניסים לו מילים לפה. • בשנה של דור המבול היה לו ריבאונד רציני – ככה זה כשמתחילים לקחת ריטלין ... • אם יש משהו שהוא לא סובל זה רעש אבל אין מצב שהוא יהיה בשקט ... • הוא אימפולסיבי – רק תעצבנו אותו ותראו ... • הוא שומע את כולם כל הזמן תוך כדי קריאה בספר-"ג'ין אוסטין" וסריגת כיפה . • כשהוא מתרגז כולם מרגישים את זה במיוחד אלו שקרובים אליו. • הוא עושה טעויות שנובעות מחוסר תשומת לב (בשביל מה הוא היה צריך לתת לנו זרת ברגל ? הא ? הא ? ! ) • בפעם היחידה שהוא כתב משהו הוא כתב את זה על אבן התיאש ונעזר בשכתוב ... • הוא לא מבין מה כולם רוצים ממנו אבל ממשיך לנסות ... • הוא מאבד דברים כל הזמן וחושב שהכלבה שלו גנבה לו אותם ... (אטלנטיס, משולש ברמודה,הספר השני של אריסטו ...) • הוא לא מסודר - ראיתם פעם מפה של העולם? • הוא כל כך מעופף עד שחושבים שהוא גר בשמים. • כתבו עליו הרבה ספרים – אבל הוא אף פעם לא טרח לקרוא אותם בטענה שהוא לא יכול לקרוא ספר שבו יש יותר חוקים ממספר העמודים בו (קשה לו להודות שזה פשוט ארוך מאוד מאוד מאוד....) • לפעמים הוא עושה דווקא ומתנהג בדיוק להפך ממה שמצפים ממנו, שזה בדרך כלל לעשות את מה שהיו מצפים ממנו אם לא היו מצפים ממנו שהוא לא יעשה את מה שמצפים ממנו ... • תמיד אמרו לו שהוא לא כמו כולם (לא שצריך, אבל הוא שוכח את זה כל הזמן ... ) • כל דבר אומרים לו לפחות פעמיים ומאוד לאט (עדיף בשקט)... • ראיתם פעם את הקיר שלו? - זה כל מה שנשאר מהבית שלו , מרחף אחד ...

LINKING5

New member
שלום רב.

מה ההבדל בין רטאלין לבין תרופות אחרות כמו קונצרטה? האם ההשפעה של רטאלין היא יותר גבוהה?

Yigal83

New member
ADHD ברמה בינונית-תרופה: כן או לא?

זוהי הפעם הראשונה שלנו בפורום... שלום לרופא ולכולם! הבת שלנו בת 9, מאובחנת ADHD ולקויית למידה. בכיתה אין תלונות על התנהגותה אבל במרכז הלמידה מתקשים לעבוד איתה בגלל חוסר קשב ותנועתיות. נסיון בריטלין הראה שיפור קל בלבד. הרופאה ממליצה לתת ריטלין. כדאי או לא?

דבדבן2

New member
מי יכול להסביר לי למה אסור שוקולד

אני שמעתי שאסור שוקולד והבעל שלי קונה ואני כל הזמן אמרת ילדים על תאכלו שוקולד רק קוביה ואם כל כך אוהבים ואני צריכה להסביר לבעל שלי למה אסור לאכל שוקולד הילדים שלנו 6 -8 . תודה מכל הלב

שוקולד? לא לא לא לא ../images/Emo3.gif ../images/Emo3.gif ../images/Emo3.gif

שלום לך!
מדוע אסור לאכול שוקולד? כי שוקולד גורם לעששת שיניים וכן עלול לגרום להשמנה. בברכה! דר עדי אדר ובוודאי תשאלי : רגע, דר', מה עם היפראקטיביות לאחר אכילת שוקולד? והתשובה היא : תוארו ילדים אשר אכלו שוקולד, פיתחו עששת וכאבי שיניים ועקב כך פעילות יתר ... אין הוכחה מדעית ששוקולד גורם לפעילות יתר לכן ומכיוון שהילדים ישנים בשעה זו אגלה לכם סוד קטן - שיאכלו שוקולד כאוות נפשם !- רק שיקפידו לצחצח שיניים!!! יתכן שהתשובה מעט הזויה - עם זאת היא נכונה לגמרי ובכל זאת השעה מאוחרת.... בברכה!
דר עדי אדר

דבדבן2

New member
ד'ר את כל התורה קלקלתה ברגע אחד

כל הזמן אני אמרת אל תאכלו שוקולד וכולם צוחקים אלי תראי את הילדה שלך אכלה שוקולד ונרדמה איזה היפר זה עושה לה . אני עובדת בחינוך מיוחד וגם שמה אנחנו לו נותנים להם שוקולד למריחה כי אמרים לנו לזה עושה פעילות יתר . לגבי הילדים שלי ילדים מאוד רזים הם אתה אמר שמותר לאכול שוקולד אם כל כך ישמחו אם בכל ה מצחצחים שינים. נ.ב. מה אם קולה זה מותר ?

ריטלין + עצלות

בני בן 15 מקבל ריטלין (8 שעות) 20 מ"ג מזה 4 חודשים. השיפור בביה"ס מורגש היטב: הוא שקט ורגוע בשיעור, לא מפריע ואפילו נמצא שם. מתעניין מגיב ויש תחושה שהוא חוזר לעצמו (היתה ירידה מאוד דרסטית שבעקבותיה נגשנו לאבחון והיה חשד קליל שהוא בעל הפרעת קשב וריכוז, אך בעל IQ מאוד גבוה ועבר את כל המבחנים בצורה מאוד מרשימה... ולשאלה: מעבר לשעות ההשפעה של הריטלין הוא לא עושה כלום בקשר ללימודים. לא מכין שיעורי בית, לא מגיש עבודות ולא מתכונן למבחנים. מה אפשר לעשות בנדון? האם כדאי לעבור לקונסרטה?

galia k

New member
מסגרת מתאימה לבני

בני עולה לכתה ח' ,ואנו מחפשים לו מסגרת של פנימיה שתתאים לו,הוא סובל מבעיות קשב וריכוז קשות ,ונוטל 40 מ"ג ריטילין SR,בני ילד חכם ביותר ובעל איטליגנציה גבוהה,יש בו אכויות רבות ,אך בישובנו הוא די מבודד חברתית בגלל בעיות אלימות ,ולכן הוא לדעתינו זקוק למסגרת יותר חמה וממלאת אם יש לך המלצה כל שהיא אודה לך מאוד.

נושא של תופעות לואי

מקריאה לגבי הנושא בפורום, התחושה היא שאין מה לדאוג- יש תופעות לואי, אפשר לטפל בהן. גם בנושא הגדילה סך הכל אין עצירה משמעותית. בשיחה עם מישהי שמטפלת ברפואה אלטרנטיבית (גם עם רקע לימודי במוסדות רישמיים ומוכרים), היא טוענת שטיפלה בילדים שלקחו ריטלין וסבלו מאוד מתופעות של- עצירת גדילה משמעותית. חרדות אובססיביות מסוג של- לא לדרוך על פסים. מה דעתך?

נושא של תופעות לוואי

שלום לך!
בוצעו מחקרים רבים על נושוא הגדילה ונטילת ריטלין ואין הוכחות מדעיות מוצקות שקיימת הפרעת גדילה עקב נטילת ריטלין. איננו יכולים לקחת מקרים אנקטודלים ולהתייחס אליהם כאל כלל - כלומר אם מישהי טיפלה בהפרעת גדילה שנגרמה כביכול על ידי ריטלין אין בכך משום אמת מדעית אלא תחושה סוביקטיבית שלה ואני שמח שנגרמה לה תחושה טובה (מעניין איך היא טיפלה בהפרעות גדילה בשיטות אלטרנטיביות). כמו כן אין מתן ריטלין גורם להפרעות אובססיביות. מאידך יתכנו בהחלט הפרעות אובססיביות כחלק מתסמונת רחבה יותר (כגון טורט) הכולל הפרעות קשב וריכוז וכן אובססיות. בברכה,
דר' עדי אדר

למעלה