שרשור השאלות לנוירולוג ד"ר עדי אדר

בעיות התנהגות/anatdav

בני כמו שכבר כתבתי מקבל את הריטלין LA (ואני אבדוק עם הפסיכיאטר שלו לגבי הגלת המינון) עם הכדור הוא יחסית רגוע, למרות שעדיין יש בעיות התנהגות. כל מגע של ילד אחר הוא מפרש כמכות ומייד מתחיל בתגרה, עושה כל מיני מעשים, ואחר כך אומר: "שלא היה בכוונה" בהתחלה הייתי מוותרת לו, אבל החלטתי שלמרות חוסר השליטה אסור לי לתת לו לגיטמציה להתנהגות כזאת. למשל בבית הוא לא מפסיק להציק לאחיותיו, אם זה מילולית וגם במגע. מה עושים??????????????????. מאד קשה לי שהוא כל הזמן אומר בלי כוונה, וכמה שאני מנסה להבהיר לו שצריך לחשוב לפני מעשה כי הוא יכול לעשות נזק לילדים אחרים. הוא מקשיב אבל לדעתי הוא לא מפנים

בעיות התנהגות../images/Emo97.gif

שלום לך! ברור לגמרי מהתאור שלך שהילד זקוק לטיפול - תרופתי והתנהגותי. אין לקבל ולהסכים להתנהגות אלימה שהוא מפגין בבית הספר ובבית ויש לפעול גם בתחום של עיצוב התנהגותי וגם לשקול העלאת המינון התרופתי כולל מתן טיפול אחה"צ כאשר הוא בבית. בברכה,
דר' עדי אדר

שאלה לגבי נוילפטיל/ peri101

האם נוילפטיל היא תרופה שניתנת גם למניעת היפר אקטיביות? אם היא משפרת את הריכוז והקשב או שהיא רק מרגיעה? האם מישהו מכם קיבל את התרופה הזו במקום ריטלין? תודה, פרי

שאלה לגבי נוילפטיל

שלום לך!
נאולפטיל - Pericyazine היא תרופת הרגעה ולא משמשת כתרופה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז אלא אם קיימת מרכיב משמעותי ביותר של אי שקט מוטורי התרופה שייכת לקבוצת התרופות המכונות פנותיאזינים. זוהי תרופה בעלת מרכיב הרגעתי עם השפעה אנטי-פסיכוטית חלשה. התרופה עובדת במוח על איזור תת-קליפתיים על ידי יצירת כעין חסימה אדרנרגית מרכזית. ניתן להשתמש בתרופה זו לשליטה במצבים של אימפולסיביות וכן נטייה לאלימות. לא מומלץ לתת את התרופה במקרים של מחלות דם מסוימות או אם יש הפרעה בתפקודי כבד. יש לכן להקפיד על ביצוע תפקודי כבד אחת לשלושה חודשים בעת שימוש ממושך בנאולפטיל. חשוב מאוד לבצע ספירות דם בחודשים הראשונים לטיפול. יש להזהר במתן תרופה עם תרופות נוספות הגורמות לדיכוי מערכת עצבים מרכזית כגון תרופות נגד כאבים, ברביטורטים או אנטי-היסטמינים. בתחילת השימוש בתרופה תתכן עייפות והאטה התנהגותית. לעתים יתכנו תופעות הפוכות, פרדוקסליות של אי שקט, קשיי הרדמות והתגברות של אלימות. יש לכן להתחיל במנות קטנות ככל האפשר. רשימת תופעות הלוואי של פנותאיזינים ארוכה ולא תפורט אך היא כוללת תופעות של תנועות בלתי רצוניות אשר עלולות להופיע בעת שימוש ממושך. יש לציין גם הגברה של תאבון ועלייה במשקל אשר תוארה עם מתן ממושך של נאולפטיל. המינון בילדים הוא 2.5 מ"ג -10 מ"ג בבוקר וכן 5-30 מ"ג בערב. המינון מתייחס ל1-3 מ"ג/שנת חיים. העלייה במינון היא מאוד איטית ומתחילים בזהירות ובמנות נמוכות. הערה – צריך זהירות יתר במתן התרופה לילדים מתחת לגיל 5 שנים. שכיח בתחילה עייפות ולכן חשוב להתחיל במנות נמוכות, לפצל את המינון לשתי מנות ביום כאשר המנה העיקרית ניתנת לקראת שעות הערב. בילדים הטיפול ניתן בדרך כלל בטיפות כאשר בסמ"ק אחד יש בד"כ 20 טיפות השוות ל -10 מ"ג. כלומר טיפה אחת שקולה לחצי מ"ג לערך. בברכה,
דר' עדי אדר

ושאלה..../ גברת שוקולד היחידה

האם הפרעות קשב בילד,יכולות להיוצר עקב רקע של קוים אוטיסטיים ?

ושאלה על אוטיזם ו- ADHD

שלום לך! בעיקרון הפרעת קשב ראשונית מוגדרת בהעדר מצבים רפואיים אחרים כגון אוטיזם כלומר לילד עם קוים אוטיסטים אין הפרעת קשב ראשונית. מאידך ייתכנו בהחלט הפרעות קשב משניות בילד עם קוים אוטיסטים ולמעשה לעתים אכן טועים באבחון ומגדירים ילדים אלו כבעלי הפרעת קשב ראשונית. בברכה, דר' עדי אדר

חגית35

New member
ריספרדל לפני השינה וקשיי קימה בבוקר

העלינו לבני מינון של ריספרדל מ-1 ל-1.5 מ"ג יעצו לנו לתת 1 בבוקר ו0.5 בסביבות 18.00 אלא שמאז הילד כשנרדם ישן המון ועמוק ולא קם בבוקר... אולי אחרי תקופת מה שהגוף התרגל למינון החדש אוכל לחזור לתת את כל ה-1.5 בבוקר- אם זה יפתור את עניין הקימה בבוקר? אגב, הילד בן 6 שוקל 23.5 ק"ג מקבל ריספרדל לטוראט עם התקפי זעם ו-ADHD עד כה בהצלחה

חגית35

New member
ריספרדל קוויקלט טבליות מתמוססות בפה

ראיתי בעלון התרופה שיש עוד סוג חדש שלא היה קודם: ריספרדל קוויקלט האם הוא קיים בארץ? ממילא אני קונה פרטי במחיר מלא. ואם כן- מה ההבדל בין הטבליות או הסירופ? ידוע לי שבני מסרב לשתות הסירופ לבד כי הוא לא טעים ואנו משלבים עם תרכיז פטל השאלה האם המתמוססות בפה בעלות טעם סביר למציצה- ואם זה בכלל למציצה ולעיסה או רק תת לשוני? תודה!

סם ניל

New member
ריטלין, פי.די.די ואו.סי.די

בני בן 9. פי.די.די בתפקוד גבוה, הסובל גם מ- או.סי.די ו- איי.די.די . הוא מטופל בגאודון בהצלחה. לפני מס' חודשים קיבל ריטלין כדי לשפר את הריכוז שלו. בהתחלה עבד יפה, אך כעבור זמן קצר החל לגרום למגוון תופעות: מעיניים כבויות ועד חרדות ותסמיני דיכאון. כמובן שהפסקנו. הרופא המטפל בו חושש לתת לו תרופה אחרת לריכוז, אך הוא פתח פער לימודי גדול (למרות היותו בעל אינטליגנציה גבוהה מן הממוצע), אשר מן הסתם יילך ויגדל כל עוד לא יוכל להתרכז. מה אתה מציע? תודה

ריטלין, PDD ו- OCD

שלום לך!
קשה במקרים אלו לתת עצות דרך האינטרנט וכך למשל לא ברור לי למה ילדך מטופל בגאודון? באילו תכשירי ריטלין הוא טופל? כמה זמן נמשכו הסימפטומים? והאם נעשה ניסיון להחליף לתכשירי ריטלין אחרים? כמובן שיש תחליפים לריטלין ולא ברור לי מדוע קיים חשש לתת אותם? עליכם להית משוכנעים שאכן תכשירי ריטלין למינהם לא מתאימים לו ואז יש מקום לתרופות כגון סטרטרה או אף לשקול מתןנוגדי דיכאון. כמובן שההחלטה הסופית היא של הרופא המטפל. בברכה,
דר' עד יאדר

א רויטל

New member
היפוטוניה,אבחנה נוירולוגית?

האם נוירולוג יכול לאבחן היפוטוניה קלה (לנערה בת 12 ששומרת על כושר?) ושבעבר פזיוטרפיסט ומורה להתעמלות אמרו שיש לילדה היפוטוניה ושהתעמלות תשמור עליה. ואורטופד אמר זאת כסיבה לכאבים וקריסות במפרקי הברך והקרסול בשנה האחרונה? כשבקשתי אבחנה מרופא ילדים שלח אותי לנוירולוג.

היפוטוניה?

שלום לך!
השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה אך כמובן שנוירולוג אמור לאבחן היפוטוניה במידה והיא קיימת. עם זאת ככל שהגיל עולה קשה יותר לאבחן היפוטוניה אך בהחלט מצופה מנוירולוג מנוסה לאבחן מצב זה. בברכה,
דר' עדי אדר

הלילה, לילה...

זיוה, בואי לא נהיה אופטימיים...השעה 2254ואני עוזב רק עכשיו את הקליניקה... ואם לא מחר, אז מחרתיייייםםםם, מחרתיים
עדי אדר

דבדבן2

New member
היפוטניה הילד שלי עבר בכתה א'

איבחון ריפוי בעיסוק היא אמרה לנו שיש לו חולשה בשרירים ברצעת הכתפים אנחנו נמצאים שנה שניה עתמלות מתקנת והמורה שם אמרה לי אולי פעם היתה לו בעיה של היפוטוניה כיום אני לו רואה. לי אמרו שלמי שיש היפוטניה זה דבר מולד לכל החיים מה אתם אמרים על זה . תודה

פריז21

New member
ריספרדל-חשד לגידולים מוחיים שפירים

האם יש סיבה לחשש? מצ"ב הכתבה. אם כן, האם מומלץ על בדיקות מסויימות? הכתבה: חשד לנטייה ליצירת גידולים מוחיים שפירים בקרב מטופלים בריספרדל, תרופה אנטי פסיכוטית של ג'ונסון אנד ג'ונסון 09:58 | 17.6.2005 רונן סרברניק חוקרים של רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) מצאו שיעור גדול מהממוצע של גידולים שפירים בבלוטת ההיפופיזה שבמוח בקרב מטופלים בתרופה האנטי פסיכוטית של ג'ונסון אנד ג'ונסון, ריספרדל. הממצאים עדיין ראשוניים ואינם מוכיחים קשר של סיבה ותוצאה בין נטילת התרופה לבין הופעת הגידולים, אך ד"ר פול סליגמן, אשר ממונה על משרד המעקב אחר תרופות ב-FDA, טוען כי יש לשקול אנליזה מדוקדקת יותר של תוצאות המחקר. "הריספרדל של ג'ונסון אנד ג'ונסון שונה מתרופות אנטיפסיכוטיות אחרות, וכשרואים את ההבדלים, עולה השאלה בנוגע לצורך במחקר מדוקדק". דובר ג'ונסון אנד ג'ונסון מסר כי החברה בוחנת את המידע החדש בניסיון להחליט אם יש צורך במחקר נוסף. ריספרדל היא אחת התרופות האנטיפסיכוטיות הנמכרות ביותר והיא מטפלת בהפרעות דוגמת סכיזופרניה והפרעה ביפולארית. זוהי התרופה השנייה במכירותיה של ג'ונסון אנד ג'ונסון עם מחזור מכירות של 3.1 מיליארד דולר. ריספרדל מתחרה במספר תרופות אנטיפסיכוטיות נוספות בשוק המוערך ב-14 מיליארד דולר בשנה שעברה. בין התרופות נמצאת זיפרקסה של אסטראזנקה וסרוקל של בריסטול מיירס סקוויב. נתח שוק של תרופות אלו גדל בשנה האחרונה לאחר שהותר השימוש בהן בילדים עם הפרעות התנהגות קשות, אנשים מבוגרים עם דמנציה והפרעות פסיכיאטריות נוספות. תופעות הלוואי הן סוגייה משמעותית ביותר בשוק זה, לעדות - ירידה של 6% בנתח השוק של זיפרקסה בשנה על רקע תופעת לוואי של השמנה ולעלייה במספר המקרים של סכרת בקרב נוטלי התרופה. חוקרי ה-FDA החלו לבחון את ריספרדל על רקע מספר הולך וגדל של תלונות של גברים וילדים אשר החלו להפיק חלב אם. גידולים בבלוטת ההיפופיזה עשויים להפריש הורמון בשם פרולקטין, אשר אחד מתפקידיו הוא לעודד יצירת חלב אם לאחר ההריון. רמות גבוהות של פרולקטין עשויות לגרום להפרעות במחזור בנשים ואף לגרום לאי-פריון או אימפוטנציה.

עינת12

New member
קונסרטה וטיקים

לד"ר אדר שלום, אחייני, בן 9 ותשעה חודשים נוטל קונסרטה מזה כחמישה חודשים (36 מ"ג ליום). בחודשים האחרונים החלו להופיע אצלו טיקים בעיניים, שרק הולכים ומחמירים עם הזמן (מבחינת תכיפות הופעתם ומשך הטיק). לילד ADHD + ליקויי למידה. הקונסרטה גורמת לשיפור בהתנהגות. אין כל שינוי במצב הלימודי. האם כדאי לשקול מעבר לתרופה אחרת שאיננה אמפטמין? נשמח (כל המשפחה) לשמוע את דעתך בעניין. תודה

קונסרטה וטיקים ../images/Emo8.gif

שלום לך!
ברמה עקרונית אין למהר להפסיק טיפול בריטלין עקב טיקים אלא אם אכן הטיקים מהווים הפרעה משמעותית ונושא ללעג ולהצקות. לעתים אם ממתינים בסבלנות קיימת נסיגה עצמונית של הטיקים. לא ברור מהמסר שלך אם מדובר בטיקים חדשים או שהיו קיימים טיקים גם לפני כן. בכל מקרה יש לשקול הפסקה של הטיפול לקראת הקיץ תוך מעקב לאחר הטיקים. במידה והטיקים מחמירים לאחר חידוש הטיפול יש לשקול טיפול בתרופות אחרות כגון קלוניריט, סטרטרה ועוד. בברכה,
דר' עדי אדר

עינת12

New member
ועוד משהו:

לעתים בשבתות הוא אינו נוטל את הקונסרטה. כבר בשבת בצהריים ניכרת האטה בקצב הטיקים. בשבת בערב הם נפסקים לגמרי.

למעלה