שרשור הסיפורת

ה כוסית

New member
שרשור הסיפורת

חבר'ה אני רוצה לפתוח שרשור סיפורת (סיפורים קצרים) כל אחד יכתוב פה סיפור קצר שהוא שמע וככה יהיה עוד יותר כיף פה בפורום ואני יתחיל: "תיקקון" אני חושב שמשהו במחשב שלי נידפקק. כנראה שזה אפילו לא המחשב, שזה סתם המקקלדת. דווקקה קקניתי אותו לא מזמן, יד שניה, מאיזה מישהו שפירסם בעיתון. טיפוס מוזר כזה, פתח לי את הדלת בחלוקק משי, כמו איזה זונה איכותית בסרט שחור לבן. עשה לי תה, עם נענע שהוא גידל באדנית בעצמו. אמר לי "המחשב הזה מציאה. כדאי לך, לא תצטער." אז רשמתי לו צ'קק, ועכשיו אני דווקקה די מצטער. במודעה בעיתון היה כתוב שהמכירה היא של תכולת דירה לרגל נסיעה לחו"ל, אבל האיש בחלוקק אמר לי שהאמת היא שהמכירה בעצם לרגל זה שהוא או-טו-טו-טו הולך למות מאיזה מחלה, רק שזה לא דבר שאתה כותב בעיתון, בטח לא אם אתה רוצה שמישהו יבוא "בעצם," הוא אמר "מוות זה גם קקצת כמו נסיעה לאנשהו, אז זה לא מש שקקר." כשאמר את זה היה לו מין משהו רועד כזה בקקול, אופטימי, כאילו הצליח שניה לדמיין את המוותכמו טיול נחמד כזה למקקום חדש, ולא סתם איזה חתיכת כלום אשל שנושף לך על הצוואר. זה היה בסך-הכל לפני כמה ימים. יכולתי להרים אליו טלפון עכשיו, ולהגיד לו על זה שהמחשב נידפקק. הוא נראה טיפוס הגון, אם הייתי אומר לו אז הוא בטח היה מבטל את העיסקקה, או לפחות מציע איזה פיתרון. רקק שזה קקצת לא נעים. בכל אופן, הבנאדם גוסס, יש לו מספיקק תיקקים משלו, גם בלי שאני שאני אפול עליו. אולי בכלל הוא כבר מת עכשיו, שוכב בלי תנועה על השטיח בסלון. אולי אפילו לא על השטיח, אולי הוא מכר את השטיח, והוא שרוע על הריצפה הקקרה כמו כלב. מסכן, לא הגיע לו למות, הוא דווקקה נראה בנאדם נחמד. אין מה לדבר, זה מכניס אותך לפרופורציות כל החיים והמוות הזה. סך-הכל החיים שלי יפים: אני צעיר, אני בריא, קקצת מקקריח אולי, אבל אי אפשר ממש להחשיב את זה מחלה. וגם כל הסיפור הזה עם המקקלדת, כשחושבים על זה, זה לא כזאת קקטסטרופה. ואולי במקקום סתם לשבת פה ולקקטר, אני פשוט יכול ללכת לארגז כלים, לדוג ממנו איזה מברג קקטן, ולנסות לתקקקקקקקקקקקן את החרא הזה לבד. תמשיכו לספר, זה רק ה"סיפתח"

לי יש לי יש לי יש... (נראה לי שזה..

פורסם פה כבר פעם, אבל בכל זאת...) עכבר אחד הציץ דרך חריץ בקיר וראה את האיכר ואשתו פותחים חבילה. "מעניין איזה מזון יש בחבילה" חשב לעצמו העכבר, אך מיד הזדעזע לראות את הזוג מוציא מלכודת עכברים מן הקופסה. הוא יצא אל החצר וקרא: "אזהרה! יש מלכודת עכברים בבית! יש מלכודת עכברים בבית!". התרנגולת קרקרה וזקפה אליו את ראשה: "אדון עכבר, אני יודעת שזה אסון לגביך, אבל על לגבי אין לכך שום משמעות..." העכבר פנה אל החזיר: "יש מלכודת עכברים בבית!" החזיר הפגין סימפטיה ואמר: "אני כל כך מצטער, מר עכבר, אבל אין שום דבר שאני יכול לעשות חוץ מלהתפלל לשלומך". העכבר פנה אל הפרה וזו הגיבה בזלזול: "אפשר לחשוב. מלכודת עכברים. אני ממש בסכנה. אי אי אי..." עצוב ומפוחד חזר העכבר אל הבית, להתמודד לבדו עם מלכודת העכברים. באותו לילה נשמע קול פצפוץ קל, כדרך שמשמיעה מלכודת עכברים שהופעלה באותו רגע. אשת האיכר קפצה ממיטתה לראות מה לכדה המלכודת. בחושך הבחינה כי היה זה נחש ארסי שזנבו נתפס במכשיר. הנחש היה זריז ממנה והוא הכיש אותה באחת. האיכר הבהיל אותה לבית החולים, שם טופלה, וחזרה לביתה כשהיא סובלת מחום גבוה. כידוע, אין דבר טוב יותר להורדת חום ממרק עוף טרי, אי לכך, לקח האיכר גרזן ושחט את התרנגולת, וממנה בישל לאשתו מרק עוף. שכנים וידידים רבים באו לבקר את החולה וישבו לצידה מסביב לשעון. האיכר, שאירח אותם בביתו, נאלץ להאכיל אותם גם כן- לכן הלך ושחט את החזיר. אך האישה לא הצליחה להתגבר על הפגיעה בגופה, והיא הלכה וגססה עד שלבסוף נפטרה. להלווייתה באו מכרים רבים ואף בימים שאחרי מותה הגיעו אנשים לנחם את בעלה. כדי לארח אותם בכבוד מיהר האיכר ושחט את הפרה והאכיל מבשרה את אורחיו. מוסר השכל: בפעם הבאה כשאתם שומעים שמישהו נתקל בבעיה וחושבים שהיא לא נוגעת לכם, זכרו, שגם כאשר החלש ביותר מאויים - כולם נמצאים בסכנה! זהו....

נ ו ם

New member
נדמה לי שיש קצת בעיית זכויות יוצרים

(בכל אופן שירים לא הרשו לפרסם אז סיפור שלם של אתגר קרת ועוד בלי לכתוב מי כתב אותו נראה לי קצת אסור).

s h e e p i t

New member
../images/Emo41.gifכוכב הים../images/Emo41.gif

איש זקן התעורר ממש לפני הזריחה כמנהגו, כדי להלך על חוף האוקיינוס ולברך את היום החדש. בהליכתו עם עלות השחר, התמקד מבטו בתנועה רפה ורחוקה. רחוק הבחין בנער צעיר מתכופף, מושיט וחובט בידיו, מרקד על החוף, ללא ספק שרוי בחגיגה לרגל היום המושלם שמתחיל בקרוב. כשהתקרב הזקן אל הנער, הבין כי הנער איננו רוקד מול המפרץ, אלא מתכופף כדי לברור את השיירים שגאות הלילה השאירה מאחוריה. הנער עצר, הרים כוכב ים והזדקף כדי להשליכו חזרה אל הים. שאל הזקן את הצעיר למטרת מאמציו. "הגאות שטפה את כוכבי הים אל החוף והם אינם יכולים לחזור אל הים בכוחות עצמם," ענה הנער. "כאשר השמש תעלה, הם ימותו אילולא אשליך אותם חזרה הימה." הזקן סקר את המרחב העצום של החוף שהשתרע בשני הכיוונים אל מחוץ לשדה הראיה. אינספור כוכבי ים היו מתפזרים על החוף. חוסר התקווה של תוכנית הנער היתה ברורה. אמר הזקן: "אישי הצעיר, אינך מבין שעל החוף נמצאים הרבה יותר כוכבי ים מאשר תוכל להציל עד עלות החמה? אינך באמת מצפה לחולל שינוי!" הנער השתהה מעט ושקל את דברי של האיש הזקן, אחר התכופף והרים עוד כוכב ים, חייך השליכו אל הים רחוק ככל שניתן, אז פנה אל הזקן ואמר: "לאותו אחד חוללתי שינוי!" לכל אחד מאיתנו יש את היכולת להשפיע ולהפוך את העולם למקום נעים יותר. כל דבר שנעשה - אפילו קטנטן, שנראה כבלתי מורגש - מוסיף משהו למאזן הטוב שבעולם. אז אל תייאש, התחיל עם כוכבי ים, והאמן שבסופו של דבר תשפיע גם על הכוכבים שבשמים.

לזרום/גלעד כהנא

הזעירים נשאבים לתוך הענק. שישה נוקים נתלים על פיו. זרם של מזל נובע מחתך הבזלת, קורא לקיפודים להתעורר. לזרום. "צניעות מקטינה חיכוך". שדה של משיכה יכול להסיח את דעתו של המרוכז בתנועה. יש ויכוח אם הסחה היא עצירה או תנועה. על פי למטה, מימוש יעדים מגדיר את התנועה, ואילו הסחה אל יעד בלתי מוגדר היא עצירה. על פי למעלה, אין במים הבדל בין עצירה לתנועה. הכל מוגדר כתנועה. העצירה נמצאת רק במים הפנימיים, מעצם היותם. "ויכוח הוא זנב". כל מטרתו היא תנועה, למעלה-למטה בזנב, קדימה בראש. לזרום. תפסן מנסה להלביש על עצמו קונכייה ריקה. הוא מחפש בית. "אטימות היא תולדה של חוסר תנועה". עמידה במקום מקשה את העור לקירות, את הראש לתקרה. בלעתי תפסן בלי לצאת מתנועה. "בליה היא ייחוד". ייחוד הוא השכלה. התפסן הפך לחלק ממני. שדה המשיכה נעלם. עליתי לאור. כשנשמתי הבנתי למה בלעתי דווקא את התפסן. על פי למטה, ניסיונו למצוא בית הוא עצירה. על פי למעלה, ניסיוני להבין אותו הוא עצירה. על פי שני המקרים, עשיתי כל שביכולתי למנוע עצירה, עכשיו אנחנו ממשיכים יחד. לזרום.

s h e e p i t

New member
אימלה... אפשר תרגום...?!

חחח אני יושבת וקוראת את זה ולא הבנתי כלום כמו ילדה מפגרת
בעצם בידיוק לא משנה... לא הבנתי אבל בטח זה משהו מעניין חח

כל הסיפורים שלו כאלה מסובכים...

זה היחיד נראה לי שהבנתי.. ויש עוד כמה נחמדים נורא. וגם קצרים נורא!

נ ו ם

New member
לי יש סיפור ממש מדהים

פעם היה איש שכל הזמן היה עצוב, ממורמר ומדוכדך. יום אחד פגש פיה. האיש שאל אותה כיצד יוכל להיות מאושר. היא אמרה שאם ימצא גיבורנו את האיש המאושר בעולם וילבש את חולצתו - יהיה מאושר. האיש חיפש בכל רחבי המחוז, הארץ, העולם. שנים על גבי שנים. אך כשמצא את האיש המאושר בעולם - ראה שאין לו חולצה. ותחשבו על זה.

בחירות

מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל אותו מה שלומו הוא עונה: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו: "אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך אתה בכל זאת מצליח?". מיכאל ענה לי ברוגע: "כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפני שתי אפשרויות. אחת- להיות במצב רוח טוב, והשניה- להיות במצב רוח רע. אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהנסיון. אני בוחר ללמוד מהנסיון. כאשר מישהו מגיע אלי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעיתו. אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל", מחיתי בתסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך". כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מבית החולים כשלגבו הוכנס מוט ברזל. ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו, הוא השיב" "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח?". החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדין לא נולדה". ענה מיכאל. " לאחר מכן, ששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפני שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות. בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כך הזמן שהכל יהיה בסדר. אך שהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו- "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו". ומה עשית?" שאלתי. "היתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות", אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לחקתי נשימה עמוקה וצעקתי "לכח המשיכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם: "אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישורי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר, הכל. "לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצבו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו". אחרי הכל, היום הוא המחר בו תדאג לאתמול...

למעלה