שרשור הקורסים הקשים , שרשור הקורסים המענינים

vinney

Well-known member
לא מוכר../images/Emo3.gif

אני לא חושב שזה נכון לתרגם מושגים טכניים, ואם כבר - מה רע ב"תהליכון"?

Fingertip

New member
איזו משמעות מחשביסטית יש למקור?

גם thread לא נותן יותר אינטואיציה. האמת היא שלא כל כך משנה המושג, תמיד מפתחים אליו אינטואיציה. אני לא כל כך בעד התרגום "נים". כידוע, גם ל-thread-ים אפשר להגדיר תת-תהליכונצ'יקים הנקראים fibers, ונים הוא משהו יותר דק מסיב. אני בעד התרגום "חוט". אהד.

גיל14

New member
גם אני

חוט - על משקל "חוט מחשבה", שהוא האנלוגיה הטובה ביותר (לדעתי) לעניין.

dotandvir

New member
טכניון

הקשים - פיזיקה לכל גווניה (חוץ מהמעבדות), אלגוריתמים בגרפים, דיסקרטית המעניינים - אופטימיזציה קומבינטורית, שיטות הסתברותיות ואלגוריתמים, גדירות וחישוביות (היינו 3 אנשים בקורס והיה ממש תענוג), אלגוריתמים מבוזרים, אלגוריתמים בשלמים + סמינר בנושא הזה המשעממים - ספרתיות והמשכיו עד ממ"ס שהיה בו קצת עניין דותן

1ca1

New member
אוקיי

הכי מעניינים: גלואה, גם מבנים 1 לא גרוע, אינפי 3-4, משחקים 2,מרוכבות במדמ"ח זה בינתיים אלגוריתמים (שגם בו היו חלקים של נפילה) ותחילת חישוביות מעניין, אבל עדיין לא מתקרב למשהו רציני. הכי קשים: גלואה לא פשוט (בייחוד עם צליל סלע :), בכלל צליל סלע לא פשוט :)),לינארית 2 (אז בזמנו זה נראה כך :)), אנליזה נומרית (בעיקר עם מרצה שמדבר חצי בעברית,חצי אנגלית, וחצי רוסית (לא להתבלבל, הוא מצליח לדחוס שלושה חצאים לקורס שלם אחד :))), לוגיקה של מבנים אלגבריים (פשוט לא התחברתי לקורס), כל מיני קורסי תכנות מעיקים ומגעילים, כנראה גם הקורס בחשמל ומגנטיות, אלמלא התייחסתי אליו מנקודת מבט מתמטית בלבד (והעובדה שהייתי קצת יותר מתקדם במתמטיקה מפיזיקאים בשנה א'), הייתי נופל בו. הכי קלים: מת"פ (מתמטיקה לפיזיקאים) 1-2, דיסקרטית (למרות שהייתי שוק), כל קורס בתורת הקבוצות שלא מלמד צליל סלע :),לינארית 1 וכנראה גם סטטיסטיקה והסתברות.

גיל14

New member
שלי

הקורסים הקשים - ליניארית 1 (אולי בגלל השוק...), מבנים אלגבריים (למרות שלא עשיתי אותו - עזרתי לחבר עם כמה תרגילים, והיו שם כאלה שלקחו שעות לפתור, ואפילו אחד שלא הצלחתי גם אחרי שעות). הקורסים הקלים - שימושיף (בר-אילן בלבד), הסתברות וסטטיסטיקה (אמור להיות כזה כנראה). הקורסים המעניינים - אינפי 1 ו2, מופשטת 1, מופשטת 2 (so far), מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים, אוטומטים, מבוא לקומבינטוריקה.

Alkhimey

New member
מה זה "שימושיף"?

סתם שאלה, אתם מחויבים לקחת קורסים ביהדות בבר אילן?

גיל14

New member
שימושיף

קיצור של קורס בשם "שימושי מחשב במתמטיקה", שמלמד שימוש במייפל ובמטלאב לכל מיני שימושים בסיסיים. קורס באמת שימושי. הועבר ע"י פרופ' ג'רמי שיף בזמני ומכאן שמו. כן, אנחנו מחויבים לקחת 7 קורסים ביהדות בבר אילן. הקורסים הם לא קלים במיוחד, לא קשים במיוחד, וודאי לא מעניינים במיוחד - ולכן לא ראיתי לנכון לציין אותם.

kand100

New member
אני לומד באת"א :

לגבי הקורסים המעניינים - אני לא חושב שאני יכול להגיד שאני אוהב משהו. מקסימום, אני יכול להגיד שיש קורסים נסבלים יותר. בחרתי במדעי המחשב בעיקר בגלל שזה מקצוע פרקטי עם כסף טוב. כמובן שישנם עוד מקצועות פרקטים, אבל התחום נראה לי כהכי מתאים עבורי ביחס לשאר. אם דוחקים אותי לפינה, אז הייתי אומר שלוגיקה הוא קורס סביר יחסית. לגבי קורסים קשים - קודם כל, מבנה מחשבים. את מי זה בכלל מעניין איך עובד ה-CPU וכל הפליפ פלופים האלה ? זה פשוט משעמם....דבר שני, מערכות ההפעלה - גם כאן הנושא כולו מאוד מאוד משעמם. בשני המקצועות האלו קבלתי ציונים נמוכים יחסית... לצערי, אלו הקורסים הכי חשובים בתואר :( (לפחות מערכות הפעלה הוא קורס חשוב....) לגבי קורסים קלים - מתוך קורסי החובה : אלגברה לינארית 1 היה די קל. מבין קורסי הבחירה היו המון קלים....למען האמת, אני בחרתי בקורסים קלים במיוחד כדי להעלות את הממוצע (וזה אכן הצליח....).

kand100

New member
דרך אגב,

העובדה שאין לי עניין מיוחד במקצוע בהחלט פוגעת בי. מכירים את הבדיחה על בוגר הטכניון שסיים בהצטיינות תואר במדמ"ח והוא רק לא יודע דבר קטן - איך להדליק את המחשב ? אז אני הסטודנט הזה (רק שאני מאת"א....)

ELIELI22

New member
חבל אחי .. אתה לא ממלא את יעודך בחיים .

אני לא שלם ב100% עם מדעי המחשב , אבל אני די אוהב את זה ! אני מציע לך (ואני מאמין שאתה גם עושה) , לשלב עוד תחום בחיים , כי אם אתה לא אוהב את זה אז ... 12 שעות במשרד יהיה לך גיהנום , גם כך זה קשה לרובינו!.

niro2003

New member
לא נורא, תסיים את התואר ותלך לעסוק באחד

מהתפקידים ה"סובבים" את המקצוע. ויש הרבה כאלה. למשל- מהנדס אפליקציה.

Fractal

New member
או"פ.

הכי קשים: אלגברה לינארית 1 וחדו"א ב' (שיעמום רציני). הכי לא מעניינים(מיותרים): מבוא למדעי המחשב, מבוא לתכנות מערכות ושפת C (אלק מערכות ...). הכי מעניינים: אלגוריתמים , חישוביות ומבוא לסיבוכיות, סדנה בעקרונות שפות תכנות(זה לוקח את כולם).

Fingertip

New member
../images/Emo13.gif

הגד, הצלחת פעם להסביר למישהו שלא למד את הסדנה למה היא לוקחת את כולם? אהד.

Fractal

New member
הצלחת להסביר לעצמך ? (כיף זה לא הסבר../images/Emo8.gif)

אני לא בטוח שאני יודע להסביר. אבל הנה ניסיון... פשוט הרבה דברים מעניינים אלגנטים ויפים. (לשפות תכנות יש נגיעה כמעט בכל תחומי מדעי המחשב) מה גם שההבנה העמוקה של סמנטיקה של שפות תכנות הופכת את חווית התכנות להרבה יותר מעניינת ומהנה. כשלזו מצטרפות שפות תכנות מתקדמות אז חבל"ז. הרבה יותר מהנה לעבוד עם ארגז כלים גדול ומשוכלל. (כמובן צריך לדעת לעבוד עם הכלים) נקודת המבט על הדברים השתנתה לגמרי.

freak2100

New member
אחרי סימסטר אחד (../images/Emo3.gif):

טכניון: הכי קשים - חדו"א (1ת'), כמובן הכי מעניינים - אלגברה (א') (טוב, כשלומדים מקצוע עם המרצה הכי טוב בטכניון...
) הכי קלים - מבוא למדעי המחשב (מ') וואו, מדהים, אלה פשוט כל המקצועות שלמדתי בסמסטר היחיד שהיה לי
אה, לא, יש גם מערכות ספרתיות, שהייתי מכניס ל"הכי קלים" - אבל המבחן היה כל כך קשה (יותר מ12 נקודות פקטור) עד שדווקא זה המקצוע שהוריד לי את הממוצע

uvdude

New member
מהניסיון המועט שלי

אני לא אציין "הקורס הכי" - אני אגיד מילה או שתיים על כל קורס שלי באו"פ אשנב למתמטיקה - שטותי, אבל מאוד עוזר (לי לפחות) מדוא למדמ"ח וג'אווה - קליל וחביב לינארית 1 - שואה (אני לא מסתדר בעליל עם כל המטריצות האלה) דיסקרטית - קליל ונחמד

למעלה