שרשור הצעות (סבבה דיזן
)

סיונתו

New member
אני יודעת אבל זה לא רק זה...

זה מצב שהרבה מפקדים מראש פוסלים מתנדבים ודי בלי סיבה וכבר יצא לי לשמוע על כמה מקרים כאלה... או מצב שאפילו מדור פרט עצמו לא ממש יודע מספיק כי הם לא מעודכנים בכלל....זה מציק.... ד"א...גם צריך לפרסם את הפורום הזה יותר... כי יש הרבה מתנדבים (או שרוצים להתנדב) ואין להם מידע

Dizen

New member
../images/Emo45.gif

בקשר לשני הדברים האחרונים, את צודקת ב100%. "הרבה מפקדים מראש פוסלים מתנדבים ודי בלי סיבה וכבר יצא לי לשמוע על כמה מקרים כאלה"- גם אני רוצה לשמוע
רעל בעיניים

צריך

לשוחח עם הקצינת מתנדבים בתא מתנדבים, לבקש ממנה לבנות השתלמות קטנה שתכנס לקורסי מפקדים שונים, שידעו, יכירו, יבינו ויעריכו. זו דעתי לדיזל יקירתי - להציג תעודת מתנדב איך שמגיעים זה סתם נצנצי ולא יעזור בכלום.. מניסיון. (נצנץ = אדם שמתלהב יותר מדי מהפטורים שלו)

Dizen

New member
חשבתי על זה ../images/Emo4.gif

אבל כמובן שלא רשמתי בהודעה שחשבתי על זה, כי אני סנילית
העניין הוא, שאם המפקדים לא יודעים, ולמתנדב חשוב שיתחשבו בפטורים שלו (לפני שכולם מתנפלים עלי: לי לדוגמה זה לא חשוב. אם יתנו לי לעשות תורנויות אני לא אגיד כלום) אז צריך להגיד את זה למפקד איכשהו... אולי לא בהתחלה, אלא אחרי פעם אחת שהוא טועה...? פשוט לא לדבר איתו לפני כולם... ובקשר לעניין ההשתלמות, הרשה לי-
. לצבא הזה בקושי יש תקציב לחיילים שהוא *מחייב* להתגייס לשורותיו, ואתה מצפה שהם ישקיעו כסף במתנדבים? לא רואה את זה קורה
הלוואי והצבא היה חושב כמוך, מה אני אגיד לך...
וזה דיזן
עם נ'

מעיין©

New member
אני לא כל כך מזדהה../images/Emo4.gif

אני שומעת פה הרבה תלונות על מפקדים לא רגישים לבעיות, ולא מתחשבים בעצם היותנו מתנדבים. אני לא מזדהה עם זה. אצלי מתייחסים אליי נהדר, כל הפטורים שלי זוכים למענה מלא, המפקד שלי לגמרי עומד מאחוריי שאני לא אעשה דברים שאני לא מסוגלת- ואני בעקרון יודעת שיש לי למי לפנות. אבל חוץ מזה, מתנהגים אליי בדיוק כמו לכל אחד אחר- וטוב לי עם זה. גם תא מתנדבים מאוד עוזרים לי. למשל- היתה לי בעיה מסוימת עם המדים שלא התאימו לי למידה, הרמתי טלפון לתא מתנדבים ותוך שעה (!) כבר תיאמו איתי הגורמים המתאימים בבסיס שיום למחרת מסדרים לי נהג שייקח אותי לארגן לי מדים כמו שצריך. בנוגע למפקדים שלא מיידעים אותם מספיק בנוגע לזכויות והחובות של המתנדבים- זה נכון. תא מתנדבים צריך להקפיד להודיע שמתנדב משרת שנה וחצי ושיש לו פטורים מסוימים שחובה להתחשב בהם.. אבל בסה"כ- למפקד "משתלם" לקחת מתנדב ליחידה שלו- אנחנו מלאים במוטיבציה,ואנחנו על תקניים. ואני אומרת את זה עובדתית. לפני שבועיים עשו סוג של סדר במחלקה שלי והתחילו להעביר אנשים ללא תקנים מתאימים למקומות אחרים. מהיחידה שלי נלקחו 2 אנשים כי הם היו ללא תקן מתאים. לי הובהר שבי אף אחד לא יכול לגעת כי אני על תקנית, ורק מחפשים עכשיו להביא מתנדבים איכותיים ליחידה שלנו בדיוק מהסיבה הזו. ביחידה שלי היה מתנדב לתקופה מסוימת כמעט בכל זמן נתון- כך שהם די מכירים את החוקים ומשתפים פעולה.

LordNor

New member
קורס שמעניק מקצוע צבאי.

לא הקורסים של שבוע-שבועיים...אלא קורסים של חודש וחצי-חצי שנה...

סיונתו

New member
אז אם מתנדב עם קורס

מקצועי...... הוא תופס תקן... אז איזה אינטרס יש לצבא לשלוח מתנדבים לקורס כזה...

tty2

New member
מה זאת אומרת...

זו שאלה בכלל?
להציב מתנדב בתפקיד תקני, אחרי קורס, עדיין חוסך מליוני ש"ח שנכסכו ממנו בעת שהמתנדב לא ביצע טירונות. אם יש מחסור בבעלי המקצוע, אז האינטרס הוא ברור. בד"כ אם יש עודף חיילים ואין תקנים פנויים ובלתי מאויישים בתחום, לא יאשרו למתנדב את הקורס...

למעלה