שרשור המשא"ז

מתנדב

New member
שרשור המשא"ז

בשרשור זה תוכלו לענות על השאלות דלהלן: האם אתם מרוצים מפעילות המשא"ז? כמה פעמים בחודש אתם מתנדבים?

דבר ראשון מזל טוב! והמון הצלחה!

ב"ה שמחתי לראות פורום של המשא"ז. הגיע הזמן סוף סוף שמישהו הרים את הכפפה! איחולי מקרב לב, והמון ברכות! ובקשר לשאלתך. אני מתנדב משא"ז (שייך לשפלה בית-דגן/ראשל"צ) יש המון מה לשפר. ואני מתנדב כל יום קרוב ל4-5 שעות. והאם אני מרוצה? אז ככה. יש המון מקום לשיפורים. הניידות (שלא נדבר עליהם בכלל עדיף) הנשקים די מרגיזים (שיכניסו לשרות קרבין מקוצר! הגיע הזמן!) ובסה"כ אין תלונות נועדנו לעזור עם הכלים שיש.. (אין לנו בקשות למרצדסים ולמאגים..) שוב המון הצלחה בפורום! Kיציק מנהל פורום סקופים וחדשות

חיובי! משעה 9 מוצאים משאזו"ר עד

השעה 1-2 ולפעמים יותר..! (בשביל לעשות את זה, צריך שריטה עמוקה בדיסק. אני שרוט על המשא"ז!)

מתנדב

New member
תודה על הברכה

לגבי הנשקים שדיברת, אכן במשטרה מקובל שהמתנדבים יוצאים אם קרבין ארוך, והשוטרים עצמם מחזיקים בניידת קרבין קצר. ולגבי הרכבים, כיום יש למשטרה רכבים חדשים אשר משמש את המשא"ז, וכל הרכבים הישנים שהיו כגון הטרנזיט, כמעט שזה לא מצוי.

מתנדב

New member
ודרך אגב כל הכבוד לך על שעות

הפעילות שאתה תורם מזמנך, חן חן.

epi

New member
השעות שאני מעבירה...

לפני הצבא היה לי 7 חודשים חופש הייתי נמצאת במשא"ז מ12 בצהריים עד איזה 4 בבוקר כמעט כל יום עכשיו אני פחות שם אבל עדיין הולכת עכשיו התקבלתי לשח"מ בעקבות ההתנדבות שלי ואני מאוד שמחה על זה אבל אני לא מפקירה את המשא"ז...

מתנדב

New member
כל הכבוד לך

את גם בשח"מ וגם במשא"ז? ד"א שמעתי שבשח"מ את נמצאת במשטרה 18 חודש, זה נכון?

epi

New member
למתנדב

כן אני גם בשח"מ וגם במשא"ז. בשח"מ אני עושה אותו זמן שירות כמו כל בת שנה ו9

j u m p e r

New member
קודם כל מזל טוב על פתיחת הפורום

גם אני מתנדב משא"ז כבר תקופה די ארוכה (כ- 11 שנה) התחלתי במסגרת פרוייקט מחוייבות אישית ראיתי כי טוב והחלטתי להשאר..... אני די מרוצה מפעילויות המשא"ז, כיום אני מתנדב במדים - מתמי"ד במשטרת התנועה שעות הפעילות משתנות בהתאם לתקופה ולמצב בדרך כלל כ-8 עד 12 שעות שבועיות כשהייתי צעיר יותר התנדבתי המון, העברתי כל רגע פנוי במשא"ז בהמשך הוצאתי רשיון נהיגה משטרתי, ותמיד התלוננתי על כך שצריך להחליף את הצ´קלקה הכחולה לצהובה ולכתוב בצידי הניידת "מוניות משא"ז" זאת מפני שרוב שעות הפעילות עברו לנו בהסעות שוטרים הביתה מהתחנה ולהיפך... לשמחתי תקופה זו הסתיימה לה וכיום לא נהוגה יותר השיטה.....

or_k

New member
אולי בתנועה נגמרה התקופה של הסעת

שוטרים. היום במשמרת של 3 שעות עוסקים באיסופים-פיזורים לפחות כ-שעה וחצי! אם לא שעתיים! ובין פיזור לאיסוף צריך לענות לקריאות של המוקד!

oariav2k

New member
מזל טוב על הפורום החדש!../images/Emo151.gif

היי אנ עמרי, אני מתנדב למשאז כבר שנה ו9 חודשים בערך. אני בן 18 לפני גיוס. אני מאד מרוצה מהפעילות. אני בעיקר אוהב להצטרף לסיורים בניידות. בעיקר בסיורי חופים. ברכות על הפורום החדש!

מתנדב

New member
בכל הערים ובתחנות המשטרה

זה הולך ככה ששולחים את נמתנדבים לאיסוף ופיזור השוטרים והמתנדבים לבתיהם, זה חלק מהפעילות, אמנם היו מתנדבים שהתלוננו על זה שרוב המשמרת שלהם הם מתעסקים באיסוף ובפיזור השוטרים, לכן המפקדי בסיסים הגיעו לפשרה הם מפקדי התחנות שלא ינצלו את המתנדבים לגבי הנסיעות האלו. אבל תחשבו אתם לאלו שאין להם רכב וצרכים להגיע למשמרת אז גם השוטרים עצמם באים לאסוף אותכם.

וכי מה רע לאסוף שוטרים מהבתים?

האם זו לא עזרה? האם העזרה היא רק לסייר? לדעתי, ברגע שאתה יוצא לעבר ביתו של שוטר על מנת להביאו לתחנה. אתה עושה 2 דברים. א) אתה מסייע ומביא כוח נוסף שיקנה לאזרח הפשוט ביטחון, ויענה לקריאתו במהירות שיא. ב) במהלך הנסיעה, שאתה מגיע לביתו של השוטר עם אור כחול, נתת לאזרח ביטחון בלי ידיעתך בכלל. כשאזרח מהשורה רואה אור כחול, עם ניידת ושוטרים/מתנדבים בפנים, הוא אומר, ´הנה עוד שוטר שאני יכול לסמוך עליו´. וכבר היו מקרים מעולם שבמהלך איסופו של שוטר/מתנדב מהתחנה הביתה או מהבית לתחנה. מנעו פריצות ו´חטפו´ קריאות בקשר, כי המתנדב המאסף, היה הכי קרוב למקום האירוע. לכן כל עזרה בין אם היא להסיע, בין אם היא סיור בשטח, בין אם היא למלאות את הכרטסות של המתנדבים (מי פעל ובאיזה תאריך) גם היא סיוע! התפקיד של המתנדבים לעזור, איפה שהם נדרשים, ולא איפה שהם רוצים. ואם נזכור תמיד, שבאנו לעזור. לעולם לא נקטר, ולעולם לא נתלונן!

הסמל

New member
מזל טוב

אולי זה יהיה תחילתו של הקמת בסיס מתנדבים וירטואלי למרות שבאתר משטרת תל אביב ראיתי כבר משהו דומה - להודעות

למעלה